Голубці зі свіжої капусти в каструлі з фаршем і рисом – 8 рецептів з покроковими фото

Класичні голубці зі свіжої капусти з фаршем і рисом в каструлі — це дуже смачне і ситне блюдо для сімейного обіду. Голубці особливо актуальне блюдо під час дозрівання першого врожаю. З свіжої молодої капусти вони виходять ніжними і тануть у роті. Беріть на замітку наші 8 рецептів і у вас на столі завжди будуть апетитні і смачні голубці.

Класичні голубці зі свіжої капусти в каструлі

Голубці зі свіжої капусти – смачне рішення для сімейного обіду або вечері. Їх приготування займе чимало часу, але результат порадує всіх без винятку. Подавати їх слід зі сметаною і хлібом.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Капуста білоголова 1 шт.
  • Фарш 600 гр.
  • Рис білий ⅓ склянки
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Зелень 1 пучок
  • Масло оливкове за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Для соусу:
  • Помідор 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Базилік сушений 1 ч. л.
  • Олія оливкова за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати голубці зі свіжої капусти в каструлі за класичним рецептом, підготуйте необхідні інгредієнти. Помідори опустити на 1-2 хвилини в киплячу воду, потім перекладіть в крижану, після цього зніміть з нього шкірку і наріжте кубиками середнього розміру. Рис попередньо відваріть до готовності, м’ясо прокрутити через м’ясорубку.
  2. Цибулю і болгарський перець наріжте кубиками, моркву натріть на тертці, часник наріжте дуже дрібно. У великій каструлі розігрійте масло, обсмажте на ньому цибулю і часник до м’якості. Потім додайте моркву і болгарський перець, продовжуйте смажити 7-10 хвилин. Після цього додайте помідори і тушкуйте овочі на повільному вогні 30 хвилин, в кінці посоліть і приправте.
  3. Для фаршу дрібно наріжте цибулю, додати до м’яса подрібнену зелень і рис. Посоліть і приправте за смаком, добре перемішайте.
  4. Качан капусти покладіть в каструлю, залийте киплячою водою і проваріть 3-5 хвилин, поки верхні листя не стануть м’якими. Перекладіть капусту на друшляк, листя надріжте біля основи і зніміть їх з качана. При необхідності повторіть процедуру з варінням кілька разів.
  5. Капустяний лист покласти на обробну дошку, зріжте товсту частину в тому місці, де він кріпився до качані. Покладіть на лист начинку з фаршу і загорніть краю аркуша форму конверта. Так зробіть з усіма капустяними листами і начинкою.
  6. Викладіть заготовки голубці в каструлю з соусом. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте голубці до готовності 20-30 хвилин.
  7. Подавайте голубці разом з соусом, в якому вони гасилися, і сметаною.

Приємного апетиту!