Мясо по-капитански в духовці – 5 рецептів з покроковими фото

М’ясо з помідорами по-капитански в духовці

М’ясо з помідорами по-капитански в духовці виглядає яскраво. Таке частування буде більш ніж доречно на святковому торжестві. Соковите ароматне м’ясо навряд чи пропустять любителі смачно і ситно поїсти. Апетитні запахи страви заповнять собою весь простір навколо, як би заманюючи гостей.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Свинина – 800 гр.
  • Помідори – 5 шт.
  • Сир твердий – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 100 гр.
  • Часник – 3 зубка.
  • Петрушка – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промийте і висушіть промакувальними рухами за допомогою паперових рушників. Поділіть на не надто товсті частини, приблизно 1,5 сантиметра, з допомогою кулінарного молоточка добре відбийте, щоб м’ясо було соковитіше.

Крок 2. М’ясні заготовки перекладіть в ємність, в якій збираєтеся запікати страву. Дно і борти не забудьте промазати маслом.

Крок 3. Часник обшелушите від верхнього шару, дрібно наріжте. Петрушку облийте водою під краном, струсіть від вологи. Дрібно порубаєте.

Крок 4. Сир натріть на тертці.

Крок 5. Об’єднайте частина сиру, зелень, часник і сметану. Посоліть і приперчите. Розмішайте.

Крок 6. М’ясо покрийте приготованою масою. Помідори промийте, поріжте кружечками і розкласти поверх сирної начинки. Зверху припорошите залишилася сирної стружкою.

Крок 7. Приберіть в духовку і готуйте 45 хвилин при 180 градусах. Запечене м’ясо за бажанням прикрасити подрібненою зеленню. Запрошуйте рідних і близьких і насолоджуйтеся гарячою стравою. Приємного апетиту!