Свинячий карбонат – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Свинячий карбонад – безкоста частина спини порося. М’ясо в цій зоні особливо м’яке і соковите. Його часто запікають великим шматком або у вигляді відбивних, в тому числі і до святкового столу. Перед запіканням карбонад зазвичай маринують або натирають сіллю, спеціями, пряними травами.

Свинячий карбонад у фользі в духовці

Для запікання карбонаду цілим шматком виберіть свіже м’ясо, а якщо воно у Вас заморожене – розморозьте на нижній полиці холодильника. У цьому рецепті маринуємо карбонад недовго і запікаємо в фользі. Це блюдо подається до столу в гарячому вигляді або в якості м’ясної нарізки.

Інгредієнти на
7 порц.

  • Свинячий карбонад 800 гр.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець часниковий ½ ч. л.
  • Аджика 1 ст. л.
  • Томатна паста 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Свинячий карбонад для запікання цілим шматком промийте холодною водою і насухо витріть серветкою.
  2. Потім гострим ножем видаліть з його поверхні зайвий жир, залишивши тільки тонкий прошарок, щоб м’ясо добре просочилося ароматом спецій.
  3. В окремій чашці змішайте часниковий перець з чайною ложкою солі.
  4. Цією сумішшю посипте котлети з обох сторін і рукою спеції втерти у м’ясо.
  5. Потім м’ясо щільно загорніть в шматок харчової фольги і покладіть його на 25 хвилин у холодильник для маринування.
  6. За закінчення цього часу карбонад у фользі перекладіть у форму для запікання і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте карбонад 45 хвилин.
  7. Потім м’ясо звільнити від фольги. Його вигляд буде ще не зовсім апетитний.
  8. Змішайте в чашці гостру аджику з томатною пастою і цю суміш нанесіть на поверхню запеченого карбонаду.
  9. Потім карбонад помістіть в духовку при тій же температурі і продовжите запікання по 7-8 хвилин з обох боків до рум’яної скоринки.
  10. Запечений карбонад перекладіть з форми на сервірувальне блюдо і можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати свинячий карбонад на сковороді?

Свинячий карбонад на сковороді готують, як і зі свинячої вирізки або шийної частини, у вигляді відбивних або стейків. Щоб м’ясо вийшло м’яким і соковитим, обсмажимо його в клярі і борошняний паніровці і доповнимо часниковим соусом. У Вас вийде смачний і ситний вечеря для сім’ї.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Свинячий карбонад – 800 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Майонез – 140 гр.
  • Часник – 3 зубки.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячий карбонад промити холодною водою і обсушити серветкою. Відразу підготувати інгредієнти для кляру.

Крок 2. Для часникового соусу підготувати майонез, промити і нашаткувати пучок зелені і очистити часникові зубки.

Крок 3. В окремий посуд розбити три курячих яйця, насипати до них сіль, борошно, приправи за вашим смаком, збити віночком. Свинячий карбонад нарізати пластинками і, прикривши їх плівкою, трохи відбити молоточком. Потім шматочки м’яса посипати по своєму смаку сіллю і чорним перцем.

Крок 4. У сковороді добре розігріти рослинне масло. Кожен шматок карбонаду запанірувати з обох сторін у борошні і потім добре вмочити в кляр.

Крок 5. Обсмажити м’ясо на розігрітій олії до рум’яного кольору з обох боків. Смажити на середньому вогні.

Крок 6. До майонезу додати подрібнений часникодавку часник.

Крок 7. Перекласти до нього подрібнену зелень і добре перемішати ложкою.

Крок 8. Обсмажені шматочки карбонаду перекласти на порційні тарілки, полити часниковим соусом і подати до столу з соліннями. Приємного апетиту!

Соковитий і м’який свинячий карбонад з картоплею в духовці

Свинячий карбонад з картоплею в духовці – страва проста, ситне і смачне. Його запікають і для сімейної вечері, і до святкового столу. Варіантів запікання багато. У цьому рецепті готуємо котлети на сковорідці, нарізавши його пластинками і доповнивши шматочками картоплі в сметано-майонезному соусі. Спеції до страви можна додавати за своїм смаком.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Свинячий карбонад – 700 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Майонез – 6 ст. л.
  • Сметана – 6 ст. л.
  • Часник – 2 зубки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для свинини – за смаком.
  • Бульйон – ½ склянки

Процес приготування:

Крок 1. Свинячий карбонад промийте холодною водою, насухо витріть кухонним рушником і наріжте порційними пластинками товщиною до 1 див.

