Запечена свинина в духовці – це соковитий та апетитний частування, який підходить як для сімейних вечерь, так і для святкового столу. Є багато варіантів яскравих страв зі свинини. Найкращі ідеї ми зібрали в нашій кулінарній добірці з десяти смачних та швидких рецептів із покроковими фотографіями.
Соковита свинина запечена у фользі у духовці
Соковита свинина, запечена у фользі в духовці, виходить неймовірно ніжною та апетитною. Подавайте її до обіду, вечері чи святкового столу. Приготувати соковите м’ясо у домашніх умовах зможе кожен. Використовуйте для цього перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Свинина – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Майонез – 1 ст.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Розмарин – 1 гілка
- Сіль – 3 щіпки
- Перець чорний мелений – 2 щіпки
Процес приготування:
Соковита запечена свинина у духовці готується дуже просто. М’ясо промиваємо та обсушуємо. Далі великий шматок м’яса глибоко надрізаємо по всьому периметру. Завдяки цьому свинина добре замаринується і вийде соковитішою.
Невелико нарізаємо часник. За бажання його можна пропустити через прес.
Доповнюємо м’ясо часником, сіллю та спеціями. Поливаємо олією та майонезом.
Добре обмазуємо м’ясо маринадом і прибираємо його в холодильник на кілька годин.
Далі м’ясну заготовку обертаємо у фольгу та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо 20-30 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180 градусів та готуємо ще 50-60 хвилин.
Розрізаємо фольгу зверху і готуємо ще 15-20 хвилин до появи рум’яної скоринки.
Якщо ви не хочете скоринки, то фольгу можна не розрізати. Якщо хочете, навпаки, рум’яне та добре пропечене м’ясо, потримайте у духовці з розкритою фольгою довше.
Соковита свинина, запечена у фользі у духовці, готова. Можна куштувати!