Карпаччо з курки – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Карпаччо з курки — просте і дуже смачне м’ясне блюдо. Зазвичай карпаччо готують з яловичини. Однак це м’ясо можна замінити куди більш бюджетним варіантом – куркою, і приготувати самостійно відмінну закуску. Саме про способи приготування домашнього карпаччо з грудки і буде ця стаття.

Як приготувати карпаччо з курки в домашніх умовах?

Підготувати курячу грудку по цьому рецепту дуже просто, з цим завданням впорається навіть початківець кулінар. Результатом буде смачне, пряне в’ялене м’ясо, яке відмінно підійде до будь випивки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Куряча грудка 1 шт.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Паприка 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати карпаччо з курки, ретельно миємо курячу грудку.
  2. Вирізаємо з неї філе і обсушуємо його.
  3. Обсипаємо філе сіллю.
  4. Посипаємо червоним і чорним перцем.
  5. Зверху додаємо паприку.
  6. Натираємо на дрібній тертці часник.
  7. Рівномірно втираємо суміш приправ, розподіляючи її по всій поверхні філе.
  8. Щільно укладаємо філе в будь-яку ємність і прибираємо в холодильник приблизно на добу. Засолене філе виймаємо, воно повинно вийти щільним.
  9. Промиваємо його в проточній воді.
  10. Обсушуємо філе паперовим рушником.
  11. Загортаємо його в марлю і знову прибираємо в холодильник на добу.
  12. За закінченні часу знімаємо марлю і вішаємо м’ясо за гачок на дверцята холодильника.
  13. Вялим м’ясо протягом 2 діб.
  14. Готове карпаччо нарізаємо на скибочки. Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт карпаччо з курячої грудки в духовці

Дуже простий спосіб приготувати апетитну в’ялену закуску з курки, на який не доведеться витрачати кілька діб. Карпаччо виходить не зовсім стандартним і швидше нагадує «чіпси» з курки, але від цього воно не стає менш смачним.

Час готування: 5 годин.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Вино червоне – 4 ст. л.
  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Приправа до смаку – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Часник гранульований – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Трави прованські – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Куряче філе нарізаємо на шматочки шириною приблизно 1 сантиметр.

2. Наливаємо в миску соєвий соус.

3. Додаємо червоне вино.

4. Насипаємо в суміш червоний перець, прованські трави, часник, паприку і приправу на ваш вибір.

5. Ретельно перемішуємо.

6. Заливаємо сумішшю з приправами філе.

7. Переминаем м’ясо так, щоб вся рідина увійшла у філе.

8. Нанизуємо м’ясо на дерев’яні шпажки або зубочистки і одягаємо його на решітку духовки. Виставляємо в духовці режим «охолодження» і температуру близько 40-50 градусів, залишаючи дверцята трохи прочиненими. Таким чином вялим філе протягом 4 годин.

9. Карпаччо готовий, приємного апетиту!

Як приготувати карпаччо з курячої грудки в сушарці для овочів?

Легкий рецепт, на який не потрібно багато часу, так як в’ялити м’ясо ми будемо в сушарці для овочів, що істотно прискорить процес. Філе виходить смачним, пластичним і не сухим.

Час готування: 16 годин.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 2 шт.
  • Соус соєвий – 1/3 склянки
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,7 ст. л.
  • Гірчиця в зернах – 1 ст. л.
  • Спеції за смаком – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Відокремлюємо філе від грудки, очищаємо його від плювок і хрящів.

2. З’єднуємо всі інгредієнти для маринаду і ретельно перемішуємо.

3. Накладаємо філе в маринад. Залишаємо його в холодильнику на 10 годин.

4. У перший лоток сушарки для овочів вставляємо піддон для пастили або ж вистилаємо його пергаментом, якщо такого лотка не є.

5. У другій лоток вставляємо вкладиш-сітку. Він не дасть м’яса прилипнути.

6. Викладаємо м’ясо на сушарку, злегка притискаючи.

7. Накриваємо кришкою і виставляємо температуру 60 градусів.

8. Через 3 години перевертаємо філе на інший бік.

9. Залишаємо м’ясо вялиться ще на три години.

10. Знімаємо філе з сушарки і нарізаємо тонкими шматочками. Приємного апетиту!

Неймовірно смачне карпаччо з курки з додаванням коньяку

Вишукане в’ялене м’ясо з неповторним смаком, особливу тонкість якому надає додавання коньяку. Незважаючи на те, що в’ялення м’яса – довгий процес, саме його приготування займе менше півгодини і потребує особливих зусиль.

Час приготування:25 годин.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Грудка куряча – 300 гр.
  • Сіль – 0,5 склянки
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.
  • Перець червоний пекучий – 0,5 ч. л.
  • Коньяк – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Моєму філе, обсушуємо його рушником і видаляємо всі жилки і кісточки.

2. У мисці змішуємо сіль з перцем.

3. Додаємо в суміш коньяк.

4. Кладемо в миску філе і гарненько обмазуємо спеціями. Ставимо в холодильник на 12 годин.

5. По закінченні часу дістаємо курку з холодильника. М’ясо повинно стати пружним і щільним.

6. Промиваємо філе проточною водою, обсушуємо рушником.

7. Натираємо м’ясо невеликою кількістю чорного перцю.

8. Загортаємо філе в марлю і кладемо на решітці в холодильник ще на 12 годин.

9. При бажанні після м’ясо можна підвісити на гачок і залишити сушитися. Готове м’ясо нарізаємо ну шматочки. Приємного апетиту!

Ніжне куряче філе а-ля карпаччо з нитритной сіллю

В’ялене м’ясо зберігається досить довго при будь-якій температурі, а тому його можна брати з собою в походи або просто залишати в холодильнику «про запас». У цьому рецепті ми розповімо, як за допомогою нитритной солі приготувати смачну в’ялену курячу грудку. М’ясо послужить прекрасною закускою до алкоголю чи підійде для бутербродів.

Час готування: 8 діб.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Філе куряче – 1 кг
  • Сіль поварена – 15 гр.
  • Сіль нитритная – 15 гр.
  • Спеції – за смаком

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість солі і змішуємо її в пропорції 50/50.

2. Додаємо спеції і ретельно перемішуємо

3. Ретельно промиваємо куряче філе, обсушуємо його. Додаємо засолочную суміш і рівномірно втираємо її руками в курку. Залишаємо філе на троє діб у прохолодному місці, розминаючи його двічі на добу.

4. Підвішуємо філе на гачки в холодильнику і залишаємо на добу.

5. Ще на добу вивішуємо м’ясо в добре провітрюваному місці на зразок балкона. Потім знову поміщаємо його в холодильник на добу, після – знову на добу в провітрюваному місці. Повторюємо протягом 8 діб. Готове м’ясо нарізаємо тонкими шматочками. Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з карпаччо з курки і помідорами

Нескладний рецепт легкого салату, приготувати який можна менше ніж за півгодини. Доповнити салат можна будь-якими овочами на ваш смак, а замість майонезній заправки можна використовувати оливкову олію.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 215 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Сир твердий – 100 гр.
  • Карпаччо куряче – 100 гр.
  • Помідор – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Нарізаємо сир кубиками.

2. Ріжемо помідори і перець кубиками однакового розміру, з’єднуємо їх.

3. Нарізаємо кубиками карпаччо.

4. Додаємо до нього сир і заправляємо майонезом.

5. Викладаємо в центр тарілки карпаччо з сиром. Навколо нього накладаємо по периметру перець з помідорами. Салат готовий, приємного апетиту!