Плов з яловичини в казані – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Плов з яловичини в казані – апетитний спосіб приготування знаменитого східного блюда. Такий варіант зробить блюдо неймовірно ситним, яскравим смаком і ароматним. Використовуйте ідею для сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку перевірені покрокові рецепти з нашої кулінарної збірки.

Як приготувати плов з яловичини в казані на плиті

Якщо ви не знаєте, що приготувати своїм рідним на обід, скористайтеся моєю рекомендацією, і приготуйте надзвичайно апетитний плов з яловичини в казані. Страва готується просто, але щоб насолодитися його смаковими якостями, потрібно набратися терпіння. Спробуйте приготувати, і ваші близькі отримають незабутнє задоволення.

Інгредієнти на
16 порц.

  • Яловичина 1.3 кг
  • Перець чилі 1 шт.
  • Рис білий 1 кг
  • Моркву 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Масло рослинне 200 мл
  • Часник 3 головки
  • Сіль за смаком
  • Зіра 2 ч. л.
  • Приправи 2.5 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода питна 5 л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний плов з яловичини в казані? Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
  2. Казан поставте на помірний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла.
  3. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями і обсмажте до золотистого кольору.
  4. Яловичину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками. Викладіть підготовлене м’ясо.
  5. М’ясо добре обсмажте з усіх боків, періодично помішуючи.
  6. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою. До цього часу м’ясо рівномірно обсмажиться. В казан до м’яса викладіть нарізану моркву і обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
  7. Посоліть, додайте необхідну кількість приправи для плову і чорного меленого перцю.
  8. Налийте половину необхідної кількості питної води. Доведіть зірвак до кипіння. Накрийте кришкою і на невеликому вогні тушкуйте 30-40 хвилин.
  9. Потім додати зіру .
  10. Всипте рис.
  11. Рис рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою шумівки. Викладіть попередньо очищений від верхнього шару лушпиння часник і гострий червоний перець.
  12. Налийте залишився кількість гарячої питної води. Накрийте казан кришкою, перемістіть його на мінімальний вогонь і готуйте приблизно 20-25 хвилин.
  13. За закінчення часу перевірте готовність плову.
  14. Якщо вода ще залишилася, з допомогою дерев’яної ложки зробіть отвори по колу казана. Готуйте плов до повного випаровування води.
  15. Потім вимкніть вогонь. Накрийте казан кришкою і залиште на 30 хвилин настоятися.
  16. З готового плову вийміть часник і гострий перець.
  17. Гарячий плов з яловичини акуратно розкладіть по тарілках, прикрасьте за бажанням зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Плов з яловичини в казані на вогнищі

Не так давно довелося спробувати чудовий плов з яловичини, приготований в казані на багатті. Блюдо вийшло неймовірно смачним і ароматним. Такого я ніколи не пробувала. Пропоную вам скористатися цим рецептом і приготувати цей делікатес.

Час приготування: 2 години 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 15

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1,3 кг
  • Рис – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Часник – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Зіра – 2 ч. л.
  • Приправа для плову – 2,5 ст. ложки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода питна – 4 л.

Процес приготування:

1. Заздалегідь розведіть вогонь. Поставте Казан на вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Добре розігрійте до появи білого димку.

2. Яловичину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо крупно наріжте. У розігріте масло викладіть яловичину на кісточках.

3. Обсмажте до золотистого кольору. Потім акуратно вийміть з допомогою шумівки і викладіть на тарілку.

4. Потім акуратно, щоб не обпектися, викладіть м’ясо в казан.

5. Обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки, а потім вийміть і викладіть на тарілку.

6. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте великими кільцями, викладіть в казан.

7. Обсмажте до розм’якшення.

8. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою і викладіть в казан.

9. Посоліть, додайте необхідну кількість зіри, приправи для плову і чорного меленого перцю. Обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.

10. Потім викладіть обсмажене м’ясо яловичини і яловичину на кісточках.

11. Після чого додайте очищені від верхнього шару лушпиння головки часнику.

12. Налийте половину необхідної кількості питної води. Доведіть зірвак до кипіння. Тушкуйте 40-50 хвилин, накривши кришкою.

13. Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в казан. Рис рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою шумівки. Налийте воду, що залишилася, і готуйте плов приблизно 40-50 хвилин під кришкою.

14. Після закінчення часу рис сгребите в центр гіркою. Дрова розгрібаючи в сторони. Плов готуйте до повного випаровування води, періодично перевіряючи готовність рису.

15. Коли вода повністю випарується, дрова повністю заберіть, і залиште плов настоюватися на 20-25 хвилин. Готовий плов з яловичини подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Класичний узбецький плов з яловичини в казані

Хочу поділитися чудовим класичним рецептом узбецького плову з яловичини, приготованим в казані. Для приготування гарячої страви не потрібно спеціальних навичок і особливих інгредієнтів. Блюдо відмінно підійде для ситного обіду. Чоловіча половина обов’язково оцінять.

Час приготування: 2 години 10 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Курдюк – 200 гр.
  • бурий Рис – 200 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для плову – 2,5 ст. ложки
  • Барбарис – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода питна – 500 мл

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для класичного узбецького плову з яловичини.

2. Яловичину ретельно вимийте в холодній воді, обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте півкільцями. Моркву ретельно вимийте, очистіть від шкірки овочечисткою, наріжте тонкою соломкою.

3. Казан поставте на помірний вогонь. Добре розігрійте. Курдюк наріжте кубиками і викладіть в казан. Добре обсмажте, поки не витопиться весь жир.

4. Обсмажені шкварки вийміть з казана.

5. Викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до золотистого кольору.

6. Обсмажений ріпчасту цибулю вийміть з казана.

7. Викладіть підготовлене м’ясо.

8. Добре його обсмажте, періодично помішуючи.

9. До цього часу м’ясо рівномірно обсмажиться. В казан до м’яса викладіть обсмажену ріпчасту цибулю.

10. Потім викладіть нарізану моркву і обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору. Посоліть, додайте необхідну кількість приправи для плову і чорного меленого перцю.

11. Налийте необхідну кількість питної води. Доведіть зірвак до кипіння.

12. Додайте неочищену головку часнику. Накрийте кришкою і на невеликому вогні тушкуйте 15-20 хвилин.

13. Необхідну кількість бурого рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в казан, рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою шумівки. Накрийте казан кришкою, перемістіть його на мінімальний вогонь і готуйте приблизно 35-40 хвилин.

14. Додайте барбарис.

15. Після закінчення часу перевірте готовність плову. Вимкніть вогонь. Приблизно через 30 хвилин плов акуратно перемішати лопаткою.

16. Розкладіть гарячий класичний узбецький плов з яловичини по тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий рецепт приготування плову з яловичини і баранини в казані

Пропоную приготувати надзвичайно смачне і апетитне блюдо, яке можна приготувати не лише на обід або вечерю, а також подавати в якості гарячого блюда на сімейні свята. Плов з яловичини і баранини виходить неймовірно ароматним з ідеальним смаковим поєднанням.

Час приготування: 2 години 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 20

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1,5 кг
  • Баранина – 1,5 кг
  • Жир курдючний – 1 кг
  • Рис – 2 кг
  • Морква – 2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Родзинки – 200 гр.
  • Часник – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Зіра – 1 жменя
  • Приправа для плову – 100 гр.
  • Вода питна – 5 л.

Процес приготування:

1. Баранину ретельно вимийте і обсушіть, наріжте середніми шматками.

2. Яловичину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо крупно наріжте.

3. Курдючний жир ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками і крупно наріжте.

4. Заздалегідь розведіть вогонь. Поставте Казан на вогонь і викладіть курдючний жир. Вытопите жир і розігрійте його до появи білого димку. Шкварки акуратно вийміть з казана.

5. У казан викладіть баранину на кісточках і добре обсмажте.

6. Потім додайте яловичину і обсмажте з усіх боків.

7. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте великими кільцями.

8. Ріпчасту цибулю викладіть в казан.

9. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою.

10. Підготовлену моркву викладіть в казан. Обсмажте до золотистого кольору.

11. Підготуйте приправу для плову.

12. Відміряйте необхідну кількість зіри.

13. Розітріть зіру і додайте в казан. Посоліть, додайте необхідну кількість приправи для плову. Тушкуйте під кришкою 40 хвилин.

14. Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в казан.

