Рагу зі свинини – прекрасне блюдо, до складу якого, зазвичай, входять різні овочі та свинина. В основному для його приготування використовують томатний, вершковий або сметанний соус зі спеціями. Набір інгредієнтів можна міняти на свій розсуд, тому рецептів існує нескінченна безліч. Ми відібрали для вас 8 найцікавіших з них.
Соковите рагу зі свинини з овочами в духовці
Рагу в духовці – це класичний спосіб приготування рагу зі свинини. Таке блюдо може бути як основним, так і другим, адже воно виходить апетитним і ситним. Також поєднання різноманітних овочів з м’ясом робить його дуже корисним та багатим на мікроелементи.
Інгредієнти на
4 порц.
- Свинина 400 гр.
- Морква 100 гр.
- Баклажан 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Перець болгарський 100 гр.
- Капуста цвітна 100 гр.
- Квасоля стручкова 100 гр.
- Горошок зелений 100 гр.
- Картопля 500 гр.
- Помідори 250 гр. у власному соку
- Томатна паста 1 ст. л.
- Часник сушений ½ ч. л.
- Паприка 1 ст. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Петрушка за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати смачне рагу зі свинини? Готуємо всі необхідні продукти.
- Свинину промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Потім видаляємо все зайве і нарізаємо його невеликими шматочками.
- Нарізаємо соломкою перець.
- Морква само нарізаємо тонкими кільцями.
- Цвітну капусту промиваємо і розбираємо на суцвіття.
- Шаткуємо баклажани півкільцями.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо знову ж півкільцями.
- Картоплю ріжемо невеликими кубиками.
- Стежимо за тим, щоб всі овочі були нарізані шматочками приблизно однакового розміру.
- Кладемо всі овочі та м’ясо в глибоку миску, заправляємо рослинною олією. Посипаємо петрушкою і спеціями, додаємо помідори у власному соку і томатну пасту. Перемішуємо інгредієнти дерев’яною лопаткою.
- Суміш перекладаємо у форму для випічки, розрівнюючи, а потім накриваємо форму харчовою фольгою, не залишаючи щілин.
- Духовку розігріваємо до 200 градусів і запікаємо в ній рагу протягом години. Потім знімаємо фольгу і запікаємо страву ще 15 хвилин.
- Готове рагу дістаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути.
- Подаємо рагу невеликими порціями з соусом, присипаючи невеликою кількістю зелені. Приємного апетиту!
Овочеве рагу зі свининою і картоплею в каструлі
Свинина чудово поєднується з картоплею, бо таке рагу виходить дуже смачним. А за рахунок приготування в каструлі воно також виходить дуже м’яким і ніжним.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Свинина – 400 гр.
- Вода – 500 мл
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 40 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
1. Свинину розморожуємо, промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками.
2. Реалізуємо свинину в каструлю з розігрітим рослинним маслом. Солимо і обсмажуємо на середньому вогні.
3. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю нарізаємо дрібними шматочками. Додаємо овочі до свинини і перемішуємо.
4. Картоплю очищаємо і нарізаємо великими кубиками. Також перекладаємо їх у каструлю.
5. Заливаємо всі продукти необхідною кількістю кип’яченої води, додаємо перець і тушкуємо рагу на повільному вогні до готовності.
6. Перед подачею посипаємо рагу зеленню. Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт м’ясного рагу з підливою на сковороді
Нехитра, але дуже апетитне блюдо зі свинини з ніжною підливою, яке ідеально підійде до будь-якого гарніру. Особливо добре таке рагу буде поєднуватися з картопляним пюре або рисом.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Свинина – 400 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 150 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Очищаємо моркву і нарізаємо його невеликими брусочками.
2. Чистимо цибулю й ріжемо його на четвертинки.
3. Свинину нарізаємо смужками і кладемо на розігріту сковороду. Підсолюємо м’ясо.
4. До злегка смаженій м’ясу додаємо моркву і цибулю, смажимо все на помірному вогні, поки цибуля не зарум’яниться.
