Мясо по-капитански в духовці – 5 рецептів з покроковими фото

М’ясо по-капитански з курки

М’ясо по-капитански з курки володіє ніжною текстурою. Завдяки соковитому цибулі і помідорів куряче філе залишається м’яким і на наступний день. Але скажу по секрету, на другий день рідко щось залишається. Домочадці змітають частування швидко і безслідно. Цей варіант вважається дієтичним і поживним.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Куряче філе – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 150 гр.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Сир натріть на тертці. Помідори промийте, поріжте кружечками. Цибуля ріпчаста обшелушите від верхнього шару. Головку цибулі порубаєте довільно.

Крок 2. Курку промийте і висушіть промакувальними рухами за допомогою паперових рушників. За допомогою кулінарного молоточка злегка відбийте, щоб м’ясо було соковитіше. Перекладіть в ємність, в якій збираєтеся запікати страву. Дно і борти не забудьте промазати маслом. Приправте спеціями.

Крок 3. Приправлену курку присипте шаром цибулі.

Крок 4. Просочіть товстим шаром майонезу.

Крок 5. За майонезному шару розподіліть помідорні кружечки.

Крок 6. М’ясні заготовки припорошите сирної стружкою. Приберіть в духовку і готуйте 35 хвилин при 180 градусах. Головне не пересушити курку.

Крок 7. Запрошуйте улюблених людей і отримуйте задоволення від соковитого ароматного страви. Приємного апетиту!