Бастурма з свинини – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Бастурма з свинини – національне блюдо турецької, середньоазіатської і кавказької кухонь. Вона являє собою ніжне в’ялене м’ясо, помірно гострий і злегка солоне. Бастурму подають у вигляді закуски, яка підходить для будь-якого випадку, в тому числі для святкового фуршету або дружній неформальній вечірки.

Бастурма з свинини в духовці в домашніх умовах

Цей варіант бастурми готується швидше, ніж інші, оскільки замість процесу в’ялення м’ясо підсушується в духовці. Оцет в даному рецепті потрібно для більш швидкого приготування свинини і надає йому пікантну кислинку.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Свинина 1 кг вирізки
  • Сіль 1 ст. л. великої
  • Коріандр 1 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Перець червоний мелений 1 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати бастурму з свинини в домашніх умовах? М’ясо нарізати великими шматками і злегка відбити.
  2. Натерти сумішшю спецій і скропити оцтом. Покласти на добу під прес в холодильник.
  3. Приготувати розчин з яблучного оцту і води в пропорції 1:5 і вмочити кожен шматок м’яса, потім ретельно їх обсушити.
  4. В розігріту духовку на деко, застелений пекарської папером, викласти свинину і тримати на мінімальному вогні з відчиненими дверцятами духовки до готовності.
  5. Дістати з духовки, нарізати на скибочки потрібної товщини і подавати. Бастурма в духовці по-домашньому готова!