Мітболи – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Мітболи – це невеликі кульки з перекрученого м’яса, обсмажені до апетитної скоринки, а після потушенные в соусі до готовності і ніжності. Така страва ідеально підходить для подачі до сімейного обіду або вечері, бо як чудово поєднується з різними гарнірами. На відміну від ваших смакових уподобань, ви можете загасити м’ясні кульки в соусі, приготовленому на основі томатів, грибів або вершків.

Мітболи в томатному соусі

Митболы в томатному соусі – це ситне м’ясна страва, яка готується досить просто і в результаті завжди виходить неймовірно смачним і соковитим. Також митболы чудово гармонують з самими різноманітними гарнірами: кіноа, рисом, картопляним пюре або печеними овочами.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Фарш м’ясний 500 гр.
  • Помідори 400 гр. (протерті)
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 1.5 ч. л.
  • Часник гранульований 1 ч. л.
  • Коріандр мелений 1 ч. л.
  • Імбир 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

 

Процес приготування:

  • Митболы готуються дуже швидко і просто. Готуємо продуктовий набір.

  • Фарш викладаємо в глибоку чашу, додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю, сіль, а також по половині чайної ложки спецій, зазначених у списку.

  • Ретельно вимішуємо і вологими долонями ліпимо кульки.

  • ставимо Сковорідку на конфорку, прогріваємо суміш з рослинного і вершкового масел.

  • Обсмажуємо заготовки до легкого рум’янцю.

  • Додаємо пасту з перетертих томатів.

  • Акуратно перемішуємо і обсмажуємо ще 60 секунд.

  • Тепер у вогнетривкий посуд відправляємо протерті помідори, сіль, цукровий пісок і залишилися спеції – тушкуємо на повільному вогні 20-30 хвилин.

  • За закінчення теплової обробки, даємо митболам «відпочити» 5 хвилин і переходимо до сервіровці.

  • Готуйте і отримуйте задоволення!