Котлети по-київськи класичні – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Котлети по-київськи — класичне блюдо російської та української кухонь, яке можна легко приготувати в домашніх умовах. Не всі пробували самостійно готувати котлети по-київськи, але кожному відомо про їх головної родзинки. Існує багато технологій приготування смачних котлет по-київськи, ми зібрали 10 найоригінальніших у цій статті.

Класичний рецепт приготування котлет по-київськи на сковороді

За класичним рецептом для котлет по-київськи використовується цільна грудка. Філе відбивається кухонним молоточком і в нього загортається шматочок вершкового масла, при запіканні воно робить куряче м’ясо зсередини соковитим і ароматним.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Курячі грудки 3 шт.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кріп 1 пучок
  • Сухарі панірувальні 100 гр.
  • Борошно пшеничне 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кефір 2 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати котлети по-київськи за класичним рецептом, розм’якшене вершкове масло змішайте з кропом.
  2. Отриману вершкову масу викладіть на харчову плівку, скрутіть прямокутний рулет і залиште в холодильнику на 40-60 хвилин.
  3. Філе розріжте вздовж на дві частини. Кожен шматочок накрийте харчової плівкою і відбийте кухонним молотком.
  4. Підготуйте продукти для кляру. В одній мисці збийте курячі яйця з кефіром, у другу всипте панірувальні сухарі, в третю – борошно.
  5. Дістаньте з холодильника масляну начинку, розріжте її на 6 частин.
  6. Кожен шматок м’яса змастіть сіллю і перцем, покладіть масляну начинку.
  7. Загорніть масло в куряче м’ясо.
  8. Потім кожну котлету обваляйте в борошні.
  9. Далі опустіть котлету в яєчно-кефірну масу, рідина повинна покрити всю котлету.
  10. Після цього знову обваляйте котлету в борошні, подвійна паніровка зробить класичні котлети по-київськи хрусткими зовні.
  11. Завершіть етап панірування сухарями.
  12. Розігрійте сковороду, влийте велику кількість рослинного масла, щоб котлети були занурені в нього приблизно на половину. Смажте котлети на помірному вогні до рум’яної скоринки з усіх боків. У загальній складності на це піде 10-15 хвилин.
  13. Потім перекладіть котлети в одну сковороду, прикрийте кришкою і тушкуйте їх на повільному вогні 15-20 хвилин. Готові класичні котлети по-київськи подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!