Плов з яловичини в казані – апетитний спосіб приготування знаменитого східного блюда. Такий варіант зробить блюдо неймовірно ситним, яскравим смаком і ароматним. Використовуйте ідею для сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку перевірені покрокові рецепти з нашої кулінарної збірки.
Як приготувати плов з яловичини в казані на плиті
Якщо ви не знаєте, що приготувати своїм рідним на обід, скористайтеся моєю рекомендацією, і приготуйте надзвичайно апетитний плов з яловичини в казані. Страва готується просто, але щоб насолодитися його смаковими якостями, потрібно набратися терпіння. Спробуйте приготувати, і ваші близькі отримають незабутнє задоволення.
Інгредієнти на
16 порц.
- Яловичина 1.3 кг
- Перець чилі 1 шт.
- Рис білий 1 кг
- Моркву 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Масло рослинне 200 мл
- Часник 3 головки
- Сіль за смаком
- Зіра 2 ч. л.
- Приправи 2.5 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Вода питна 5 л.
Процес приготування:
- Як приготувати смачний плов з яловичини в казані? Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
- Казан поставте на помірний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла.
- Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями і обсмажте до золотистого кольору.
- Яловичину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками. Викладіть підготовлене м’ясо.
- М’ясо добре обсмажте з усіх боків, періодично помішуючи.
- Очищену моркву наріжте тонкою соломкою. До цього часу м’ясо рівномірно обсмажиться. В казан до м’яса викладіть нарізану моркву і обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
- Посоліть, додайте необхідну кількість приправи для плову і чорного меленого перцю.
- Налийте половину необхідної кількості питної води. Доведіть зірвак до кипіння. Накрийте кришкою і на невеликому вогні тушкуйте 30-40 хвилин.
- Потім додати зіру .
- Всипте рис.
- Рис рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою шумівки. Викладіть попередньо очищений від верхнього шару лушпиння часник і гострий червоний перець.
- Налийте залишився кількість гарячої питної води. Накрийте казан кришкою, перемістіть його на мінімальний вогонь і готуйте приблизно 20-25 хвилин.
- За закінчення часу перевірте готовність плову.
- Якщо вода ще залишилася, з допомогою дерев’яної ложки зробіть отвори по колу казана. Готуйте плов до повного випаровування води.
- Потім вимкніть вогонь. Накрийте казан кришкою і залиште на 30 хвилин настоятися.
- З готового плову вийміть часник і гострий перець.
- Гарячий плов з яловичини акуратно розкладіть по тарілках, прикрасьте за бажанням зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Плов з яловичини в казані на вогнищі
Не так давно довелося спробувати чудовий плов з яловичини, приготований в казані на багатті. Блюдо вийшло неймовірно смачним і ароматним. Такого я ніколи не пробувала. Пропоную вам скористатися цим рецептом і приготувати цей делікатес.
Час приготування: 2 години 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 15
Інгредієнти:
- Яловичина – 1,3 кг
- Рис – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Масло рослинне – 200 мл
- Часник – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Зіра – 2 ч. л.
- Приправа для плову – 2,5 ст. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода питна – 4 л.
Процес приготування:
1. Заздалегідь розведіть вогонь. Поставте Казан на вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Добре розігрійте до появи білого димку.
2. Яловичину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо крупно наріжте. У розігріте масло викладіть яловичину на кісточках.
3. Обсмажте до золотистого кольору. Потім акуратно вийміть з допомогою шумівки і викладіть на тарілку.
4. Потім акуратно, щоб не обпектися, викладіть м’ясо в казан.
5. Обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки, а потім вийміть і викладіть на тарілку.
6. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте великими кільцями, викладіть в казан.
7. Обсмажте до розм’якшення.
8. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою і викладіть в казан.
9. Посоліть, додайте необхідну кількість зіри, приправи для плову і чорного меленого перцю. Обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
10. Потім викладіть обсмажене м’ясо яловичини і яловичину на кісточках.
11. Після чого додайте очищені від верхнього шару лушпиння головки часнику.
12. Налийте половину необхідної кількості питної води. Доведіть зірвак до кипіння. Тушкуйте 40-50 хвилин, накривши кришкою.
13. Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в казан. Рис рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою шумівки. Налийте воду, що залишилася, і готуйте плов приблизно 40-50 хвилин під кришкою.
