Мітболи – це невеликі кульки з перекрученого м’яса, обсмажені до апетитної скоринки, а після потушенные в соусі до готовності і ніжності. Така страва ідеально підходить для подачі до сімейного обіду або вечері, бо як чудово поєднується з різними гарнірами. На відміну від ваших смакових уподобань, ви можете загасити м’ясні кульки в соусі, приготовленому на основі томатів, грибів або вершків.
Мітболи в томатному соусі
Митболы в томатному соусі – це ситне м’ясна страва, яка готується досить просто і в результаті завжди виходить неймовірно смачним і соковитим. Також митболы чудово гармонують з самими різноманітними гарнірами: кіноа, рисом, картопляним пюре або печеними овочами.
Інгредієнти на
4 порц.
- Фарш м’ясний 500 гр.
- Помідори 400 гр. (протерті)
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Цукор-пісок 1.5 ч. л.
- Часник гранульований 1 ч. л.
- Коріандр мелений 1 ч. л.
- Імбир 1 ч. л.
- Перець червоний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Митболы готуються дуже швидко і просто. Готуємо продуктовий набір.
- Фарш викладаємо в глибоку чашу, додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю, сіль, а також по половині чайної ложки спецій, зазначених у списку.
- Ретельно вимішуємо і вологими долонями ліпимо кульки.
- ставимо Сковорідку на конфорку, прогріваємо суміш з рослинного і вершкового масел.
- Обсмажуємо заготовки до легкого рум’янцю.
- Додаємо пасту з перетертих томатів.
- Акуратно перемішуємо і обсмажуємо ще 60 секунд.
- Тепер у вогнетривкий посуд відправляємо протерті помідори, сіль, цукровий пісок і залишилися спеції – тушкуємо на повільному вогні 20-30 хвилин.
- За закінчення теплової обробки, даємо митболам «відпочити» 5 хвилин і переходимо до сервіровці.
- Готуйте і отримуйте задоволення!