Мітболи – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Митболы з індички

Митболы з індички, потушенные в томатному соусі – це блюдо, яке закохує в себе з першої проби. Якщо раніше ви дотримувалися думки, що філе індички або ж фарш з нього – це сухий і смачний продукт, то спробувавши ці м’ясні кульки ваше сприйняття перевернеться!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Фарш з індички – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
  • Чебрець мелений – ½ ч. л.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Масло оливкова – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі і дрібно нарізаємо його.

Крок 2. У глибоку тарілку викладаємо фарш і висипаємо цибулю, вбиваємо яйце, посипаємо спеціями, сухарями і крохмалем, солимо.

Крок 3. Перемішавши склад, змочуємо руки у воді і формуем кульки середнього розміру.

Крок 4. Обсмажуємо до рум’яності на розігрітому оливковому маслі.

Крок 5. Для соусу змішуємо томатну пасту з 200 мл води і заливаємо розчин до кульок, готуємо під кришкою на помірному полум’я 10-12 хвилин.

Крок 6. Розкладаємо митболы по порційних тарілках і подаємо. Приємного апетиту!