Курка в рукаві в духовці – 10 рецептів запеченої курки з покроковими фото

Приготована в рукаві для запікання курка, виходить більш соковитою і ніжною. Таке блюдо відмінно підходить для сімейних обідів, вечерь і святкових столів. Є декілька варіантів виконання: з рисом, картоплею, овочами або грибами. Використовуйте яскраву підбірку з 10-і перевірених рецептів з покроковим описом.

Курка, запечена в рукаві в духовці

Яскраве і смачне блюдо для вашого столу – курка запечена цілком. Так, птах вийде неймовірно ніжно і соковитою. При цьому порадує привабливою золотистою скоринкою. Беріть на замітку!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Курка ½ шт.
  • Лимон ¼ шт.
  • Часник 1 головка
  • Чебрець 2 гілки
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців за смаком
  • Приправа для курки, за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати курку в рукаві в духовці? Старанно промиваємо курячу тушку і даємо їй обсохнути.
  2. Далі продукт натираємо сіллю, сумішшю перців і приправою для курки.
  3. Підготуємо зубчики часнику, часточки лимона і гілочки чебрецю.
  4. Курку викладаємо в рукав для запікання. Сюди ж відправляємо часник з лимоном і чебрецем.
  5. Зав’язуємо рукав і відправляємо заготовку на 1 годину. Оптимальна температура духовки – 180 градусів. За хвилин 15 до закінчення зазначеного запікання, розріжте рукав, і дайте курці добре підрум’янитися.
  6. Соковита і рум’яна курочка готова. Ділите її на частини і подавайте до столу!

Як запекти курку з картоплею в рукаві?

Готове блюдо для вашого домашнього столу – запечена курка з картоплею. Приготувати частування можна в рукаві. Це дозволить зберегти соковитість і неповторний аромат продуктів.

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Картопля – 0,5 кг
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кріп сушений – 1 ч. л.
  • Мед – 20 гр.
  • Гірчиця зернова – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Курку ділимо на частини, після чого маринуємо 40 хвилин у суміші з зернової гірчиці, рослинної олії, меду, солі, меленого перцю і подрібнених зубчиків часнику.

2. Очищаємо і промиваємо картоплю. Ділимо овоч на частини і посипаємо їх сіллю з сушеним кропом.

3. Занурюємо інгредієнти в рукав для запікання.

4. Випікаємо блюдо 40-60 хвилин. Оптимальна температура духовки – 180 градусів.

5. Акуратно витягаємо частування з духовки і розриваємо рукав.

6. Апетитна курка з картоплею готова!

Покроковий рецепт приготування курки з овочами в рукаві

Хочете порадувати близьких смачним, корисним і неймовірно простим у виконанні вечерею? Приготуйте куряче м’ясо разом з соковитими овочами в рукаві для запікання. Беріть на замітку швидкий покроковий рецепт.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • молодий Кабачок – 2 шт.
  • Томат – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Трави прованські – за смаком.
  • Приправа «лимонний перець» — за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі необхідні продукти. Курячу грудку поділяємо на філе, овочі промиваємо.

2. Далі ділимо м’ясо на порційні шматочки.

3. Кабачки ріжемо тонкими колами.

4. Також чинимо і з томатами.

5. Кладемо всі інгредієнти в загальну миску. Солимо і посипаємо спеціями.

6. Акуратно розмішуємо вміст.

7. Викладаємо продукти в рукав для запікання. Готуємо 45-55 хвилин при температурі 200 градусів.

8. Соковите частування для вашого столу готово!

Простий і смачний рецепт курки з рисом в рукаві

Цікава ідея для сімейного обіду або вечері – запечена курка в рукаві з рисом. Таке блюдо не вимагає додаткового гарніру, його можна відразу подавати до столу. Спробуйте!

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Склад:

  • Курка – 500 гр.
  • Рис – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

1. Курку розрізаємо на порційні шматочки.

2. Подрібнюємо очищені зубчики часнику.

3. Відправляємо його до курки. Солимо, перчимо та посипаємо коріандром.

4. Доповнюємо заготівлю подрібненим кропом.

5. Розмішуємо продукти і залишаємо на 15-20 хвилин.

6. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.

7. Рис відварюємо до напівготовності і відправляємо його до курки.

8. Сюди ж кладемо свіжі овочі.

9. Акуратно розмішуємо.

10. Перекладаємо заготовку в рукав для запікання.

11. Вливаємо воду і зав’язуємо пакет.

12. Готуємо страву одну годину при температурі 200 градусів.

13. Після готовності, витягаємо частування з духовки і акуратно розрізаємо рукав.

14. Курка з рисом готова, можна пробувати!

Як запекти курку шматочками в рукаві?

Смачно приготувати шматочки курки можна в рукаві для запікання. Так продукт вийде м’яким, соковитим і неймовірно ніжним смаком. Подавайте до сімейного обіду або вечері з будь-якими гарнірами за вашим смаком.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Цілу курку гарненько промиваємо під водою.

