Бешбармак з курки – 5 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Бешбармак з курки – цікава страва традиційної казахської кухні, який кожен може приготувати в домашніх умовах. Готове частування виходить дуже смачним, ароматним і поживним. Для полегшення кулінарного процесу рекомендуємо скористатися підбіркою з п’яти покрокових рецептів з фотографіями.

Класичний бешбармак з курки в домашніх умовах

Класичний бешбармак з курки в домашніх умовах – дуже смачне, апетитне і неймовірно ситне блюдо для вашого столу. Таке частування точно нікого не залишить байдужим. Готуйте його на перевіреному покрокового рецептом з нашої кулінарної збірки. Побалуйте своїх рідних!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Курка 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Вода-4 ст. л.
  • Борошно 200 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець запашний горошком 4 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Петрушка за смаком

Процес приготування:

  1. Курку занурюємо у воду з однією цибулиною і горошинами перцю. Кип’ятимо, солимо бульйон і проварюємо одну годину. В кінці додаємо лавровий лист.
  2. Просіваємо борошно з дрібкою солі. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.
  3. Вливаємо в борошно воду і вимішуємо туге однорідне тісто.
  4. Загортаємо ком тесту в плівку і залишаємо його на 40 хвилин.
  5. Після готовності бульйону витягуємо з нього курку. Даємо їй охолонути. Сам бульйон проціджуємо.
  6. Залишилася цибулину нарізаємо тонкими півкільцями.
  7. Викладаємо цибулю в курячий бульйон. Кип’ятимо пару хвилин. Цибуля витягуємо. Частина бульйону залишаємо для подачі.
  8. Готове тісто розгортаємо в тонкий шар. Нарізаємо його ромбиками або квадратами.
  9. У що залишився в каструлі бульйон занурюємо шматочки тіста. Варимо їх після кипіння 4-5 хвилин.
  10. Готову локшину викладаємо на плоску тарілку. На локшину кладемо шматочки курячого м’яса, відокремленого від кісточки.
  11. Закриваємо частування цибулею. Посипаємо перцем і поливають невеликою кількістю бульйону.
  12. Класичний бешбармак з курки в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу з бульйоном і петрушкою!