Рагу зі свинини – 8 рецептів приготування з фото покроково

Рагу зі свинини – прекрасне блюдо, до складу якого, зазвичай, входять різні овочі та свинина. В основному для його приготування використовують томатний, вершковий або сметанний соус зі спеціями. Набір інгредієнтів можна міняти на свій розсуд, тому рецептів існує нескінченна безліч. Ми відібрали для вас 8 найцікавіших з них.

Соковите рагу зі свинини з овочами в духовці

Рагу в духовці – це класичний спосіб приготування рагу зі свинини. Таке блюдо може бути як основним, так і другим, адже воно виходить апетитним і ситним. Також поєднання різноманітних овочів з м’ясом робить його дуже корисним та багатим на мікроелементи.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина 400 гр.
  • Морква 100 гр.
  • Баклажан 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Перець болгарський 100 гр.
  • Капуста цвітна 100 гр.
  • Квасоля стручкова 100 гр.
  • Горошок зелений 100 гр.
  • Картопля 500 гр.
  • Помідори 250 гр. у власному соку
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Часник сушений ½ ч. л.
  • Паприка 1 ст. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Петрушка за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачне рагу зі свинини? Готуємо всі необхідні продукти.
  2. Свинину промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Потім видаляємо все зайве і нарізаємо його невеликими шматочками.
  3. Нарізаємо соломкою перець.
  4. Морква само нарізаємо тонкими кільцями.
  5. Цвітну капусту промиваємо і розбираємо на суцвіття.
  6. Шаткуємо баклажани півкільцями.
  7. Цибулю очищаємо і нарізаємо знову ж півкільцями.
  8. Картоплю ріжемо невеликими кубиками.
  9. Стежимо за тим, щоб всі овочі були нарізані шматочками приблизно однакового розміру.
  10. Кладемо всі овочі та м’ясо в глибоку миску, заправляємо рослинною олією. Посипаємо петрушкою і спеціями, додаємо помідори у власному соку і томатну пасту. Перемішуємо інгредієнти дерев’яною лопаткою.
  11. Суміш перекладаємо у форму для випічки, розрівнюючи, а потім накриваємо форму харчовою фольгою, не залишаючи щілин.
  12. Духовку розігріваємо до 200 градусів і запікаємо в ній рагу протягом години. Потім знімаємо фольгу і запікаємо страву ще 15 хвилин.
  13. Готове рагу дістаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути.
  14. Подаємо рагу невеликими порціями з соусом, присипаючи невеликою кількістю зелені. Приємного апетиту!