Котлети з свинини – одне з найпростіших м’ясних страв, які можна приготувати для обіду і вечері. Простіше і найчастіше котлети готують на сковороді. Для цього вам знадобиться свинячий фарш, цибулю, хліб і спеції. Хочете приготувати пишні, ароматні котлети з свинини – це зовсім не складно. Пропонуємо вам 10 рецептів котлет з свинячого фаршу, які можна подати на обід з картоплею, овочами або кашами.
Соковиті домашні котлети з свинячого фаршу на сковороді
Інгредієнти на
4 порц.
- Свинина 500 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Батон 20 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Сухарі панірувальні за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати смачні і соковиті котлети з фаршу свинини? М’ясо помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте великими кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на 4 частини.
- З батона зріжте кірку і замочіть м’якоть в холодній воді на 5 хвилин. Потім відіжміть хліб від рідини.
- Прокрутіть м’ясо, цибулю і батон через м’ясорубку. Додайте до отриманої маси яйце, сіль і мелений перець. Фарш ретельно перемішайте.
- У тарілку всипте панірувальні сухарі. З фаршу сформуйте котлети і обваляйте їх у сухарях.
- Котлети обсмажте на олії до рум’яної скоринки з двох сторін.
- Котлети виходять м’якими і соковитими, подавайте їх на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Як смачно запекти котлети з свинини в духовці?
Приготуйте смачні домашні котлети в хрусткій паніровці. Запечені котлети на відміну від смажених на сковороді виходять в міру жирним і дуже соковитими.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Свинина – 600 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Молоко – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Сухарі панірувальні – 6 ст. л.
- Хліб – 120 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину і цибулю пропустить е через м’ясорубку.
2. Хліб на 5 хвилин замочіть в молоці, потім розімніть його руками в кашку і додати у фарш.
3. Додайте в миску яйце, сіль і мелений перець. Фарш добре перемішайте.
4. З фаршу сформуйте котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях і викладіть на деко.
5. Випікайте котлети в духовці при 180 градусах 40 хвилин. Готові котлети подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Січені котлети з свинини з крохмалем і майонезом
Котлети з рубаної свинини готуються просто, виходять смачними і мають апетитний вигляд. Таке гаряче блюдо буде відмінно виглядати на святковому столі і в будній день їх будуть уплітати за обидві щоки діти і дорослі.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Майонез – 2 ст. л.
- Цибуля зелена – 20 гр.
- Петрушка – 20 гр.
- Кріп – 20 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Свинину дрібно наріжте ножем. Перекладіть м’ясо в миску, додайте крохмаль, майонез, сіль, мелений перець, яйце, подрібнену зелень, цибулю і часник.
2. Перемішайте всі інгредієнти.
3. Фарш помістіть в холодильник на 3 години.
4. Потім посмажте котлети на олії з двох боків до готовності.
5. Подавайте рубані котлети в гарячому вигляді з гарніром з картоплі або свіжих овочів.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування котлет з фаршу свинини з хлібом
Що таке котлети знають всі і багато хто називає їх своєю улюбленою стравою. Як приготувати смачний котлети з фаршу і хліба, не пересушити їх і зробити підсмажений, ми розповімо в цьому рецепті.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Фарш свинячий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Молоко – 150 мл
- Хліб – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. З хліба зріжте кірки і замочіть його на 5-7 хвилин в молоці, потім розімніть в кашку і додати до фаршу. Цибулю і часник натріть на дрібній тертці або прокрутіть через м’ясорубку. Розбийте в миску куряче яйце, посоліть і приправте за смаком.
2. Фарш вимісіть руками і відбийте про дно миски. Маса повинна вийти однорідною і в’язкою.
3. На розігріту сковороду влийте рослинне масло. Сформуйте округлі котлети і викладіть їх на розпечене масло.
4. Обсмажте котлети на середньому вогні до красивої рум’яної скоринки.
5. Коли котлети будуть готові, перекладіть їх на блюдо і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Ніжні і м’які котлети з свинини на пару в мультиварці
Дивовижні, натуральні, домашні котлети з свинини на пару. Такі котлети можна їсти як дорослим так і дітям. По своєму смаку до котлет можна підібрати різні соуси і гарніри.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Свинина – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Хліб білий – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину помийте і промокніть серветками, наріжте її великими кубиками. Цибулю розрізати на чотири частини.
2. Хліб замочіть в холодній воді на 5 хвилин. У чашу блендера покладіть м’ясо, цибулю і хліб. Подрібніть інгредієнти.
3. Фарш перекладіть в миску, додайте сіль і мелений перець, перемішайте. Сформуйте невеликі котлети.
4. У форму для приготування на пару викладіть котлети. У чашу мультиварки влийте воду.
5. На мультиварці виберіть програму «Варка на пару», встановіть таймер на 40 хвилин. Подавайте свинячі котлети на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування котлет на кісточці з свинини
На приготування котлет йде мінімум часу, тому це блюдо так люблять готувати господині. Термін «котлета» має французьке походження і означає «м’ясо на кості». Пропонуємо повернутися до оригінального рецепту і приготувати смачні котлети на кісточці.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Корейка свиняча – 400 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Масло соняшникове – 70 мл
- Майоран – 1 ч. л.
- Каррі – 1 ч. л.
