Карпаччо з яловичини – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Карпаччо з яловичини – це апетитна холодна закуска, яка була народжена у Венеції. Її особливість полягає в тому, що вона з легкістю може порушити смакові рецептори людини. Це допомагає краще відчувати смак подальших страв. Крім того, закуска сприятливо впливає на здоров’я. Яловичина відновлює еритроцити в крові людини, а спеції здатні поліпшити травлення.

Як приготувати карпаччо з яловичини в домашніх умовах?

Якщо ви вважаєте себе справжнім гурманом, вам варто спробувати приготувати це італійське блюдо. Така смачна холодна закуска здатна розігріти апетит будь-якого гостя і змусити його чекати подачі гарячої страви.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яловичина 150 гр. філе
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців за смаком
  • Рукола 20 гр.
  • В’ялені помідори 2 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 10 гр.
  • Мигдаль солодкий 4 шт.
  • Листовий салат за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати карпаччо з яловичини в домашніх умовах? Перед приготуванням необхідно дуже відповідально вибрати м’ясо для карпаччо. Нам підійде свіжа вирізка. Вона повинна бути м’якою і ніжною. Якщо є можливість, то варто брати її у знайомого або перевіреного м’ясника. М’ясо потрібно ретельно промити і висушити за допомогою паперових рушників.
  2. М’ясо, яке ми вибрали, очищаємо від білої плівки. З 150 грам яловичини у нас вийде дві порції карпаччо. На одну порцію піде близько 70 грамів м’яса. Підготовлене філе яловичини необхідно щільно обернути харчовою плівкою. М’ясо прибираємо в морозильну камеру. Завдяки цьому ми з легкістю зможемо його нарізати. В залежності від розміру філе яловичини та його форми, м’ясо буде підмерзати від 1,5 до 2 годин.
  3. Коли м'ясо злегка замерзне, дістаємо його з морозильної камери. Нарізаємо філе на невеликі і тонкі слайсы. Їх товщина повинна бути близько 2 міліметрів. Для нарізки ми беремо самий гострий ніж. Якщо всі ножі на вашій кухні затупилися, варто витратити свій час і підточити їх. У такому разі слайсы вийдуть дуже тонкими і практично прозорими. Можливо, на вашій кухні знайдеться слайсер. Тоді ви зможете скористатися ним і заощадити свій час. Якщо ви збираєтеся готувати кілька порцій, буде зручно розкласти отримані слайсы на харчову плівку. Вона повинна лежати на рівній поверхні, наприклад, на столі. Слайсы розкладаємо у кілька шарів. Кожен шар накриваємо харчовою плівкою. Після ми відправляємо слайсы в морозилку до їх подачі. Не варто боятися, що вони сильно замерзнуть. Слайсы дуже швидко розморожуються при кімнатній температурі.

  4. Коли м’ясо злегка замерзне, дістаємо його з морозильної камери. Нарізаємо філе на невеликі і тонкі слайсы. Їх товщина повинна бути близько 2 міліметрів. Для нарізки ми беремо самий гострий ніж. Якщо всі ножі на вашій кухні затупилися, варто витратити свій час і підточити їх. У такому разі слайсы вийдуть дуже тонкими і практично прозорими. Можливо, на вашій кухні знайдеться слайсер. Тоді ви зможете скористатися ним і заощадити свій час. Якщо ви збираєтеся готувати кілька порцій, буде зручно розкласти отримані слайсы на харчову плівку. Вона повинна лежати на рівній поверхні, наприклад, на столі. Слайсы розкладаємо у кілька шарів. Кожен шар накриваємо харчовою плівкою. Після ми відправляємо слайсы в морозилку до їх подачі. Не варто боятися, що вони сильно замерзнуть. Слайсы дуже швидко розморожуються при кімнатній температурі.
  5. Приступаємо до приготування заправки та інгредієнтів для оформлення подачі карпаччо. У невелику, але глибоку миску наливаємо 2 столові ложки оливкової олії. До нього вичавлюємо 1 столову ложку свіжого лимонного соку, додаємо дрібку солі (можна використовувати морську сіль) і суміш мелених перців. Добре все розмішуємо.
  6. Далі нам необхідно подрібнити мигдаль. Це можна зробити з допомогою товкачика, яка є на кухні практично у будь-якої господині. Якщо її не опинилася, можна скористатися кавомолкою. У підсумку ви повинні отримати невеликі шматочки мигдалю, але не перетворювати їх у борошно. Потім нарізаємо на тонкі шматочки в’ялені помідори і дрібно натираємо пармезан. Ви можете використовувати альтернативний спосіб оформлення пармезану, нарізавши його тонкими смужками.
  7. Дістаємо з морозилки м'ясні слайсы. Викладаємо їх рівним шаром на тарілку. Ми повинні змастити карпаччо заправкою. Для зручності можна використовувати кулінарну пензлик. З її допомогою ми розподілимо заправку рівномірно на кожному шматочку, як слід зволоживши їх. Тоді карпаччо зможе добре промаринуватися. Для оформлення подачі посипаємо слайсы дробленим мигдалем і шматочками в'ялених томатів. Листя салату перемішуємо в залишках нашої заправки. Викладаємо їх на м'ясо, а після додаємо пармезан. Подавати страву потрібно швидко. Не можна дозволити йому нагрітися до кімнатної температури. Блюдо готове, і ви можете дивувати своїх гостей такою вишуканою і смачною закускою.

  8. Дістаємо з морозилки м’ясні слайсы. Викладаємо їх рівним шаром на тарілку. Ми повинні змастити карпаччо заправкою. Для зручності можна використовувати кулінарну пензлик. З її допомогою ми розподілимо заправку рівномірно на кожному шматочку, як слід зволоживши їх. Тоді карпаччо зможе добре промаринуватися. Для оформлення подачі посипаємо слайсы дробленим мигдалем і шматочками в’ялених томатів. Листя салату перемішуємо в залишках нашої заправки. Викладаємо їх на м’ясо, а після додаємо пармезан. Подавати страву потрібно швидко. Не можна дозволити йому нагрітися до кімнатної температури. Блюдо готове, і ви можете дивувати своїх гостей такою вишуканою і смачною закускою.