Крок 2. Кожен шматочок карбонаду через харчову плівку відбийте молоточком, натріть сіллю з чорним перцем і залиште на 10-15 хвилин.

Крок 3. Почистіть і промийте картоплю і цибулини. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Картоплю наріжте пластинками. Перекладіть в окремий посуд і трохи посоліть.

Крок 4. У чашці змішайте вказане в рецепті кількість майонезу, сметани і подрібнених зубків часнику.

Крок 5. У форму для запікання покладіть нарізане маленькими шматочками вершкове масло.

Крок 6. Потім поверх масла укладіть шматочки карбонаду.

Крок 7. Шар м’яса покрийте цибулевої нарізкою. Налийте у форму будь бульйон або чисту воду.

Крок 8. Нарізану картоплю добре перемішайте з приготованим часниковим соусом.

Крок 9. Потім його викладіть рівним шаром поверх лука. Помістіть форму з карбонадом і картоплею в духовку, розігріту до 180°С і запікайте блюдо протягом 30 хвилин.

Крок 10. За цей час картопля зверху трохи підрум’яниться.

Крок 11. Шматок твердого сиру подрібніть на середній тертці. Через півгодини форму вийміть з духовки і посипати страву тертим сиром. Продовжіть запікання ще 30 хвилин.

Крок 12. Свинячий карбонад з картоплею і під сирною скоринкою готовий.

Крок 13. Розкладіть страву на порційні тарілки, щоб у кожній порції був шматочок карбонаду, покритий картоплею з сиром. Приємного апетиту!

Як запекти свинячий карбонад в рукаві в духовці?

Карбонад вважається однією з цінних частин свинячої туші і його відрізняє ніжна консистенція, мала кількість жиру і приємний смак м’якоті. У цьому рецепті запікаємо карбонад цілим шматком в духовці і в рукаві. Маринуємо м’ясо недовго, і основний час витрачається на запікання. В результаті у Вас вийде частування з ідеальним смаком, як основне гаряче блюдо або для закуски, або бутерброда в охолодженому вигляді.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 10.

Склад:

  • Свинячий карбонад – 1.2 кг
  • Часник – 5 зубків.
  • Універсальна приправа для мяса – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджений або розморожений в природних умовах свинячий карбонад промийте холодною водою, насухо витріть кухонним рушником і на обох сторонах зробіть кілька хрестоподібних надрізів.

Крок 2. Очищені зубки часнику подрібніть на часничниці і додайте оливкову олію.

Крок 3. Потім насипте до часнику сіль і приправу для м’яса і ложкою добре перемішайте.

Крок 4. Суміш приправ залиште на 15 хвилин, щоб настоялася.

Крок 5. Потім цією сумішшю добре натріть карбонад з усіх боків. М’ясо нашпигуйте часточками часнику і поставте його на 30 хвилин у тепле місце для маринування.

Крок 6. Після закінчення цього часу розігрійте суху антипригарну сковорідку. Обсмажте на ній карбонад на великому вогні протягом 2 хвилин.

Шаг 7. М’ясо перевернути на інший бік і також обсмажте до рум’яної скоринки, яка при запіканні, збереже карбонад соковитим.

Крок 8. Потім обсмажений карбонад перекладіть в рукав, і кінці його щільно закріпіть кліпсами. Запікайте м’ясо в духовці, розігрітій до 180°С протягом 1,5–2 годин. За 20 хвилин до закінчення запікання рукав надріжте, щоб карбонад зарум’яниться.

Крок 9. Готове м’ясо перекладіть з рукава на сервірувальне блюдо і можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Свинячий карбонад з сиром і помідорами в духовці

Ніжне і смачне м’ясо свинячого карбонаду часто запікають цілим шматком в духовці, а доповнивши його помідорами з сиром, частування виходить соковитим і м’яким. Для презентабельною подачі до святкового столу, в цьому рецепті запечемо карбонад у вигляді «гармошки або книжки». Перед запіканням маринуємо карбонат в соєво-гірчичному соусі і запікаємо в фользі.

