Шніцель – 10 рецептів приготування з покроковими фото

М’ясної шніцель готують у багатьох кухнях світу. В Австрії його вважають справжнім кулінарним символом. Однак і в Італії страва має свою історію. Сьогодні ситне частування має безліч варіацій: на сковороді або в духовці, з цілісного шматка м’яса або фаршу з яловичини, свинини, курки або індички. Беріть на замітку 10 яскравих покрокових рецептів.

Шніцель з фаршу свинини в паніровці на сковороді

Цікавий варіант приготування домашнього шніцеля – з м’ясного фаршу. Таке блюдо здивує вас своїм смаком і поживними властивостями. Готуйте його на обід або вечерю і подавайте з улюбленими гарнірами.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Свинячий фарш 500 гр.
  • Сухарі панірувальні 3 ст. л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Повністю розморожуємо свинячий фарш, солимо його, перчимо та ретельно вимішуємо довгий час. Тільки так продукт буде тримати форму.
  2. Ділимо заготовку на кілька частин, і з кожної ліпимо круглу котлетку.
  3. Далі кожну заготовку по черзі кладемо на шматок харчової плівки і акуратно розминаємо їх пальцями.
  4. Курячі яйця збиваємо виделкою.
  5. Занурюємо сюди шніцель. Обмазуємо його зверху яєчною масою.
  6. З допомогою лопатки перекладаємо м’ясний продукт в суміш з панірувальних сухарів.
  7. Обсмажуємо частування в рослинному маслі до рум’яної скоринки з обох сторін.
  8. Гарячий шніцель зі свинячого фаршу готовий!