Свиняча грудинка в духовці — дуже смачне і соковите блюдо, яке можна легко приготувати в домашніх умовах. Страви з грудинки відрізняються особливою оригінальністю та поживними якостями. Зі свинячого продукту можна приготувати безліч страв, як для повсякденного домашнього столу, так і для святкового. Пропонуємо вам 8 кулінарних рецептів грудинки в духовці з покроковим описом процесу!
М’яка і соковита свиняча грудинка, запечена у фользі
М’яка і соковита свиняча грудинка виходить при випіканні з використанням фольги. Страва приємно здивує яскравим ароматом і цікавим смаком. Подавайте до столу з зеленню або овочами!
Інгредієнти на
4 порц.
- Свиняча грудинка 600 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- Часник сушений 1 ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Коріандр 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
Процес приготування:
- Щоб запекти свинячу грудинку в духовці, обливаємо її холодною водою, а після обтираем паперовим рушником.
- Натираємо м’ясної інгредієнт сіллю.
- В окремій невеличкій посудині змішуємо всі сухі спеції. Розмішуємо їх між собою.
- Пряної заготівлею обмазуємо грудинку з усіх боків.
- Далі продукт викладаємо два великих шматка фольги, складених навхрест.
- Починаємо загортати свинину.
- Фольга повинна щільно прилягати до продукту.
- Викладаємо заготовку у форму для випікання. Готуємо при температурі 200 градусів півтори години.
- Витягаємо готову страву з духовки і даємо йому трохи охолонути прямо у фользі.
- Потім знімаємо фольгу.
- Нарізаємо ароматну грудинку на шматочки і пригощаємо близьких!
Ніжна і дуже смачна свиняча грудинка, запечена в рукаві
Здивуйте своїх гостей яскравим і ситним м’ясним частуванням. Приготуйте свинячу грудинку в духовці, використовуючи пекарський рукав. Блюдо вийде рум’яним, соковитим і неймовірно ароматним. Подавайте разом зі свіжими овочами та зеленню.
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 2 години 5 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Грудинка свиняча на кістки – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- М’ята свіжа – 5 гілочок.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Гірчиця – 20 гр.
- Мед – 10 гр.
- Оцет столовий – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Свинячу грудинку гарненько промиваємо під водою і обтираем паперовим рушником.
2. Сальну частина продукту надрізаємо ножем у формі ромбів.
3. У блендері подрібнюємо м’ятні листя з сіллю, оцтом і рослинним маслом. Після цю кашку змішати з шматочками цибулі.
4. Натираємо грудинку отриманим маринадом.
5. Викладаємо заготовку в рукав для випікання. Зав’язуємо його і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 2 години.
6. У цей час змішати гірчицю, мед, перець і паприку. Вичавлюємо до них сік половинки апельсина і ретельно розмішуємо.
7. Через дві години дістаємо грудинку з духовки. Розрізаємо рукав.
8. Обмазуємо м’ясний продукт отриманим соусом. Тримаємо страву в духовці ще 5 хвилин.
9. Ароматна грудинка в рукаві для випікання готова. Подавайте частування до столу!
Як смачно запекти свинячу грудинку з картоплею в духовці?
Оригінальна і поживна ідея для вашого сімейного вечері – свиняча грудинка з картоплею в духовці. Готову страву можна відразу подавати до столу без додаткового приготування гарніру. Спробуйте!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Грудинка свиняча – 0,6 кг
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для випікання.
Процес приготування:
1. Свинячу грудинку гарненько промиваємо під водою. Якщо є шкірка, то її акуратно знімаємо.
2. Далі підготовлений продукт розбираємо на тонкі скибочки.
3. Чистимо картоплю. Ріжемо його кружечками і викладаємо половину у форму для випікання, обмащений маслом. Посипаємо продукт сіллю і спеціями.
4. Нарізаємо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю. Рівномірно розкладаємо його частина по картоплі.
5. Далі черга за грудинкою. Викладаємо м’ясні шматочки і також обсипаємо їх сіллю і спеціями.
6. Промазуємо верхівку страви половинкою майонезу.
7. Далі знову кладемо цибулю.
8. Слідом додаємо картоплю і кружечки помідора. Солимо і перчимо заготовку.
9. Обмазуємо залишками майонезу.
10. Відправляємо страву на 1 годину в духовку. Випікаємо при температурі 200 градусів.
11. Після випікання апетитне блюдо готове до подачі. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування рулету з грудинки в духовці
Оригінальне і неймовірно поживне частування для вашого столу – рулет з свинячої грудинки, запечений в духовці. Яскраве страва не залишиться непоміченим. Подавайте його до святкового столу або великому сімейному вечері.
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Грудинка свиняча – 1 кг
- Часник – 1 шт.
- Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
- Базилік сушений – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
- соєвий Соус – 100 мл
Процес приготування:
1. Грудинку промиваємо. Акуратно зрізаємо з неї шкірку і вирізаємо кістка. Усередині продукту робимо невеликі отвори. У них розміщуємо зубчики часнику.
2. Слідом натираємо поверхню продукту сіллю, чорним меленим перцем і сушеним базиліком.
3. Рівномірно розподіляємо спеції. Висипаємо хмелі-сунелі.
4. Починаємо скручувати заготовку в щільний рулет. Міцно обмотуємо його ниткою і обмазуємо соєвим соусом. Випікаємо блюдо півтора-дві години при температурі 180 градусів.
