Котлети з яловичої печінки – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Котлети з яловичої печінки — дуже корисне, але специфічне блюдо, яке подобається не кожному. В цілому, яловича печінка – це чудовий продукт, в якому повно корисних речовин. З неї можна приготувати багато страв, серед яких – котлети. Пропонуємо вам варіанти приготування цієї страви, на сковороді в духовці, з цибулею, з морквою, з манкою, з рисом, на пару і рубані котлети.

Класичні печінкові котлети з яловичої печінки на сковороді

Якщо ви любитель печінки, то фарш з неї, моркви, цибулі, часнику, яйця, борошна і солі подарує вам чудовий соковите блюдо, яке буде добре поєднуватися з будь-якими гарнірами.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловича печінка 700 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно пшеничне 3.5 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Масло рослинне 6 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті котлети з яловичої печінки? Починаємо з підготовки овочів. Цибулю чистимо і нарізаємо на кубики. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці. Часник дрібно нарізаємо за допомогою ножа або тиснемо через прес.
  2. На сковороді розігріваємо олію і відправляємо туди цибулю. Продовжуємо обсмажувати до прозорості. Далі додаємо моркву з часником. Продовжуємо обсмажувати поки морква не стане м’якою.
  3. Печінка яловичини ретельно промиваємо і знімаємо з неї плівки. Прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера до стану каші. Теж саме робимо з зажаркою з моркви, цибулі, часнику і відправляємо до печінки.
  4. Далі розбиваємо яйце, додаємо борошно і сіль.
  5. Тепер все ретельно перемішуємо. Фарш повинен вийде як густа сметана. Якщо він занадто рідкий, до додаємо ще трохи борошна, поки не отримаємо необхідну консистенцію.
  6. У сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо на неї фарш з допомогою столової ложки.
  7. Обсмажуємо наші котлети по кілька хвилин з кожного боку. Головне їх не пересмажити, щоб печінка залишилася соковитою і ніжною.
  8. Готові котлети перекладаємо на підходящу тарілку і подаємо до столу. Вони чудово поєднуються зі свіжими овочами і різними гарнірами. Приємного апетиту!