5. Додаємо сметану, заливаємо водою, перемішуємо, перчимо за смаком і тушкуємо страву до готовності.
6. При бажанні в підливу можна додати борошно за 5 хвилин до кінця гасіння. Подаємо рагу в гарячому вигляді і з гарніром. Приємного апетиту!
Як приготувати смачне рагу зі свинини з капустою?
Корисне і смачне блюдо з тушкованою капустою. Таке рагу виходить дивовижно смачним, але в той же час готувати його зовсім не складно, а на його приготування піде менше години.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Свинина – 550 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Капуста свіжа – 600 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Трави прованські – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Вода – ½ склянки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Промиваємо свинину, обсушуємо її за допомогою паперового рушника. Потім нарізаємо м’ясо невеликими кубиками і перчимо за смаком.
2. Насипаємо в харчовій пакет борошно, перець, сіль і перемішуємо. Кладемо в нього свинину і гарненько струшуємо, щоб м’ясо покрилося своєрідною паніровкою. Надлишки борошна видаляємо за допомогою сита.
3. Розігріваємо олію на сковороді протягом 5 хвилин. Викладаємо свинину і розрівнюємо по поверхні сковороди. Обсмажуємо м’ясо на сильному вогні 1,5 хвилини на одній стороні і перемішуємо, а потім тримаємо на сковороді ще близько 3 хвилин, щоб всі шматочки стали рівномірно світлими.
4. Шаткуємо цибулю півкільцями і додаємо на сковороду. Смажимо його, помішуючи, зразкове 3 хвилини.
5. Натираємо моркву на тертці і також додаємо на сковороду, де знову ж обсмажуємо її протягом 3 хвилин. Накладаємо томатну пасту, посипаємо приправами і вливаємо воду. Залишаємо все гаситися під кришкою на слабкому вогні.
6. Тонко шаткуємо капусту, солимо і мнемо руками, поки капуста не пустить сік.
7. Розігріваємо на іншій сковороді олію і накладаємо туди капусту. Обсмажуємо її 4 хвилини на сильному вогні, безупинно помішуючи. Потім зменшуємо вогонь до слабкого і залишаємо капусту тушкуватися протягом приблизно 15 хвилин.
8. До практично готового м’яса перекладаємо капусту, солимо при необхідності. Перемішуємо і тушкуємо близько 7 хвилин. Готове рагу залишаємо на вимкненому вогні ще на 5 хвилин. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування рагу зі свинини на кістці
Для такого рецепта ідеально підійдуть свинячі шийні хребці. М’ясо, приготоване в такому рагу, виходить дуже ніжним, а саме рагу прекрасно буде поєднуватися з овочевим пюре або вареними крупами.
Час приготування: 120 хв
Час приготування: 55 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Свинина на кістці– 1400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець пластівцями – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Промиваємо свинину під проточною водою, накладаємо шматочки в каструлю.
2. Нарізаємо цибулю і додаємо його до м’яса, також засипаємо в каструлю перець і сіль.
3. Наливаємо в каструлю воду і ставимо м’ясо на сильний вогонь.
4. Доводимо воду до кипіння і знімаємо піну.
5. Варимо рагу на повільному вогні близько 1,5 годин. Подаємо м’ясо з гарніром на ваш вибір. Приємного апетиту!
Соковите і м’яке рагу зі свинини в мультиварці
Соковите і ароматне рагу зі свинини в мультиварці. Таке блюдо можна використовувати і як перше, і як друга, а завдяки приготуванню в мультиварці воно виходить дуже швидким і простим.
Час приготування: 120 хв
Час приготування: 55 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Свинина – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
- прованські Трави сухі – за смаком
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Лук очищаємо, нарізаємо четвертинками.
2. Наливаємо в чашу мультиварки масло, викладаємо в нього цибулю і включаємо режим «Смаження/Випічка». Таким чином готуємо цибулю близько 5 хвилин при відкритій кришці. Потім додаємо нарізану півкільцями моркву і готуємо ще 5 хвилин.
