Карпаччо з яловичини – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Карпаччо з яловичини – це апетитна холодна закуска, яка була народжена у Венеції. Її особливість полягає в тому, що вона з легкістю може порушити смакові рецептори людини. Це допомагає краще відчувати смак подальших страв. Крім того, закуска сприятливо впливає на здоров’я. Яловичина відновлює еритроцити в крові людини, а спеції здатні поліпшити травлення.

Як приготувати карпаччо з яловичини в домашніх умовах?

Якщо ви вважаєте себе справжнім гурманом, вам варто спробувати приготувати це італійське блюдо. Така смачна холодна закуска здатна розігріти апетит будь-якого гостя і змусити його чекати подачі гарячої страви.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яловичина 150 гр. філе
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців за смаком
  • Рукола 20 гр.
  • В’ялені помідори 2 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 10 гр.
  • Мигдаль солодкий 4 шт.
  • Листовий салат за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати карпаччо з яловичини в домашніх умовах? Перед приготуванням необхідно дуже відповідально вибрати м’ясо для карпаччо. Нам підійде свіжа вирізка. Вона повинна бути м’якою і ніжною. Якщо є можливість, то варто брати її у знайомого або перевіреного м’ясника. М’ясо потрібно ретельно промити і висушити за допомогою паперових рушників.
  2. М’ясо, яке ми вибрали, очищаємо від білої плівки. З 150 грам яловичини у нас вийде дві порції карпаччо. На одну порцію піде близько 70 грамів м’яса. Підготовлене філе яловичини необхідно щільно обернути харчовою плівкою. М’ясо прибираємо в морозильну камеру. Завдяки цьому ми з легкістю зможемо його нарізати. В залежності від розміру філе яловичини та його форми, м’ясо буде підмерзати від 1,5 до 2 годин.
  3. Коли м'ясо злегка замерзне, дістаємо його з морозильної камери. Нарізаємо філе на невеликі і тонкі слайсы. Їх товщина повинна бути близько 2 міліметрів. Для нарізки ми беремо самий гострий ніж. Якщо всі ножі на вашій кухні затупилися, варто витратити свій час і підточити їх. У такому разі слайсы вийдуть дуже тонкими і практично прозорими. Можливо, на вашій кухні знайдеться слайсер. Тоді ви зможете скористатися ним і заощадити свій час. Якщо ви збираєтеся готувати кілька порцій, буде зручно розкласти отримані слайсы на харчову плівку. Вона повинна лежати на рівній поверхні, наприклад, на столі. Слайсы розкладаємо у кілька шарів. Кожен шар накриваємо харчовою плівкою. Після ми відправляємо слайсы в морозилку до їх подачі. Не варто боятися, що вони сильно замерзнуть. Слайсы дуже швидко розморожуються при кімнатній температурі.

  4. Коли м’ясо злегка замерзне, дістаємо його з морозильної камери. Нарізаємо філе на невеликі і тонкі слайсы. Їх товщина повинна бути близько 2 міліметрів. Для нарізки ми беремо самий гострий ніж. Якщо всі ножі на вашій кухні затупилися, варто витратити свій час і підточити їх. У такому разі слайсы вийдуть дуже тонкими і практично прозорими. Можливо, на вашій кухні знайдеться слайсер. Тоді ви зможете скористатися ним і заощадити свій час. Якщо ви збираєтеся готувати кілька порцій, буде зручно розкласти отримані слайсы на харчову плівку. Вона повинна лежати на рівній поверхні, наприклад, на столі. Слайсы розкладаємо у кілька шарів. Кожен шар накриваємо харчовою плівкою. Після ми відправляємо слайсы в морозилку до їх подачі. Не варто боятися, що вони сильно замерзнуть. Слайсы дуже швидко розморожуються при кімнатній температурі.
  5. Приступаємо до приготування заправки та інгредієнтів для оформлення подачі карпаччо. У невелику, але глибоку миску наливаємо 2 столові ложки оливкової олії. До нього вичавлюємо 1 столову ложку свіжого лимонного соку, додаємо дрібку солі (можна використовувати морську сіль) і суміш мелених перців. Добре все розмішуємо.
  6. Далі нам необхідно подрібнити мигдаль. Це можна зробити з допомогою товкачика, яка є на кухні практично у будь-якої господині. Якщо її не опинилася, можна скористатися кавомолкою. У підсумку ви повинні отримати невеликі шматочки мигдалю, але не перетворювати їх у борошно. Потім нарізаємо на тонкі шматочки в’ялені помідори і дрібно натираємо пармезан. Ви можете використовувати альтернативний спосіб оформлення пармезану, нарізавши його тонкими смужками.
  7. Дістаємо з морозилки м'ясні слайсы. Викладаємо їх рівним шаром на тарілку. Ми повинні змастити карпаччо заправкою. Для зручності можна використовувати кулінарну пензлик. З її допомогою ми розподілимо заправку рівномірно на кожному шматочку, як слід зволоживши їх. Тоді карпаччо зможе добре промаринуватися. Для оформлення подачі посипаємо слайсы дробленим мигдалем і шматочками в'ялених томатів. Листя салату перемішуємо в залишках нашої заправки. Викладаємо їх на м'ясо, а після додаємо пармезан. Подавати страву потрібно швидко. Не можна дозволити йому нагрітися до кімнатної температури. Блюдо готове, і ви можете дивувати своїх гостей такою вишуканою і смачною закускою.

