Ковбаса з свинини в кишках – 7 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Домашня ковбаса з свинини в кишках — страва, яка ідеально поєднується з багатьма гарнірами, свіжими овочами і соліннями. Ковбасу в домашніх умовах люблять за її натуральний склад і неповторний смак. Готовий продукт в кишці можна обсмажити, запекти, завялить або закоптити. Беріть на замітку 7 кулінарних ідей з докладним описом процесу!

Як приготувати ковбасу з свинини в кишці в домашніх умовах?

Домашню свинячу ковбасу у кишці не складно приготувати самостійно. Поживний продукт універсальний у своєму застосуванні. Його можна засушити, відварити або посмажити.

Інгредієнти на
2 кг.

  • Свинина 1 кг
  • Сало свиняче 1 кг
  • Свинячі кишки 2 метри
  • Сіль за смаком
  • Спеції для фаршу за смаком
  • Часник 4 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати ковбасу з свинини в кишках в домашніх умовах? М’ясо і сало ріжемо на невеликі шматки. Прокручуємо їх в м’ясорубки до отримання свинячого фаршу.
  2. Посипаємо м’ясний продукт сіллю і спеціями за смаком. Сюди ж продавлюємо і часник.
  3. Руками ретельно вимішуємо вміст до однорідного складу.
  4. Свинячі кишки промиваємо і вимочуємо у теплій воді близько 30 хвилин.
  5. Для формування ковбаси встановлюємо на м’ясорубку ковбасний шприц.
  6. На насадку надягаємо промиту кишку.
  7. У горловину приладу поступово викладаємо фарш. Включаємо м’ясорубку і обережно наповнюємо кишку.
  8. Ковбасу можна зробити довгою або ділити на невеликі частини. Кінчики обов’язково щільно закручувати.
  9. Домашня свиняча ковбаса в кишці готова. Її можна заморозити і залишити на зберігання або ж засушити.