Свинина з ананасами в кисло-солодкому соусі – 5 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Ананас – це один з найбільш універсальних тропічних фруктів, який дуже природно і гармонійно поєднується з будь-яким м’ясом і кисло-солодким соусом, роблячи страву ще більш свіжим, соковитим і ароматним. І в кожному з п’яти варіантів приготування ви зможете відшукати родзинку, за яку полюбите цю страву.

Свинина з ананасами в кисло-солодкому соусі на сковороді в домашніх умовах

Завдяки компонентам, що входять в кисло-солодкий соус, шматочки свинини покриваються хрусткою бурштинової скоринкою, а за смаком нагадує карамель. І в результаті таких маніпуляцій найпростіший і звичний гарнір заграє новими фарбами.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свинина 600 гр.
  • Імбир 50 гр.
  • Соус соєвий 100 мл
  • Жовток 2 шт.
  • Перець болгарський 5 шт.
  • Борошно пшеничне 2 ст. л
  • Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
  • Ананас консервований 400 гр.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати свинину з ананасами в кисло-солодкому соусі в домашніх умовах? М’ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими скибочками.
  2. Приступаємо до приготування маринаду для свинини. Відокремлені від білків, жовтки додаємо прямо до м’яса.
  3. Сюди ж додаємо сіль, крохмаль і соєвий соус.
  4. Все ретельно перемішуємо, щоб всі шматочки м’яса були в маринаді і залишаємо маринуватися свинину протягом 30 хвилин, під харчовою плівкою.
  5. Тим часом займемося підготовкою інших інгредієнтів. Старанно промитий солодкий перець нарізаємо великими кубиками.
  6. Далі як можна дрібніше нарізаємо очищений імбир. Також подрібнюємо часник. Як варіант, зубчики часнику можна пропустити через прес.
  7. За цей час м’ясо встигло добре просочитися, і ми можемо переходити до його обжарке. Перед тим як відправляти м’ясо на сковорідку, кожен скибочку обваляем в борошні або крохмалі.
  8. Розігріваємо сковороду з великою кількістю олії і обсмажуємо шматочки м’яса з усіх боків до утворення золотистої скоринки.
  9. М’ясо відкидаємо на друшляк, щоб злити всю олію.
  10. Переходимо до обсмажуванню імбиру і часнику протягом декількох хвилин, доки вони не дадуть яскравий аромат.
  11. Потім висипаємо болгарський перець і слідом додаємо ананаси. Все обсмажуємо тільки 2-3 хвилин, щоб всі овочі залишилися злегка хрусткими.
  12. В окремій ємності змішуємо столову ложку крохмалю і одну столову ложку води. До однорідної маси додаємо яблучний оцет, томатну пасту і добре перемішуємо.
  13. В сковороду з овочами додаємо трохи цукрового піску і продовжуємо обсмажувати, не дуже інтенсивно помішуючи.
  14. Потім у сковорідку з овочами вливаємо приготований нами соус і додаємо обсмажене раніше м’ясо.
  15. Наше блюдо готове. Розкладаємо порційно по тарілках і подаємо до столу.

Бажаємо приємного апетиту!

Соковита свинина з ананасами в кисло-солодкому соусі по-китайськи

Той самий рецепт колоритного і смачної страви, смак якого гарантовано тотожний замаринованной в кисло-солодкому соусі свинині, що подається в місцевому китайському ресторанчику.

Час готування: 60-70 хв.

Час приготування:40 хв.

Порцій – 4-6.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Ананаси консервовані – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Нарізаємо довільно заготовлене м’ясо на невеликі шматочки.

2. До м’яса додаємо кукурудзяний крохмаль і трохи солі, вміст добре перемішуємо і заливаємо соєвим соусом, щоб він повністю покривав всі шматочки м’яса. Маринуємо свинину протягом 20 хвилин, за бажанням можна збільшити.

3. З овочів використовуємо болгарський перець, який нарізаємо у вигляді довгастих смужок, а часник натираємо за допомогою дрібної терки.

4. Для соусу в окремій ємності з’єднуємо три столові ложки соєвого соусу, томатну пасту, яблучний оцет, цукровий пісок і за бажанням додаємо трохи солі. Все добре перемішуємо і відставляємо в сторону.

5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і відправляємо обсмажуватися частина замаринованной свинини, періодично її помішуючи. Обсмаживши м’ясо протягом 2-3 хвилин, викладаємо частину свинини і тримаємо ще хвилин 5 на середньому вогні.

6. Через це час подрумяненное м’ясо виймаємо в окрему миску, а на сковороду відправляємо обсмажуватися раніше подрібнені овочі.

7. Потім до підрум’яненим овочів повертаємо шматочки м’яса і весь вміст заливаємо кисло-солодким соусом.

8. Ближче до завершення приготування додаємо консервовані ананаси, сіль і для любителів гострих смакових відчуттів можна додати перець чилі.

9. Щоб овочі з м’ясом могли добре протушкувати, вливаємо в сковороду склянку окропу і залишаємо під кришкою на 10 хвилин на маленькому вогні.

10. Готова свинина в кисло-солодкому соусі в ідеалі подається в гарячому вигляді разом з відвареним рисом.

Бажаємо приємного апетиту!

Ніжна свинина з ананасами і болгарським перцем в кисло-солодкому соусі

Результат складного процесу приготування — дуже смачне і ніжне м’ясо, де сік ананаса пом’якшує і без того податливу свинину, а винний оцет додає страві пікантності, підтримуючи часникову пряність. А якщо простіше, то це безпрограшне доповнення до гарніру.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:35 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • соєвий Соус – 6 ст. л.
  • Ананас консервований – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Оцет винний – 1 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У цьому рецепті ми приготуємо м’ясо в клярі. З’єднуємо пшеничне борошно з розпушувачем, маслом і поступово вливаємо воду.

