Биточки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Це смачне і ніжне блюдо, яке можна подавати на всі три прийому їжі, оскільки його можна приготувати з м’яса, так і з риби, картоплі, рису, манної крупи та ін Биточки виходять поживними і добре поєднуються з будь-яким гарніром. Тому пропонуємо вам 10 варіантів приготування.

Як приготувати биточки з курячого фаршу?

До курячого фаршу додаються замочені у холодній воді сухарі, подрібнену цибулю, одне яйце, сіль і перець. Все добре перемішується, після чого формуються биточки. Далі вони обвалюються в панірувальних сухарях і обсмажують на рослинній олії.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Курячий фарш 600 гр.
  • 2 шт. Сухарі
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сухарі панірувальні 5 ст. л.
  • Масло рослинне 5 ст. л.
  • Вода 6 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль морська за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні биточки з курячого фаршу? Для початку замочуємо сухарі з білого хліба в холодній воді, поки вони не розбухнуть. Далі віджимаємо їх і відправляємо до курячого фаршу.
  2. Ріпчаста цибуля очистити, дрібно нарізаємо ножем або натираємо на тертці і додаємо у фарш.
  3. Тепер розбиваємо туди одне яйце, додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком, воду і добре все перемішуємо. Потім перекладаємо фарш в целофановий пакет і відбиваємо його, кидаючи в яку-небудь ємність, протягом 5-7 хвилин. За цей час фарш повинен стати в’язким.
  4. Змочуємо руки у воді і формуємо з фаршу биточки круглої форми. Потім обвалюємо їх у панірувальних сухарях з усіх боків.
  5. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому биточки з двох боків до золотистої скоринки.
  6. Готову страву подаємо до столу до обіду або вечері з улюбленим гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!

М’ясні биточки з фаршу з підливою в духовці

До м’ясного фаршу додається сир, цибуля, мелені сухарі, яйце, томатна паста, сіль і перець. Далі все перемішується, і формуються биточки, які обсмажуються на сковороді. Потім вони заливаються підливою з цибулі, моркви, сметани, томатної пасти і запікаються в духовці 40 хвилин.

Час готування: 1 ч. 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 15.

Склад:

  • М’ясо – 800 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Сухарі мелені – 2 ст. л.
  • Сметана – 300 мл
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Бульйон або відвар – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. На м’ясорубку встановлюємо середню решітку і перекручуємо через неї м’ясо, одну цибулину і сир.

Крок 2. Далі додаємо до фаршу мелені сухарі, одне яйце, столову ложку томатної пасти, сіль за смаком, чорний мелений перець, спеції і ретельно перемішуємо.

Крок 3. З отриманого фаршу формуємо круглі биточки і обсмажуємо їх на рослинній олії, на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки.

Крок 4. На окремій сковороді обсмажуємо нарізані моркву з цибулею, потім додаємо туди решту томатну пасту, сметану, бульйон або відвар, сіль і чорний мелений перець. Далі все перемішуємо і доводимо до кипіння.

Крок 5. Тепер заливаємо цією підливою биточки, накриваємо сковороду кришкою і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 40-45 хвилин.

Крок 6. Подаємо готові м’ясні биточки з підливкою до столу з улюбленим гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!

Биточки з м’ясного фаршу з підливою на сковороді

До м’ясного фаршу додається цибуля, часник, яйце, батон, сіль і сметана. Далі все перемішується, і формуються биточки, які обсмажуються на олії. Потім вони заливаються сметанно-томатним соусом, тушкують 25-30 хвилин, присипаються зеленню і подаються до столу.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 15.

Склад:

  • Фарш із свинини та яловичини – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Яйце куряче велике – 1 шт.
  • М’якоть батона – 30 гр.
  • Молоко – 50 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Для соусу:

  • Вода – 400 мл
  • Сметана 20% – 3 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У велику ємність відправляємо фарш зі свинини і яловичини, натертий на тертці ріпчаста цибуля з часником, м’якоть батона, який перед цим замочуємо в молоці, сметану, сіль і чорний мелений перець.

Крок 2. Тепер добре все перемішуємо до одержання однорідної маси, після чого формуємо з готового фаршу биточки з допомогою столової ложки або змочуємо руки в холодній воді.

Крок 3. Обвалюємо отримані заготовки в борошні з усіх сторін.

Крок 4. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому биточки з двох сторін до рум’яної скоринки.

Крок 5. Далі готуємо підливку. В окрему ємність відправляємо воду, томатну пасту, сметану, сіль, цукровий пісок, чорний мелений перець і борошно. Все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.

Крок 6. Перекладаємо всі котлети в сковороду, заливаємо їх соусом, накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні протягом 25-30 хвилин. Готові битки присипаємо зеленню і подаємо до столу з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!

