Свиняча грудинка запечена в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Свиняча грудинка в духовці — дуже смачне і соковите блюдо, яке можна легко приготувати в домашніх умовах. Страви з грудинки відрізняються особливою оригінальністю та поживними якостями. Зі свинячого продукту можна приготувати безліч страв, як для повсякденного домашнього столу, так і для святкового. Пропонуємо вам 8 кулінарних рецептів грудинки в духовці з покроковим описом процесу!

М’яка і соковита свиняча грудинка, запечена у фользі

М’яка і соковита свиняча грудинка виходить при випіканні з використанням фольги. Страва приємно здивує яскравим ароматом і цікавим смаком. Подавайте до столу з зеленню або овочами!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свиняча грудинка 600 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Часник сушений 1 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Щоб запекти свинячу грудинку в духовці, обливаємо її холодною водою, а після обтираем паперовим рушником.
  2. Натираємо м’ясної інгредієнт сіллю.
  3. В окремій невеличкій посудині змішуємо всі сухі спеції. Розмішуємо їх між собою.
  4. Пряної заготівлею обмазуємо грудинку з усіх боків.
  5. Далі продукт викладаємо два великих шматка фольги, складених навхрест.
  6. Починаємо загортати свинину.
  7. Фольга повинна щільно прилягати до продукту.
  8. Викладаємо заготовку у форму для випікання. Готуємо при температурі 200 градусів півтори години.
  9. Витягаємо готову страву з духовки і даємо йому трохи охолонути прямо у фользі.
  10. Потім знімаємо фольгу.
  11. Нарізаємо ароматну грудинку на шматочки і пригощаємо близьких!