Свинячий язик – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Одна з найбільш корисних частин свинячої туші – це безперечно мову, який являє собою єдину м’яз в плівці, яка дуже легко знімається після термічної обробки. А під це плівкою «ховається» неймовірно ніжне м’ясо, яке застосовується в безлічі страв і вважається делікатесом. З мови можна приготувати величезну кількість холодних закусок і салатів, до того ж, даний продукт містить у собі дуже багато корисних мікро – і макроелементів.

Як і скільки варити свинячий язик у каструлі?

Приготувати свинячий язик складно лише в перший раз, однак, і цю задачу можна максимально спростити, якщо слідувати докладного рецептом з покроковими фото. З готуванням впорається навіть недосвідчений кулінар, а в результаті ви отримаєте ніжне і соковите блюдо зі сметаною, часником і зеленню.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свинячий язик 1 шт.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Петрушка ⅓ пучка
  • Часник 1 зуб.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати свинячий мову? Попередньо вимочуємо мову в холодній воді, після очищаємо і ретельно промиваємо. Відварюємо близько години до м’якості, за 10 хвилин до готовності підсолюємо. Відварене м’ясо занурюємо в крижану воду – таким чином, плівка відійде практично самостійно.
  2. Остиглий мова обсушуємо за допомогою паперових рушників і викладаємо на обробну дошку.
  3. Нарізаємо тонкими слайсами.
  4. Для приготування заправки, в глибоку піалу кладемо сметану.
  5. Петрушку дрібно рубаємо і змішуємо зі сметаною, солимо за смаком.
  6. В ту ж ємність відправляємо часник, пропущений через прес.
  7. Кружечки мови розкладаємо на плоске блюдо і поллємо ароматним часниково-сметанним соусом.
  8. Залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин для просочення і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!