- Цибуля – для подачі.
- Часник – 2-3 зуб.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. Шматки корейки трохи відбийте, посоліть і приправте за смаком.
2. Приготуйте маринад. Змішайте в мисці сухі приправи, подрібнений часник, рослинне масло і гірчицю.
3. Змастіть м’ясо маринадом і залиште на півгодини.
4. Потім обсмажте м’ясо на олії по 2-3 хвилини з кожного боку. Після цього зменшіть вогонь до мінімального, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте м’ясо 10-15 хвилин.
5. Для красивої подачі також обсмажте цибулю кільцями.
6. Коли котлети на кістки будуть готові, покладіть на них невеликий шматочок вершкового масла і подавайте разом з обсмаженою цибулею.
Приємного апетиту!
Як приготувати котлети з свинини а-ля по-київськи в домашніх умовах?
Рецепт котлет, трохи схожих на знамениті котлети по-київськи. Процес приготування смачного м’ясного блюда не займе багато часу. Для нього вам знадобиться свинячий фарш.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш свинячий – 500 гр.
- Масло вершкове – 60-80 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно – 0,5 склянки
- Сухарі панірувальні – 0,5 склянки
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Фарш, посоліть, поперчіть, ретельно вимісіть його руками.
2. З фаршу зробіть невеликі коржі, на кожну покладіть невеликий шматочок вершкового масла.
3. Змочіть руки в холодній воді і зліпити котлети.
4. Котлети спочатку обваляйте в борошні, потім вмочіть у збитих яйцях.
5. Далі обваляйте їх у панірувальних сухарях. Потім ще раз опустіть в яєчну масу і ще раз в панірувальні сухарі.
6. Обсмажте котлети на великій кількості олії з усіх боків по парі хвилин. Потім викладіть котлети на деко.
7. Запікайте котлети в духовці при 180 градусах 15 хвилин. Подавайте свинячі котлети а-ля по-київськи в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачні котлети з свинини з томатно-сметанною підливою
Котлети з підливою хороші тим, що ви отримуєте не тільки м’ясне блюдо, але і відмінний соус для гарніру. Для соковитих ароматних котлет обов’язковим буде додати у фарш трохи подрібненого часнику і цибулі.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Фарш свинячий – 350 гр.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Хліб білий – 1 шматок.
- Молоко – 10 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Пере чорний мелений – за смаком.
- Сухарі панірувальні – 0,5 склянки
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. З хліба зріжте скориночки і замочіть м’якуш в молоці на 5 хвилин, потім розімніть його руками і додайте у фарш.
2. Цибулю і часник натріть на дрібній тертці або подрібніть в блендері. Додайте овочі в фарш, пополите, поперчіть і добре перемішайте.
3. З фаршу сформуйте котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.
4. Потім обсмажте котлети на олії до рум’яної скоринки з двох сторін.
5. У мисці змішайте сметану, томатну пасту і спеції. Отриману суміш розведіть склянкою теплої води.
6. Потім суміш влийте на сковороду до котлет. Доведіть підливу до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального, прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте страву 15 хвилин.
7. В кінці додайте рубану зелень і подавайте котлети з підливою до улюбленого гарніру.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування котлет із свинини з манкою
Ще один рецепт смачних свинячих котлет. Завдяки додаванню манки у фарш котлети добре тримають форму і не розвалюються при смаженні. До того ж котлети будуть мати натуральний м’ясний смак.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш свинячий – 400 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Крупа манна – 50 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинячий фарш викладіть в миску, додайте до нього дрібно нарізану ріпчасту цибулю.
2. Додайте у фарш одне яйце, сіль і мелений перець за смаком. Фарш ретельно вимісіть руками і відбийте про дно миски.
3. Далі всипте манну крупу.
4. Вимісити фарш до однорідності, накрийте миску харчовою плівкою і поставте в холодильник на годину для набухання крупи.
5. У миску всипте панірувальні сухарі. З фаршу сформуйте котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях.
6. Обсмажте котлети на олії до золотистого кольору з двох сторін. Потім зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і протушкувати котлети 10-15 хвилин.
7. Котлети подавайте в гарячому вигляді з гарніром з картоплі, каш або овочів.
Приємного апетиту!
Як самостійно посмажити котлети зі свинини з сиром?
З допомогою цього рецепта у вас вийде швидко і смачно приготувати смачне м’ясне блюдо на вечерю. М’ясо і сир – чудово гармоніюють між собою продукти. До того ж розправлений сир надає страві приємну тягучість і вершковий аромат.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Фарш свинячий – 500 гр.
- Батон – 150 гр.
- Молоко – 100 мл
- Сир – 100 гр.
- Сухарі панірувальні – 0,5 склянки
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Батон замочити в молоці на 5-7 хвилин. після цього розімніть батон руками.
2. Змішайте свинячий фарш з батоном, посоліть і приправте за смаком.
3. Сир наріжте кубиками.
4. З фаршу сформуйте невеликі коржі, на середину викладіть трохи сиру.
5. Загорніть сирну начинку у фарш і зліпити котлети.
6. Обваляйте котлети в панірувальних сухарях. Смажте котлети на олії по 7-10 хвилин з кожного боку.
7. Котлети подавайте в гарячому види, поки сирна начинка м’яка і тягуча.
Приємного апетиту!