Люля-кебаб в духовці – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Люля-кебаб в духовці – смачне м’ясне блюдо, яке має східні коріння, але приготоване в домашніх умовах. Можливо, хтось пробував його в оригіналі на відпочинку в Туреччині. Як приготувати його самостійно в домашніх умовах в духовці, ви дізнаєтеся з 10 рецептів, які зібрані в цій статті.

Соковитий люля-кебаб з свинячого фаршу в духовці

Люля-кебаб з свинячого фаршу виходить дуже ситним і поживним. Страва подобається чоловікам і його легко можна приготувати в духовці на обід або вечерю.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свинина 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Сало курдючне 100 гр.
  • Перець чорний мелений 5 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати люля-кебаб в духовці в домашніх умовах? Свинину промийте, наріжте великими шматками.
  2. М’ясо разом з салом і цибулею прокрутіть через м’ясорубку. Фарш посоліть і приправте за смаком.
  3. З отриманого фаршу зліпити невеликі ковбаски і надіньте їх на шпажки.
  4. Заготівлю викладіть на решітку гриль або деко і запікайте в духовці при 200 градусах 20-30 хвилин.
  5. Готовий люля-кебаб подавайте з гарніром зі свіжих або маринованих овочів.

Приємного апетиту!

Як приготувати люля-кебаб з фаршу яловичини на шпажках в духовці?

Люля-кебаб – це не котлета і не шашлик, а самостійне блюдо, яке придумали на Кавказі. Його можна приготувати на природі, використовуючи мангал або запекти в духовці. Фарш для страви використовується тільки натуральний, без додавання хліба або картоплі.

Час готування: 5,3 годин.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Фарш яловичий – 940 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Кінза – 40 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Вода – 100-150 мл
  • Оцет 9 % – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть і дрібно наріжте, покладіть його в миску, додайте оцет і воду, залиште маринуватися на 15 хвилин. Кінзу помийте і дрібно наріжте.

2. Яловичий фарш змішайте з маринованою цибулею та кінзою, посоліть і приправте за смаком.

3. Фарш ретельно вимісіть руками, щоб він став липким і не розвалювався. Затягніть миску харчовою плівкою і поставте її в холодильник на 4 години.

4. Потім розділіть фарш на порції, приблизно рівні 100 грамам. Сформуйте ковбаски.

5. Дерев’яні шпажки заздалегідь вимочити у воді. Проколіть ковбаски шпажками по центру і ще раз примніть м’ясо руками.

6. У форму з бортиками влийте трохи води, помістіть на нього два шампура, на них вже розкладіть підготовлені шпажки з м’ясом. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах близько години.

7. Спостерігайте за тим, як готується страва. Як тільки воно підрум’яниться з одного боку, переверніть його на іншу і продовжуйте так робити до повної готовності люля-кебаба.

8. Подавайте готовий люля-кебаб з маринованою цибулею і свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт люля-кебаба з курячого філе в домашніх умовах

Смачний і ароматний люля-кебаб з курки приготувати простіше простого за цим рецептом навіть починаючому кулінару. Будемо використовувати тільки натуральне куряче м’ясо, цибулю, свіжу зелень і спеції.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Аджика – 1-2 ч. л.

Процес приготування:

1. Дерев’яні шпажки заздалегідь вимочити в холодній воді.

2. Куряче м’ясо дуже дрібно наріжте йди подрібніть в блендері.

3. Ріпчасту цибулю і зелень дрібно порубаєте ножем і змішайте з м’ясом. Додайте сіль і спеції за смаком, вимісити фарш руками до в’язкої щільної консистенції.

4. У фарш додайте подрібнений часник і аджику, ще раз добре перемішайте. Фарш помістіть в холодильник на 30-40 хвилин.

5. Після цього розділіть фарш на невеликі порції, вологими руками сформуйте ковбаски і наліпити їх на дерев’яні шпажки.

6. Розташуйте люля-кебаб над глибокою ємністю і запікайте в духовці при 190-200 градусах 15 хвилин з одного боку і 15 – з іншого.

