Свиняча грудинка запечена в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Свиняча грудинка в духовці — дуже смачне і соковите блюдо, яке можна легко приготувати в домашніх умовах. Страви з грудинки відрізняються особливою оригінальністю та поживними якостями. Зі свинячого продукту можна приготувати безліч страв, як для повсякденного домашнього столу, так і для святкового. Пропонуємо вам 8 кулінарних рецептів грудинки в духовці з покроковим описом процесу!

М’яка і соковита свиняча грудинка, запечена у фользі

М’яка і соковита свиняча грудинка виходить при випіканні з використанням фольги. Страва приємно здивує яскравим ароматом і цікавим смаком. Подавайте до столу з зеленню або овочами!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свиняча грудинка 600 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Часник сушений 1 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Щоб запекти свинячу грудинку в духовці, обливаємо її холодною водою, а після обтираем паперовим рушником.
  2. Натираємо м’ясної інгредієнт сіллю.
  3. В окремій невеличкій посудині змішуємо всі сухі спеції. Розмішуємо їх між собою.
  4. Пряної заготівлею обмазуємо грудинку з усіх боків.
  5. Далі продукт викладаємо два великих шматка фольги, складених навхрест.
  6. Починаємо загортати свинину.
  7. Фольга повинна щільно прилягати до продукту.
  8. Викладаємо заготовку у форму для випікання. Готуємо при температурі 200 градусів півтори години.
  9. Витягаємо готову страву з духовки і даємо йому трохи охолонути прямо у фользі.
  10. Потім знімаємо фольгу.
  11. Нарізаємо ароматну грудинку на шматочки і пригощаємо близьких!

Ніжна і дуже смачна свиняча грудинка, запечена в рукаві

Здивуйте своїх гостей яскравим і ситним м’ясним частуванням. Приготуйте свинячу грудинку в духовці, використовуючи пекарський рукав. Блюдо вийде рум’яним, соковитим і неймовірно ароматним. Подавайте разом зі свіжими овочами та зеленню.

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Час приготування: 2 години 5 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Грудинка свиняча на кістки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • М’ята свіжа – 5 гілочок.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Гірчиця – 20 гр.
  • Мед – 10 гр.
  • Оцет столовий – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Свинячу грудинку гарненько промиваємо під водою і обтираем паперовим рушником.

2. Сальну частина продукту надрізаємо ножем у формі ромбів.

3. У блендері подрібнюємо м’ятні листя з сіллю, оцтом і рослинним маслом. Після цю кашку змішати з шматочками цибулі.

4. Натираємо грудинку отриманим маринадом.

5. Викладаємо заготовку в рукав для випікання. Зав’язуємо його і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 2 години.

6. У цей час змішати гірчицю, мед, перець і паприку. Вичавлюємо до них сік половинки апельсина і ретельно розмішуємо.

7. Через дві години дістаємо грудинку з духовки. Розрізаємо рукав.

8. Обмазуємо м’ясний продукт отриманим соусом. Тримаємо страву в духовці ще 5 хвилин.

9. Ароматна грудинка в рукаві для випікання готова. Подавайте частування до столу!

Як смачно запекти свинячу грудинку з картоплею в духовці?

Оригінальна і поживна ідея для вашого сімейного вечері – свиняча грудинка з картоплею в духовці. Готову страву можна відразу подавати до столу без додаткового приготування гарніру. Спробуйте!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Грудинка свиняча – 0,6 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для випікання.

Процес приготування:

1. Свинячу грудинку гарненько промиваємо під водою. Якщо є шкірка, то її акуратно знімаємо.

2. Далі підготовлений продукт розбираємо на тонкі скибочки.

3. Чистимо картоплю. Ріжемо його кружечками і викладаємо половину у форму для випікання, обмащений маслом. Посипаємо продукт сіллю і спеціями.

4. Нарізаємо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю. Рівномірно розкладаємо його частина по картоплі.

5. Далі черга за грудинкою. Викладаємо м’ясні шматочки і також обсипаємо їх сіллю і спеціями.

6. Промазуємо верхівку страви половинкою майонезу.

7. Далі знову кладемо цибулю.

8. Слідом додаємо картоплю і кружечки помідора. Солимо і перчимо заготовку.

9. Обмазуємо залишками майонезу.

10. Відправляємо страву на 1 годину в духовку. Випікаємо при температурі 200 градусів.

11. Після випікання апетитне блюдо готове до подачі. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування рулету з грудинки в духовці

Оригінальне і неймовірно поживне частування для вашого столу – рулет з свинячої грудинки, запечений в духовці. Яскраве страва не залишиться непоміченим. Подавайте його до святкового столу або великому сімейному вечері.

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Грудинка свиняча – 1 кг
  • Часник – 1 шт.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
  • Базилік сушений – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.
  • соєвий Соус – 100 мл

Процес приготування:

1. Грудинку промиваємо. Акуратно зрізаємо з неї шкірку і вирізаємо кістка. Усередині продукту робимо невеликі отвори. У них розміщуємо зубчики часнику.

2. Слідом натираємо поверхню продукту сіллю, чорним меленим перцем і сушеним базиліком.

3. Рівномірно розподіляємо спеції. Висипаємо хмелі-сунелі.

4. Починаємо скручувати заготовку в щільний рулет. Міцно обмотуємо його ниткою і обмазуємо соєвим соусом. Випікаємо блюдо півтора-дві години при температурі 180 градусів.

