Котлети з рибних консервів з рисом – універсальне, просте і дуже дешеве блюдо для обіду або вечері. Щоб прискорити процес приготування котлет, відваріть рис заздалегідь і тримайте його в холодильнику, поки він не знадобиться. Гарнір до рибних котлет можна підібрати практично будь-який: варену картоплю, макарони, овочі у свіжому або тушкованому вигляді.
Котлети з рибних консервів з рисом на сковороді
Котлети з рибних консервів з рисом на сковороді – м’які, соковиті і ситні. Для цієї страви підійдуть будь-які консерви з риби в олії. Котлети досить швидко готувати, досить пари хвилин, щоб вони вкрилися рум’яною скоринкою і можна подавати до столу.
Інгредієнти на
4 порц.
- Рибні консерви 1 банка
- Рис білий-1 склянка
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сухарі панірувальні для панірування
- Масло рослинне для смаження
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Рис кілька разів промийте проточною водою і зваріть до готовності. Наприкінці посоліть за смаком.
- З ріпчастої цибулі зніміть верхній сухий шар лушпиння, наріжте цибулю дуже дрібними кубиками.
- Розкрийте рибні консерви, злийте масло і розімніть їх виделкою.
- Тепер можна змішати рибну масу, варений рис і подрібнену цибулю. Також розбийте куряче яйце, посоліть і приправте за смаком. Добре перемішайте масу.
- З рибного фаршу сформуйте котлетки і обваляйте кожну в панірувальних сухарях.
- Обсмажте котлети з обох сторін на помірному вогні.
- Рибні котлети з рисом подавайте в гарячому вигляді з гарніром по своєму смаку. Приємного апетиту!
Котлети з консерви з рисом і картоплею
Котлети з рибної консерви з рисом і картоплею напевно сподобаються любителям морепродуктів. Їх можна обсмажити на сковороді або запекти в духовці. Такий склад інгредієнтів робить котлети дуже ніжними на смак і м’якими всередині. Консерви можете взяти ті, які вам більше до смаку.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Консерви рибні – 1 банку.
- Сіль дрібна – за смаком.
- Рис варений – 4 ст. л.
- Картопля варена – 3 шт.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Борошно пшеничне/кукурудзяна/житнє – 3 ст. л.
- Яйце куряче велике – 1 шт.
- Масло рослинне рафінування – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі продукти за списком. Заздалегідь зваріть рис і картоплю. Розімніть картоплю толкушкой.
Крок 2. Розкрийте банку з рибними консервами, злийте надлишки масла або соку, викладіть шматочки риби в миску і добре розімніть виделкою. Додати картопляне пюре, рис, куряче яйце, сіль і мелений перець. Добре все перемішайте.
Крок 3. Вологими руками сформуйте котлети і обваляйте їх у борошні.
Крок 4. Добре прогрійте сковорідку, влийте рослинне масло. Коли воно прогріється, викладіть котлети і обсмажте з обох боків до рум’яної скоринки.
Крок 5. Рибні котлети можна подавати до столу відразу після приготування, гарнір вибирайте самі. Приємного апетиту!
Пісні котлети з консерви з рисом
Пісні котлети з консерви з рисом – варіант для тих, хто дотримується Посту чи дотримується правильного харчування. Блюдо виходить ситним, але без шкідливого тваринного жиру. Можна взяти для фаршу тунець, сайру або горбушу у власному соку.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Крупа манна – 3 ст. л.
- Сайра консервована – 1 банку.
- Рис круглий – 0,5 склянки
- Цибуля ріпчаста білий – 2 шт.
- Майонез пісний – 2 ст. л.
- Сіль поварена – за смаком.
- Приправа для риби – на смак.
- Борошно для панірування.
- Масло рослинне пісне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь промийте рис і поставте його варитися. Розкрийте банку з консервами і перекладіть їх у миску. Рибу розімніть виделкою.
Крок 2. Обидві головки ріпчастої цибулі очистити і дуже дрібно наріжте. Додайте нарізку до рибної маси.
