Мясо по-капитански в духовці – 5 рецептів з покроковими фото

М’ясо по-капитански в духовці — це чудове гаряче блюдо, без якого не обійдеться жодна подія або святковий захід. Якщо у вас виникає питання, що приготувати на гаряче, то кращий варіант, ніж це страва ви навряд чи знайдете. М’ясо, якщо люблять не всі, то багато хто. На мій погляд, це ідеальна частування, як для свят, так і самого звичайного обіду. У збірці зібрані найпопулярніші і апетитні інтерпретації. З радістю ділюся з вами!

М’ясо по-капитански в духовці з картоплею

М’ясо по-капитански в духовці з картоплею – повноцінний варіант гарячого страви для майбутніх свят. Смачно, ситно і досить бюджетно. Прості продукти в поєднанні один з одним перетворюються у вишукане частування, яке не залишиться без уваги ваших гостей. Соковите м’ясо, добре приготована картопля і апетитна сирна скоринка в сукупності створюють шедевр.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Свинина 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 250 гр.
  • Картопля 400 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Паприка за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Зелень для прикраси

Процес приготування:

  1. Зберіть компоненти, які перелічені вище в рецепті. Картоплю почистіть, скориставшись економкою. Цибуля ріпчаста обшелушите від верхнього шару.
  2. Головки цибулі поріжте півкільцями. Частина перекладіть в ємність, в якій збираєтеся запікати страву.
  3. Свинину обмийте і просушіть серветками. Розділіть на частини товщиною не більше 2-х сантиметрів, з допомогою кулінарного молоточка добре відбийте, щоб м’ясо було соковитіше.
  4. Зверху закрийте залишилися цибулею і приправте сіллю, перцем і паприкою.
  5. Картопля поріжте брусочками. Укладіть зверху. Посоліть.
  6. Твердий сир натріть на тертці і припорошите заготовку. Прикрийте фольгою.
  7. Приберіть в духовку і готуйте 40 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 5 хвилин до рум’яної скоринки. За бажанням прикрасити подрібненою зеленню.
  8. Запрошуйте рідних і близьких, і насолоджуйтеся гарячою стравою. Приємного апетиту!