Приготована в рукаві для запікання курка, виходить більш соковитою і ніжною. Таке блюдо відмінно підходить для сімейних обідів, вечерь і святкових столів. Є декілька варіантів виконання: з рисом, картоплею, овочами або грибами. Використовуйте яскраву підбірку з 10-і перевірених рецептів з покроковим описом.
Курка, запечена в рукаві в духовці
Яскраве і смачне блюдо для вашого столу – курка запечена цілком. Так, птах вийде неймовірно ніжно і соковитою. При цьому порадує привабливою золотистою скоринкою. Беріть на замітку!
Інгредієнти на
6 порц.
- Курка ½ шт.
- Лимон ¼ шт.
- Часник 1 головка
- Чебрець 2 гілки
- Сіль за смаком
- Суміш перців за смаком
- Приправа для курки, за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати курку в рукаві в духовці? Старанно промиваємо курячу тушку і даємо їй обсохнути.
- Далі продукт натираємо сіллю, сумішшю перців і приправою для курки.
- Підготуємо зубчики часнику, часточки лимона і гілочки чебрецю.
- Курку викладаємо в рукав для запікання. Сюди ж відправляємо часник з лимоном і чебрецем.
- Зав’язуємо рукав і відправляємо заготовку на 1 годину. Оптимальна температура духовки – 180 градусів. За хвилин 15 до закінчення зазначеного запікання, розріжте рукав, і дайте курці добре підрум’янитися.
- Соковита і рум’яна курочка готова. Ділите її на частини і подавайте до столу!
Як запекти курку з картоплею в рукаві?
Готове блюдо для вашого домашнього столу – запечена курка з картоплею. Приготувати частування можна в рукаві. Це дозволить зберегти соковитість і неповторний аромат продуктів.
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Картопля – 0,5 кг
- Часник – 2 зубчики.
- Кріп сушений – 1 ч. л.
- Мед – 20 гр.
- Гірчиця зернова – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
1. Курку ділимо на частини, після чого маринуємо 40 хвилин у суміші з зернової гірчиці, рослинної олії, меду, солі, меленого перцю і подрібнених зубчиків часнику.
2. Очищаємо і промиваємо картоплю. Ділимо овоч на частини і посипаємо їх сіллю з сушеним кропом.
3. Занурюємо інгредієнти в рукав для запікання.
4. Випікаємо блюдо 40-60 хвилин. Оптимальна температура духовки – 180 градусів.
5. Акуратно витягаємо частування з духовки і розриваємо рукав.
6. Апетитна курка з картоплею готова!
Покроковий рецепт приготування курки з овочами в рукаві
Хочете порадувати близьких смачним, корисним і неймовірно простим у виконанні вечерею? Приготуйте куряче м’ясо разом з соковитими овочами в рукаві для запікання. Беріть на замітку швидкий покроковий рецепт.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 1 шт.
- молодий Кабачок – 2 шт.
- Томат – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
- Приправа «лимонний перець» — за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі необхідні продукти. Курячу грудку поділяємо на філе, овочі промиваємо.
2. Далі ділимо м’ясо на порційні шматочки.
3. Кабачки ріжемо тонкими колами.
4. Також чинимо і з томатами.
5. Кладемо всі інгредієнти в загальну миску. Солимо і посипаємо спеціями.
6. Акуратно розмішуємо вміст.
7. Викладаємо продукти в рукав для запікання. Готуємо 45-55 хвилин при температурі 200 градусів.
8. Соковите частування для вашого столу готово!
Простий і смачний рецепт курки з рисом в рукаві
Цікава ідея для сімейного обіду або вечері – запечена курка в рукаві з рисом. Таке блюдо не вимагає додаткового гарніру, його можна відразу подавати до столу. Спробуйте!
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Склад:
- Курка – 500 гр.
- Рис – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Вода – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
1. Курку розрізаємо на порційні шматочки.
2. Подрібнюємо очищені зубчики часнику.
3. Відправляємо його до курки. Солимо, перчимо та посипаємо коріандром.
4. Доповнюємо заготівлю подрібненим кропом.
5. Розмішуємо продукти і залишаємо на 15-20 хвилин.
6. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.
7. Рис відварюємо до напівготовності і відправляємо його до курки.
8. Сюди ж кладемо свіжі овочі.
9. Акуратно розмішуємо.
10. Перекладаємо заготовку в рукав для запікання.
11. Вливаємо воду і зав’язуємо пакет.
12. Готуємо страву одну годину при температурі 200 градусів.
13. Після готовності, витягаємо частування з духовки і акуратно розрізаємо рукав.
14. Курка з рисом готова, можна пробувати!
Як запекти курку шматочками в рукаві?
Смачно приготувати шматочки курки можна в рукаві для запікання. Так продукт вийде м’яким, соковитим і неймовірно ніжним смаком. Подавайте до сімейного обіду або вечері з будь-якими гарнірами за вашим смаком.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для курки – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Цілу курку гарненько промиваємо під водою.
2. Далі птицю поділяємо на порційні шматочки.
