Котлети з яловичої печінки – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Котлети з яловичої печінки — дуже корисне, але специфічне блюдо, яке подобається не кожному. В цілому, яловича печінка – це чудовий продукт, в якому повно корисних речовин. З неї можна приготувати багато страв, серед яких – котлети. Пропонуємо вам варіанти приготування цієї страви, на сковороді в духовці, з цибулею, з морквою, з манкою, з рисом, на пару і рубані котлети.

Класичні печінкові котлети з яловичої печінки на сковороді

Якщо ви любитель печінки, то фарш з неї, моркви, цибулі, часнику, яйця, борошна і солі подарує вам чудовий соковите блюдо, яке буде добре поєднуватися з будь-якими гарнірами.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловича печінка 700 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно пшеничне 3.5 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Масло рослинне 6 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті котлети з яловичої печінки? Починаємо з підготовки овочів. Цибулю чистимо і нарізаємо на кубики. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці. Часник дрібно нарізаємо за допомогою ножа або тиснемо через прес.
  2. На сковороді розігріваємо олію і відправляємо туди цибулю. Продовжуємо обсмажувати до прозорості. Далі додаємо моркву з часником. Продовжуємо обсмажувати поки морква не стане м’якою.
  3. Печінка яловичини ретельно промиваємо і знімаємо з неї плівки. Прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера до стану каші. Теж саме робимо з зажаркою з моркви, цибулі, часнику і відправляємо до печінки.
  4. Далі розбиваємо яйце, додаємо борошно і сіль.
  5. Тепер все ретельно перемішуємо. Фарш повинен вийде як густа сметана. Якщо він занадто рідкий, до додаємо ще трохи борошна, поки не отримаємо необхідну консистенцію.
  6. У сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо на неї фарш з допомогою столової ложки.
  7. Обсмажуємо наші котлети по кілька хвилин з кожного боку. Головне їх не пересмажити, щоб печінка залишилася соковитою і ніжною.
  8. Готові котлети перекладаємо на підходящу тарілку і подаємо до столу. Вони чудово поєднуються зі свіжими овочами і різними гарнірами. Приємного апетиту!

Пишні і соковиті котлети з яловичої печінки в духовці

Для приготування цих соковитих і дуже смачних котлет нам знадобиться печінка, яйце, цибуля, майонез, вівсяні пластівці, сіль і перець. З цих інгредієнтів робиться фарш, який випікається в духовці близько 15 хвилин.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 45 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Печінка яловича – 300 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Пластівці вівсяні – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку беремо одну цибулину, очистити її і нарізаємо на кубики. На сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому цибулю до золотистого кольору.

2. Яловичу печінку добре промиваємо, видаляємо плівки і нарізаємо на середні шматочки.

3. Потім пропускаємо нарізану печінку через м’ясорубку або подрібнюємо її з допомогою блендера.

4. Розбиваємо 2 яйця в окрему ємність і збовтуємо їх з допомогою виделки і відправляємо до печінки. Також додаємо обсмажені цибулю і перемішуємо.

5. Далі додаємо сіль і перець за смаком. Злегка помішуємо і додаємо до фаршу 2 столові ложки майонезу. Все ретельно перемішуємо.

6. Останнім інгредієнтом додаємо вівсянку і знову перемішуємо. Фарш повинен вийти густим і клейким.

7. Для приготування котлет з яловичої печінки в духовці краще всього підійде форма для кексів. Змащуємо кожну клітинку невеликою кількістю масла і розкладаємо фарш з ним за допомогою столової ложки.

8. Духовку розігріваємо до 200оС і відправляємо в неї котлети на 10-15 хвилин, в залежності від потужності духовки. Готову страву дістаємо з форми на тарілку і подаємо до столу з овочами і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування печінкових котлет з манкою

Завдяки манці ці котлети виходять дуже ніжними, м’якими і з однорідною структурою. Також для них знадобиться батон, крохмаль, борошно, приправа для м’яса, сіль, перець і молоко.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Печінка яловича – 400-450 гр.
  • Крупа манна – 3-4 ст. л.
  • Хліб білий – 50-60 гр.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 3-4 ст. л.
  • Приправа для м’яса і фаршу – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Молоко – 5-8 ст. л.
  • Масло рослинне – 5-6 ст. л.

