Простий і дуже смачний рецепт копченої ковбаси в домашніх умовах
Зробити ароматну копчену ковбасу в домашніх умовах не так вже й складно. Приготуйте м’ясний частування з свинини в натуральній кишці. Оцініть простий покроковий рецепт!
Час готування: 24 години
Час приготування: 12 годин
Порцій – 1100 гр.
Склад:
- Свинина – 800 гр.
- Сало солоне – 300 гр.
- Кишка свинна – 1,5 м.
- Часник сушений – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Подрібнюємо В м’ясорубці шматки свинини і сала. З’єднуємо фарш з сіллю, перцем і сушеним часником. Ретельно вимішуємо.
2. Промиваємо свинячу кишку. На 2 хвилини можна занурити її в посуд з теплою водою.
3. Починаємо кишки підготовленим фаршем. Сформовані ковбаси зав’язуємо кільцями і підвішуємо на 6-10 годин. Тримаємо заготовку при кімнатній температурі.
4. Далі підвішуємо ковбаси на решітку духовки. Готуємо при температурі 70 градусів 2 години.
5. Далі м’ясне блюдо піддається копченню. На холодну піде 6-12 годин, на гаряче – 40 хвилин. Готово!