Антрекот з яловичини – 5 рецептів з покроковими фото

Антрекот – це шматок якісної яловичини, вирізаний між 9 і 11 ребром. З французького «антрекот» перекладається, як «між ребрами». Ці частини м’яса швидко готуються і виходять дуже м’якими. По кожному із зібраних у статті 5 рецептів у Вас вийде чудовий антрекот.

Як приготувати соковитий антрекот з яловичини на сковороді?

найпростіший спосіб приготувати соковитий яловичий антрекот – це його посмажити на сковороді. М’ясо виходить середнього ступеня просмаження, зовні воно вкрите рум’яною скоринкою, а всередині залишається злегка рожевим.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Антрекот свинячий 500 гр.
  • Масло оливкове для смаження
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Лимон ½ шт.
  • Сіль морська за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковитий антрекот з яловичини на сковороді? М’ясо заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно прогрілося до кімнатної температури. Потім зачистите кісточку від плівок і промокніть антрекот паперовими рушниками.
  2. Змастіть м’ясо сіллю, меленим перцем і оливковою олією.
  3. Добре розігрійте сковороду, влийте оливкову олію, викладіть на неї яловичину і смажте по 2 хвилини з кожного боку на великому вогні.
  4. Далі зменшіть вогонь до середнього, переверніть м’ясо і смажте ще 2 хвилини з кожного боку. Для того, щоб отримати середню прожарювання, поворочайте антрекот ще раз і смажте по одній хвилині.
  5. Покладіть антрекот в керамічну форму, додайте невеликий шматочок вершкового масла. Закрийте форму фольгою і дайте м’ясу відпочити 4-5 хвилин.
  6. На сковороду, де смажилося м’ясо додайте шматочок вершкового масла, сік половини лимона, трохи посоліть і приправте. Отриману масу прогрійте на сковороді, постійно помішуючи.
  7. Антрекот подавайте з соусом.

Соковитий антрекот з яловичини на сковороді

Смачне та вишукане м’ясо яловичини, приготоване на сковороді або антрекот прикрасить будь-який стіл. Для антрекота використовують найкращу вирізку, її натирають сіллю і спеціями, обсмажують на сильному вогні, щоб вийшла апетитна рум’яна кірочка.

Час приготування: 40

Час приготування: 40 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо заздалегідь дістаньте з холодильника і повністю розморозьте його при кімнатній температурі. Очистіть від плівок і жирових прошарків. Яловичину розріжте на два рівних шматка до 1,5 сантиметрів шириною.

Крок 2. Шматки м’яса накрийте харчовою плівкою і злегка відбийте кухонним молотком, потім натріть сіллю і перцем. Обмажте антрекот оливковою олією з усіх боків, викладіть м’ясо в миску і дайте йому відпочити 5-10 хвилин.

Крок 3. Поставте сковороду на вогонь, розігрійте її, покладіть вершкове масло, розтопити його. Далі влийте оливкове масло і викладіть м’ясо, смажте 4-5 хвилин.

Крок 4. Потім переверніть антрекот на іншу сторону і готуйте ще 5-7 хвилин.

Крок 5. Щоб довести антрекот до повної готовності, помістіть м’ясо на 4 хвилини в духовку, розігріту до 80-90 градусів.

Крок 6. Подавайте антрекот в гарячому вигляді з гарніром за своїм смаком.

Як запекти антрекот з яловичини у фользі?

Антрекот можна готувати різними способами, але єдине, що залишається незмінним – це чудовий аромат і соковитість м’яса на виході. Щоб зробити м’ясо ще краще, попередньо замаринуйте його з улюбленими спеціями.

Час готування: 130

Час приготування: 40 хв

Порцій – 4-5

Інгредієнти:

  • Антрекот яловичий – 1 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • соєвий Соус – за смаком.
  • Кефір – 0,5 склянки
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо повністю розморозьте при кімнатній температурі, наріжте на частини.

Крок 2. Прикрийте м’ясо харчовою плівкою і відбийте молоточком.

Крок 3. М’ясо перекладіть в миску, залийте кефіром кімнатної температури.

Крок 4. Додайте соєвий соус за смаком. Також в миску з м’ясом всипте подрібнений коріандр, часник і сіль за смаком, добре перемішайте.

Крок 5. Залиште м’ясо маринуватися на півгодини мінімум.

Крок 6. Кожен шматок м’яса загорніть у фольгу і викладіть на деко. Запікайте антрекот в духовці при 180 градусах одну годину. Після цього розгорніть фольгу і готуйте м’ясо ще 25 хвилин до рум’яної скоринки.

Крок 7. Антрекот з яловичини подавайте з гарніром з рису і овочів.

М’який і ніжний антрекот з яловичини в рукаві

Яловичина – смачне і корисне м’ясо, яке готують і подають різними способами. Французьке блюдо — антрекот виглядає вишукано і апетитно. Завдяки запіканню в рукаві, яловичина виходить м’якою і тане в роті.

Час готування: 4 години

Час приготування: 30 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Яловичина – 850 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Оцет бальзамічний – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Розмарин – 2 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину розморозьте при кімнатній температурі, промийте проточною водою і промокніть паперовими рушниками.

Крок 2. Натріть м’ясо сіллю, сухими спеціями, оливковою олією і бальзамічним оцтом. Зубчики часнику очистіть, наріжте і нашпигуйте ними яловичину.

Крок 3. Укрийте яловичину харчовою плівкою і залиште на пару годин для маринування.

Крок 4. М’ясо вкладіть у рукав, додайте розмарин. Закріпіть краю рукава, в кількох місцях зробіть проколи зубочисткою для виходу пари. Запікайте антрекот в духовці при 180 градусах 80 хвилин.

Крок 5. Акуратно розріжте рукав і полийте м’ясо соком, що виділився.

Крок 6. Антрекот подавайте в гарячому вигляді з гарніром з рису, картоплі або овочів.

Антрекот з яловичини з соєвим соусом на сковороді

Вдало підібраний до м’яса маринад – це вже половина успіху страви. Пропонуємо Вашій увазі відмінний рецепт приготування яловичого антрекота на сковороді. М’ясо попередньо маринують в маринаді на основі соєвого соусу.

Час готування: 90

Час приготування: 40 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • яловичий Антрекот – 4 шт.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Соус соєвий – 30 мл
  • Гірчиця зернами – 30 гр.
  • Мед – 30 мл
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Зріжте м’ясо з кістки, наріжте його на частини, промийте і промокніть паперовими серветками.

Крок 2. Відбийте кожен шматочок яловичини кухонним молотком.

Крок 3. М’ясо складіть в миску, додайте соєвий соус, мед і гірчицю. Зубчики часнику пропустіть через прес. Додайте в миску часник, сіль і спеції, добре перемішайте. Залиште яловичину маринуватися мінімум на півгодини.

Крок 4. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть м’ясо і смажте його по 2 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.

Крок 5. Потім оберніть антрекот у фольгу і відправте в духовку, розігріту до 170 градусів, на 20 хвилин.

Крок 6. У духовці антрекот дійде до повної готовності і стане м’яким, подавайте його до столу відразу після приготування.