Карпаччо з курки — просте і дуже смачне м’ясне блюдо. Зазвичай карпаччо готують з яловичини. Однак це м’ясо можна замінити куди більш бюджетним варіантом – куркою, і приготувати самостійно відмінну закуску. Саме про способи приготування домашнього карпаччо з грудки і буде ця стаття.
Як приготувати карпаччо з курки в домашніх умовах?
Підготувати курячу грудку по цьому рецепту дуже просто, з цим завданням впорається навіть початківець кулінар. Результатом буде смачне, пряне в’ялене м’ясо, яке відмінно підійде до будь випивки.
Інгредієнти на
8 порц.
- Куряча грудка 1 шт.
- Сіль 2 ст. л.
- Часник 3 зуб.
- Перець червоний мелений за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Паприка 1 ч. л.
Процес приготування:
- Щоб приготувати карпаччо з курки, ретельно миємо курячу грудку.
- Вирізаємо з неї філе і обсушуємо його.
- Обсипаємо філе сіллю.
- Посипаємо червоним і чорним перцем.
- Зверху додаємо паприку.
- Натираємо на дрібній тертці часник.
- Рівномірно втираємо суміш приправ, розподіляючи її по всій поверхні філе.
- Щільно укладаємо філе в будь-яку ємність і прибираємо в холодильник приблизно на добу. Засолене філе виймаємо, воно повинно вийти щільним.
- Промиваємо його в проточній воді.
- Обсушуємо філе паперовим рушником.
- Загортаємо його в марлю і знову прибираємо в холодильник на добу.
- За закінченні часу знімаємо марлю і вішаємо м’ясо за гачок на дверцята холодильника.
- Вялим м’ясо протягом 2 діб.
- Готове карпаччо нарізаємо на скибочки. Приємного апетиту!
Швидкий і простий рецепт карпаччо з курячої грудки в духовці
Дуже простий спосіб приготувати апетитну в’ялену закуску з курки, на який не доведеться витрачати кілька діб. Карпаччо виходить не зовсім стандартним і швидше нагадує «чіпси» з курки, але від цього воно не стає менш смачним.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Вино червоне – 4 ст. л.
- Грудка куряча – 1 шт.
- Приправа до смаку – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Часник гранульований – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Трави прованські – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Куряче філе нарізаємо на шматочки шириною приблизно 1 сантиметр.
2. Наливаємо в миску соєвий соус.
3. Додаємо червоне вино.
4. Насипаємо в суміш червоний перець, прованські трави, часник, паприку і приправу на ваш вибір.
5. Ретельно перемішуємо.
6. Заливаємо сумішшю з приправами філе.
7. Переминаем м’ясо так, щоб вся рідина увійшла у філе.
8. Нанизуємо м’ясо на дерев’яні шпажки або зубочистки і одягаємо його на решітку духовки. Виставляємо в духовці режим «охолодження» і температуру близько 40-50 градусів, залишаючи дверцята трохи прочиненими. Таким чином вялим філе протягом 4 годин.
9. Карпаччо готовий, приємного апетиту!
Як приготувати карпаччо з курячої грудки в сушарці для овочів?
Легкий рецепт, на який не потрібно багато часу, так як в’ялити м’ясо ми будемо в сушарці для овочів, що істотно прискорить процес. Філе виходить смачним, пластичним і не сухим.
Час готування: 16 годин.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 2 шт.
- Соус соєвий – 1/3 склянки
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,7 ст. л.
- Гірчиця в зернах – 1 ст. л.
- Спеції за смаком – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Відокремлюємо філе від грудки, очищаємо його від плювок і хрящів.
2. З’єднуємо всі інгредієнти для маринаду і ретельно перемішуємо.
3. Накладаємо філе в маринад. Залишаємо його в холодильнику на 10 годин.
4. У перший лоток сушарки для овочів вставляємо піддон для пастили або ж вистилаємо його пергаментом, якщо такого лотка не є.