14. Після закінчення часу рис сгребите в центр гіркою. Дрова розгрібаючи в сторони. Плов готуйте до повного випаровування води, періодично перевіряючи готовність рису.
15. Коли вода повністю випарується, дрова повністю заберіть, і залиште плов настоюватися на 20-25 хвилин. Готовий плов з яловичини подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Класичний узбецький плов з яловичини в казані
Хочу поділитися чудовим класичним рецептом узбецького плову з яловичини, приготованим в казані. Для приготування гарячої страви не потрібно спеціальних навичок і особливих інгредієнтів. Блюдо відмінно підійде для ситного обіду. Чоловіча половина обов’язково оцінять.
Час приготування: 2 години 10 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Курдюк – 200 гр.
- бурий Рис – 200 гр.
- Морква – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Приправа для плову – 2,5 ст. ложки
- Барбарис – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода питна – 500 мл
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для класичного узбецького плову з яловичини.
2. Яловичину ретельно вимийте в холодній воді, обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте півкільцями. Моркву ретельно вимийте, очистіть від шкірки овочечисткою, наріжте тонкою соломкою.
3. Казан поставте на помірний вогонь. Добре розігрійте. Курдюк наріжте кубиками і викладіть в казан. Добре обсмажте, поки не витопиться весь жир.
4. Обсмажені шкварки вийміть з казана.
5. Викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до золотистого кольору.
6. Обсмажений ріпчасту цибулю вийміть з казана.
7. Викладіть підготовлене м’ясо.
8. Добре його обсмажте, періодично помішуючи.
9. До цього часу м’ясо рівномірно обсмажиться. В казан до м’яса викладіть обсмажену ріпчасту цибулю.
10. Потім викладіть нарізану моркву і обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору. Посоліть, додайте необхідну кількість приправи для плову і чорного меленого перцю.
11. Налийте необхідну кількість питної води. Доведіть зірвак до кипіння.
12. Додайте неочищену головку часнику. Накрийте кришкою і на невеликому вогні тушкуйте 15-20 хвилин.
13. Необхідну кількість бурого рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в казан, рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою шумівки. Накрийте казан кришкою, перемістіть його на мінімальний вогонь і готуйте приблизно 35-40 хвилин.
14. Додайте барбарис.
15. Після закінчення часу перевірте готовність плову. Вимкніть вогонь. Приблизно через 30 хвилин плов акуратно перемішати лопаткою.
16. Розкладіть гарячий класичний узбецький плов з яловичини по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Простий рецепт приготування плову з яловичини і баранини в казані
Пропоную приготувати надзвичайно смачне і апетитне блюдо, яке можна приготувати не лише на обід або вечерю, а також подавати в якості гарячого блюда на сімейні свята. Плов з яловичини і баранини виходить неймовірно ароматним з ідеальним смаковим поєднанням.
Час приготування: 2 години 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 20
Інгредієнти:
- Яловичина – 1,5 кг
- Баранина – 1,5 кг
- Жир курдючний – 1 кг
- Рис – 2 кг
- Морква – 2 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Родзинки – 200 гр.
- Часник – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Зіра – 1 жменя
- Приправа для плову – 100 гр.
- Вода питна – 5 л.
Процес приготування:
1. Баранину ретельно вимийте і обсушіть, наріжте середніми шматками.
2. Яловичину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо крупно наріжте.
3. Курдючний жир ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками і крупно наріжте.
4. Заздалегідь розведіть вогонь. Поставте Казан на вогонь і викладіть курдючний жир. Вытопите жир і розігрійте його до появи білого димку. Шкварки акуратно вийміть з казана.
5. У казан викладіть баранину на кісточках і добре обсмажте.
6. Потім додайте яловичину і обсмажте з усіх боків.
7. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте великими кільцями.
8. Ріпчасту цибулю викладіть в казан.
9. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою.
10. Підготовлену моркву викладіть в казан. Обсмажте до золотистого кольору.
11. Підготуйте приправу для плову.
12. Відміряйте необхідну кількість зіри.
13. Розітріть зіру і додайте в казан. Посоліть, додайте необхідну кількість приправи для плову. Тушкуйте під кришкою 40 хвилин.
14. Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в казан.