3. Нарізаємо свинину брусочками, солимо її і перчимо, а також посипаємо прованськими травами. Додаємо м’ясо в чашу мультиварки і готуємо, помішуючи, ще приблизно 10 хвилин. Потім закриваємо рагу кришкою і включаємо режим «Гасіння».
4. Промиваємо картоплю, очищаємо його і нарізаємо великими шматочками. Додаємо в каструлю.
5. Також нарізаємо великими брусочками кабачок, а помідори нарізаємо часточками. Подрібнюємо зелень і додаємо в чашу мультиварки.
6. Вливаємо половину мультистакана гарячої води і готуємо рагу до закінчення режиму.
7. Подаємо страву в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
М’ясне рагу з свинячих реберець в домашніх умовах
Нескладний рецепт смачного і ситного страви. Реберця в такому рагу виходять шалено ніжними і буквально тануть у роті, а отриманий соус ідеально відтіняє і доповнює смак м’яса.
Час приготування: 120 хв
Час приготування: 55 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Реберця свинячі – 2 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля порей – 1 шт.
- Селера – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Вино біле сухе – 250 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо всі необхідні продукти.
2. Розрізаємо реберні стрічки на шматочки по 4 ребра.
3. Нарізаємо селера, цибуля порей і моркву на середні за розміром кубики.
4. Перчимо і солимо ребра і викладаємо їх у сотейник, де обсмажуємо м’ясо на сильному вогні до коричневого кольору, приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
5. Нарізаємо цибулю півкільцями.
6. Дістаємо з сотейника ребра, зменшуємо вогонь до середнього і викладаємо туди моркву, цибулю порей і селера. Обсмажуємо, помішуючи, приблизно 5 хвилин.
7. Ріпчасту цибулю обсмажуємо на вершковому маслі до м’якості, після цього додаємо борошно і, помішуючи, смажимо ще хвилину.
8. Потім вливаємо в сотейник до овочів вино і доводимо його до кипіння. Коли об’єм рідини зменшиться приблизно в 2 рази, закладаємо назад ребра і заливаємо їх водою. Воду також доводимо до кипіння, виставляємо мінімальний вогонь і залишаємо ребра гаситися під кришкою до м’якості. Виймаємо готові ребра з сотейника і уварюємо залишився соус на сильному вогні приблизно 5 хвилин. Потім додаємо обсмажені цибулю і варимо ще 5 хвилин. Ребра подаємо під соусом. Приємного апетиту!
Ніжне м’ясне рагу зі свинини в казані
Рагу в казані – прекрасний вечеря для зібралася на дачі родини. Яблука в такому рагу растушиваются до стану пюре, віддаючи аромат жаркого, а м’ясо в яблучному соку виходить дуже ніжним.
Час приготування: 120 хв
Час приготування: 55 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Реберця свинячі – 1,2 кг
- Фарш свинячий – 500 гр.
- Картопля молода – 1,2 кг
- Яблука – 6 шт.
- Перець болгарський – 7 шт.
- Морква – 1 шт.
- Зелень – за смаком
- Шафран – за смаком
- Часник – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Свинячі реберця накладаємо в казан, окропивши рослинним маслом.
2. Очищаємо молоду картоплю, нарізаємо його половинками і накладаємо поверх реберець.
3. Далі промиваємо і очищаємо моркву, нарізаємо її кільцями і також додаємо в казан.
4. Очищаємо болгарський перець, нарізаємо половинками і також кладемо в казан. Додаємо чорний перець з сіллю.
5. Нарізаємо яблука навпіл, вирізаємо з них серцевину і накладаємо в них м’ясний фарш з часником.
6. Яблука викладаємо поверх перців, посипаємо їх шафраном і накриваємо казан кришкою.
7. Тушкуємо рагу приблизно годину на вогні. Приємного апетиту!