Дуже смачні рибні биточки в духовці

До рибного фаршу додається цибулю, спеції, сіль, вівсяні пластівці, куряче яйце і висівки. Далі все перемішується, і формуються биточки, які перекладаються на змащену оливковою олією форму і запікаються протягом 25-30 хвилин. Виходить дуже смачне і корисне блюдо.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Фарш рибний – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Пластівці вівсяні – 1 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло оливкове – для змазування форми.
  • Висівки житні – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. В підходящу ємність викладаємо рибний фарш з нежирної риби. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до фаршу.

Крок 2. Далі додаємо сіль за смаком і будь-які спеції.

Крок 3. Потім засипаємо житні висівки вівсяні пластівці.

Крок 4. Тепер розбиваємо одне яйце і ретельно все перемішуємо. Далі відставляємо, ємність з фаршем в сторону на 10 хвилин, щоб за цей час розмокли житні висівки вівсяні пластівці. Завдяки їм вбереться вся зайва волога, яка могла бути у фарші.

Крок 5. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю оливкової олії. Змочуємо Руки у воді, формуємо круглі биточки і складаємо їх у форму. Духовку попередньо розігріваємо до 190оС і запікаємо все в протягом 25-30 хвилин.

Крок 6. Подаємо гарячі рибні биточки до столу до обіду або вечері з улюбленим гарніром і салатом зі свіжих або солоних овочів. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт картопляних биточків з пюре

У готове пюре додається яйце, зелена цибуля, сир і борошно. Далі все добре перемішується, руками формуються биточки, і обсмажуються на олії до золотистої скоринки. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 0.5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з приготування картопляного пюре. Картоплю очищаємо, промиваємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь, додаємо сіль і варимо до готовності.

Крок 2. Далі зливаємо всю воду, даємо картоплі трохи охолонути, після чого розминаємо її за допомогою товкачика до стану однорідного пюре. Залишаємо його остигати до кімнатної температури.

Крок 3. Тепер перекладаємо картопляне пюре в підходящу ємність, розбиваємо туди одне яйце, додаємо поросяти, ягняти зелена цибуля, мелений перець і добре все перемішуємо.

Крок 4. Твердий сир натираємо на дрібній тертці і відправляємо його до пюре. Якщо є тільки м’який сир, то можна залишити його в морозилці на 5-10 хвилин.

Крок 5. Засипаємо в фарш борошно і ретельно все перемішуємо до однорідності.

Крок 6. Змочуємо Руки в холодній воді, формуємо круглі биточки, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на рослинному маслі з двох сторін, поки не утвориться золотава скоринка.

Крок 7. Подаємо готові картопляні биточки до столу в якості гарніру до овочевого салату або холодцю. Приємного апетиту!

биточки Манні як у дитячому садку

У киплячу воду додається сіль, цукор, вершкове масло і манна крупа. З остиглої каші формуються биточки, які обвалюються в манці і обсмажуються на олії з двох сторін. Далі вони перекладаються на тарілку, поливаються сметанним соусом і подаються до столу.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Крупа манна – 1 склянка
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сметана 20-25% – 100 гр.
  • Ванілін кристалічний – на кінчику ножа.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку варимо манну кашу. У каструлі кип’ятимо воду, додаємо туди цукровий пісок, сіль за смаком і вершкове масло.

Крок 2. Тепер поступово засипаємо туди манну крупу, не перестаючи помішувати, щоб не утворилися грудочки.

Крок 3. У результаті повинна вийти густа каша. Вона загусне ще сильніше після охолодження, тому в гарячому вигляді вона буде схожа на 15% сметану.

Крок 4. Після того, як каша повністю охолоне, ще раз перемішуємо її, після чого змочуємо руки у воді і формуємо круглі биточки розміром з яйце.

Крок 5. Далі обвалюємо биточки в манній крупі і обсмажуємо з двох сторін на рослинній олії до рум’яної скоринки. Потім складаємо їх на тарілку, окремо один від одного, щоб вони не розвалилися.

Крок 6. Тепер готуємо сметанний соус. Для цього збиваємо сметану зі столовою ложкою цукру і ваніліном.

Крок 7. Перекладаємо остиглі биточки манні на тарілку для подачі, поливають сметанним соусом і подаємо до столу смачний і ситний сніданок. Приємного апетиту!

Солодкі рисові биточки на сковороді

До рисової каші додається цукровий пісок, яйця, після чого все перемішується. Руками формуються биточки, які обвалюються в манній крупі і обсмажується на рослинному маслі з двох сторін. Готову страву перекладається на тарілку і подається до столу з чаєм.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
  • Крупа манна – для панірування.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Каша рисова – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Якщо немає попередньо приготовленої каші, то варимо її в суміші води і молока в співвідношенні 40:60. В теплу рисову кашу розбиваємо два яйця, засипаємо цукровий пісок.

Крок 2. Ретельно все перемішуємо руками до однорідності. Важливо не брати занадто великі яйця, щоб суміш не була занадто рідкою.

Крок 3. В невелику тарілку висипаємо манну крупу. Змочуємо Руки у воді, формуємо з рисової суміші круглі биточки і обвалюють їх в манці з усіх боків.

