Кюфта – 5 рецептів вірменської, азербайджанської, турецької кюфта з покроковими фото

Кюфта – східне блюдо з м’яса. Воно виходить дуже ніжним і смачним. Пропонуємо вам варіанти приготування цієї страви у Вірменії, Азербайджані і Туреччині. А також рецепт з використанням яловичини і курки.

Кюфта по-вірменськи — класичний рецепт приготування

Для приготування знадобиться яловичина без жиру і сухожиль. Вона пропускається через м’ясорубку кілька разів. До фаршу додається цибуля, молоко і коньяк. Потім ліпляться кулі та їх відварюють. У підсумку виходить дуже ніжне блюдо, яке подається з топленим маслом.

Інгредієнти на
16 порц.

  • Яловичина 1 кг без жиру і сухожиль
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно пшеничне 2 ст. л.
  • Коньяк 50 гр.
  • Молоко коров’яче ¾ склянки
  • Масло вершкове за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Яловичину потрібно дуже дрібно подрібнити до стану кашки. Раніше це робилося за допомогою каменів, але зараз ми використовуємо м’ясорубку або комбайн. Пропускаємо мясо через м’ясорубку приблизно 5-6 разів. У той час як подрібнюємо м’ясо, додаємо молоко. Як тільки фарш став однорідний, додаємо до нього цибулю, яйце, коньяк, перець і сіль.
  2. Далі все ретельно перемішуємо протягом 20 хвилин. Повинна вийти однорідна густа маса.
  3. Беремо каструлю, в якій будемо варити кюфту і заливаємо в неї воду. Ставимо на вогонь і додаємо сіль. Готовий фарш ділимо на 4 частини, потім кожну частину ділимо ще на стільки ж, і ліпимо з нього кульки. Тепер опускаємо їх у киплячу воду.
  4. Готуємо кюфту близько 30 хвилин, періодично знімаючи піну.
  5. Коли страва готова, дістаємо кульки з води і нарізаємо на скибочки.
  6. Кюфту краще відразу ж подавати до столу з топленим маслом.

Приємного апетиту!