Час готування: 4 години 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 12.

Склад:

  • Свинячий карбонад – 2 кг
  • Помідори – 4 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Часник – 8 зубчиків.
  • Гірчиця французька – 3 ст. л.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Приправа для свинини – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо маринад для карбонаду. В окремій чашці змішати по три столових ложки соєвого соусу, французької зернової гірчиці та олії. До маринаду додати трохи солі і будь-яких приправ по своєму смаку.

Крок 2. Свинячий карбонад промити холодною водою, насухо витерти рушником і гострим ножем надрізати на скибочки товщиною в 1-2 см, щоб вийшла книжка.

Крок 3. Помістити м’ясо в окремий посуд і намазати маринадом, заповнюючи їм надрізи.

Крок 4. Далі карбонад перевернути на інший бік і змастити маринадом зворотний бік.

Крок 5. Потім посуд прикрити шматочком харчової плівки і поставити на 2 години мінімум, в холодне місце для маринування. Після закінчення цього часу підготувати інші інгредієнти для страви. Очищені зубки часнику нашаткувати тонкими слайсами.

Крок 6. Помідори нарізати кружальцями.

Крок 7. Тонкими пластинками нарізати твердий сир. Кількість і розмір нарізаних помідорів і сиру повинні відповідати числу надрізів м’яса з розрахунку по 2 скибочки в один надріз.

Крок 8. Нарізані інгредієнти акуратно укласти в замаринований карбонад. Щоб м’ясо зберегло свою форму при запіканні, його можна перев’язати шпагатом або скріпіть дерев’яними шпажками.

Крок 9. Потім котлети з сиром і помідорами щільно загорнути у фольгу і її зверху в декількох місцях проколоти.

Крок 10. Запікати котлети в духовці, розігрітій до 180°С протягом 1,5 години.

Крок 11. Після закінчення часу запікання, розгорнути фольгу і потримати карбонат в духовці ще 15-20 хвилин, щоб він красиво підрум’янився.

Крок 12. Готовий запечена з помідорами і сиром котлети перекласти на сервірувальну тарілку і подати до столу. Приємного апетиту!

Соковиті відбивні зі свинячого карбонаду

Для соковитих відбивних найкраще підходить свинячий карбонад, адже його м’ясо саме по собі соковите і ніжне, так і нарізати порційними шматками досить зручно. Маринуємо карбонад перед смаженням у суміші пряних трав з соком лимона і оливкової олії. Паніруємо тільки в борошні, яка сформує хрустку скоринку і збереже сік всередині відбивних. Смажимо на звичайній сковороді.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Свинячий карбонад – 200 гр.
  • Пряні трави – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сік лимона – 1/2 ч. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для відбивних беремо свіжий карбонад або розморожений в природних умовах. Перед смаженням м’ясо необхідно витримати деякий час при домашньої температурі і мити його небажано. Нарізаємо карбонад шматочками товщиною до 1 див.

Крок 2. Потім кожен шматок карбонаду загортаємо в харчову плівку, щоб не порушити структуру м’ясних волокон, і трохи відбиваємо молоточком.

Крок 3. У чашці змішуємо будь-які (за смаком) пряні трави з сіллю, лимонним соком і оливковою олією. Цим маринадом змащуємо з обох сторін відбивні, складаємо їх на тарілку і залишаємо на 30 хвилин для маринування.

Крок 4. Після закінчення цього часу серветкою прибираємо з відбивних зайву вологу, щоб шар панірування не вийшов товстим. Потім шматочки з двох сторін у борошні.

Крок 5. У сковорідці з товстим дном розігріваємо рослинне масло. Потім перекладаємо відбивні на сковорідку і не більше 2 відразу, щоб м’ясо добре просмажене.

Крок 6. Смажимо відбивні на середньому вогні і по 5 хвилин з кожної сторони. Можна їх обсмажувати двічі по 2,5–3 хвилини, щоб утворилася хрустка скоринка. Обсмажені відбивні гарячими загортаємо на 10 хвилин у фольгу, щоб м’ясний сік розподілився по всьому шматочку м’яса, і смажимо другу порцію. Соковиті відбивні зі свинячого карбонаду готові. Подаємо до столу з гарніром і овочами. Приємного апетиту!