2. Далі птицю поділяємо на порційні шматочки.

3. Очищаємо цибулю і розбираємо його тонкими кільцями.

4. Курку засипаємо сіллю, приправою і перемішуємо.

5. Викладаємо курячі шматочки з цибулею в рукав для запікання. Зав’язуємо його і готуємо 60 хвилин при температурі 200 градусів.

6. Готову страву виймаємо з духовки, акуратно розкриваємо рукав.

7. Розкладаємо курку по тарілках, доповнюємо гарніром і угощаемся!

Соковита курка в рукаві з капустою

Соковита курка в рукаві для запікання виходить з додаванням білокачанної капусти. Таке блюдо яскраво різноманітить ваше домашнє меню. Спробуйте простий кулінарний рецепт з покроковим описом.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 800 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Гарненько промиваємо овочі і курку. Птицю розрізаємо на невеликі частини.

2. Очищену моркву пропускаємо через тертку.

3. Дрібно шаткуємо підготовлену білокачанну капусту.

4. Викладаємо овочі в рукав для запікання.

5. Солимо продукти і акуратно розмішуємо.

6. Сюди ж кладемо частини курки і натираємо їх сіллю. Зав’язуємо рукав і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.

7. Після, розриваємо рукав і готуємо страву ще 10 хвилин до появи рум’янцю.

8. Соковита курочка з капустою готова!

Курка в рукаві з хрусткою скоринкою

Рукав для запікання дозволяє отримати більш соковиті і ніжні продукти. Але це не завадить вам приготувати рум’яну курку з хрусткою скоринкою. Підходить таке блюдо, як для сімейного обіду, так і для святкового меню.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для курки – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Курячу тушку старанно промиваємо під водою і даємо їй обсохнути.

2. У невеликій мисці з’єднуємо майонез, томатну пасту, сіль і курячу приправу.

3. Перемішуємо продукти до отримання однорідної суміші.

4. Ретельно обмазуємо курку підготовленою масою.

5. Відправляємо курку в пакет для запікання, зав’язуємо його і готуємо 40 хвилин. Оптимальна температура духовки – 200 градусів.

6. Через це час надрізаємо рукав. Продовжуємо готувати 10 хвилин до появи рум’яної скоринки.

7. Хрустка курочка для вашої вечері готова!

Смачна курка в рукаві з картоплею і майонезом

Смачне блюдо для вашого столу виходить з курки, картоплі і майонезу. Таке частування стане відмінною кулінарної ідеєю для сімейного обіду або вечері. Оцініть простий рецепт.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Картопля – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Аджика – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Курку поділяємо на частини. Овочі очищаємо від шкірки.

2. Картопля промиваємо і розділяємо на великі шматочки.

3. Очищену моркву ріжемо тоненькими півколами, цибулю ріжемо півкільцями.

4. Маринуємо курку в майонезі близько 10-20 хвилин. За смаком додаємо сіль і аджику.

5. Далі курку розмішуємо з овочами.

6. Інгредієнти викладаємо в рукав для випікання. Зав’язуємо його.

7. Випікаємо годину при температурі 200 градусів, після, готову страву можна подавати до столу.

Покроковий рецепт приготування курки з грибами в рукаві

Поживна страва для вашого столу – запечене куряче м’ясо з грибами в рукаві. Приготувати його дуже просто. Використовуйте для цього просту, покрокову кулінарну ідею.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний – за смаком.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка – 3 гілочки.

Процес приготування:

1. Промиваємо куряче філе, висушуємо його, а після натираємо сіллю і перцем.

2. Тонко нарізаємо цибулю з болгарським перцем. Гриби промиваємо під водою і подрібнюємо.

3. Також подрібнюємо петрушку і зубчики часнику.

4. Всі інгредієнти відправляємо в рукав для запікання. Зав’язуємо його і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Соковита курка з грибами готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Соковита і дуже смачна курка з яблуками в рукаві

Оригінальний варіант приготування курки в рукаві – з додаванням яблук. Таке блюдо вийде неймовірно соковитим і ароматним. Відмінне рішення для святкового столу або званої вечері.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Абрикоси сушені – 100 гр.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Курячу тушку старанно промиваємо під водою.

2. Далі птицю натираємо сіллю і чорним меленим перцем.

3. Яблука ріжемо тонкими часточками, акуратно видаливши серцевину.

4. Доповнюємо яблука сушеними абрикосами.

5. Також солимо їх і перчимо.

6. Поливаємо продукти двома столовими ложками меду і розмішуємо.

7. Начиняємо цілу курку фруктової заготівлею.

8. Укладаємо продукти щільно.

9. Закриваємо отвір за допомогою зубочисток.

10. Залишилися медом обмазуємо курку.

11. Перекладаємо продукт в пакет для запікання. Сюди ж кладемо яблучні дольки, які не помістилися всередину птиці. Даємо страви відпочити 15 хвилин, а після відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

12. Рум’яна і ароматна курка з яблуками готова!