Мясо по-капитански в духовці – 5 рецептів з покроковими фото

М’ясо по-капитански в духовці — це чудове гаряче блюдо, без якого не обійдеться жодна подія або святковий захід. Якщо у вас виникає питання, що приготувати на гаряче, то кращий варіант, ніж це страва ви навряд чи знайдете. М’ясо, якщо люблять не всі, то багато хто. На мій погляд, це ідеальна частування, як для свят, так і самого звичайного обіду. У збірці зібрані найпопулярніші і апетитні інтерпретації. З радістю ділюся з вами!

М’ясо по-капитански в духовці з картоплею

М’ясо по-капитански в духовці з картоплею – повноцінний варіант гарячого страви для майбутніх свят. Смачно, ситно і досить бюджетно. Прості продукти в поєднанні один з одним перетворюються у вишукане частування, яке не залишиться без уваги ваших гостей. Соковите м’ясо, добре приготована картопля і апетитна сирна скоринка в сукупності створюють шедевр.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Свинина 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 250 гр.
  • Картопля 400 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Паприка за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Зелень для прикраси

Процес приготування:

  1. Зберіть компоненти, які перелічені вище в рецепті. Картоплю почистіть, скориставшись економкою. Цибуля ріпчаста обшелушите від верхнього шару.
  2. Головки цибулі поріжте півкільцями. Частина перекладіть в ємність, в якій збираєтеся запікати страву.
  3. Свинину обмийте і просушіть серветками. Розділіть на частини товщиною не більше 2-х сантиметрів, з допомогою кулінарного молоточка добре відбийте, щоб м’ясо було соковитіше.
  4. Зверху закрийте залишилися цибулею і приправте сіллю, перцем і паприкою.
  5. Картопля поріжте брусочками. Укладіть зверху. Посоліть.
  6. Твердий сир натріть на тертці і припорошите заготовку. Прикрийте фольгою.
  7. Приберіть в духовку і готуйте 40 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 5 хвилин до рум’яної скоринки. За бажанням прикрасити подрібненою зеленню.
  8. Запрошуйте рідних і близьких, і насолоджуйтеся гарячою стравою. Приємного апетиту!

М’ясо по-капитански з свинини в духовці

М’ясо по-капитански з свинини в духовці приготувати кожна господиня без проблем. Блюдо виходить соковитим і ситним. Його навіть можна подавати без гарніру. Але доповнити ароматне м’ясо улюбленим гарніром ніхто не забороняє. Для мене ідеальний гарнір – картопляне пюре. Ви можете з легкістю вибрати щось інше.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Свинина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промийте і обсушити серветками. Розділіть на частини товщиною не більше 2-х сантиметрів, з допомогою кулінарного молоточка добре відбийте, щоб м’ясо було соковитіше. Підсоліть і приперчите.

Крок 2. Свинину перекладіть в ємність, в якій збираєтеся запікати страву. Цибуля ріпчаста обшелушите від верхнього шару. Головки цибулі поріжте півкільцями. Прикрийте м’ясо.

Крок 3. Твердий сир натріть на тертці і припорошите заготовку.

Крок 4. Просочіть майонезом. Прикрийте фольгою.

Крок 5. Приберіть в духовку і готуйте 40 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 5 хвилин до золотистої скоринки.

Крок 6. Подавайте ароматне блюдо порційно. Запрошуйте домочадців і насолоджуйтеся соковитим гарячою стравою. Приємного апетиту!

М’ясо з помідорами по-капитански в духовці

М’ясо з помідорами по-капитански в духовці виглядає яскраво. Таке частування буде більш ніж доречно на святковому торжестві. Соковите ароматне м’ясо навряд чи пропустять любителі смачно і ситно поїсти. Апетитні запахи страви заповнять собою весь простір навколо, як би заманюючи гостей.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Свинина – 800 гр.
  • Помідори – 5 шт.
  • Сир твердий – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 100 гр.
  • Часник – 3 зубка.
  • Петрушка – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промийте і висушіть промакувальними рухами за допомогою паперових рушників. Поділіть на не надто товсті частини, приблизно 1,5 сантиметра, з допомогою кулінарного молоточка добре відбийте, щоб м’ясо було соковитіше.

