Мітболи – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Мітболи в духовці

Митболы в духовці, приготовані з яловичини з додаванням рікотти, ріпчастої цибулі і чебрецю – це вишукана страва, яке запросто можна подати навіть до святкового столу. Додатковим плюсом є те, що кожна кулька – це порція для однієї дорослої людини.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • М’якоть яловичини – 0,5 кг
  • Сало свиняче – 50 гр.
  • Рікотта – 80 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 щіпки.
  • Чебрець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зачищаємо яловичину нарізаємо невеликими шматочками, очищаємо цибулину і розрізаємо її навпіл.

Крок 2. М’ясо, ½ цибулі і сало прокручуємо через решітку м’ясорубки.

Крок 3. Вбиваємо в масу яйце, посипаємо меленим перцем і сіллю – перемішуємо.

Крок 4. Також вмішуємо сухарі і рікотта.

Крок 5. Ліпимо кульки, розміром з долоню.

Крок 6. Вогнетривку форму промазуємо оливковою олією і поміщаємо заготовки.

Крок 7. Для соусу в піалі розводимо пасту у невеликій кількості води, додаємо подрібнені залишки цибулі, чебрець, цукор і трохи солі.

Крок 8. Виливаємо Соус на напівфабрикати, запікаємо протягом 25-30 хвилин при температурної позначки в 180-200 градусів.

Крок 9. Гарячі митболы подаємо в поєднанні з гарніром, який рекомендується щедро полити соусом. Приємного апетиту!