7. Люля-кебаб подавайте на стіл в гарячому вигляді з маринованою цибулею й овочами.

Приємного апетиту!

Справжній люля-кебаб з фаршу з баранини в духовці

Традиційне кавказьке блюдо люля-кебаб готується з рубаною баранини і є головним конкурентом м’ясному шашлику. Але його можна приготувати не тільки на мангалі, але і запекти в духовці.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Фарш баранячий – 500 гр.
  • Сало свиняче – 50-70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Часник – 5-6 зуб.
  • Насіння коріандру – 1 щіпка.
  • Зіра – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть, помийте і наріжте четвертинками.

2. Часник очистіть і роздушіть плоскою стороною ножа.

3. З половини лимона вичавте сік.

4. У ступку перекладіть сухі спеції і товкачем перетріть їх в порошок.

5. У блендері подрібніть цибулю, часник, зелень і сало. Додайте отриману суміш до баранячому фаршу.

6. Фарш посоліть за смаком, додайте лимонний сік і добре вимісіть його. Після цього заберіть фарш в холодильник на півгодини. Шпажки заздалегідь замочіть у воді, вологими руками наліпити на них фарш і сформуйте тонкі ковбаски.

7. Накрийте деко фольгою, зробіть невеликі поглиблення. Куди буде стікати жир, поверх цієї конструкції встановіть решітку. Помістіть заготовки люля-кебаба на решітку. Запікайте блюдо при 190-200 градусах близько години, періодично перевертайте шпажки.

8. Коли м’ясо добре підрум’яниться і пропечеться, його можна подавати на стіл з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний люля-кебаб в духовці без шпаг?

Люля-кебаб є дуже поширеною стравою. Але якщо трохи відступити від рецепту і приготувати його без використання шпажок, то це прискорить процес, але смак страви не постраждає.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Фарш яловичий – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Змішайте яловичий фарш з подрібнений цибулею.

2. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем, додайте зелень у фарш.

3. Посоліть і приправте за смаком, перемішайте фарш.

4. Вимішуйте фарш руками протягом 3-4 хвилин, поки він не стане пітним і однорідним.

5. Потім вологими руками сформуйте довгасті ковбаски. Деко змастіть рослинною олією, розкладіть на ньому заготовки.

6. Запікайте люля-кебаб в духовці при 190-200 градусах 40-60 хвилин. Подавайте блюдо в гарячому вигляді з маринованою цибулею і зеленню.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування люля-кебаба на деку в фользі

Красиве і смачне блюдо, яке можна подати у будній день і на святковий стіл. У печі люля-кебаб виходить не гірше, ніж той, який запечений на відкритих вугіллі. У поєднанні з маринованою цибулею і ароматною зеленню це блюдо підкорить серця ваших гостей.

Час готування: 130 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – 20 гр.
  • Коріандр – 0,25 ч. л.
  • Зіра – 0,25 ч. л.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. У блендері подрібніть цибулю, часник і зелень.

2. Зіру і коріандр подрібніть в ступці.

3. Змішайте фарш з цибульно-часниковою масою, додайте сіль, спеції і лимонний сік. Фарш необхідно вимісити руками до отримання однорідної в’язкої консистенції і прибрати в холодильник на півгодини.

4. Фарш закріпіть на бамбукових паличках і надайте їм форму довгастих ковбасок.

5. Деко застелити фольгою, викладіть на неї люля-кебаб і акуратно, намагаючись не притискати, накрийте його другим листом.

6. Духовку розігрійте до 200 градусів, поставте в неї деко з люля-кебабом і запікайте протягом 40-50 хвилин. В кінці можна зняти верхній шар фольги і дати м’ясу підрум’янитися. Готовий люля-кебаб подавайте зі свіжою зеленню і маринованою цибулею.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачний і ароматний люля-кебаб з сиром в духовці

Смачний і ароматний люля-кебаб з сиром. Кебаб відрізняється від звичайних котлет тим, що в нього не кладуть яйця іл хліб. В умовах домашньої кухні дуже легко влаштовувати кулінарні експерименти, тому ми вирішили додати в люля-кебаб трохи сиру.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш – 300 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Зелень – 25 гр.
  • Сир – 20 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, помийте і дрібно наріжте.