Крок 2. М’ясні заготовки перекладіть в ємність, в якій збираєтеся запікати страву. Дно і борти не забудьте промазати маслом.

Крок 3. Часник обшелушите від верхнього шару, дрібно наріжте. Петрушку облийте водою під краном, струсіть від вологи. Дрібно порубаєте.

Крок 4. Сир натріть на тертці.

Крок 5. Об’єднайте частина сиру, зелень, часник і сметану. Посоліть і приперчите. Розмішайте.

Крок 6. М’ясо покрийте приготованою масою. Помідори промийте, поріжте кружечками і розкласти поверх сирної начинки. Зверху припорошите залишилася сирної стружкою.

Крок 7. Приберіть в духовку і готуйте 45 хвилин при 180 градусах. Запечене м’ясо за бажанням прикрасити подрібненою зеленню. Запрошуйте рідних і близьких і насолоджуйтеся гарячою стравою. Приємного апетиту!

М’ясо по-капитански з грибами

М’ясо по-капитански з грибами – шикарний варіант гарячого для будь-якого застілля. Жодне свято в нашій родині не обходиться без цього частування. Апетитне блюдо ніхто не упустить з уваги. Для найбільшої ситості доповніть м’ясо улюбленим гарніром. Я віддаю перевагу відварну картоплю або пасту.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • відварені Гриби – 300 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 50 гр.
  • Майонез – 50 гр.
  • Масло рослинне для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо обмийте і висушіть промакувальними рухами за допомогою паперових рушників. Поділіть на не надто товсті частини, приблизно 1,5 сантиметра, з допомогою кулінарного молоточка добре відбийте, щоб м’ясо було соковитіше. Накрийте плівкою або пакетом, щоб не забруднити кухню.

Крок 2. Гриби підрум’яньте на олії. У мене були відварені, ви можете взяти консервовані або свіжі шампіньйони. Посоліть і дайте випаруватися зайвій волозі.

Крок 3. Цибуля ріпчаста обшелушите від верхнього шару. Головки цибулі поріжте півкільцями. Частина перекладіть в ємність, в якій збираєтеся запікати страву. Викладіть м’ясо. Посоліть і приперчите. Розподіліть грибну начинку.

Крок 4. Зверху закрийте залишилися цибулею.

Крок 5. Сир натріть на тертці і припорошите заготовку.

Крок 6. Об’єднайте майонез і сметану. Заготовки покрийте приготованим соусом. Прикрийте фольгою.

Крок 7. Приберіть в духовку і запікайте 40 хвилин. Зніміть фольгу і запікайте ще 5 хвилин до рум’яного кольору. Запрошуйте домочадців і насолоджуйтеся соковитим стравою. Приємного апетиту!

М’ясо по-капитански з курки

М’ясо по-капитански з курки володіє ніжною текстурою. Завдяки соковитому цибулі і помідорів куряче філе залишається м’яким і на наступний день. Але скажу по секрету, на другий день рідко щось залишається. Домочадці змітають частування швидко і безслідно. Цей варіант вважається дієтичним і поживним.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Куряче філе – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 150 гр.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Сир натріть на тертці. Помідори промийте, поріжте кружечками. Цибуля ріпчаста обшелушите від верхнього шару. Головку цибулі порубаєте довільно.

Крок 2. Курку промийте і висушіть промакувальними рухами за допомогою паперових рушників. За допомогою кулінарного молоточка злегка відбийте, щоб м’ясо було соковитіше. Перекладіть в ємність, в якій збираєтеся запікати страву. Дно і борти не забудьте промазати маслом. Приправте спеціями.

Крок 3. Приправлену курку присипте шаром цибулі.

Крок 4. Просочіть товстим шаром майонезу.

Крок 5. За майонезному шару розподіліть помідорні кружечки.

Крок 6. М’ясні заготовки припорошите сирної стружкою. Приберіть в духовку і готуйте 35 хвилин при 180 градусах. Головне не пересушити курку.

Крок 7. Запрошуйте улюблених людей і отримуйте задоволення від соковитого ароматного страви. Приємного апетиту!