5. Соковитий і м’який рулет зі свинячої грудинки готовий. Прибирайте нитки, нарізайте продукт і подавайте до столу!

Соковита грудинка, приготована на кістки в духовці

Соковиту свинячу грудинку на кісточці легко приготувати в домашніх умовах. Запікайте яскраве частування в духовці, доповнивши його ароматним соусом з спецій. Страва підходить як для святкового столу, так і для сімейних вечерь та обідів.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Грудинка свиняча на кістки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет винний – 30 мл
  • томатна Паста – 100 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Шматок грудинки на кістки гарненько промиваємо під водою. Акуратно знімаємо шкірку і на шар сала наносимо квадратні насічки. М’ясну частину не зачіпаємо.

2. Натираємо продукт сіллю і чорним меленим перцем.

3. Перекладаємо інгредієнт у форму для випікання і накриваємо фольгою. Тримаємо в духовці 1 годину при температурі 180 градусів.

4. В цей час дрібно нарізаємо цибулю з часником.

5. Обсмажуємо овочі до прозорості в рослинному маслі. Додаємо до цукор.

6. Розмішуємо вміст і обсипаємо паприкою.

7. Вливаємо винний оцет.

8. Тушкуємо заготівлю 1-2 хвилини.

9. Додаємо томатну пасту, розмішуємо і прибираємо з вогню.

10. Через годину дістаємо грудинку на кістки з духовки.

11. Обмазуємо верхівку приготованим соусом. Відправляємо блюдо в духовку ще на 30 хвилин.

12. Свиняча грудинка на кістки готова! Ділите її на частини і подавайте до столу!

Простий і смачний рецепт грудинки в цибулинні в духовці

В міру пряна свиняча грудинка виходить з використанням цибулиння. Таке блюдо можна приготувати і в духовці. Оцініть простий і неймовірно цікавий кулінарний рецепт.

Час приготування: 2 години 10 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Грудинка свиняча – 1 кг
  • цибульна Лушпиння – 100 гр.
  • Часник – 1 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – 60 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. Шматок свинячої грудинки разрубаем на тонші частини. Кожну з них ретельно промиваємо під холодною водою.

2. Цибульне лушпиння промиваємо під водою і викладаємо в казан. Сюди ж виливаємо півтора літра води.

3. Опускаємо в масу шматки свинячої грудинки.

4. Додаємо вміст сіль, перець, головку часнику і лаврове листя. Ставимо казан в духовку на 1,5 години. Готуємо при температурі 180 градусів.

5. Витягаємо страву з духовки. Шматки грудинки викладаємо на тарілку, злегка охолоджуємо і подаємо до столу!

М’яка і ароматна свиняча грудинка з гірчицею в духовці

Апетитну і пікантну свинячу грудинку можна приготувати в духовці, попередньо замаринувавши її в гірчиці. Яскраве блюдо відмінно поєднується з будь-якими гарнірами, підходить для обідів і вечерь.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 2 години

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Грудинка свиняча – 1 кг
  • Гірчиця порошкова – 60 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Горіх мускатний – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинячу грудинку гарненько промиваємо. Сіль зі спеціями з’єднуємо в загальній тарілці.

2. Далі м’ясні шматочки ретельно натираємо пряної гірчичною сумішшю.

3. Щільно загортаємо заготовки у фольгу. Маринуємо продукт 1 годину в холодильнику.

4. Далі перекладаємо грудинку у фользі в духовку. Готуємо півтори години при температурі 200 градусів.

5. Розгортаємо фольгу і готуємо ще близько 30 хвилин, щоб скоринка добре підрум’янилася.

6. Готову грудинку викладаємо на тарілку і даємо їй трохи охолонути.

7. Після охолодження акуратно відокремлюємо кість від загальної маси.

8. Нарізаємо залишився м’ясо на шматочки і подаємо до столу разом з гарніром. Приємного апетиту!

Як просто і смачно приготувати мариновану грудинку в духовці?

Щоб домашня грудинка в духовці вийшла максимально соковитою і ароматною, попередньо замаринуйте її в спеціях. Оцініть простий рецепт яскравою і живильної закуски для вашого столу.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Грудинка свиняча – 1 кг
  • Часник – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Паприка – 0,5 ст. л.
  • Суміш перців – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 120 мл

Процес приготування:

1. Шматок свинячої грудинки старанно промиваємо в холодній воді. Далі шматок м’яса обтираем паперовим рушником.

2. Очищаємо головку часнику. Кожен зубчик поділяємо на дві частини.

3. В грудинці робимо невеликі отвори. Поміщаємо туди шматочки часнику.

4. В окремій мисці з’єднуємо сіль, суміш перців і паприку. Поливаємо спеції маслом і розмішуємо їх з рослинним маслом.

5. Ретельно обмазуємо свинячу градинку підготовленим маринадом. Залишаємо продукт у холодильнику на 30-40 хвилин.

6. Далі викладаємо грудинку у спеціях на папір для випікання. Попередньо її можна обмазати рослинним маслом.

7. Загортаємо м’ясний продукт папером і викладаємо на деко.

8. Випікаємо страва 1 годину в духовці, розігрітій до 200 градусів.

9. Готову грудинку викладаємо на тарілку і даємо їй трохи охолонути.

10. Нарізаємо пряна страва на тонкі скибочки і подаємо до столу!