Процес приготування:

1. Яловичу печінку ретельно промиваємо і знімаємо всі плівки. Потім кладемо на паперовий рушник і даємо повністю висохнути. Нарізаємо її на середні шматочки. З батона зрізаємо скоринки, ламаємо на шматочки і відправляємо в підходящу ємність разом з печінкою. Заливаємо все молоком.

2. Додаємо приправу для м’яса і перемішуємо. Далі беремо блендер і подрібнюємо до стану каші. Можна також пропустити через м’ясорубку.

3. До отриманої маси додаємо крохмаль і манну крупу.

4. Ретельно все перемішуємо до утворення однорідної маси. Залишаємо фарш постояти 15-20 хвилин, щоб манка розбухла.

5. Тепер приступаємо до формування котлет. У тарілку насипаємо борошно. За допомогою столової ложки набираємо фарш і відправляємо його в тарілку. Обвалюємо в борошні і руками ліпимо невеликі акуратні котлети.

6. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому печінкові котлети по 3 хвилини з кожного боку. Готову страву перекладаємо в тарілку і подаємо до столу з овочами. Приємного апетиту!

Як приготувати соковиті і ніжні котлети з яловичої печінки з морквою?

Котлети за цим рецептом виходять ніжними, повітряними і дуже смачними. Завдяки моркви вони набувають солодкуватий смак і красивий колір. Готовий фарш лише слід обсмажити пару хвилин з кожного боку і можна подавати до столу.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Печінка яловича – 500-700 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 200-300 гр.
  • Масло рослинне – 5-6 ст. л.

Процес приготування:

1. Печінку ретельно миємо, знімаємо плівки і видаляємо жили. Її можна на годину замочити в молоці, щоб вона була м’якою.

2. Цибулю, моркву і часник чистимо. Часник залишаємо цільним, а інші овочі ріжемо на великі шматки.

3. Подрібнюємо все в комбайні або ж пропускаємо через м’ясорубку.

4. Далі додаємо в комбайн або м’ясорубку яловичу печінку і так само подрібнюємо до однорідності.

5. Потім розбиваємо яйце і солимо. Все знову перемішуємо.

6. Тепер додаємо борошно. Робити це треба поступово, щоб фарш вийшов густим, а в’язким.

7. Можна приступати до смаження котлет. На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо фарш столовою ложкою. Обсмажуємо котлети з двох сторін по 2-3 хвилини під кришкою.

8. Перекладаємо готові котлети на паперовий рушник, щоб воно ввібрало в себе зайвий жир. Подаємо страву зі свіжими овочами і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!

Неймовірно смачні січені котлети з яловичої печінки

Для подрібнення субпродукту нам знадобиться ножа замість м’ясорубки або блендера. Завдяки крохмалю, яєць і майонезу котлети будуть відмінно тримати свою форму і залишаться соковитими і дуже смачними.

Час приготування: 1 ч. 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 20.

Склад:

  • Печінка яловича – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 1.5 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Сік лимонний – 5 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Печінку ретельно промиваємо, видаляємо плівки і згустки крові. Далі відправляємо її в морозильну камеру на півгодини. Так вона стане твердіше і її буде набагато легше нарізати.

2. Дістаємо яловичу печінку з морозилки і нарізаємо на невеликі шматочки. Перекладаємо її в глибоку миску.

3. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо на дрібні кубики. Відправляємо його до печінки і перемішуємо. Далі додаємо трохи лимонного соку.

4. В окрему ємність розбиваємо яйце, додаємо крохмаль, майонез і добре все перемішуємо до однорідної маси.

5. Отриману суміш заливаємо в печінку, додаємо сіль, перець і ретельно перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 1 годину.

6. Через це час, розігріваємо на сковороді олію і за допомогою столової ложки викладаємо туди наші майбутні котлети.

7. Обсмажуємо з кожного боку за 3-5 хвилин. Котлети повинні придбати золотистий колір. Таким чином готуємо суміш, що залишилася, при необхідності підливаючи олію.

8. Перекладаємо готову страву на паперовий рушник, щоб воно ввібрало в себе масло. Подаємо січені котлети з овочами і будь-яким гарніром. Приємного апетиту!

