Карпаччо з курки – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Карпаччо з курки — просте і дуже смачне м’ясне блюдо. Зазвичай карпаччо готують з яловичини. Однак це м’ясо можна замінити куди більш бюджетним варіантом – куркою, і приготувати самостійно відмінну закуску. Саме про способи приготування домашнього карпаччо з грудки і буде ця стаття.

Як приготувати карпаччо з курки в домашніх умовах?

Підготувати курячу грудку по цьому рецепту дуже просто, з цим завданням впорається навіть початківець кулінар. Результатом буде смачне, пряне в’ялене м’ясо, яке відмінно підійде до будь випивки.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Куряча грудка 1 шт.
  • Сіль 2 ст. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Паприка 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати карпаччо з курки, ретельно миємо курячу грудку.
  2. Вирізаємо з неї філе і обсушуємо його.
  3. Обсипаємо філе сіллю.
  4. Посипаємо червоним і чорним перцем.
  5. Зверху додаємо паприку.
  6. Натираємо на дрібній тертці часник.
  7. Рівномірно втираємо суміш приправ, розподіляючи її по всій поверхні філе.
  8. Щільно укладаємо філе в будь-яку ємність і прибираємо в холодильник приблизно на добу. Засолене філе виймаємо, воно повинно вийти щільним.
  9. Промиваємо його в проточній воді.
  10. Обсушуємо філе паперовим рушником.
  11. Загортаємо його в марлю і знову прибираємо в холодильник на добу.
  12. За закінченні часу знімаємо марлю і вішаємо м’ясо за гачок на дверцята холодильника.
  13. Вялим м’ясо протягом 2 діб.
  14. Готове карпаччо нарізаємо на скибочки. Приємного апетиту!