Гречка з куркою в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Гречка з куркою в духовці – апетитне і неймовірно поживне блюдо для домашнього столу. Таке частування можна подавати до обіду, вечері або в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку яскраві покрокові рецепти з нашої збірки. Порадуйте близьких ніжним м’ясом і наваристим гарніром.

Як смачно приготувати гречку з куркою на деку?

Для простого і апетитного сімейного обіду можна приготувати гречку з куркою в духовці. Блюдо виходить досить соковитим завдяки випікання. Спробуйте універсальний домашній рецепт.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Курка 1 шт.
  • Гречка 350 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для курки, за смаком
  • Масло рослинне 60 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати гречку з куркою в духовці? Чистимо овочі, потім цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертку.
  2. Гречку гарненько промиваємо під холодною водою.
  3. Обсмажуємо підготовлені інгредієнти в рослинному маслі до м’якості.
  4. Промиваємо курку і поділяємо її на невеликі частини.
  5. На деко викладаємо гречку з овочевою піджаркою, далі розмішуєм курку і посипаємо її сіллю і спеціями. Заливаємо блюдо водою, щоб крупа була повністю в неї занурена, і ставимо в духовку.
  6. Випікаємо гречку з куркою 1 годину при температурі 180 градусів. Після подаємо гарячу страву до столу. Готово!

Простий і дуже смачний рецепт гречки з куркою по-купецькому в духовці

Рецепт гречки з куркою по-купецькому цікавий і не дуже складний у приготуванні. Готову страву порадує вас ніжним смаком, ароматом і своєї ситністю. Спробуйте для оригінального сімейного обіду.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Гречка – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Чорнослив – 5 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Гречку гарненько промиваємо.

2. Далі крупу повністю заливаємо окропом і залишаємо під кришкою, для набухання.

3. В цей час невеликими шматочками куряче філе нарізаємо.

4. До філе додаємо подрібнений часник, чорнослив, сіль, перець і сметану.

5. Розмішуємо і даємо масі настоятися.

6. Чистимо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.

7. Через крупну тертку пропускаємо попередньо очищену моркву.

8. Нагріваємо сковороду з олією і обсмажуємо в ньому цибулю, моркву до м’якості. Приблизно, 2-4 хвилини.

9. Повертаємося до гречки. Якщо вода з крупи повністю зникла, то вона готова. Розмішуємо і відразу укладаємо у форму для запікання, обмащений вершковим маслом. Солимо за смаком.

10. До набряклої крупі додаємо овочеву піджарку. Викладаємо її рівним шаром.

11. Зверху укладаємо мариноване м’ясо.

12. Відправляємо блюдо в духовку на 1 годину. Випікаємо при 180 градусах.

13. Гречку з куркою акуратно розмішуємо і розкладаємо по тарілках. Прикрашаємо страву зеленню і подаємо до столу!

Соковита і м’яка курка, фарширована гречкою в духовці

Для оригінального обіду або вечері можна запекти курку, фаршировану гречкою. Завдяки такому способу приготування, крупа виходить соковитою і дуже ароматною. А м’ясо, в свою чергу, золотавим і хрустким.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 2 кг
  • Гречка – 160 гр.
  • Гриби печериці – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Заздалегідь розморожуємо курку, акуратно розрізаємо її в області грудей, по можливості витягаємо кістку і ретельно промиваємо під водою. Потім натираємо продукт часником, сіллю і перцем. Робимо це всередині і зовні.

2. Нарізаємо цибулю і гриби, обсмажуємо в рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо до вмісту заздалегідь відварену гречку. Солимо за смаком і тушкуємо 3-5 хвилин.

3. Занадто порвані частини курки скріплюємо зубочисткою. Достатньо залишити невеликий отвір внизу.

4. Начиняємо курку гречкою. Залишився отвір знову закріплюємо зубочистками, перекладаємо продукт у форму для випікання, посипаємо подрібненим часником і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину.

5. Акуратно розрізаємо готову курку. Подаємо рум’яні шматочки разом з соковитою та ароматною гречкою. Приємного апетиту!

Ароматна гречка з куркою, запечена в рукаві в духовці

Ароматна і ситна гречка з куркою, запечена в рукаві, — відмінна ідея для корисного і смачного обіду або вечері. Крупа добре просочиться соками м’яса і вийде наваристою і ніжною.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Окорочок курячий – 4 шт.
  • Гречка – 1 склянка
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти за рецептом. Стегенця відразу маринуємо в сметані з сіллю і спеціями.

2. Гречку заливаємо окропом і залишаємо під кришкою на 10-15 хвилин. Продукт повинен розбухнути.

3. В рукав для випікання кладемо набряклу крупу, зверху викладаємо стегенця. Додаємо шматочки вершкового масла і зубчики часнику. Зав’язуємо рукав з обох сторін. Блюдо відправляємо в духовку на 1 годину.

4. Випікаємо при температурі 180 градусів. За 10-15 хвилин можна розрізати рукав. Так курка вийде більш румянок.

5. Отримуємо готову страву з рукава і викладаємо на порційні тарілки. Готово, можна подавати до столу!

Покроковий рецепт приготування курки з гречкою в горщику

Соковита і апетитна гречка з куркою виходить при випіканні в горщику. Ви отримаєте відразу і гаряче, і гарнір. Оцініть простий і цікавий рецепт для вашого домашнього обіду.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 2 шт.
  • Крила курячі – 2 шт.
  • Гречка – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо акуратно відокремлюємо від кісточок і нарізаємо на невеликі шматочки.

2. До м’яса додаємо подрібнену цибулю і майонез.

3. Сюди ж додаємо сіль, паприку і мелений чорний перець.

4. Розмішуємо масу і викладаємо її в горщик.

