Котлети з свинини – 10 рецептів соковитих котлет з свинячого фаршу

Котлети з свинини – одне з найпростіших м’ясних страв, які можна приготувати для обіду і вечері. Простіше і найчастіше котлети готують на сковороді. Для цього вам знадобиться свинячий фарш, цибулю, хліб і спеції. Хочете приготувати пишні, ароматні котлети з свинини – це зовсім не складно. Пропонуємо вам 10 рецептів котлет з свинячого фаршу, які можна подати на обід з картоплею, овочами або кашами.

Соковиті домашні котлети з свинячого фаршу на сковороді

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина 500 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Батон 20 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Сухарі панірувальні за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні і соковиті котлети з фаршу свинини? М’ясо помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте великими кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на 4 частини.
  2. З батона зріжте кірку і замочіть м’якоть в холодній воді на 5 хвилин. Потім відіжміть хліб від рідини.
  3. Прокрутіть м’ясо, цибулю і батон через м’ясорубку. Додайте до отриманої маси яйце, сіль і мелений перець. Фарш ретельно перемішайте.
  4. У тарілку всипте панірувальні сухарі. З фаршу сформуйте котлети і обваляйте їх у сухарях.
  5. Котлети обсмажте на олії до рум’яної скоринки з двох сторін.
  6. Котлети виходять м’якими і соковитими, подавайте їх на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти котлети з свинини в духовці?

Приготуйте смачні домашні котлети в хрусткій паніровці. Запечені котлети на відміну від смажених на сковороді виходять в міру жирним і дуже соковитими.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 6 ст. л.
  • Хліб – 120 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину і цибулю пропустить е через м’ясорубку.

2. Хліб на 5 хвилин замочіть в молоці, потім розімніть його руками в кашку і додати у фарш.

3. Додайте в миску яйце, сіль і мелений перець. Фарш добре перемішайте.

4. З фаршу сформуйте котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях і викладіть на деко.

5. Випікайте котлети в духовці при 180 градусах 40 хвилин. Готові котлети подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Січені котлети з свинини з крохмалем і майонезом

Котлети з рубаної свинини готуються просто, виходять смачними і мають апетитний вигляд. Таке гаряче блюдо буде відмінно виглядати на святковому столі і в будній день їх будуть уплітати за обидві щоки діти і дорослі.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Свинину дрібно наріжте ножем. Перекладіть м’ясо в миску, додайте крохмаль, майонез, сіль, мелений перець, яйце, подрібнену зелень, цибулю і часник.

2. Перемішайте всі інгредієнти.

3. Фарш помістіть в холодильник на 3 години.

4. Потім посмажте котлети на олії з двох боків до готовності.

5. Подавайте рубані котлети в гарячому вигляді з гарніром з картоплі або свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування котлет з фаршу свинини з хлібом

Що таке котлети знають всі і багато хто називає їх своєю улюбленою стравою. Як приготувати смачний котлети з фаршу і хліба, не пересушити їх і зробити підсмажений, ми розповімо в цьому рецепті.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Молоко – 150 мл
  • Хліб – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. З хліба зріжте кірки і замочіть його на 5-7 хвилин в молоці, потім розімніть в кашку і додати до фаршу. Цибулю і часник натріть на дрібній тертці або прокрутіть через м’ясорубку. Розбийте в миску куряче яйце, посоліть і приправте за смаком.

2. Фарш вимісіть руками і відбийте про дно миски. Маса повинна вийти однорідною і в’язкою.

3. На розігріту сковороду влийте рослинне масло. Сформуйте округлі котлети і викладіть їх на розпечене масло.

4. Обсмажте котлети на середньому вогні до красивої рум’яної скоринки.

5. Коли котлети будуть готові, перекладіть їх на блюдо і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ніжні і м’які котлети з свинини на пару в мультиварці

Дивовижні, натуральні, домашні котлети з свинини на пару. Такі котлети можна їсти як дорослим так і дітям. По своєму смаку до котлет можна підібрати різні соуси і гарніри.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Хліб білий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину помийте і промокніть серветками, наріжте її великими кубиками. Цибулю розрізати на чотири частини.

2. Хліб замочіть в холодній воді на 5 хвилин. У чашу блендера покладіть м’ясо, цибулю і хліб. Подрібніть інгредієнти.

3. Фарш перекладіть в миску, додайте сіль і мелений перець, перемішайте. Сформуйте невеликі котлети.

4. У форму для приготування на пару викладіть котлети. У чашу мультиварки влийте воду.

5. На мультиварці виберіть програму «Варка на пару», встановіть таймер на 40 хвилин. Подавайте свинячі котлети на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування котлет на кісточці з свинини

На приготування котлет йде мінімум часу, тому це блюдо так люблять готувати господині. Термін «котлета» має французьке походження і означає «м’ясо на кості». Пропонуємо повернутися до оригінального рецепту і приготувати смачні котлети на кісточці.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Корейка свиняча – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Масло соняшникове – 70 мл
  • Майоран – 1 ч. л.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Цибуля – для подачі.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Шматки корейки трохи відбийте, посоліть і приправте за смаком.