15. Рис рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою шумівки. Після чого додайте очищені від верхнього шару лушпиння головки часнику. Додайте необхідну кількість питної води і попередньо вимитий родзинки.

16. Доведіть до кипіння. Тушкуйте 40-50 хвилин, накривши кришкою.

17. Після закінчення часу рис сгребите в центр гіркою. Дрова розгрібаючи в сторони. Плов готуйте до повного випаровування води, періодично перевіряючи готовність рису.

18. Коли вода повністю випарується, дрова повністю заберіть, і залиште плов настоюватися на 30 хвилин. Готовий плов з яловичини і баранини подавайте на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Як приготувати справжній плов з яловичини з родзинками?

Пропоную приготувати надзвичайно смачний, ароматний і яскравий плов з яловичини з родзинками в казані. Плов можна приготувати не лише на обід або вечерю, а також подавати в якості гарячого блюда на святковий стіл.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Рис – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода питна – 500 мл

Процес приготування:

1. Яловичину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками.

2. Казан поставте на помірний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Добре розігрійте. Викладіть підготовлене м’ясо і добре його обсмажте, періодично помішуючи.

3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою.

4. До цього часу м’ясо рівномірно обсмажиться. В казан до м’яса покладіть подрібнену ріпчасту цибулю і моркву обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.

5. Посоліть, додайте чорний мелений перець. Накрийте кришкою і на невеликому вогні тушкуйте 15-20 хвилин. Необхідну кількість рису і родзинок ретельно промийте в прохолодній воді, а потім викладіть в казан. Після чого додайте очищену від верхнього шару лушпиння головку часнику.

6. Налийте необхідну кількість гарячої питної води. Доведіть до кипіння і готуйте приблизно 35-40 хвилин.

7. Після закінчення часу перевірте готовність плову. Вимкніть вогонь. Приблизно через 10-15 хвилин плов акуратно перемішати лопаткою.

8. Гарячий плов з яловичини з родзинками розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Розсипчастий плов з булгуру з яловичиною

Настійно рекомендую приготувати апетитний і не зовсім звичайний плов з булгуру з яловичиною, який можна подати не лише на обід або вечерю, а також в якості гарячого блюда на сімейне торжество. Процес приготування страви досить простий. Обов’язково приготуйте!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Булгур – 200 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Куркума – за смаком
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода питна – 500 мл
  • Для салату:
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Помідори – 500 гр.
  • Петрушка пучок
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Приготуйте всі необхідні інгредієнти для плову з булгуру з яловичиною.

2. Яловичину ретельно вимийте в холодній воді, обсушити паперовими рушниками. М’ясо наріжте середніми шматочками. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою. Цибулю наріжте півкільцями. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, наріжте тонкою соломкою.

3. Казан поставте на помірний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Добре розігрійте.

4. Викладіть моркву і цибулю, добре обсмажте до розм’якшення.

5. Викладіть підготовлене м’ясо і добре його обсмажте, періодично помішуючи.

6. Налийте половину необхідної кількості питної води. Тушкуйте 10-15 хвилин на мінімальному вогні.

7. Посоліть, додайте чорний мелений перець, зіру, куркуму і очищений часник. Необхідну кількість булгуру ретельно промийте в прохолодній воді, а потім викладіть в казан.

8. Налийте залишився кількість гарячої питної води. Доведіть до кипіння і готуйте приблизно 20-30 хвилин під кришкою.

9. Поки готується плов, приготуйте салат. Червоний цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім наріжте тонкими півкільцями.

10. Нарізану цибулю залийте холодною водою на 5-7 хвилин, а потім злийте через сито і дайте стекти зайвої рідини.

11. Помідори і петрушку, ретельно промийте в холодній воді, а потім обсушити. Помідори наріжте часточками, петрушку подрібніть. У миску викладіть помідори, червоний лук і петрушку, посоліть і заправте рослинним маслом. Ретельно перемішайте.

12. Після закінчення часу перевірте готовність плову. Вимкніть вогонь. Приблизно через 20 хвилин плов акуратно перемішати лопаткою.

13. Гарячий плов з булгуру з яловичиною викладіть в центр блюда, а по краях викладіть салат. І подавайте на стіл.

Приємного апетиту!