Бефстроганов можна приготувати абсолютно з будь-якого свіжого м’яса, в тому числі і з свинини. Така соковита і ніжна обсмажена вирізка в класичному сметанному соусі чудово доповнить ваш улюблений гарнір, зробивши обід максимально ситним і повноцінним.
Класичний бефстроганов з свинини в сметанному соусі на сковороді
Хоч рецепт бефстроганов часто піддається все можливим змінам, саме класичний варіант відображає всю суть цього нескладного страви. М’ясо, просочене сметанним соусом, виходить дуже ніжним і при цьому залишається достатньо незалежним від смакових якостей сметани, що особливо створює гармонійне поєднання з картопляним пюре .
Інгредієнти на
6 порц.
- Свинина 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Бульйон 150 мл
- Сметана 280 гр.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Масло оливкове для смаження
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Петрушка 1 пучок
- Томатна паста 1.5 ст. л.
- Масло вершкове 60 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати бефстроганов з свинини в сметанному соусі? Перш ніж нарізати свинину, добре вимиваємо і просушуємо м’ясо. Потім нарізані шматочки м’яса солимо, перчимо і перекладаємо в глибоку ємність, в якій залишаємо маринуватися свинину протягом 20 хвилин.
- Поки очищаємо цибулю та нарізаємо на тонкі півкільця.
- за 20 хвилин відправляємо порційно обсмажуватися приправлені шматочки свинини на розігріту з оливковою олією сковороду. Обсмажуємо до появи приємною золотистої скоринки. Після чого перекладаємо м’ясо назад в тарілку.
- Очищаємо сковороду від оливкової олії і розтоплюємо шматочок вершкового, на якому підсмажимо подрібнену цибулю до прозорості. Потім додаємо трохи томатної пасти, борошна і продовжуємо обсмажувати протягом пари хвилин.
- Слідом заливаємо яловичий бульйон кімнатної температури і тушкуємо протягом 10-15 хвилин, поки цибуля повністю не розм’якне. На цьому етапі повертаємо в сковороду обсмажене м’ясо, і все добре перемішуємо вміст, поступово додаючи сметану.
- Подаємо бефстроганов зі сметаною підливою разом з вашим улюбленим гарніром, прикрашаючи свіжою петрушкою.
Бажаємо вам приємного апетиту!
Бефстроганов зі свининою та грибами в сметанному соусі
Практично будь-яке м’ясне блюдо можна оновити, всього лише додавши трохи грибів та сметанного соусу. І вас неодмінно порадує чудовий аромат і ніжна текстура тане в роті м’яса.
Час приготування: 70 хв
Час приготування:45-50 хв.
Порцій – 4-6.
Склад:
- Філе свинини – 500 гр.
- Гриби – 280 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Вершки – 180 мл
- Каперси – 1,5 ст. л.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Нарізаємо цибулю з грибами і відправляємо одночасно обсмажуватися на розігрітій з маслом сковороді протягом 5-8 хвилин.
2. Підготовлене філе свинини нарізаємо тонкою соломкою і відразу ж додаємо сіль з перцем. Можна використовувати абсолютно будь-які спеції для м’яса на ваш смак.
3. До подрумянившемуся цибулі з грибами викладаємо м’ясо, каперси і томатну пасту для заправки. За необхідності додаємо трохи води і даємо м’яса добре потушиться протягом 30 хвилин.
4. Через це час завершення додаємо сметану з вершками і після того, як довели вміст до кипіння, продовжуємо тушкувати м’ясо під соусом протягом 10 хвилин.
5. Бефстроганов з свинини готовий. Розкладаємо по тарілках і подаємо до столу, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню і овочами.
Бажаємо приємного апетиту!
Соковитий бефстроганов з свинини з томатним соусом і сметаною
Максимально швидкий варіант приготування свинини, який довгий час користується попитом завдяки вдало підібраним пропорціям сметани і томатної пасти. Тому якщо ваш вибір припав на цей рецепт, то варто відповідально поставитися до вибору продуктів, від яких безпосередньо залежить смак страви.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування:25 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину ретельно обмиваємо і просушуємо, після чого нарізаємо на тонкі скибочки.
2. Злегка відбиваємо м’ясо спеціальним молоточком. Це гарантовано зробить м’ясо м’яким.
3. Відбиті шматочки м’яса ріжемо упоперек на тонкі брусочки.
4. У сухий поліетиленовий пакетик викладаємо необхідну кількість борошна для панірування.
