Свинина в соєвому соусі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Завдяки соєвого соусу свинина стає м’якою і соковитою. Як доповнення туди можна додати мед, гірчицю, овочі та рис. Це блюдо стане ідеальним обідом або вечерею. Тому пропонуємо вам 7 покрокових рецептів його приготування.

Свинина в соєвому соусі на сковороді

Свинина обсмажується на сковороді, потім туди додається соєвий соус, сіль, чорний мелений перець і все обсмажується до випаровування соусу. Потім м’ясо перекладається на тарілку, посипається зеленою цибулею і подається до столу. Виходить смачне і ситне блюдо.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Свинина 300 гр.
  • Соус соєвий 35 мл
  • Перець чорний мелений 6 пучок
  • Масло рослинне по смаку
  • Цибуля зелена 2 шт.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати свинину в соєвому соусі? М’ясо добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо тонкими брусочками, щоб свинина встигла приготуватися.
  2. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на сильному вогні свинину не більше 10 хвилин, постійно помішуючи лопаткою. Готуємо, поки на м’ясі не утворюється легка скоринка.
  3. Далі заливаємо до свинини соєвий соус.
  4. Потім додаємо сіль за смаком (важливо не додавати багато, так як соєвий соус досить солоний) і шість пучок чорного меленого перцю.
  5. Тепер продовжуємо обсмажувати свинину, поки соєвий соус повністю не випарується.
  6. Перекладаємо готову страву на тарілку, присипаємо його дрібно нарізаною зеленою цибулею і подаємо до столу з гарніром. Приємного апетиту!

Як запекти свинину в соєвому соусі в духовці?

Свиняча корейка обмазується маринадом із соєвого соусу, часнику і гірчиці і відправляється в холодильник на 12 годин. Через час, необхідний м’ясо перекладається на фольгу, поливається рослинним маслом, загортається і запікається протягом 80 хвилин. Виходить смачне і ніжне м’ясо.

Час готування: 13 ч. 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Свинина (корейка) – 700 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • соєвий Соус – 100 мл
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку готуємо маринад. У невелику ємність відправляємо соєвий соус, пропущений через прес зубчики часнику, гірчицю і все ретельно перемішуємо.

Крок 2. Свинячу корейку ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Потім обрізаємо зайві шматочки, посипаємо сіллю з чорним меленим перцем і за допомогою виделки робимо проколи, щоб маринад проник всередину.

Крок 3. Перекладаємо м’ясо на тарілку, рясно змащуємо маринадом і відправляємо в холодильник на 12 годин.

Крок 4. Через деякий час перекладаємо корейку на два аркуші фольги і поливаємо м’ясо, рослинним маслом.

Крок 5. Далі щільно загортаємо м’ясо у фольгу, перекладаємо у форму для запікання і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 80 хвилин.

Крок 6. Готову свинину нарізаємо тонкими скибочками і подаємо до столу з гірчицею і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!

Свинина в маринаді з соєвого соусу з медом і гірчицею

Стейки з свинини відбиваються з двох сторін і посипаються сіллю. Далі вони витримуються в маринаді з олії, меду, гірчиці, спецій і соєвого соусу протягом години. Потім м’ясо обсмажується з двох сторін до готовності, перекладається на тарілку і подається з соусом.

Час готування: 1 год 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Свинина (корейка) – 350 гр.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для м’яса – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Краще всього для цієї страви підійде корейка. Нарізаємо її однаковими по товщині стейками, злегка відбиваємо їх з двох сторін і солимо за смаком.

Крок 2. Тепер готуємо маринад. В окрему ємність відправляємо дві столові ложки рослинної олії, мед, гірчицю, приправу для м’яса соєвий соус і добре все перемішуємо.Крок 3. Відправляємо в отриманий маринад стейки з звинины і даємо їм постояти в ньому протягом однієї години.

Крок 4. На сковороді розігріваємо олію, стейки віджимаємо і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки на помірному вогні.

Крок 5. Перекладаємо готове м’ясо на тарілку і подаємо до столу з улюбленим гарніром і гострим соусом, аджикою або кетчупом. Приємного апетиту!

Соковита свинина з овочами в соєвому соусі

Свинина маринується в соєвому соусі, імбиру і часнику. Далі на сковороді обсмажується цибуля з морквою, потім туди додається вода і все гаситься під кришкою протягом 6 хвилин. Готову страву перекладається на тарілку і подається до столу з рисом.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Імбир мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Свинину добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо шматочками середнього розміру.Крок 2. Далі перекладаємо м’ясо в тарілку, вливаємо до нього соєвий соус, додаємо мелений імбир, сіль, чорний мелений перець, пропущений через прес часник і добре перемішуємо. Потім даємо постояти при кімнатній температурі пару хвилин.