Ніжні і соковиті стейки з свинячого карбонаду

Стейк зі свинячого карбонаду – це самий простий і швидкий варіант приготування м’яса, як для повсякденного, так і святкового столу. Він має деякі нюанси процесу приготування: м’ясо розморожується в холодильнику і витримується мінімум півгодини при кімнатній температурі, товщина стейків повинна бути 2,5–4 см, смажать стейки на сильному вогні і неповна просмаження не допускається, подаються стейки на теплій тарілці.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Свинячий карбонад – 250 гр.
  • Масло оливкове – 3 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зубок.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Стейк зі свинячого карбонаду змащуємо маслом оливи і посипаємо по своєму смаку сіллю і чорним перцем. Потім перевертаємо на інший бік і також змащуємо олією, солимо і перчимо.

Крок 2. Добре розігріваємо сковорідку з невеликою кількістю рослинного масла і кладемо на неї підготовлений стейк. Смажимо його на великому вогні протягом чотирьох хвилин.

Крок 3. Потім стейк перевертаємо на інший бік. Обсмажену сторону спочатку натираємо половинкою часникового зубчики і змащуємо шматочком вершкового масла. Потім натираємо часником.

Крок 4. Через чотири хвилин стейк ще раз перевертаємо і натираємо часником і вершковим маслом іншу обсмажену сторону. Після цього стейк обсмажуємо на двох сторонах ще по 30-40 секунд.

Крок 5. Обсмажений стейк зі свинячого карбонаду перекладаємо на теплу тарілку, поливаємо соком лимона і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачний свинячий карбонад в соєвому соусі

Варіантом приготування свинячого карбонаду цілим шматком, буде запікання в духовці, після попереднього маринування в соєвому соусі. Для запікання виберіть свіжий карбонад, так як заморожений виходить сухим. Доповнимо смак карбонаду часником і спеціями. Запікаємо в фользі. Маринувати карбонад в соєвому соусі потрібно не менше 12 годин, а краще за 1-2 дні.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 10.

Склад:

  • Свинячий карбонад – 2 кг
  • класичний Соєвий соус – 50 мл
  • Часник – 10 зубків.
  • Аджика – 2 ч. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Суміш перців мелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячий карбонад промийте холодною водою і витріть насухо кухонним рушником.

Крок 2. Почистіть від лушпиння часникові зубки і наріжте їх шматочками. Підготуйте суміш перців, соєвий соус і звичайний шприц.

Крок 3. Наберіть у шприц соус і рівномірно з усіх боків просочіть їм карбонад, потім м’ясо рукою пам’ятайте, щоб воно просочилося соусом рівномірно.

Крок 4. Нарізаний часник обваляйте в суміші мелених перців.

Крок 5. Гострим ножем рівномірно наколіть карбонад і нашпигуйте його часником.

Крок 6. Потім змішайте в окремому посуді майонез з грузинської аджикою.

Крок 7. Отриманою сумішшю натріть карбонад з усіх боків.

Крок 8. Великий шматок фольги складіть у два шари і покладіть на неї підготовлений карбонад.

Крок 9. Потім м’ясо фольгою щільно загорніть. Поставте карбонад у фользі в холодне місце на 12 годин, а краще на 1-2 доби для маринування. Після закінчення цього часу запечіть котлети в духовці, розігрітій до 180°С протягом 2 годин. Потім фольгу зверху розгорніть і продовжите запікання ще 30 хвилин, щоб він покрився рум’яною скоринкою.

Крок 10. Запечений карбонад перекладіть з фольги на сервірувальне блюдо.

Крок 11. Потім наріжте його н порційними шматочками і подайте до столу гарячим.

Крок 12. На гарнір до запечене карбонаду подайте будь-які овочі. Приємного апетиту!

М’який свинячий карбонад з гірчицею в духовці

Для відмінного прикраси до святкового столу Вам пропонується запекти в духовці свинячий карбонад з гірчицею. Скоринка з зернової гірчиці виходить хрусткою і робить м’ясо карбонаду соковитим і м’яким. Маринуємо карбонад в суміші спецій з часником. Запікаємо на деку відкритим способом. Подаємо до столу або гарячим, або як холодну закуску.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Свинячий карбонад – 1 кг
  • Гірчиця гостра – 1 ч. л.
  • Гірчиця французька – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубки.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для мяса – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуйте всі зазначені в рецепті продукти.

