Класичний бефстроганов з яловичини зі сметаною – 7 рецептів з фото покроково

Класичний бефстроганов з яловичини зі сметаною – прекрасне м’ясне блюдо, яке виходить дуже ніжним і чудово підходить до будь-якого гарніру. Пропонуємо вам класичний варіант приготування, зі сметаною і вершками, з солоними огірками, в мультиварці, з грибами, з томатною пастою і з борошном.

Класичний бефстроганов з яловичини в сметанному соусі на сковороді

М’ясо добре відбивається, ріжеться на шматочки і обсмажується на сковороді з цибулею. Далі додається борошно, сметана і трохи води або молока. Потім все гаситься під кришкою 10-15 хвилин і подається до столу з гарніром.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловичина 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сметана-6 ст. л.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода ½ склянки

Процес приготування:

  1. Як приготувати бефстроганов з яловичини зі сметаною по класичному рецепту? Зрізаємо з яловичини всі плівки і жилки. Нарізаємо на шматочки вздовж волокон товщиною до 1 див.
  2. Далі розрізаємо яловичину на більш дрібні шматочки поперек волокон.
  3. Якщо м’ясо здається занадто жорстким, то відбиваємо його размягчителей або простим ножем.
  4. Ріпчаста цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
  5. На сковороді розігріваємо 2 столові ложки рослинної олії і відправляємо туди нарізану цибулю. Обсмажуємо, поки він не стане м’яким.
  6. Тепер додаємо до цибулі нарізану яловичину.
  7. Всі смажимо, періодично помішуючи. Коли м’ясо пустить сік, додаємо сіль за смаком.
  8. Коли яловичина досягне напівготовності, акуратно додаємо борошно і перемішуємо.
  9. М’ясо повинно почати підсмажуватися. Головне на цьому етапі – не дати йому пересушиться.
  10. Як тільки дно сковороди почне ставати сухим, відправляємо до м’яса 6 ложок сметани.
  11. Все ретельно перемішуємо.
  12. Тепер поступово вливаємо рідина, регулюючи густоту соусу. Можна налити воду, але також підійде молоко або бульйон. Додаємо сіль і чорний перець за смаком.
  13. Далі накриваємо сковороду кришкою і продовжуємо готувати протягом 10-15 хвилин на середньому вогні.
  14. Час від часу не забуваємо помішувати нашу страву.
  15. Бефстроганов готовий. Для подачі на тарілку спочатку кладемо гарнір і зверху накладаємо яловичину в соусі. Подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!