Шніцель – 10 рецептів приготування з покроковими фото

М’ясної шніцель готують у багатьох кухнях світу. В Австрії його вважають справжнім кулінарним символом. Однак і в Італії страва має свою історію. Сьогодні ситне частування має безліч варіацій: на сковороді або в духовці, з цілісного шматка м’яса або фаршу з яловичини, свинини, курки або індички. Беріть на замітку 10 яскравих покрокових рецептів.

Шніцель з фаршу свинини в паніровці на сковороді

Цікавий варіант приготування домашнього шніцеля – з м’ясного фаршу. Таке блюдо здивує вас своїм смаком і поживними властивостями. Готуйте його на обід або вечерю і подавайте з улюбленими гарнірами.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Свинячий фарш 500 гр.
  • Сухарі панірувальні 3 ст. л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Повністю розморожуємо свинячий фарш, солимо його, перчимо та ретельно вимішуємо довгий час. Тільки так продукт буде тримати форму.
  2. Ділимо заготовку на кілька частин, і з кожної ліпимо круглу котлетку.
  3. Далі кожну заготовку по черзі кладемо на шматок харчової плівки і акуратно розминаємо їх пальцями.
  4. Курячі яйця збиваємо виделкою.
  5. Занурюємо сюди шніцель. Обмазуємо його зверху яєчною масою.
  6. З допомогою лопатки перекладаємо м’ясний продукт в суміш з панірувальних сухарів.
  7. Обсмажуємо частування в рослинному маслі до рум’яної скоринки з обох сторін.
  8. Гарячий шніцель зі свинячого фаршу готовий!

Соковитий свинячий шніцель без паніровки

Простий спосіб приготувати шніцель зі свинини – без складної панірування. Порадуйте смачним і поживним стравою себе і своїх близьких. Використовуйте рецепт, щоб урізноманітнити домашнє меню.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Кефір – 100 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.

2. М’ясо ділимо на шматки рівні по товщині. Робимо це проти волокон.

3. Кожен шматочок кладемо на харчову плівку, акуратно відбиваємо кухонним молотком.

4. Далі м’ясо натираємо сіллю і перцем.

5. Обвалюємо його в суміші з яйця і кефіру, а після присипаємо борошном.

6. Відправляємо заготовку в сковороду з олією. Обсмажуємо до золотистого кольору з обох сторін.

7. Яскраве м’ясне частування для вашого столу готово!

Як посмажити шніцель січений на сковороді?

Щоб шніцель вийшов максимально ніжним і соковитим, приготуйте його з рубленого м’яса. Беріть на замітку простий кулінарний рецепт, який може стати відмінним рішенням для вашого обіду або вечері.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • куряче Філе – 0,5 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Крохмаль – 1,5 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Розморожуємо і промиваємо куряче філе.

2. Далі кожен шматочок дрібно рубаємо з допомогою гострого ножа.

3. У глибокій мисці з’єднуємо рубану курку з сіллю і спеціями. Вимішуємо до однорідності.

4. Доповнюємо м’ясну масу курячими яйцями, майонезом і крохмалем.

5. Знову перемішуємо інгредієнти між собою.

6. У загальну масу викладаємо і подрібнену петрушку.

7. Акуратно розмішуємо масу повторно.

8. Розігріваємо сковороду з олією. За допомогою ложки опускаємо сюди курячу заготовку.

9. Обсмажуємо продукт з обох боків до золотистого стану.

10. Рум’яний шніцель січений готовий, можна пробувати!

Як запекти шніцель зі свинини в духовці?

Соковитий шніцель зі свинячого м’яса можна приготувати в духовці. Апетитне блюдо можна подавати до столу з овочами, картопляним пюре або іншими гарнірами за вашим смаком. Використовуйте для цього простий кулінарний рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 1,5 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Свинину розморожуємо, промиваємо під водою і ділимо на стейки товщиною півтора сантиметра.

2. Кожен шматочок м’яса відбиваємо з допомогою кухонного молотка.

3. Далі заготівлю відправляємо в суміш яйця, майонезу і спецій. Після продукт відразу обвалюємо в борошні.

4. Реалізуємо свинину на деко, який заздалегідь промиваємо маслом. Випікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів.

5. Смачний шніцель з хрусткою скоринкою готовий. Пробуйте!

Курячий шніцель в паніровці на сковороді

Ніжне куряче м’ясо можна використовувати для приготування шніцеля. Поживне і смачне блюдо стане відмінною ідеєю для швидкого обіду або вечері. Подавайте до столу зі свіжими овочами або іншими гарнірами.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Молоко – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо інгредієнти за списком.

2. Розморожене філе куряче промиваємо і розрізаємо на довгасті пласти.

3. Далі м’ясо злегка відбиваємо кухонним молотком.

4. Посипаємо продукт сіллю і меленим перцем.

5. Розмішуємо яйце з молоком.

6. Занурюємо в суміш шматочки м’яса.

7. Далі заготівлю обвалюємо в борошні.

8. Перекладаємо частування на сковороду з олією. Смажимо з кожної сторони.

9. Рум’яний курячий шніцель готовий. Можна подавати до столу!

