Мітболи в духовці
Митболы в духовці, приготовані з яловичини з додаванням рікотти, ріпчастої цибулі і чебрецю – це вишукана страва, яке запросто можна подати навіть до святкового столу. Додатковим плюсом є те, що кожна кулька – це порція для однієї дорослої людини.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- М’якоть яловичини – 0,5 кг
- Сало свиняче – 50 гр.
- Рікотта – 80 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 щіпки.
- Чебрець – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зачищаємо яловичину нарізаємо невеликими шматочками, очищаємо цибулину і розрізаємо її навпіл.
Крок 2. М’ясо, ½ цибулі і сало прокручуємо через решітку м’ясорубки.
Крок 3. Вбиваємо в масу яйце, посипаємо меленим перцем і сіллю – перемішуємо.
Крок 4. Також вмішуємо сухарі і рікотта.
Крок 5. Ліпимо кульки, розміром з долоню.
Крок 6. Вогнетривку форму промазуємо оливковою олією і поміщаємо заготовки.
Крок 7. Для соусу в піалі розводимо пасту у невеликій кількості води, додаємо подрібнені залишки цибулі, чебрець, цукор і трохи солі.
Крок 8. Виливаємо Соус на напівфабрикати, запікаємо протягом 25-30 хвилин при температурної позначки в 180-200 градусів.
Крок 9. Гарячі митболы подаємо в поєднанні з гарніром, який рекомендується щедро полити соусом. Приємного апетиту!