  8. Дістаємо з морозилки м’ясні слайсы. Викладаємо їх рівним шаром на тарілку. Ми повинні змастити карпаччо заправкою. Для зручності можна використовувати кулінарну пензлик. З її допомогою ми розподілимо заправку рівномірно на кожному шматочку, як слід зволоживши їх. Тоді карпаччо зможе добре промаринуватися. Для оформлення подачі посипаємо слайсы дробленим мигдалем і шматочками в’ялених томатів. Листя салату перемішуємо в залишках нашої заправки. Викладаємо їх на м’ясо, а після додаємо пармезан. Подавати страву потрібно швидко. Не можна дозволити йому нагрітися до кімнатної температури. Блюдо готове, і ви можете дивувати своїх гостей такою вишуканою і смачною закускою.

Покроковий рецепт приготування карпаччо з яловичини з руколою

Якщо ви не знаєте, як приємно провести вечір після роботи, вам варто спробувати цей елементарний рецепт. Великим плюсом є те, що він не вимагає особливих кулінарних здібностей. Однак така закуска стане відмінним супроводу до келиху вина або ситного вечері.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порцій – 1.

Склад:

  • Яловича вирізка – 150 гр.

Інгредієнти для заправки:

  • Винний оцет – 1 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець мелений – 2 щіпки.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Інгредієнти для оформлення подачі:

  • Мигдаль – за смаком.
  • В’ялені томати – 2 шт.
  • Листя салату – на смак.
  • Рукола – за смаком.
  • Пармезан – 20 гр.

Процес приготування:

1. Для карпаччо вибираємо свіже м’ясо найвищої якості. Для однієї порції нам знадобиться 150 грам яловичої вирізки. Перед приготуванням ретельно промиваємо м’ясо і сушимо його паперовими рушниками. Очищаємо яловичину від білої плівки. Вона повинна бути абсолютно чистою. Потім ми повинні щільно обернути наше м’ясо харчовою плівкою і залишити його у морозильній камері приблизно на годину. Після цього яловичина легко буде нарезаться на тонкі слайсы.

2. Поки наше м’ясо знаходиться в морозилці, починаємо готувати заправку для карпаччо. У глибоку миску наливаємо винний оцет. Додаємо до нього сіль, лимонний сік і мелений перець. Ретельно перемішуємо суміш. Потім починаємо поступово (бажано в кілька підходів) вводити оливкова олія, розмішуючи заправку з допомогою віночка.

3. Для оформлення страви рубаємо мигдаль на невеликі шматочки. Робимо це за допомогою звичайного ножа. Мигдаль можна замінити іншими горіхами на ваш смак. Наприклад, фундуком. В’ялені помідори нарізаємо невеликими і тонкими шматочками. Пармезан можна натерти або нарізати так само тонко, як і томати.

4. Дістаємо яловичину з морозилки. Підморожене м’ясо починаємо нарізати на невеликі слайсы. Їх товщина не повинна бути більше 2 міліметрів. Ви можете використовувати гострий кухонний ніж або слайсер. Нарізати м’ясо коштує в рукавичках. В результаті слайсы повинні бути тонкими і напівпрозорими. Якщо ж їх товщина яловичини буде більше необхідної, можна відбити її качалкою, поклавши м’ясо між двома смужками харчової плівки.

5. Змащуємо карпаччо заправкою. Використовуємо для цього кулінарну пензлик. З її допомогою ми зручно і рівномірно розподілимо заправку, щоб кожен шматочок м’яса добре увлажнился і досить промариновался. Приступаємо до оформлення страви. Посипаємо слайсы шматочками подрібненого мигдалю і нарізаного томату. У центр блюда, на м’ясо викладаємо листя салату і рукколу. Їх необхідно заздалегідь ретельно промити і висушити паперовими рушниками. Зелень поливаємо залишилася заправкою і злегка перемішуємо. Страви подаємо відразу після приготування, не даючи йому нагрітися. Якщо хочете, можете доповнити карпаччо келихом хорошого вина. Приємного вечора і хорошого відпочинку.