Крок 3. Варений рис відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. Потім перекладіть рис в миску з іншими інгредієнтами.
Крок 4. Додайте сіль і рибні приправи.
Крок 5. Щоб котлети не розвалювалися, потрібно також манна крупа, всипте її і добре перемішайте масу.
Крок 6. Додайте пару столових ложок пісного майонезу для соковитості майбутнього страви.
Крок 7. Ще раз добре перемішайте фарш і залиште на 10-20 хвилин, щоб манна крупа розбухла.
Крок 8. З рибної маси зліпити невеликі котлетки, обваляйте їх у борошні.
Крок 9. Смажте котлети на помірному вогні з обох боків до рум’яної скоринки.
Крок 10. Подавайте котлети з рибних консервів в гарячому вигляді з гарніром або без. Приємного апетиту!
Котлети з консервованої сардини
Котлети з консервованої сардини – це оригінальне і дуже дешеве блюдо для обіднього меню. Їх можна подати разом з соусами або з легким гарніром з овочів. Рис можна взяти будь-хто, на смак котлет це не дуже сильно відіб’ється.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Сардина в маслі консервована – 240 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Рис круглий – 100 гр.
- Олія соняшникова без запаху – 80 мл
- Сіль поварена – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 80 гр.
- Морквина – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть всі необхідні інгредієнти за списком. Цибулю і моркву очистіть, і обмийте проточною водою.
Крок 2. Закип’ятити воду в каструлі, посоліть її. Промийте рис і викладіть його в каструлю і варіть після закипання до готовності 13-15 хвилин.
Крок 3. Готовий рис відкиньте на друшляк і промийте проточною водою.
Крок 4. Очищену моркву натріть на тертці, цибулю наріжте дрібними кубиками.
Крок 5. Викладіть овочі на розігріту з рослинною олією сковороду і смажте їх протягом 4 хвилин до м’якості.
Крок 6. З рибної консерви злити олію, а шматочки риби розімніть виделкою.
Крок 7. У миску викладіть рибну масу, варений рис і овочеву засмажку.
Крок 8. Розбийте куряче яйце, всипте манну крупу, сіль і мелений перець.
Крок 9. Добре перемішайте масу і залиште на 15 хвилин, щоб манка розм’якла.
Крок 10. Вологими руками зліпити котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.
Крок 11. Розігрійте сковороду на сильному вогні, влийте рослинне масло і викладіть котлети.
Крок 12. Смажте котлети на помірному вогні 5-7 хвилин у кожної сторони.
Крок 13. Котлети з рибних консервів з рисом готові, можна подавати на обід або вечерю. Приємного апетиту!
Котлети з консервованої скумбрії з рисом
Котлети з консервованої скумбрії з рисом – смачне і просте блюдо для повсякденного раціону харчування. Скумбрія досить жирна риба, зі специфічним смаком, тому і котлети виходять на любителя. Записуйте рецепт цього бюджетного страви.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Скумбрія, консервована – 1 банку.
- Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
- Масло рослинне без запаху для смаження.
- Рис – 1 пакетик.
- Яйце куряче – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Список інгредієнтів дуже короткий: консерви з скумбрії, цибулина, яйце і рис. Підготуйте все.
Крок 2. Опустіть пакетик з рисом в киплячу воду і варіть до готовності 20 хвилин.
Крок 3. З ріпчастої цибулі зніміть піну, помийте і наріжте його дрібними кубиками.
Крок 4. У миску покладіть подрібнену цибулю і рибні консерви. З консервованої скумбрії попередньо злийте масло.
Крок 5. Рибу розімніть виделкою і перемішайте з цибулею.
Крок 6. Додати варений рис і куряче яйце.
Крок 7. Перемішайте всі інгредієнти в мисці, щоб у вас вийшла однорідна маса для майбутніх котлет.
Крок 8. Вологими руками сформуйте круглі котлетки і викладіть їх на розігріту поверхню. Смажте на олії по 5 хвилин з кожного боку.
Крок 9. Смачні рибні котлети готові, подавайте їх в гарячому вигляді. Приємного апетиту!