Митболы з індички
Митболы з індички, потушенные в томатному соусі – це блюдо, яке закохує в себе з першої проби. Якщо раніше ви дотримувалися думки, що філе індички або ж фарш з нього – це сухий і смачний продукт, то спробувавши ці м’ясні кульки ваше сприйняття перевернеться!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Фарш з індички – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Вода – 200 мл
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
- Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
- Чебрець мелений – ½ ч. л.
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- Масло оливкова – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі і дрібно нарізаємо його.
Крок 2. У глибоку тарілку викладаємо фарш і висипаємо цибулю, вбиваємо яйце, посипаємо спеціями, сухарями і крохмалем, солимо.
Крок 3. Перемішавши склад, змочуємо руки у воді і формуем кульки середнього розміру.
Крок 4. Обсмажуємо до рум’яності на розігрітому оливковому маслі.
Крок 5. Для соусу змішуємо томатну пасту з 200 мл води і заливаємо розчин до кульок, готуємо під кришкою на помірному полум’я 10-12 хвилин.
Крок 6. Розкладаємо митболы по порційних тарілках і подаємо. Приємного апетиту!