Ніжне карпаччо з яловичини з сиром пармезан

Для тих, хто не готовий до несподіваних експериментів і дегустації сирого м’яса, є рецепт з мінімальної теплової обробкою яловичини. Завдяки цьому ви зможете насолодитися смаком страви. Однак наявність сирого м’яса в ньому не буде викликати у вас почуття відрази.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій – 2.

Склад:

  • Яловича вирізка – 250 гр.

Інгредієнти для заправки:

  • Оцет бальзамічний – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Чорний мелений перець – 2 щіпки.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Інгредієнти для оформлення подачі:

  • Мигдаль – за смаком.
  • Фундук – за смаком.
  • В’ялені томати – 2 шт.
  • Пармезан – 20 гр.

Процес приготування:

1. З 250 грам ніжною свіжої яловичини у нас вийде дві порції страви. М’ясо ми ретельно промиваємо, сушимо його паперовими рушниками. Яловичину очищаємо від білої плівки. М’ясо необхідно обсмажити. Розігріваємо сковороду на великому вогні. Кладемо яловичу вирізку і швидко обсмажуємо її з усіх сторін. На кожну сторону має піти близько 5 хвилин. Знімаємо м’ясо з вогню і загортаємо його в фольгу. Відправляємо яловичину в морозильну камеру на 60 хвилин.

2. Приступаємо до приготування заправки. У глибоку миску наливаємо оливкову олію. Починаємо додавати до нього лимонний сік бальзамічний оцет, соєвий соус і сіль. Добре все перемішуємо. До отриманої суміші додаємо перець (ви можете використовувати більше, ніж дві щіпки) і знову розмішуємо.

3. Для оформлення карпаччо будемо використовувати фундук і мигдаль. Подрібнюємо горіхи ножем. Необхідно, щоб шматочки були маленькими і надавали закуски приємний хрускіт. Нарізаємо два в’ялених томатів на маленькі і тонкі шматочки. Приступаємо до пармезану. Ви можете нарізати його тонкими смужками або натерти на дрібній тертці.

4. З морозильної камери дістаємо яловичину. Їй необхідно дати постояти при кімнатній температурі 1-2 хвилини. Приступаємо до підготовки м’яса. Нарізаємо яловичину суворо поперек волокон дуже тонкими скибочками. Щоб заощадити свій час, ви можете використовувати слайсер. Розплющуємо слайсы плоскою стороною ножа. Якщо ваші скибочки не вийшли досить тонкими і прозорими, ви можете покласти їх між харчовою плівкою і відбити кухонним молотком. Якщо його не виявиться на вашій кухні, використовуйте качалку.

5. На сервірувальну тарілку викладаємо слайсы з яловичини. Змащуємо заправкою кожен шматочок з допомогою кулінарної пензлика, щоб все рівномірно розподілилася. Слайсы повинні однаково промаринуватися і зволожити. Посипаємо скибочки чорним меленим перцем. На м’ясо додаємо шматочки мигдалю і фундука. На крайні шматочки яловичини кладемо в’ялені томати. Заключним інгредієнтом стає пармезан. Посипаємо їм слайсы і подаємо страву на стіл. Воно прекрасно підійде для святкового вечері і не буде бентежити гостей своїм головним інгредієнтом. Настав час спробувати, що у нас вийшло.

Простий і смачний салат з карпаччо з яловичини

Якщо ви хочете в повній мірі розкрити смак карпаччо і зробити з нього повноцінне блюдо, вам варто спробувати такий простий, але смачний рецепт. Цей салат є одночасно ситним і апетитним. А його подача здатна приємно здивувати і порадувати ваш очей.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій – 5.

Склад:

  • Карпаччо – 150 гр.
  • Помідори черрі – 150 гр.
  • Листя салату – 150 гр.
  • Перепелині яйця – 12 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Мелений перець – за смаком.
  • Листочки розмарину – за смаком.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.

Інгредієнти для заправки:

  • Рослинна олія – 50 мл
  • Лайм – 1 шт.
  • Сушений майоран – за смаком.
  • Сушений базилік – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Приготування салату починаємо з підготовки карпаччо з яловичини. М’ясо необхідно вибирати відповідально. Воно повинно бути дуже свіжим і ніжним. Яловичину промиваємо і сушимо з допомогою паперових рушників. На поверхні м’яса робимо невеликі і неглибокі надрізи. Змішуємо оливкова олія, сіль, мелений перець і листочки розмарину. Отриманою сумішшю натираємо шматок яловичини. Після даємо м’яса трохи постояти і промаринуватися. Розігріваємо на невеликому вогні сковороду, змащуємо її оливковою олією. Обсмажуємо яловичину з кожної сторони на протязі 4-5 хвилин. Всередині м’ясо повинне бути рожевим і нагадувати стейк прожарювання medium rare. Коли вирізка готова, переносимо її на дерев’яну дошку і даємо трохи полежати, щоб яловичина дійшла до повної готовності. Тепер приступаємо до нарізки м’яса. Слайсы повинні бути дуже тонкими і практично прозорими. Порізати яловичину можна за допомогою звичайного кухонного ножа, але краще використовувати спеціальний філейний ніж. Якщо слайсы вийшли не дуже тонкими, кладемо їх між харчової плівки і відбиваємо молотком.