М’які і соковиті печінкові котлети через м’ясорубку з цибулею

Завдяки м’ясорубці котлети виходять дуже ніжними з однорідною структурою. Цибуля додає соковитості до цього делікатного продукту. Також у фарш піде картопля, морква, часник, яйце, борошно, сіль і перець.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Печінка яловича – 500 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для мяса – 1 щіпка.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Масло рослинне – 5-6 ст. л.

Процес приготування:

1. Яловичу печінку добре промиваємо, видаляємо плівки і згустки крові.

2. Цибулю, моркву, часник і картоплю миємо, чистимо й нарізаємо на невеликі шматочки.

3. Помиту печінку ріжемо на великі шматки.

4. Далі пропускаємо печінку разом з овочами через м’ясорубку. Повинна вийде рідка кашоподібна маса.

5. Потім розбиваємо в суміш яйце, додаємо сіль, перець і приправу для м’яса. Все добре перемішуємо.

6. Тепер порціями додаємо борошно, ретельно перемішуючи, щоб не було грудок.

7. На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо на нього фарш з допомогою столової ложки. Обсмажуємо котлети з двох сторін по 5 хвилин.

8. Готові котлети перекладаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайвий жир. Подаємо до столу з овочами і гарніром. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт печінкових котлет з яловичої печінки з рисом

В цьому рецепті приготування використовується рис, завдяки якому котлети виходять пухкими і ніжними. Також у фарш додається зажарка з моркви і цибулі, яйце, борошно, сіль і перець.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Печінка яловича – 350 гр.
  • Крупа рисова – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1-2 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Рис ретельно промиваємо, заливаємо склянкою води і ставимо варитися до напівготовності.

2. Цибулю з морквою миємо й чистимо. Моркву натираємо на середній тертці, а цибулю тонко шаткуємо.

3. На сковороді розігріваємо трохи олії і відправляємо туди нарізані овочі. Смажимо, поки вони не стануть м’якими.

4. Яловичу печінку добре миємо й прибираємо плівки. Потім нарізаємо на великі шматки і кладемо в чашу блендера.

5. Додаємо до печінки обсмажені цибулю з морквою.

6. Включаємо блендер і подрібнюємо все до стану каші. Маса повинна бути однорідною. Також можна скористатися м’ясорубкою.

7. До отриманої маси додаємо зварений рис, розбиваємо яйце, насипаємо борошно, солимо і перчимо за смаком. Все ретельно перемішуємо.

8. На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо на нього столовою ложкою отриманий фарш.

9. Обсмажуємо з кожного боку за кілька хвилин, поки у котлет не з’явиться золотава рум’яна кірочка.

10. Подаємо страву зі свіжими овочами і будь-яким гарніром. Приємного апетиту!

ПП дієтичні котлети з яловичої печінки на пару

Цей рецепт печінкових котлет ідеально підходить для тих, хто стежить за своєю фігурою, а також для дітей. У пароварці вони виходять неймовірно ніжними, легкими і м’якими. Для їх приготування знадобиться печінка, манка, цибулю, яйце, сіль і перець.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Склад:

  • Печінка яловича – 300-350 гр.
  • Крупа манна – 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Печінка добре промиваємо, видаляємо плівку. Можна замочити її в молоці або воді на годину, щоб пішла гіркота. Нарізаємо на великі шматки. Цибулю чистимо і розрізаємо на 4-6 частин.

2. Пропускаємо яловичу печінку з цибулею через м’ясорубку.

3. Далі додаємо яйце, манку, сіль і чорний перець. Можна також додати приправу для м’яса, за смаком.

4. Все ретельно перемішуємо і відставляємо фарш в бік на 30 хвилин. За цей час манна крупа повинна набрякнути, а фарш повинен придбати консистенцію м’яса.

5. В підходящу каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Друшляк ставимо зверху. Він не повинен стикатися з поверхнею води.

6. Формуємо котлети з допомогою столової ложки і відправляємо їй на парову баню.

7. Закриваємо кришкою і готуємо протягом 10 хвилин. Для приготування можна використовувати пароварку або мультиварку. Тоді приготування всіх котлет займе менше часу. Готову страву подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!