Мясний хліб в духовці – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

М’ясний хліб в духовці – це особливий вид ковбасних виробів, які, як правило, готують без оболонки. По виду частування нагадує звичайну буханець хліба, відрізняється ніжним смаком і соковитістю. Для приготування оригінального блюда використовуйте кулінарну збірку з восьми рецептів в домашніх умовах з покроковими фотографіями.

Домашній м’ясний хліб з фаршу в духовці

Домашній м’ясний хліб з фаршу в духовці – це апетитне і смачне частування, яким ви точно приємно здивуйте своїх близьких або гостей. М’ясне страву можна подавати з улюбленими гарнірами або в якості нарізки до святкового столу. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим рецептом!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Фарш м’ясний ½ кг
  • Яловичий фарш ½ кг
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Манна крупа 3 ст. л.
  • Часник 2 ч. л.
  • Паприка 1.5 ст. л.
  • Гірчиця французька 3 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 40 мл

Процес приготування:

  1. Два види м’ясного фаршу заздалегідь розморожуємо і викладаємо в глибоку миску. Сюди ж відправляємо подрібнену ріпчасту цибулю.
  2. До фаршу з цибулею розбиваємо курячі яйця і твердий сир натираємо.
  3. Вимішуємо м’ясне вміст. Солимо його і доповнюємо сухими спеціями зі списку. Знову все перемішуємо і відбиваємо руками.
  4. Доповнюємо заготівлю манною крупою і перемішуємо до рівномірного її розподілу.
  5. Формуємо з фаршу акуратний хліб і кладемо його на декілька шарів фольги, змазаній рослинною олією.
  6. Обгортаємо м’ясну заготівлю фольгою. Робимо це акуратно, щоб не порушити форму хліба.
  7. Запікаємо частування 50 хвилин при температурі 200 градусів. Після розкриваємо фольгу. Обмазуємо поверхню продукту гірчицею і посипаємо паприкою.
  8. Відправляємо заготовку в духовку ще на 15 хвилин для утворення рум’яної скоринки.
  9. Домашній м’ясний хліб з фаршу в духовці готовий. Нарізуйте скибочками і подавайте до столу!