Крок 2. Свинячий карбонад промийте холодною водою і витріть насухо кухонним рушником. У чашці змішайте сіль, чорний мелений перець, рослинне масло і подрібнений часникодавку часник. Цією сумішшю добре натріть карбонад з усіх боків.

Крок 3. Потім рукою натріть карбонад гострою гірчицею також з усіх боків, не залишаючи вільного місця.

Крок 4. М’ясо прикрийте шматочком харчової плівки і поставте його в холодне місце на 4 години для маринування.

Крок 5. Після закінчення часу маринування, на карбонад нанесіть шар французької зернової гірчиці.

Крок 6. Форму для запікання застелити папером для випічки і перекладіть в неї підготовлений карбонад.

Крок 7. Запікайте котлети в духовці при 150°С протягом години або трохи більше. За час запікання, карбонад кілька разів полийте соком, щоб утворилася рум’яна кірочка. Готовність м’яса перевірте, проколовши його ножем, при цьому сік повинен бути прозорим.

Крок 8. Запечений карбонад перекладіть з форми на блюдо або обробну дошку. Потім ножем наріжте карбонад шматочками товщиною 1 см і подайте до столу гарячим.

Крок 9. Охолоджений карбонад можете нарізати тонкими слайсами і подати до столу як холодну закуску. Приємного апетиту!

Як приготувати котлети з свинини в мультиварці?

Запекти свинячий карбонад можна не тільки в духовці, але і за допомогою мультиварки, і м’ясо у неї завжди виходить дуже соковитим і ароматним. Перед запіканням, карбонад маринуємо в соєвому соусі з додаванням гірчиці, суміші перців і лаврового листа. Готуємо на програмі «Випічка». Запечене блюдо може бути у Вас як гарячим блюдом, так і нарізкою для бутербродів, адже воно добре зберігається в холодильнику кілька днів.

Час готування: 9 годин 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Свинячий карбонад – 1 кг
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Гірчиця зернова – 3 ч. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Лавровий лист – 12 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода гаряча – 2 склянки
  • Суміш перців мелена – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуйте маринад для карбонаду. В окрему піалу налийте 3 ложки якісного соєвого соусу, покладіть зернову гірчицю і насипте суміш перців.

Крок 2. Ці інгредієнти перемішайте до однорідного стану.

Крок 3. Свинячий карбонад промийте холодною водою і насухо витріть кухонним рушником. Гострим ножем зробіть на шматку карбонаду кілька наскрізних проколів. Потім натріть м’ясо з усіх боків приготовленим маринадом.

Крок 4. Якщо у вас карбонад з прошарком сала, її залиште, що зробить карбонад більш соковитим.

Крок 5. Потім карбонад покрийте лавровими листками, просто їх приліпіть.

Крок 6. М’ясо помістіть в щільний поліетиленовий пакет, перелийте до нього залишок маринаду і пакет зав’язати. Потім пакет з карбонадом на 7 годин можна і більше, покладіть в холодильник для маринування. За цей час пакет кілька разів переверніть. Перед запіканням потримайте замаринований карбонад 1 годину при кімнатній температурі.

Крок 7. Потім, після закінчення часу маринування, карбонад вийміть з пакета, видалите лаврове листя і натріть м’ясо сіллю.

Крок 8. У сковорідці добре розігрійте олію і на великому вогні обсмажте котлети до рум’яної скоринки з обох сторін.

Крок 9. Головку часнику очистіть від зовнішньої лушпиння і на зубки не розділяйте.

Крок 10. Обсмажені котлети перекладіть зі сковорідки в мультічашу разом з головкою часнику.

Крок 11. Потім налийте в чашу 2 склянки гарячої води. Закрийте кришку мультиварки і увімкніть програму «Випічка» на 1 годину. Протягом цього часу карбонад 2-3 рази переверніть і долийте воду, якщо її буде замало.

Крок 12. Після сигналу про завершення програми потримайте карбонад під закритою кришкою 10-15 хвилин. Потім перекладіть його на сервірувальне блюдо і можете подавати до столу. Приємного апетиту!