5. Чистимо зубчики часнику і також закидаємо їх в посуд для випікання.

6. Промиваємо гречку і викладаємо її до м’яса.

7. Заливаємо вміст водою і додаємо лавровий лист.

8. Закриваємо горщик кришкою і ставимо його в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.

9. Виймаємо готову страву з духовки. Знімаємо кришку.

10. Акуратно розмішуємо вміст і подаємо до столу в горщику. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт гречки з куркою, запеченої під фольгою

Курка з гречкою – звичне обідня страва у багатьох сім’ях. Його можна зробити набагато оригінальніше і більш насиченим смаком. Для цього спробуйте рецепт приготування в духовці під фольгою. М’ясо вийде соковитим, а крупа – неймовірно ароматною.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 година 15 хвилин

Порцій – 3

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 1 кг
  • Гречка – 300 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Окремо промиваємо під водою гречку і курячі стегна.

2. Гречку кладемо у форму для випікання рівномірним шаром.

3. Курку ретельно натираємо сіллю і подрібненим часником.

4. Ароматне м’ясо викладаємо на гречку, після чого вливаємо кип’ячену воду. Вона повинна з запасом закривати крупу.

5. Щільно накриваємо блюдо фольгою і відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо страву 1 годину.

6. Через годину знімаємо фольгу і продовжуємо готування ще 10-15 хвилин, щоб скоринка курки підрум’янилася.

7. Готове блюдо викладаємо на порційні тарілки. За бажанням, можна доповнити овочами та зеленню. Приємного апетиту!

Ситна і неймовірно смачна гречка з куркою і грибами в духовці

Швидкий спосіб приготувати ситний і неймовірно смачна вечеря – це запекти в духовці гречку з грибами і куркою. Блюдо виходить нежирним, ароматним і корисним. Спробуйте!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 350 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Гречка – 200 гр.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Сир твердий – 40 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Ріжемо печериці на кілька частин і обсмажуємо їх зі спеціями в рослинному маслі до готовності. Приблизно 5-7 хвилин.

2. Викладаємо гриби у форму для випікання і додаємо до них добре промиту гречку.

3. На невеликі тонкі шматочки куряче філе ріжемо. Можна відразу його обсипати сіллю і спеціями.

4. Форму з продуктами заливаємо водою так, щоб крупа була повністю в неї занурена. Зверху щільно укладаємо куряче філе.

5. Блюдо обмазуємо сметаною і посипаємо тертим сиром. Ставимо в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Готову страву виймаємо з форми на порційні тарілки. Можна подавати до столу!

Як приготувати смачну гречку з куркою і сметаною в духовці?

Курка з гречкою в духовці виходить особливо ніжною і соковитою з додаванням сметани. Страва виходить не дуже калорійним, але при цьому досить поживним, що ідеально підходить для смачного сімейного обіду.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 6 шт.
  • Гречка – 300 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячі гомілки промиваємо, даємо їм обсохнути і поливаємо сметаною.

2. Додаємо до курки, сіль і куркуму. Розмішуємо і залишаємо в холодильнику на 1 годину.

3. Гречку промиваємо і розкладаємо по формі для випікання. Заливаємо крупу водою з запасом в 1-1,5 см.

4. Після того, як курка замаринується, викладаємо її на гречку.

5. Посипаємо блюдо чорним меленим перцем і кропом. Відправляємо на 1 годину в духовці, розігрітій до 200 градусів.

6. Гарячу і ароматну курку з гречкою в сметані викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Готово!

Ароматна гречка з рисом і куркою в духовці

Оригінальне блюдо для вашого обіду можна приготувати в духовці з курки, гречки і рису. Таке кулінарне рішення вийде неймовірно поживним і ароматним. Оцініть простий домашній рецепт!

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 3

Склад:

  • Курка – 400 гр.
  • Рис – 120 гр.
  • Гречка – 120 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Кетчуп – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1/3 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Крупу і курку промиваємо окремо в холодній воді.

2. Далі м’ясо маринуємо в майонезі, кетчупі і гірчицю. Відразу ж додаємо сіль, подрібнений часник і базилік.

3. Змішуємо гречку і рисом і викладаємо рівним шаром у форму для випікання.

4. Зверху розкладаємо шматочки м’яса. Вливаємо в форму кип’ячену воду так, щоб вона з запасом закривала свій з круп.

5. Закриваємо блюдо фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

6. За 10-15 хвилин до готовності знімаємо фольгу, щоб скоринка курки придбала яскравий золотистий відтінок.

7. Готове гаряче блюдо викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Можна доповнити свіжими овочами. Приємного апетиту!

Соковита і ніжна курка з гречкою і овочами в духовці

Гречка з куркою стане ще апетитніше з додаванням овочів. Приготуйте страву в духовці, що дозволить зберегти всі соки і аромати продуктів. Ідеально для ситного домашнього обіду!

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 6 шт.
  • Гречка – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • томатна Паста – 50 гр.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Курячі гомілки ретельно натираємо сіллю й усіма спеціями. Розмішуємо і залишаємо м’ясо на деякий час.

2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його на сковороді до м’якого стану.

3. Чистимо моркву, пропускаємо її через крупну тертку і також відправляємо в сковороду. Готуємо ще 3-4 хвилини.

4. Промиваємо гречку і викладаємо її до овочів. Розмішуємо інгредієнти і знімаємо з плити.

5. Гречку з овочами рівним шаром укладаємо на деко.

6. Зверху викладаємо пряні курячі гомілки.

7. Склянку кип’яченої води змішуємо з томатною пастою і подрібненим часником. Поливаємо цим страву.

8. Випікаємо гречку з куркою і овочами 40 хвилин (необхідна температура – 180 градусів). Після апетитне гаряче блюдо готове до подачі!