Домашня ковбаса з свинини в кишках — страва, яка ідеально поєднується з багатьма гарнірами, свіжими овочами і соліннями. Ковбасу в домашніх умовах люблять за її натуральний склад і неповторний смак. Готовий продукт в кишці можна обсмажити, запекти, завялить або закоптити. Беріть на замітку 7 кулінарних ідей з докладним описом процесу!
Як приготувати ковбасу з свинини в кишці в домашніх умовах?
Домашню свинячу ковбасу у кишці не складно приготувати самостійно. Поживний продукт універсальний у своєму застосуванні. Його можна засушити, відварити або посмажити.
Інгредієнти на
2 кг.
- Свинина 1 кг
- Сало свиняче 1 кг
- Свинячі кишки 2 метри
- Сіль за смаком
- Спеції для фаршу за смаком
- Часник 4 шт.
Процес приготування:
- Як приготувати ковбасу з свинини в кишках в домашніх умовах? М’ясо і сало ріжемо на невеликі шматки. Прокручуємо їх в м’ясорубки до отримання свинячого фаршу.
- Посипаємо м’ясний продукт сіллю і спеціями за смаком. Сюди ж продавлюємо і часник.
- Руками ретельно вимішуємо вміст до однорідного складу.
- Свинячі кишки промиваємо і вимочуємо у теплій воді близько 30 хвилин.
- Для формування ковбаси встановлюємо на м’ясорубку ковбасний шприц.
- На насадку надягаємо промиту кишку.
- У горловину приладу поступово викладаємо фарш. Включаємо м’ясорубку і обережно наповнюємо кишку.
- Ковбасу можна зробити довгою або ділити на невеликі частини. Кінчики обов’язково щільно закручувати.
- Домашня свиняча ковбаса в кишці готова. Її можна заморозити і залишити на зберігання або ж засушити.
Соковита домашня ковбаса з свинини в кишках в духовці
Апетитну свинячу ковбасу можна приготувати самостійно з використанням натуральної кишки. Страву можна випекти в духовці і подавати до обіду або вечері разом з гарніром.
Час готування: 22 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Грудинка свиняча – 500 гр.
- свиняче Філе – 500 гр.
- Кишка свинна – 2 м.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – 2 ч. л.
- Спеції – за смаком.
- Горілка – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Свинячу грудинку відокремлюємо від кісток. Також прибираємо і шкірку. Сам продукт ріжемо на дрібні шматочки.
2. Філе промиваємо під водою і також обробляємо ножем.
3. Далі ці шматочки можна відправити в подрібнювач або м’ясорубку.
4. При відсутності техніки можна використовувати гострий ніж.
5. Отриманий фарш викладаємо в глибоку миску. Додаємо до нього продавлений часник, сіль і спеції.
6. Вимішуємо вміст руками і вливаємо до нього горілку.
7. З пластикової пляшки зрізаємо горлечко.
8. Промиваємо кишки всередині і зовні. Можна вимочити в теплій воді.
9. Надягаємо кишки на горлечко пляшки.
10. Поступово вводимо фарш і акуратно проштовхуємо його руками.
11. Наповнені ковбаси зав’язуємо з обох сторін.
12. Залишаємо заготовку на 10-20 годин в холодильнику.
13. Дістаємо продукт. По його периметру робимо кілька проколів.
14. Далі кладемо ковбаси у форму для випікання. І готуємо їх 30 хвилин в духовці, розігрітій до 220 градусів. Готово!
Як зробити ароматну сиров’ялену ковбасу в кишках самостійно?
Апетитну сиров’ялену ковбасу можна приготувати з свинини в домашніх умовах. М’ясна закуска вийде неймовірно ароматною і в міру пікантною. Пробувати можна вже через 5 днів!
Час готування: 6 днів
Час приготування: 5 днів
Порцій – 1200 гр.
Склад:
- Свинина – 1 кг
- Сало свиняче – 200 гр.
- Кишка свинна – 2 м.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – 2 ч. л.
- Спеції – за смаком.
- Горілка — 100 мл
Процес приготування:
1. М’ясо і сало нарізами невеликими шматочками.
2. В отриманий фарш додаємо сіль і спеції.
3. Сюди ж продавлюємо очищені зубчики часнику.
4. Вливаємо горілку і ретельно вимішуємо вміст руками. Залишаємо в холодному місці на 2 години.
5. Занурюємо м’ясну заготівлю заздалегідь промиту кишку. Робити це можна за допомогою м’ясорубки.
6. Зав’язуємо ковбасу колечком і залишаємо на 5 днів в провітрюваному приміщенні. Вдень продукт слід тримати в теплі, а вночі в холоді.
7. Через 5 днів домашня сиров’ялена ковбаса готова. Можна пробувати!
Простий і дуже смачний рецепт копченої ковбаси в домашніх умовах
Зробити ароматну копчену ковбасу в домашніх умовах не так вже й складно. Приготуйте м’ясний частування з свинини в натуральній кишці. Оцініть простий покроковий рецепт!