3. Очищаємо цибулю і розбираємо його тонкими кільцями.
4. Курку засипаємо сіллю, приправою і перемішуємо.
5. Викладаємо курячі шматочки з цибулею в рукав для запікання. Зав’язуємо його і готуємо 60 хвилин при температурі 200 градусів.
6. Готову страву виймаємо з духовки, акуратно розкриваємо рукав.
7. Розкладаємо курку по тарілках, доповнюємо гарніром і угощаемся!
Соковита курка в рукаві з капустою
Соковита курка в рукаві для запікання виходить з додаванням білокачанної капусти. Таке блюдо яскраво різноманітить ваше домашнє меню. Спробуйте простий кулінарний рецепт з покроковим описом.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 800 гр.
- Морква – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Гарненько промиваємо овочі і курку. Птицю розрізаємо на невеликі частини.
2. Очищену моркву пропускаємо через тертку.
3. Дрібно шаткуємо підготовлену білокачанну капусту.
4. Викладаємо овочі в рукав для запікання.
5. Солимо продукти і акуратно розмішуємо.
6. Сюди ж кладемо частини курки і натираємо їх сіллю. Зав’язуємо рукав і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.
7. Після, розриваємо рукав і готуємо страву ще 10 хвилин до появи рум’янцю.
8. Соковита курочка з капустою готова!
Курка в рукаві з хрусткою скоринкою
Рукав для запікання дозволяє отримати більш соковиті і ніжні продукти. Але це не завадить вам приготувати рум’яну курку з хрусткою скоринкою. Підходить таке блюдо, як для сімейного обіду, так і для святкового меню.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для курки – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Курячу тушку старанно промиваємо під водою і даємо їй обсохнути.
2. У невеликій мисці з’єднуємо майонез, томатну пасту, сіль і курячу приправу.
3. Перемішуємо продукти до отримання однорідної суміші.
4. Ретельно обмазуємо курку підготовленою масою.
5. Відправляємо курку в пакет для запікання, зав’язуємо його і готуємо 40 хвилин. Оптимальна температура духовки – 200 градусів.
6. Через це час надрізаємо рукав. Продовжуємо готувати 10 хвилин до появи рум’яної скоринки.
7. Хрустка курочка для вашої вечері готова!
Смачна курка в рукаві з картоплею і майонезом
Смачне блюдо для вашого столу виходить з курки, картоплі і майонезу. Таке частування стане відмінною кулінарної ідеєю для сімейного обіду або вечері. Оцініть простий рецепт.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Картопля – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Аджика – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Курку поділяємо на частини. Овочі очищаємо від шкірки.
2. Картопля промиваємо і розділяємо на великі шматочки.
3. Очищену моркву ріжемо тоненькими півколами, цибулю ріжемо півкільцями.
4. Маринуємо курку в майонезі близько 10-20 хвилин. За смаком додаємо сіль і аджику.
5. Далі курку розмішуємо з овочами.
6. Інгредієнти викладаємо в рукав для випікання. Зав’язуємо його.
7. Випікаємо годину при температурі 200 градусів, після, готову страву можна подавати до столу.
Покроковий рецепт приготування курки з грибами в рукаві
Поживна страва для вашого столу – запечене куряче м’ясо з грибами в рукаві. Приготувати його дуже просто. Використовуйте для цього просту, покрокову кулінарну ідею.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Філе куряче – 250 гр.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець червоний – за смаком.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Петрушка – 3 гілочки.
Процес приготування:
1. Промиваємо куряче філе, висушуємо його, а після натираємо сіллю і перцем.
2. Тонко нарізаємо цибулю з болгарським перцем. Гриби промиваємо під водою і подрібнюємо.
3. Також подрібнюємо петрушку і зубчики часнику.
4. Всі інгредієнти відправляємо в рукав для запікання. Зав’язуємо його і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
5. Соковита курка з грибами готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!
Соковита і дуже смачна курка з яблуками в рукаві
Оригінальний варіант приготування курки в рукаві – з додаванням яблук. Таке блюдо вийде неймовірно соковитим і ароматним. Відмінне рішення для святкового столу або званої вечері.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Яблуко – 2 шт.
- Абрикоси сушені – 100 гр.
- Мед – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Курячу тушку старанно промиваємо під водою.
2. Далі птицю натираємо сіллю і чорним меленим перцем.
3. Яблука ріжемо тонкими часточками, акуратно видаливши серцевину.
4. Доповнюємо яблука сушеними абрикосами.
5. Також солимо їх і перчимо.
6. Поливаємо продукти двома столовими ложками меду і розмішуємо.
7. Начиняємо цілу курку фруктової заготівлею.
8. Укладаємо продукти щільно.
9. Закриваємо отвір за допомогою зубочисток.
10. Залишилися медом обмазуємо курку.
11. Перекладаємо продукт в пакет для запікання. Сюди ж кладемо яблучні дольки, які не помістилися всередину птиці. Даємо страви відпочити 15 хвилин, а після відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
12. Рум’яна і ароматна курка з яблуками готова!