5. У другій лоток вставляємо вкладиш-сітку. Він не дасть м’яса прилипнути.
6. Викладаємо м’ясо на сушарку, злегка притискаючи.
7. Накриваємо кришкою і виставляємо температуру 60 градусів.
8. Через 3 години перевертаємо філе на інший бік.
9. Залишаємо м’ясо вялиться ще на три години.
10. Знімаємо філе з сушарки і нарізаємо тонкими шматочками. Приємного апетиту!
Неймовірно смачне карпаччо з курки з додаванням коньяку
Вишукане в’ялене м’ясо з неповторним смаком, особливу тонкість якому надає додавання коньяку. Незважаючи на те, що в’ялення м’яса – довгий процес, саме його приготування займе менше півгодини і потребує особливих зусиль.
Час приготування:25 годин.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Грудка куряча – 300 гр.
- Сіль – 0,5 склянки
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
- Перець червоний пекучий – 0,5 ч. л.
- Коньяк – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Моєму філе, обсушуємо його рушником і видаляємо всі жилки і кісточки.
2. У мисці змішуємо сіль з перцем.
3. Додаємо в суміш коньяк.
4. Кладемо в миску філе і гарненько обмазуємо спеціями. Ставимо в холодильник на 12 годин.
5. По закінченні часу дістаємо курку з холодильника. М’ясо повинно стати пружним і щільним.
6. Промиваємо філе проточною водою, обсушуємо рушником.
7. Натираємо м’ясо невеликою кількістю чорного перцю.
8. Загортаємо філе в марлю і кладемо на решітці в холодильник ще на 12 годин.
9. При бажанні після м’ясо можна підвісити на гачок і залишити сушитися. Готове м’ясо нарізаємо ну шматочки. Приємного апетиту!
Ніжне куряче філе а-ля карпаччо з нитритной сіллю
В’ялене м’ясо зберігається досить довго при будь-якій температурі, а тому його можна брати з собою в походи або просто залишати в холодильнику «про запас». У цьому рецепті ми розповімо, як за допомогою нитритной солі приготувати смачну в’ялену курячу грудку. М’ясо послужить прекрасною закускою до алкоголю чи підійде для бутербродів.
Час готування: 8 діб.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Філе куряче – 1 кг
- Сіль поварена – 15 гр.
- Сіль нитритная – 15 гр.
- Спеції – за смаком
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість солі і змішуємо її в пропорції 50/50.
2. Додаємо спеції і ретельно перемішуємо
3. Ретельно промиваємо куряче філе, обсушуємо його. Додаємо засолочную суміш і рівномірно втираємо її руками в курку. Залишаємо філе на троє діб у прохолодному місці, розминаючи його двічі на добу.
4. Підвішуємо філе на гачки в холодильнику і залишаємо на добу.
5. Ще на добу вивішуємо м’ясо в добре провітрюваному місці на зразок балкона. Потім знову поміщаємо його в холодильник на добу, після – знову на добу в провітрюваному місці. Повторюємо протягом 8 діб. Готове м’ясо нарізаємо тонкими шматочками. Приємного апетиту!
Простий і смачний салат з карпаччо з курки і помідорами
Нескладний рецепт легкого салату, приготувати який можна менше ніж за півгодини. Доповнити салат можна будь-якими овочами на ваш смак, а замість майонезній заправки можна використовувати оливкову олію.
Час приготування: 25 хвилин.
Час приготування: 215 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Сир твердий – 100 гр.
- Карпаччо куряче – 100 гр.
- Помідор – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Майонез – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Нарізаємо сир кубиками.
2. Ріжемо помідори і перець кубиками однакового розміру, з’єднуємо їх.
3. Нарізаємо кубиками карпаччо.
4. Додаємо до нього сир і заправляємо майонезом.
5. Викладаємо в центр тарілки карпаччо з сиром. Навколо нього накладаємо по периметру перець з помідорами. Салат готовий, приємного апетиту!