2. Приготуйте маринад. Змішайте в мисці сухі приправи, подрібнений часник, рослинне масло і гірчицю.

3. Змастіть м’ясо маринадом і залиште на півгодини.

4. Потім обсмажте м’ясо на олії по 2-3 хвилини з кожного боку. Після цього зменшіть вогонь до мінімального, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте м’ясо 10-15 хвилин.

5. Для красивої подачі також обсмажте цибулю кільцями.

6. Коли котлети на кістки будуть готові, покладіть на них невеликий шматочок вершкового масла і подавайте разом з обсмаженою цибулею.

Приємного апетиту!

Як приготувати котлети з свинини а-ля по-київськи в домашніх умовах?

Рецепт котлет, трохи схожих на знамениті котлети по-київськи. Процес приготування смачного м’ясного блюда не займе багато часу. Для нього вам знадобиться свинячий фарш.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Масло вершкове – 60-80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 0,5 склянки
  • Сухарі панірувальні – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Фарш, посоліть, поперчіть, ретельно вимісіть його руками.

2. З фаршу зробіть невеликі коржі, на кожну покладіть невеликий шматочок вершкового масла.

3. Змочіть руки в холодній воді і зліпити котлети.

4. Котлети спочатку обваляйте в борошні, потім вмочіть у збитих яйцях.

5. Далі обваляйте їх у панірувальних сухарях. Потім ще раз опустіть в яєчну масу і ще раз в панірувальні сухарі.

6. Обсмажте котлети на великій кількості олії з усіх боків по парі хвилин. Потім викладіть котлети на деко.

7. Запікайте котлети в духовці при 180 градусах 15 хвилин. Подавайте свинячі котлети а-ля по-київськи в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачні котлети з свинини з томатно-сметанною підливою

Котлети з підливою хороші тим, що ви отримуєте не тільки м’ясне блюдо, але і відмінний соус для гарніру. Для соковитих ароматних котлет обов’язковим буде додати у фарш трохи подрібненого часнику і цибулі.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Фарш свинячий – 350 гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Хліб білий – 1 шматок.
  • Молоко – 10 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Пере чорний мелений – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 0,5 склянки
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. З хліба зріжте скориночки і замочіть м’якуш в молоці на 5 хвилин, потім розімніть його руками і додайте у фарш.

2. Цибулю і часник натріть на дрібній тертці або подрібніть в блендері. Додайте овочі в фарш, пополите, поперчіть і добре перемішайте.

3. З фаршу сформуйте котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.

4. Потім обсмажте котлети на олії до рум’яної скоринки з двох сторін.

5. У мисці змішайте сметану, томатну пасту і спеції. Отриману суміш розведіть склянкою теплої води.

6. Потім суміш влийте на сковороду до котлет. Доведіть підливу до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального, прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте страву 15 хвилин.

7. В кінці додайте рубану зелень і подавайте котлети з підливою до улюбленого гарніру.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування котлет із свинини з манкою

Ще один рецепт смачних свинячих котлет. Завдяки додаванню манки у фарш котлети добре тримають форму і не розвалюються при смаженні. До того ж котлети будуть мати натуральний м’ясний смак.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш свинячий – 400 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Крупа манна – 50 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинячий фарш викладіть в миску, додайте до нього дрібно нарізану ріпчасту цибулю.

2. Додайте у фарш одне яйце, сіль і мелений перець за смаком. Фарш ретельно вимісіть руками і відбийте про дно миски.

3. Далі всипте манну крупу.

4. Вимісити фарш до однорідності, накрийте миску харчовою плівкою і поставте в холодильник на годину для набухання крупи.

5. У миску всипте панірувальні сухарі. З фаршу сформуйте котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях.

6. Обсмажте котлети на олії до золотистого кольору з двох сторін. Потім зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і протушкувати котлети 10-15 хвилин.

7. Котлети подавайте в гарячому вигляді з гарніром з картоплі, каш або овочів.

Приємного апетиту!

Як самостійно посмажити котлети зі свинини з сиром?

З допомогою цього рецепта у вас вийде швидко і смачно приготувати смачне м’ясне блюдо на вечерю. М’ясо і сир – чудово гармоніюють між собою продукти. До того ж розправлений сир надає страві приємну тягучість і вершковий аромат.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Батон – 150 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Сухарі панірувальні – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Батон замочити в молоці на 5-7 хвилин. після цього розімніть батон руками.

2. Змішайте свинячий фарш з батоном, посоліть і приправте за смаком.

3. Сир наріжте кубиками.

4. З фаршу сформуйте невеликі коржі, на середину викладіть трохи сиру.

5. Загорніть сирну начинку у фарш і зліпити котлети.

6. Обваляйте котлети в панірувальних сухарях. Смажте котлети на олії по 7-10 хвилин з кожного боку.

7. Котлети подавайте в гарячому види, поки сирна начинка м’яка і тягуча.

Приємного апетиту!