Шашлик зі свинини в духовці – 11 рецептів приготування з покроковими фото

Свинина — це завжди соковите і дуже смачне м’ясо, особливо, коли пожарено на вугіллі. Але навіть якщо вибратися на природу не представляється можливим, існує безліч способів приготування шашлику в духовій шафі. Наприклад, м’ясо, запечене на цибулевої подушці, в банку, на шпажках і навіть у рукаві для запікання.

Соковитий шашлик зі свинини на шпажках в духовці

Навіть якщо за вікном холод і дощ – це не означає, що потрібно відмовляти собі в соковитому ароматному шашлику з свинини. Шампури замінюємо дерев’яними шпажками, а готуємо не на вугіллі, а в духовій шафі – результат мало, чим відрізняється від м’яса, приготованого на мангалі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свиняча шия 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сік лимонний 50 мл
  • Майонез столовий молочний 3 ст. л.
  • Базилік свіжий, за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковитий шашлик зі свинини в духовці? М’ясо гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо і нарізаємо шматками середнього розміру – перекладаємо в глибоку тарілку відповідного розміру. У цю ж тару відправляємо ріпчасту цибулю, нарізану кільцями, товщиною близько 0,5-0,7 міліметрів.
  2. Листя свіжого базиліка рвемо руками на маленькі шматочки і додаємо до шиї для насиченого і пряного аромату.
  3. Далі приправляємо свинину сіллю і чорним меленим перцем.
  4. Для просочення головного інгредієнта, вливаємо лимонний сік, майонез і ретельно все перемішуємо, залишаємо в прохолодному місці мінімум на 1 годину.
  5. за годину, нанизуємо м’ясо на шпажки, чергуючи з кільцями з лука.
  6. Перекладаємо імпровізовані шампури на деко, устеленный листом пергаментного паперу для запікання, і йдіть в духовку на 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
  7. Гарячий шашлик подаємо у поєднанні зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!