Час готування: 24 години
Час приготування: 12 годин
Порцій – 1100 гр.
Склад:
- Свинина – 800 гр.
- Сало солоне – 300 гр.
- Кишка свинна – 1,5 м.
- Часник сушений – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Подрібнюємо В м’ясорубці шматки свинини і сала. З’єднуємо фарш з сіллю, перцем і сушеним часником. Ретельно вимішуємо.
2. Промиваємо свинячу кишку. На 2 хвилини можна занурити її в посуд з теплою водою.
3. Починаємо кишки підготовленим фаршем. Сформовані ковбаси зав’язуємо кільцями і підвішуємо на 6-10 годин. Тримаємо заготовку при кімнатній температурі.
4. Далі підвішуємо ковбаси на решітку духовки. Готуємо при температурі 70 градусів 2 години.
5. Далі м’ясне блюдо піддається копченню. На холодну піде 6-12 годин, на гаряче – 40 хвилин. Готово!
Як самому приготувати соковиту ковбасу зі свинини по-українськи?
Домашню ковбасу в кишці можна приготувати за традиційним українським рецептом. Страва порадує не тільки своїм смаком, але і поживними властивостями. Найкраще рішення для вашого домашнього столу!
Час приготування: 3 години
Час приготування: 2 години
Порцій – 1500 гр.
Склад:
- Свинина – 700 гр.
- Стегна курячі – 500 гр.
- Сало солоне – 300 гр.
- Кишки свинячі – 5 м.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- мускатний Горіх – 0,5 ч. л.
- Вода – 2,5 ст. ложки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Готуємо основні продукти. З шматка сала знімаємо шкіру. З стегенець виймаємо кісточки. Потім промиваємо все це разом зі свининою під водою.
2. Нарізаємо три інгредієнти дуже дрібними шматочками. Розмішуємо м’ясну масу з сіллю, подрібненим часником та іншими спеціями.
3. Гарненько промиваємо кишки і начиняє їх м’ясної заготівлею. Для цього можна використовувати м’ясорубку або звичайне шийку від пластикової пляшки.
4. Далі ковбасу міцно обв’язуємо ниткою і звертаємо спіраллю. Робимо кілька проколів тонкою голкою.
5. Заготовку можна занурювати в каструлю з водою. Варити слід приблизно 15-20 хвилин
6. Далі продукт обсмажуємо в сковороді до яскравого рум’янцю.
7. Домашня ковбаса з українським рецептом готова! Подавайте до столу разом із зеленню!
Домашня ковбаса, приготовлена з свинини і яловичини в кишках
Соковита і поживна домашня ковбаса виходить з яловичини і свинини. Оцініть простий процес приготування в натуральній кишці. М’ясний продукт можна смажити, варити, запікати і подавати до столу разом з гарніром!
Час приготування: 2 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1400 гр.
Склад:
- Свинина – 700 гр.
- Яловичина – 700 гр.
- Кишка свинна – 3 м.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Заздалегідь розморожуємо і промиваємо свинину з яловичиною. Ріжемо м’ясо на невеликі шматки.
2. Промиваємо кишки всередині і зовні, також можна вимочити в теплій воді 20-30 хвилин.
3. Пропускаємо інгредієнти разом з салом через м’ясорубку. Розмішуємо фарш з салом, сіллю і спеціями. Розміщуємо його в кишку за допомогою спеціальної насадки.
4. Міцно зав’язуємо заготовки з обох кінців. По периметру продукту можна зробити невеликі проколи за допомогою голки.
5. Домашня ковбаса з свинини і яловичини готова! Можна обсмажити її в сковороді до золотистої скоринки.
Простий і смачний рецепт домашньої ковбаси з свинини і курки
В домашніх умовах не складно приготувати ніжну ковбасу з курячого м’яса і свинини. Таке частування вийде м’яким, соковитим і не занадто жирним. Ідеально подавати як закуску!
Час готування: 4 години
Час приготування: 3 години
Порцій – 1200 гр.
Склад:
- Свинина – 700 гр.
- Філе куряче – 300 гр.
- Сало свиняче – 200 гр.
- Кишка свинна – 2 м.
- Сіль – 2 ч. л.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Шматочки курячого філе, свинини і сала пропускаємо через м’ясорубку.
2. Додаємо в отриманий фарш сіль та спеції. Ретельно вимішуємо масу.
3. Промиваємо свинячі кишки і розмішуєм в них м’ясний продукт. Можна робити це руками або за допомогою кухонної техніки.
4. Зав’язуємо ковбасу на кінчиках, потім перекладаємо в аерогриль або духовку. Готуємо 2-3 години при температурі 80 градусів до яскравого рожевого рум’янцю.
5. Далі ковбасу перекладаємо в миску з льодом. Тримаємо її там 10 хвилин.
6. Домашній продукт з курки та свинини готовий! Нарізайте частування і подавайте до столу!