2. Переходимо до заправки для нашого салату. Для неї ми змішуємо сіль, мелений перець, сушений майоран, сушений базилік. До них поступово додаємо рослинне масло і добре все перемішуємо. В отриману суміш видавлюємо лайм і ще раз розмішуємо заправку.

3. Готуємо залишилися інгредієнти салату. Ретельно вимиваємо помідори черрі і листя салату. Помідори нарізаємо навпіл і висипаємо в глибоку миску. Листя салату рвемо на шматочки і відправляємо до наших помідорів.

4. Перепелині яйця необхідно відварити. Каструлю з водою ставимо на невеликий вогонь і чекаємо, коли вона закипить. Варимо яйця протягом п’яти хвилин. Після очищаємо їх від шкаралупи і нарізаємо навпіл. Отруюємо яйця в миску до помідорів і салату.

5. Слайсы з яловичини відправляємо до решти інгредієнтів салату. Додаємо заправку з рослинної олії та спецій. Добре перемішуємо всі інгредієнти, і салат з карпаччо готовий. Ви можете подавати його на сервірувальній посуді, прикрасивши рештою половинками помідорів чері та перепелиних яєць. Такий смачний салат стане прекрасним варіантом страви для сімейного вечері. Приємного апетиту!

Неймовірно смачне карпаччо з яловичини з трюфельним маслом

Якщо ви вважаєте карпаччо складним стравою, яке йти багато сил і часу, то цей рецепт змінить вашу думку. Дане блюдо стане справжньою перлиною вашого столу. Всього кілька інгредієнтів, корисні спеції – і незвичайна закуска готова.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 1.

Склад:

  • Яловича вирізка – 160 гр.
  • Оливкова олія – 20 мл
  • Чебрець – за смаком.
  • Білі гриби – 60 гр.
  • Рукола – 10 гр.
  • Зелений базилік – за смаком.
  • Морська сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • В’ялені томати – 2 шт.

Інгредієнти для заправки:

  • Трюфельне масло – 10 мл
  • Оливкова олія – 20 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Перець чилі – 10 гр.

Процес приготування:

1. Починаємо готувати яловичу вирізку. Ніжне м’ясо ретельно промиваємо і висушуємо за допомогою паперових рушників. На верхній частині м’яса робимо розрізи. У невеликій ємності змішуємо оливкова олія, сіль і перець. Отриманою сумішшю ретельно обмазуємо нашу яловичину і даємо їй трохи промаринуватися. Невелику сковороду розігріваємо на середньому вогні, додаємо оливкову олію. Обсмажуємо кожну сторону яловичої вирізки протягом 5 хвилин. Всередині м’ясо повинне залишитися практично сирим. Тепер яловичині потрібно дати час, щоб охолонути і настоятися. Після цього можна приступати до нарізки. М’ясо нарізаємо впоперек волокон. Слайсы повинні бути дуже тонкими і напівпрозорими. Щоб домогтися такого результату, ви можете розплющити скибочки плоскою стороною ножа або відбити їх за допомогою кухонного молотка.

2. Для заправки нам необхідно дрібно нарізати перець чилі. У невеликій мисці змішуємо оливкова і трюфельною масло, перець чилі. Все добре перемішуємо і додаємо лимонний сік.

3. Нарізаємо білі гриби на невеликі скибочки. Розігріваємо сковороду на середньому вогні. Додаємо оливкову олію і починаємо обсмажувати гриби протягом 10-15 хвилин, приправивши їх сіллю і перцем.

4. Промиваємо під теплою водою рукколу і базилік. За допомогою паперових рушників сушимо зелень і відкладаємо її.

5. Починаємо оформляти наше карпаччо. Слайсы викладаємо в один шар на невелике блюдо. Зверху приправляємо їх сіллю і перцем. За допомогою кулінарної пензлика рівномірно змащуємо скибочки заправкою. Додаємо шматочки обсмаженого білих грибів і нарізані в’ялені томати. Зверху розкладаємо рукколу і базилік, поливаємо їх залишками заправки. Закуска готова. Це вишукане блюдо здатне стати прикрасою як для святкового столу, так і для звичайної вечері. Тепер ви можете повністю насолодитися його смаком.