2. Додайте нарізану цибулю в фарш.

3. Сир натріть на середній тертці і додати до фаршу.

4. Зелень промийте, просушіть і порубаєте ножем.

5. У фарш додайте сіль і спеції, ретельно вимісіть його руками, він повинен стати щільним і однорідним. Розділіть Фарш на частини і обліпити навколо дерев’яних шпажок, добре приминаючи фарш руками і формуючи довгасті ковбаски.

6. Запікайте люля-кебаб в духовці при 190-200 градусах близько години, періодично перевертайте ковбаски. Готову страву подавати з овочами і зеленню.

Приємного апетиту!

Як запекти люля-кебаб з картоплі в домашніх умовах?

Страви з картоплі зовсім не обов’язково повинні бути гарніром до основному. Представляємо вам легкий вегетаріанський варіант люля-кебаба на будь-який випадок життя. Цю страву можна подавати як самостійно, додавши до нього овочевий салат або сметанно-часниковий соус.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Картопля – 4 шт.
  • Сало курдючне – 40 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Кумин – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Картопля ретельно помийте і відваріть в мундирі.

2. Варену картоплю, остудіть, очистіть від шкірки і прокрутіть через м’ясорубку разом з курдючним салом.

3. В картопляний фарш додайте сіль і спеції, добре вимісіть. На дерев’яні шпажки наліпити руками картопляний фарш, сформуйте ковбаски.

4. Деко застеліть пергаментом, змажте її рослинною олією і викладіть картопляний люля-кебаб.

5. Запікайте блюдо в духовці, розігрітій до 180 градусів 15-20 хвилин. Люля-кебаб трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Соковитий і дуже смачний люля-кебаб в беконі в духовці

Любителям м’ясних страв точно сподобається цей оригінальний рецепт люля-кебабу. М’ясні ковбаски загортаються в бекон, чому страва виходить ще соковитіше і ароматні.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Бекон – 250 гр.
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Базилік – 1 ч. л.
  • Кінза – 2 ст. л.
  • Перець кайенский – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте фарш, подрібнену цибулю, часник, базилік, кінзу і кайенский перець. Масу посоліть за смаком і вимішуйте руками близько 4-5 хвилин.

2. Фарш повинен бути однорідним і в’язким.

3. З фаршу сформуйте ковбаски і нанизайте їх на шпажки або шампури. На один шампур одна ковбаска.

4. Візьміть форму з високими краями, застеліть її фольгою. Кожен шашличок оберніть в смужку бекону. Розташуйте люля-кебаб над ємністю.

5. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах 20-30 хвилин.

6. Подавайте люля-кебаб в беконі з кетчупом або соусом ткемалі.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування люля-кебаба з філе індички

На Кавказі для люля-кебаба використовують виключно м’ясо баранини. Однак, за своїм смаком можна використовувати для приготування фаршу будь-яке м’ясо. Є кілька тонкощів, які необхідно дотримувати таких випадках, про них ви дізнаєтеся з цього рецепту.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе індички – 800 гр.
  • Селера – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне – для змазування форми

Процес приготування:

1. Філе індички дуже дрібно наріжте.

2. Овочі та зелень помийте і очистіть.

3. Перекладіть зелень, сельдерей і овочі в блендер, подрібнити до отримання однорідної маси.

4. Потім овочеву масу змішайте з фаршем, додати яйце, сіль і спеції.

5. З фаршу сформуйте довгі котлетки і нанизайте їх на шпажки. Деко застелити фольгою і змастіть рослинною олією. Викладіть заготовки на деко.

6. Запікайте люля-кебаб в духовці при 200 градусах 25-30 хвилин. Готову страву злегка остудіть і подавайте на стіл з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!