5. В цей же пакет з борошном, викладаємо нарізані шматочки свинини і добре перемішуємо, щоб все м’ясо було покрито борошном.
6. Нарізаний кільцями цибулю викладаємо на розігріту з рослинною олією сковороду і обсмажуємо до напівпрозорого стану.
7. Свинину в паніровці з’єднуємо з цибулею і продовжуємо обсмажувати, періодично помішуючи.
8. Для соусу викладаємо в окрему ємність сметану і недовго збиваємо.
9. У сметану вмішуємо томатну пасту і ретельно перемішуємо.
10. У сковороду з м’ясом і цибулею вливаємо відфільтровану воду і додаємо томатно-сметанний соус. Залишаємо м’ясо гаситися на тихому вогні протягом 15 хвилин.
11. За цей час відварюємо будь улюблений гарнір, який поллємо приготованим м’ясом в томатно-сметанному соусі.
Бажаємо приємного апетиту!
Як приготувати бефстроганов з свинини з огірками в сметанному соусі?
Гаряче улюблена і з дитинства знайома комбінація солоних огірків і сметанного соусу припаде до смаку як дітям, так і дорослим. А додавання червоного сухого вина допоможе збалансувати всі аромати і однозначно збагатить смак страви.
Час готування: 90 хв.
Час приготування:60 хв
Порцій – 6.
Склад:
- Свинина – 700 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Огірок солоний – 2-3 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сметана – 280 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Вино червоне сухе – ½ склянки
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Солоні огірки ріжемо тонкими соломками.
2. Свиняче м’ясо нарізаємо брусочками і перекладаємо в чистий пакет або ж в іншу ємність.
3. М’ясо обвалюють у борошні із сіллю і добре перемішуємо, щоб були покриті всі брусочки свинини.
4. Цибулину очистити, довільно нарізаємо і відправляємо обсмажуватися на розпечену з олією сковорідку.
5. До цибулі викладаємо м’ясо і продовжуємо обсмажувати вже на сильному вогні до появи скоринки разом з виділенням соку.
6. Потім поступово зменшуємо вогонь і додаємо подрібнений огірок зі сметаною, томатною пастою і все добре перемішуємо.
7. Заливаємо трохи червоного вина для аромату і терпкості, яке допоможе зробити блюдо смачніше.
8. Все добре перемішуємо і тушкуємо на тихому вогні 2-3 хвилини, після чого додаємо лаврове листя.
9. За 10 хвилин до вимикання солимо, заправляємо улюбленими спеціями і добре перемішуємо. За необхідності додаємо ще трохи води, щоб овочі з м’ясом могли добре протушкувати.
10. Продовжуємо готувати під закритою кришкою протягом 20 хвилин, орієнтуючись на м’якість м’яса. Поки будемо готувати гарнір, залишаємо готове м’ясо недовго настоюватися.
11. Подавати можна як у гарячому, так і в теплому вигляді, додавши самої різноманітної зелені та спецій.
Бажаємо приємного апетиту!
Дуже смачний бефстроганов з свинини зі сметаною в мультиварці
Якщо ви можете похвалитися наявністю мультиварки, сміливо зупиняйтеся на даному рецепті і приступайте до приготування. Смачний і ситний обід вам гарантований.
Час приготування: 90 хв
Час приготування:70 хв
Порцій – 6-8.
Склад:
- М’якоть свинини – 700 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Сметана – 180 гр.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо м’якоть свинини і нарізаємо на невеликі брусочки.
2. Очищаємо цибулю та нарізаємо тонкими кільцями.
3. Наливаємо в каструлю олію і розігріваємо в режимі «Смаження». Коли масло починає шипіти, опускаємо в чашу цибулю і обсмажуємо до тих пір, поки колечка не підрум’яняться.
4. Подрібнене м’ясо перекладаємо в поліетиленовий пакет і паніруємо в борошні, рівномірно покриваючи всі шматочки свинини. У такому вигляді залишаємо м’ясо протягом 5-10 хвилин.
5. Через це час викладаємо м’ясо в каструлю і обсмажуємо до появи легкого рум’янцю.
6. До сметані вмішуємо трохи томатної пасти, цукрового піску, солі і перець. Все добре перемішуємо до повної однорідності.
7. Сметанним соусом заливаємо подрумянившееся м’ясо. Потім налаштовуємо режим «Гасіння» і готуємо страву протягом однієї години під закритою кришкою.
8. Таке блюдо дуже активно використовується як підливи для гарніру. Так ваш обід стає більш поживним і повноцінним.
Приємного апетиту!