5. Соковитий і м’який рулет зі свинячої грудинки готовий. Прибирайте нитки, нарізайте продукт і подавайте до столу!
Соковита грудинка, приготована на кістки в духовці
Соковиту свинячу грудинку на кісточці легко приготувати в домашніх умовах. Запікайте яскраве частування в духовці, доповнивши його ароматним соусом з спецій. Страва підходить як для святкового столу, так і для сімейних вечерь та обідів.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Грудинка свиняча на кістки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оцет винний – 30 мл
- томатна Паста – 100 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
1. Шматок грудинки на кістки гарненько промиваємо під водою. Акуратно знімаємо шкірку і на шар сала наносимо квадратні насічки. М’ясну частину не зачіпаємо.
2. Натираємо продукт сіллю і чорним меленим перцем.
3. Перекладаємо інгредієнт у форму для випікання і накриваємо фольгою. Тримаємо в духовці 1 годину при температурі 180 градусів.
4. В цей час дрібно нарізаємо цибулю з часником.
5. Обсмажуємо овочі до прозорості в рослинному маслі. Додаємо до цукор.
6. Розмішуємо вміст і обсипаємо паприкою.
7. Вливаємо винний оцет.
8. Тушкуємо заготівлю 1-2 хвилини.
9. Додаємо томатну пасту, розмішуємо і прибираємо з вогню.
10. Через годину дістаємо грудинку на кістки з духовки.
11. Обмазуємо верхівку приготованим соусом. Відправляємо блюдо в духовку ще на 30 хвилин.
12. Свиняча грудинка на кістки готова! Ділите її на частини і подавайте до столу!
Простий і смачний рецепт грудинки в цибулинні в духовці
В міру пряна свиняча грудинка виходить з використанням цибулиння. Таке блюдо можна приготувати і в духовці. Оцініть простий і неймовірно цікавий кулінарний рецепт.
Час приготування: 2 години 10 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Грудинка свиняча – 1 кг
- цибульна Лушпиння – 100 гр.
- Часник – 1 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль – 60 гр.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Шматок свинячої грудинки разрубаем на тонші частини. Кожну з них ретельно промиваємо під холодною водою.
2. Цибульне лушпиння промиваємо під водою і викладаємо в казан. Сюди ж виливаємо півтора літра води.
3. Опускаємо в масу шматки свинячої грудинки.
4. Додаємо вміст сіль, перець, головку часнику і лаврове листя. Ставимо казан в духовку на 1,5 години. Готуємо при температурі 180 градусів.
5. Витягаємо страву з духовки. Шматки грудинки викладаємо на тарілку, злегка охолоджуємо і подаємо до столу!
М’яка і ароматна свиняча грудинка з гірчицею в духовці
Апетитну і пікантну свинячу грудинку можна приготувати в духовці, попередньо замаринувавши її в гірчиці. Яскраве блюдо відмінно поєднується з будь-якими гарнірами, підходить для обідів і вечерь.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 2 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Грудинка свиняча – 1 кг
- Гірчиця порошкова – 60 гр.
- Сіль – 30 гр.
- Горіх мускатний – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинячу грудинку гарненько промиваємо. Сіль зі спеціями з’єднуємо в загальній тарілці.
2. Далі м’ясні шматочки ретельно натираємо пряної гірчичною сумішшю.
3. Щільно загортаємо заготовки у фольгу. Маринуємо продукт 1 годину в холодильнику.
4. Далі перекладаємо грудинку у фользі в духовку. Готуємо півтори години при температурі 200 градусів.
5. Розгортаємо фольгу і готуємо ще близько 30 хвилин, щоб скоринка добре підрум’янилася.
6. Готову грудинку викладаємо на тарілку і даємо їй трохи охолонути.
7. Після охолодження акуратно відокремлюємо кість від загальної маси.
8. Нарізаємо залишився м’ясо на шматочки і подаємо до столу разом з гарніром. Приємного апетиту!
Як просто і смачно приготувати мариновану грудинку в духовці?
Щоб домашня грудинка в духовці вийшла максимально соковитою і ароматною, попередньо замаринуйте її в спеціях. Оцініть простий рецепт яскравою і живильної закуски для вашого столу.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Грудинка свиняча – 1 кг
- Часник – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Паприка – 0,5 ст. л.
- Суміш перців – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 120 мл
Процес приготування:
1. Шматок свинячої грудинки старанно промиваємо в холодній воді. Далі шматок м’яса обтираем паперовим рушником.
2. Очищаємо головку часнику. Кожен зубчик поділяємо на дві частини.
3. В грудинці робимо невеликі отвори. Поміщаємо туди шматочки часнику.
4. В окремій мисці з’єднуємо сіль, суміш перців і паприку. Поливаємо спеції маслом і розмішуємо їх з рослинним маслом.
5. Ретельно обмазуємо свинячу градинку підготовленим маринадом. Залишаємо продукт у холодильнику на 30-40 хвилин.
6. Далі викладаємо грудинку у спеціях на папір для випікання. Попередньо її можна обмазати рослинним маслом.
7. Загортаємо м’ясний продукт папером і викладаємо на деко.
8. Випікаємо страва 1 годину в духовці, розігрітій до 200 градусів.
9. Готову грудинку викладаємо на тарілку і даємо їй трохи охолонути.
10. Нарізаємо пряна страва на тонкі скибочки і подаємо до столу!