15. Рис рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою шумівки. Після чого додайте очищені від верхнього шару лушпиння головки часнику. Додайте необхідну кількість питної води і попередньо вимитий родзинки.
16. Доведіть до кипіння. Тушкуйте 40-50 хвилин, накривши кришкою.
17. Після закінчення часу рис сгребите в центр гіркою. Дрова розгрібаючи в сторони. Плов готуйте до повного випаровування води, періодично перевіряючи готовність рису.
18. Коли вода повністю випарується, дрова повністю заберіть, і залиште плов настоюватися на 30 хвилин. Готовий плов з яловичини і баранини подавайте на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Як приготувати справжній плов з яловичини з родзинками?
Пропоную приготувати надзвичайно смачний, ароматний і яскравий плов з яловичини з родзинками в казані. Плов можна приготувати не лише на обід або вечерю, а також подавати в якості гарячого блюда на святковий стіл.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Рис – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Ізюм – 100 гр.
- Часник – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 100 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода питна – 500 мл
Процес приготування:
1. Яловичину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками.
2. Казан поставте на помірний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Добре розігрійте. Викладіть підготовлене м’ясо і добре його обсмажте, періодично помішуючи.
3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою.
4. До цього часу м’ясо рівномірно обсмажиться. В казан до м’яса покладіть подрібнену ріпчасту цибулю і моркву обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
5. Посоліть, додайте чорний мелений перець. Накрийте кришкою і на невеликому вогні тушкуйте 15-20 хвилин. Необхідну кількість рису і родзинок ретельно промийте в прохолодній воді, а потім викладіть в казан. Після чого додайте очищену від верхнього шару лушпиння головку часнику.
6. Налийте необхідну кількість гарячої питної води. Доведіть до кипіння і готуйте приблизно 35-40 хвилин.
7. Після закінчення часу перевірте готовність плову. Вимкніть вогонь. Приблизно через 10-15 хвилин плов акуратно перемішати лопаткою.
8. Гарячий плов з яловичини з родзинками розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Розсипчастий плов з булгуру з яловичиною
Настійно рекомендую приготувати апетитний і не зовсім звичайний плов з булгуру з яловичиною, який можна подати не лише на обід або вечерю, а також в якості гарячого блюда на сімейне торжество. Процес приготування страви досить простий. Обов’язково приготуйте!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Булгур – 200 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Куркума – за смаком
- Часник – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Зіра – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода питна – 500 мл
- Для салату:
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Помідори – 500 гр.
- Петрушка пучок
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Приготуйте всі необхідні інгредієнти для плову з булгуру з яловичиною.
2. Яловичину ретельно вимийте в холодній воді, обсушити паперовими рушниками. М’ясо наріжте середніми шматочками. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою. Цибулю наріжте півкільцями. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, наріжте тонкою соломкою.
3. Казан поставте на помірний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Добре розігрійте.
4. Викладіть моркву і цибулю, добре обсмажте до розм’якшення.
5. Викладіть підготовлене м’ясо і добре його обсмажте, періодично помішуючи.
6. Налийте половину необхідної кількості питної води. Тушкуйте 10-15 хвилин на мінімальному вогні.
7. Посоліть, додайте чорний мелений перець, зіру, куркуму і очищений часник. Необхідну кількість булгуру ретельно промийте в прохолодній воді, а потім викладіть в казан.
8. Налийте залишився кількість гарячої питної води. Доведіть до кипіння і готуйте приблизно 20-30 хвилин під кришкою.
9. Поки готується плов, приготуйте салат. Червоний цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім наріжте тонкими півкільцями.
10. Нарізану цибулю залийте холодною водою на 5-7 хвилин, а потім злийте через сито і дайте стекти зайвої рідини.
11. Помідори і петрушку, ретельно промийте в холодній воді, а потім обсушити. Помідори наріжте часточками, петрушку подрібніть. У миску викладіть помідори, червоний лук і петрушку, посоліть і заправте рослинним маслом. Ретельно перемішайте.
12. Після закінчення часу перевірте готовність плову. Вимкніть вогонь. Приблизно через 20 хвилин плов акуратно перемішати лопаткою.
13. Гарячий плов з булгуру з яловичиною викладіть в центр блюда, а по краях викладіть салат. І подавайте на стіл.
Приємного апетиту!