2. Все добре перемішуємо вміст і за необхідності додаємо відсутні компоненти, з метою отримання густого по консистенції кляру.

3. Далі стрімко свиняче м’ясо нарізаємо на кубики середніх розмірів.

4. Розігріваємо сковороду з великою кількістю олії і відправляємо обсмажуватися шматочки м’яса, попередньо обвалявши їх у клярі.

5. Паралельно з ці очищаємо і нарізаємо цибулю.

6. Досить крупно нарізаємо моркву.

7. І також крупно нарізаємо болгарський перець.

8. Перевіряємо готовність м’ясо, до цього часу воно повинно було покритися приємною і світлої скоринкою.

9. Перекладаємо свиняче м’ясо в окрему ємність і приступаємо до обжарке подрібнених овочів. Сюди ж відправляємо нарізані ананаси.

10. Обсмажування овочів займає приблизно 10-15 хвилин, після чого даємо овочам трохи часу охолонути.

11. Для соусу з’єднуємо томатну пасту з оцтом, ананасовим сиропом, чорним перцем і, за бажанням додаємо часник. Однорідну масу відправляємо на сковорідку і доводимо до кипіння, потім залишаємо нудитися протягом трьох хвилин. Для отримання необхідної солодощі соусу додаємо трохи цукрового піску і добре перемішуємо до повного розчинення кристалів цукру.

12. У киплячий соус перекладаємо свинину з овочами, знову перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою на маленькому вогні протягом п’яти хвилин.

13. М’ясо подаємо в гарячому вигляді на додаток до смачного гарніру. Ваш повноцінний обід або вечеря готова.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати свинину з ананасами і овочами в кисло-солодкому соусі?

Максимально підходить для літнього обіду блюдо, яке швидко втамовує голод і не залишає після себе тяжкості.

Час готування: 35 хв.

Час приготування:20 хв.

Порцій – 2-4.

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ч. л.
  • Ананаси консервовані – 200 гр.
  • Оцет рисовий – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Цукор коричневий – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для отримання хорошого результату необхідно відповідально поставитися до підготовки м’яса. Очищаємо свинину від плівки, промиваємо та нарізаємо на тонкі скибочки. До подрібненого м’яса додаємо соєвий соус з чайною ложкою кукурудзяного крохмалю, перцем і сіллю. Все добре перемішуємо і залишаємо осторонь до наступного використання.

2. Нарізаємо консервований ананас, болгарський перець і ріпчасту цибулю.

3. Для соусу змішуємо томатну пасту, що залишився, кукурудзяний крохмаль, оцет і соєвий соус. Після того, як все перемішали, додаємо коричневий цукровий пісок і перемішуємо до тих пір, поки кристалики цукру повністю не розчиняться.

4. Розігріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо частинами замариноване м’ясо до утворення золотистої скоринки. Після цього м’ясо перекладаємо в окрему миску.

5. На використаному маслі обсмажуємо подрібнені овочі, через 5-10 хвилин повертаємо в сковороду свинину і все заправляємо приготованим соусом.

6. Готуємо до загустіння соусу протягом 2-3 хвилин.

7. Готову страву подаємо в гарячому вигляді разом з гарніром, прикрасивши зверху подрібненою зеленню.

Бажаємо приємного апетиту!

Неймовірно смачна свинина з ананасами в кисло-солодкому соусі і імбиром

Ні яка приправа не додасть страві такий пікантності і легкої гостроти, як обсмажений імбир. Виходить неймовірно ситне і смачне м’ясо, яке завоює серця ваших гостей.

Час приготування: 80 хв

Час приготування:45-50 хв.

Порцій – 4-6.

Склад:

  • Свинина – 400 гр.
  • Імбир – 30 гр.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Ананаси консервовані – 200 гр.
  • Оцет рисовий – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Процес приготування починаємо з підготовки овочів. Промиваємо та нарізаємо болгарський перець. Для отримання яскравого страви можна використовувати перці різних кольорів.

2. Імбир очищаємо від шкірки і нарізаємо у вигляді тонкої соломки.

3. Досить крупно нарізаємо промите і висушене м’ясо.

4. Розбиваємо яйце і поділяємо білок з жовтком.

5. У подрібнене м’ясо додаємо жовток, крохмаль і заливаємо соєвим соусом. Усі компоненти старанно перемішуємо і залишаємо маринуватися свинину протягом 20-30 хвилин.

6. В цей час займемося приготуванням овочів. Подрібнюємо кільця ананаса на дрібні кубики.

7. Тепер крохмаль розводимо в двох столових ложках холодної води.

8. Замариноване м’ясо відправляємо обсмажуватися на розігріту сковороду з великою кількістю рослинної олії до тих пір, поки вона не підрум’яниться.

9. Для приготування соусу обсмажуємо подрібнений імбир.

12. Злегка подрумянившиеся овочі заливаємо оцтом.

13. Слідом додаємо цукровий пісок, добре перемішуючи вміст.

14. Далі додаємо томатну пасту.

15. У завершенні вливаємо до овочів суміш з крохмалем, постійно перемішуючи.

16. З’єднуємо овочі в соусі з шматочками м’яса і продовжуємо тушкувати все вміст на маленькому вогні протягом декількох хвилин.

17. Готове м’ясо з овочами подаємо до столу в гарячому вигляді.

Бажаємо приємного апетиту!