Крок 4. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому биточки з двох боків до золотистої скоринки.

Крок 5. Перекладаємо готову страву на тарілку і подаємо до столу на сніданок або полуденок з чашкою чаю, киселю або солодким соусом. Приємного апетиту!

Як приготувати курячі биточки з сиром в духовці?

До курячого фаршу додається подрібнений ріпчаста цибуля, хліб, яйце, сіль і приправи. Далі все добре перемішується і відбивається. З фаршу формуються биточки, які перекладаються на деко, посипаються зеленню з сиром і випікаються 25 хвилин.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • М’ясо куряче – 400-450 гр.
  • Сир твердий – 60-80 гр.
  • Батон білий – 60-70 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Білий хліб відправляємо в блендер і подрібнюємо його в дрібну крихту. Курячий фарш готуємо самі з курячого філе і стегенець або використовуємо купівельної.

Крок 2. В підходящу ємність відправляємо курячий фарш, додаємо до нього крихту з білого хліба, подрібнену цибулю, яйце, сіль і чорний мелений перець за смаком. Далі все перемішуємо руками, після чого відбиваємо отриманий фарш, щоб він був більш однорідним і еластичним.

Крок 3. Тепер формуємо круглі биточки, перед цим змочити руки у воді, і перекладаємо їх на змащене олією деко. Духовку попередньо розігріваємо до 180-200оС і запікаємо все в протягом 18-20 хвилин.

Крок 4. В цей час натираємо на крупній тертці сир і змішуємо його з подрібненою зеленню. Далі дістаємо деко з духовки, посипаємо биточки сумішшю і відправляємо ще в духовку на 5-7 хвилин.

Крок 5. Перекладаємо готові битки з сиром на тарілку і подаємо до столу з улюбленим гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт курячих биточків у вершковому соусі

До фаршу з курячого філе додається замоченная булка, ріпчасту цибулю, сіль і перець. Далі все добре перемішується, з отриманої суміші формуються биточки, які запікаються 15 хвилин. Далі вони заливаються соусом із сиру, часнику, зелені, вершків і запікаються ще 20 хвилин.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Булочка – 1 шт.
  • Молоко – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Рослинне масло – для змазування.

Для соусу:

  • Вершки 10-20% – 500 мл
  • Сир – 300 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку перекладаємо булочку в невелику ємність і замочуємо її в молоці.

Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.

Крок 3. Куряче філе пропускаємо через м’ясорубку або блендер. Додаємо в отриманий фарш, нарізану цибулю, віджату булочку, сіль і перець.

Крок 4. Далі добре все перемішуємо до отримання однорідної маси.

Крок 5. З фаршу формуємо невеликі круглі биточки і перекладаємо їх у форму для запікання, яку перед цим змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Духовку розігріваємо до 180оС і запікаємо все в протягом 10-15 хвилин.

Крок 6. В цей час готуємо соус. Сир натираємо на крупній тертці, додаємо туди подрібнений часник, зелень і все добре перемішуємо. Далі вливаємо вершки і перемішуємо все ще раз.

Крок 7. Биточки дістаємо з духовки, заливаємо їх отриманим вершковим соусом і запікаємо ще 20 хвилин.

Крок 8. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу з макаронами і салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!

Ніжні і соковиті биточки з індички в духовці

До фаршу з індички додається базилік, сіль, перець, натертий на тертці картоплю, моркву, подрібнений кріп, цибулю, солодкий перець і яйце. Далі все добре перемішується, формуються биточки, які перекладаються на деко і запікаються 40-50 хвилин.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Фарш з індички – 500 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Перець болгарський жовтий – 100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Кефір – 60 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.
  • Кріп свіжий – 1 пучок.
  • Рослинне масло – для змазування.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність відправляємо фарш з індички, додаємо до нього сіль, чорний мелений перець, сушений базилік і все добре перемішуємо.

Крок 2. Картопля очищаємо, добре промиваємо під проточною водою і натираємо на дрібній тертці. Те ж саме робимо з морквою. Додаємо овочі фарш і перемішуємо.

Крок 3. Кріп подрібнюємо і додаємо до фаршу разом з кефіром і ретельно перемішуємо.

Крок 4. Тепер додаємо туди подрібнену цибулю, болгарський перець, нарізану кубиком і одне яйце.

Крок 5. Замішуємо фарш руками, після чого відбиваємо його об миску, щоб він був більш ніжним і однорідним.

Крок 6. Змочуємо Руки у воді і формуємо овальні або круглі биточки. Далі викладаємо їх на деко, змащене рослинним маслом або застелений пергаментним папером.

Крок 7. Розігріваємо духовку до 200оС і запікаємо биточки протягом 40-50 хвилин. З них повинен буде потекти прозорий сік, якщо їх проткнути.

Крок 8. Перекладаємо готові битки з індички на тарілку і подаємо до столу з улюбленим гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!