Плов з яловичини в казані – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Плов з яловичини в казані – апетитний спосіб приготування знаменитого східного блюда. Такий варіант зробить блюдо неймовірно ситним, яскравим смаком і ароматним. Використовуйте ідею для сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку перевірені покрокові рецепти з нашої кулінарної збірки.

Як приготувати плов з яловичини в казані на плиті

Якщо ви не знаєте, що приготувати своїм рідним на обід, скористайтеся моєю рекомендацією, і приготуйте надзвичайно апетитний плов з яловичини в казані. Страва готується просто, але щоб насолодитися його смаковими якостями, потрібно набратися терпіння. Спробуйте приготувати, і ваші близькі отримають незабутнє задоволення.

Інгредієнти на
16 порц.

  • Яловичина 1.3 кг
  • Перець чилі 1 шт.
  • Рис білий 1 кг
  • Моркву 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Масло рослинне 200 мл
  • Часник 3 головки
  • Сіль за смаком
  • Зіра 2 ч. л.
  • Приправи 2.5 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода питна 5 л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний плов з яловичини в казані? Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
  2. Казан поставте на помірний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла.
  3. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями і обсмажте до золотистого кольору.
  4. Яловичину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками. Викладіть підготовлене м’ясо.
  5. М’ясо добре обсмажте з усіх боків, періодично помішуючи.
  6. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою. До цього часу м’ясо рівномірно обсмажиться. В казан до м’яса викладіть нарізану моркву і обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
  7. Посоліть, додайте необхідну кількість приправи для плову і чорного меленого перцю.
  8. Налийте половину необхідної кількості питної води. Доведіть зірвак до кипіння. Накрийте кришкою і на невеликому вогні тушкуйте 30-40 хвилин.
  9. Потім додати зіру .
  10. Всипте рис.
  11. Рис рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою шумівки. Викладіть попередньо очищений від верхнього шару лушпиння часник і гострий червоний перець.
  12. Налийте залишився кількість гарячої питної води. Накрийте казан кришкою, перемістіть його на мінімальний вогонь і готуйте приблизно 20-25 хвилин.
  13. За закінчення часу перевірте готовність плову.
  14. Якщо вода ще залишилася, з допомогою дерев’яної ложки зробіть отвори по колу казана. Готуйте плов до повного випаровування води.
  15. Потім вимкніть вогонь. Накрийте казан кришкою і залиште на 30 хвилин настоятися.
  16. З готового плову вийміть часник і гострий перець.
  17. Гарячий плов з яловичини акуратно розкладіть по тарілках, прикрасьте за бажанням зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!