Свинина з ананасами в кисло-солодкому соусі – 5 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Ананас – це один з найбільш універсальних тропічних фруктів, який дуже природно і гармонійно поєднується з будь-яким м’ясом і кисло-солодким соусом, роблячи страву ще більш свіжим, соковитим і ароматним. І в кожному з п’яти варіантів приготування ви зможете відшукати родзинку, за яку полюбите цю страву.

Свинина з ананасами в кисло-солодкому соусі на сковороді в домашніх умовах

Завдяки компонентам, що входять в кисло-солодкий соус, шматочки свинини покриваються хрусткою бурштинової скоринкою, а за смаком нагадує карамель. І в результаті таких маніпуляцій найпростіший і звичний гарнір заграє новими фарбами.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свинина 600 гр.
  • Імбир 50 гр.
  • Соус соєвий 100 мл
  • Жовток 2 шт.
  • Перець болгарський 5 шт.
  • Борошно пшеничне 2 ст. л
  • Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
  • Ананас консервований 400 гр.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати свинину з ананасами в кисло-солодкому соусі в домашніх умовах? М’ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими скибочками.
  2. Приступаємо до приготування маринаду для свинини. Відокремлені від білків, жовтки додаємо прямо до м’яса.
  3. Сюди ж додаємо сіль, крохмаль і соєвий соус.
  4. Все ретельно перемішуємо, щоб всі шматочки м’яса були в маринаді і залишаємо маринуватися свинину протягом 30 хвилин, під харчовою плівкою.
  5. Тим часом займемося підготовкою інших інгредієнтів. Старанно промитий солодкий перець нарізаємо великими кубиками.
  6. Далі як можна дрібніше нарізаємо очищений імбир. Також подрібнюємо часник. Як варіант, зубчики часнику можна пропустити через прес.
  7. За цей час м’ясо встигло добре просочитися, і ми можемо переходити до його обжарке. Перед тим як відправляти м’ясо на сковорідку, кожен скибочку обваляем в борошні або крохмалі.
  8. Розігріваємо сковороду з великою кількістю олії і обсмажуємо шматочки м’яса з усіх боків до утворення золотистої скоринки.
  9. М’ясо відкидаємо на друшляк, щоб злити всю олію.
  10. Переходимо до обсмажуванню імбиру і часнику протягом декількох хвилин, доки вони не дадуть яскравий аромат.
  11. Потім висипаємо болгарський перець і слідом додаємо ананаси. Все обсмажуємо тільки 2-3 хвилин, щоб всі овочі залишилися злегка хрусткими.
  12. В окремій ємності змішуємо столову ложку крохмалю і одну столову ложку води. До однорідної маси додаємо яблучний оцет, томатну пасту і добре перемішуємо.
  13. В сковороду з овочами додаємо трохи цукрового піску і продовжуємо обсмажувати, не дуже інтенсивно помішуючи.
  14. Потім у сковорідку з овочами вливаємо приготований нами соус і додаємо обсмажене раніше м’ясо.
  15. Наше блюдо готове. Розкладаємо порційно по тарілках і подаємо до столу.

Бажаємо приємного апетиту!