Запечена свинина в духовці – 10 смачних та швидких рецептів приготування соковитої свинини з покроковими фото

Запечена свинина в духовці – це соковитий та апетитний частування, який підходить як для сімейних вечерь, так і для святкового столу. Є багато варіантів яскравих страв зі свинини. Найкращі ідеї ми зібрали в нашій кулінарній добірці з десяти смачних та швидких рецептів із покроковими фотографіями.

Соковита свинина запечена у фользі у духовці

Соковита свинина, запечена у фользі в духовці, виходить неймовірно ніжною та апетитною. Подавайте її до обіду, вечері чи святкового столу. Приготувати соковите м’ясо у домашніх умовах зможе кожен. Використовуйте для цього перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Свинина – 1 кг
  • Часник – 1 головка
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Розмарин – 1 гілка
  • Сіль – 3 щіпки
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки

Процес приготування:

Соковита запечена свинина у духовці готується дуже просто. М’ясо промиваємо та обсушуємо. Далі великий шматок м’яса глибоко надрізаємо по всьому периметру. Завдяки цьому свинина добре замаринується і вийде соковитішою.

Невелико нарізаємо часник. За бажання його можна пропустити через прес.

Доповнюємо м’ясо часником, сіллю та спеціями. Поливаємо олією та майонезом.

Добре обмазуємо м’ясо маринадом і прибираємо його в холодильник на кілька годин.

Далі м’ясну заготовку обертаємо у фольгу та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо 20-30 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180 градусів та готуємо ще 50-60 хвилин.

Розрізаємо фольгу зверху і готуємо ще 15-20 хвилин до появи рум’яної скоринки.

Якщо ви не хочете скоринки, то фольгу можна не розрізати. Якщо хочете, навпаки, рум’яне та добре пропечене м’ясо, потримайте у духовці з розкритою фольгою довше.

Соковита свинина, запечена у фользі у духовці, готова. Можна куштувати!