Крок 3. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому до м’якості натерту на тертці моркву і нарізану півкільцями ріпчасту цибулю, періодично помішуючи.

Крок 4. Далі викладаємо туди шматочки свинини, перемішуємо і обсмажуємо протягом 5 хвилин. Потім вливаємо воду, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо протягом 6 хвилин.

Крок 5. Через це час знімаємо пробу і при необхідності додаємо сіль.Крок 6. Перекладаємо готову страву на тарілку і подаємо до столу з рисом і свіжими овочами. Приємного апетиту!

Пікантна свинина в соєвому соусі по-китайськи

Свинина нарізають шматочками, обвалюється в крохмалі і обсмажується до рум’яності. Далі вона заливається соусом з оцту, соєвого соусу, цукру, крохмалю та часнику. М’ясо нудиться ще 5-7 хвилин, посипається кунжутом і подається до столу.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • М’якоть свинина – 350 гр.
  • Соус соєвий – 150 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет винний або яблучний – 1 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кунжут – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо м’ясо тонкими смужками.

Крок 2. У невелику ємність відправляємо столову ложку картопляного крохмалю і обвалюємо там кожен шматочок свинини.

Крок 3. На сковороді розігріваємо столову ложку оливкової олії і обсмажуємо на невеликому вогні м’ясо протягом 2-3 хвилин до рум’яної скоринки.

Крок 4. Далі готуємо соус. В підходящу ємність наливаємо оцет, додаємо до нього соєвий соус, цукровий пісок, другу ложку крохмалю і подрібнений часник. Все добре перемішуємо.

Крок 5. Заливаємо подрумянившуюся свинину приготованим соусом, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все протягом 5-7 хвилин, поки соус не загусне.

Крок 6. Реалізуємо свинину по-китайськи на тарілку, посипаємо кунжутом і подаємо до столу з рисом. Приємного апетиту!

Як приготувати шашлик з свинини в соєвому соусі?

Свинина нарізати великими шматочками і маринується разом з ріпчастою цибулею в соєвому соусі, оливковій олії, перці і меленої зіре протягом двох годин. Далі м’ясо нанизується на шампури і смажиться на мангалі 15-20 хвилин. Виходить дуже смачне і соковите блюдо.

Час готування: 2 ч. 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Мелена зіра – ¼ ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку ретельно промиваємо свинину під проточною водою, обсушуємо її на паперовому рушнику і нарізаємо великими шматочками по 2 див. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Потім перекладаємо його в глибоку ємність і злегка притискаємо руками, щоб він пустив сік. Далі відправляємо до нього м’ясо.Крок 2. Тепер готуємо маринад. У невелику ємність наливаємо соєвий соус, рослинну олію, додаємо мелену зіру, чорний мелений перець і добре все перемішуємо. При необхідності додаємо сіль.

Крок 3. Заливаємо свинину з ріпчастою цибулею получившимся маринадом, ретельно перемішуємо, накриваємо ємність харчовою плівкою і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі протягом двох годин або даємо постояти в холодильнику ніч.

Крок 4. Через деякий час нанизуємо м’ясо з цибулею на шампури і обсмажуємо шашлик над добре прогрітими вугіллям протягом 15-20 хвилин, періодично повертаючи шампури, щоб м’ясо рівномірно просмажене.

Крок 5. Подаємо готовий шашлик зі свинини в соєвому соусі до столу разом зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!

Свинина в соєвому соусі, запечена у фользі

Свиняча лопатка викладається на фольгу і поливається соєвим соусом. Далі зверху викладається нарізаний часник, спеції, після чого всі загортається і запікається 1.5-2 години. За 10-15 хвилин до готовності фольга розкривається, щоб м’ясо підрум’янилося.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Часник – 3 зубчики.
  • соєвий Соус – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лопатка свиняча – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу лопатку ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і викладаємо на лист фольги.

Крок 2. Далі поливаємо соєвим соусом м’ясо і розподіляємо його по всьому шматку.

Крок 3. Часник очистити, дрібно нарізаємо і викладаємо його зверху на свинину.

Крок 4. Тепер посипаємо м’ясо сіллю і спеціями. Найкраще підійде приправа для свинини. Ми використовували петрушку і кріп.

Крок 5. Потім щільно загортаємо свинячу лопатку в соєвому соусі у фольгу, перекладаємо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на півтори-дві години. За 10-15 хвилин до готовності розкриваємо фольгу і даємо м’яса підрум’янитися.

Крок 6. Перекладаємо готову страву на тарілку, нарізаємо шматочками і подаємо до столу з улюбленим гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!