Ніжний і соковитий курячий шніцель в духовці

Домашній шніцель з курячого філе можна запекти в духовці. Так м’ясне блюдо вийде більш соковитим і ніжним. Використовуйте просту і смачну кулінарну ідею для вашого сімейного обіду.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • куряче Філе – 600 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 3 ст. л.
  • Хліб білий – 1 скибочка.
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо птиці промиваємо під водою.

2. Далі з курки зрізаємо зайву плівку.

3. Посередині філе робимо надріз.

4. Беремо ніж і обережно розрізаємо в обидві сторони.

5. Розкриваємо шматочок і робимо його більше за площею.

6. Зрізаємо зайві частини, щоб отримати акуратну форму.

7. Відбиваємо молоточком філе через харчову плівку.

8. Також відбиваємо і залишилися відрізки.

9. По центру кожного продукту кладемо трохи вершкового масла.

10. Закриваємо масло відрізками м’яса. Посипаємо сіллю і перцем.

11. Загортаємо начинку краями відбивною.

12. Шматочок білого хліба підсушуємо або подмораживаем в морозилці. Після ріжемо дрібними брусочками.

13. М’ясну заготівлю обвалюємо в борошні.

14. Далі опускаємо продукт в суміш яйця і борошна.

15. Щільно притискаємо до шніцелю хлібні брусочки.

16. Підготуємо і інші м’ясні заготовки.

17. Обсмажуємо частування пару хвилин в олії. Необхідно, щоб підрум’янився хліб.

18. Перекладаємо на блюдо деко і випікаємо 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.

19. Яскравий курячий шніцель з духовки готовий!

Як смачно посмажити шніцель з індички на сковороді?

Смачний і поживний шніцель також можна приготувати з м’яса птиці. Спробуйте рецепт корисного страви з індички. Гаряче блюдо різноманітить ваше звичне меню і порадує домашніх.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Філе індички – 300 гр.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо філе індички і ділимо його на відповідні шматочки.

2. Далі м’ясо відбиваємо молоточком через харчову плівку.

3. Після цього можна натерти продукт сіллю і перцем.

4. Борошно змішуємо з паприкою.

5. Обвалюємо продукт з птиці у збитому яйці.

6. І після в борошні з паприкою.

7. До яскравого рум’янцю смажимо частування в рослинному маслі.

8. Перекладаємо шніцелі на паперові рушники. Це необхідно, щоб видалити зайвий жир.

9. Смачне блюдо з індички готове, можна пробувати!

Простий рецепт приготування шніцеля з індички в духовці

Цікава варіація приготування соковитого шніцеля – з індички в духовці. М’ясне блюдо вийде поживним, нежирним і корисним. Готуйте для вашого смачного і корисного вечері.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3

Склад:

  • Філе індички – 350 гр.
  • Помідори – 3 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сир Філадельфія – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Філе індички ділимо на три шматки середньої товщини.

2. Далі м’ясо натираємо сіллю і будь-якими спеціями за вашим смаком.

3. Обсмажуємо м’ясо птиці в оливковій олії до легкого рум’янцю. Приблизно, дві-три хвилини.

4. Після цього продукт викладаємо на деко з пергаментом.

5. Промиваємо помідори і нарізаємо тонкими колами.

6. Викладаємо овоч на індичку.

7. В окремому посуді змішуємо яєчний жовток, сир Філадельфію і подрібнену зелень.

8. Обмазуємо масою помідори. Випікаємо блюдо 15 хвилин при температурі 200 градусів.

9. Соковитий шніцель із птиці в духовці готовий!

Соковитий шніцель з яловичини в домашніх умовах

Домашній шніцелі можна приготувати з яловичого м’яса. Такий продукт порадує яскравим смаком, соковитістю та поживними якостями. Порадуйте своїх рідних цікавим обідом або вечерею.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Вершки – 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для м’яса – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо яловичину і ріжемо її великими шматками.

2. Далі кожен шматочок гарненько відбиваємо кухонним молотком. Щоб м’ясо не пошкодилося, робіть це через плівку.

3. Солимо і перчимо заготовку.

4. Яйця збиваємо, додаємо вершки і приправи і перемішуємо.

5. Обвалюємо м’ясо спочатку в яєчної суміші, а потім у панірувальних сухарях.

6. Обсмажуємо в олії до хрусткої скоринки з обох сторін.

7. Яловичину перекладаємо на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

8. М’ясний шніцель з хрусткою скоринкою готовий!

Як приготувати смачний курячий шніцель з сиром?

Соковитий і неймовірно смачний шніцелі можна приготувати з курячого м’яса і сиру. Частування вийде яскравим і дуже ніжним. Подавайте до столу з крупами, картоплею або іншими овочами.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Філе індички – 300 гр.
  • Сир плавлений – 80 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Куряче філе розрізаємо дрібними шматочками.

2. Подрібнюємо зубчики часнику.

3. З’єднуємо філе з ароматним овочем у глибокій тарілці.

4. Сюди ж відправляємо тертий плавлений сирок.

5. Доповнюємо продукти яйцем, сіллю і спеціями.

6. Акуратно перемішуємо вміст і поступово підсипаємо борошно сюди.

7. За допомогою ложки викладаємо заготовку в сковороду з олією.

8. Смажимо частування до золотистої скоринки.

9. Шніцель з курки та сиру готовий!