Фрикадельки – 10 рецептів приготування фрикадельок для супу з покроковими фото

Фрікадельки – це маленькі кульки з м’ясного чи рибного фаршу. Їх можна додавати в суп, смажити чи запікати. Є багато кулінарних ідей приготування домашніх фрикадельок. Найкращі з них ми зібрали у нашій перевіреній добірці з десяти покрокових рецептів із фотографіями та докладним описом процесу.

Фрикадельки із фаршу для супу

Фрикадельки з фаршу для супу легко приготувати за нашим покроковим рецептом з фотографіями. Беріть ідею на замітку та порадуйте своїх рідних апетитним наваристим супом. Домашні фрикадельки вийдуть цікавими за смаком, поживними та привабливими.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Паприка – 2 щіпки

Процес приготування:

Фрикадельки для супу готуються дуже просто. Підготуємо необхідні продукти за списком. М’ясний фарш наперед розморожуємо.

Викладаємо основний інгредієнт у глибоку миску, доповнюємо його подрібненою цибулею. Цибулю можна нарізати ножем, прокрутити в м’ясорубці або подрібнити в блендері.

Сюди ж розбиваємо куряче яйце.

Доповнюємо продукти сіллю та спеціями.

Ретельно вимішуємо заготовку, закриваємо її харчовою плівкою та залишаємо на 20 хвилин.

З отриманої маси мокрими руками формуємо невеликі акуратні кульки.

Кульки можна відразу опускати в суп або відправляти на зберігання морозильну камеру.

Фрикадельки із фаршу для супу готові. Використовуйте за призначенням!

Фрикадельки з курячого фаршу

Фрикадельки з курячого фаршу виходять дуже ніжними та приємними до смаку. Такий продукт доповнить ваш суп або інші гарячі страви. Приготувати апетитні фрикадельки з курячого м’яса нескладно. Для цього використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно рубаємо цибулю ножем або подрібнюємо її в блендері.

Крок 2. Куряче філе необхідно прокрутити через м’ясорубку або подрібнити в блендері, щоб одержати фарш.

Крок 3. Курячий фарш з’єднуємо з цибулею, сіллю та чорним меленим перцем.

Крок 4. Добре перемішуємо фарш із спеціями кілька разів.

Крок 5. Мокрими руками ліпимо з отриманого фаршу невеликі акуратні кульки – фрикадельки.

Крок 6. Далі їх можна відразу опустити в суп або відправити на зберігання морозильну камеру.

Крок 7. Фрикадельки з курячого фаршу готові. Використовуйте для приготування супу!

Фрикадельки з підливою на сковороді

Фрикадельки з підливкою на сковороді – це дуже смачне, апетитне та ситне частування для вашого домашнього столу. Такий продукт можна подавати з крупами, макаронами, картопляним пюре та іншими гарнірами до смаку. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст.
  • Томатна паста – 2 ч.л.
  • Борошно – 2 ч.л.
  • Семоліну – 1,5 ст.л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Рослинна олія – для смаження.
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Приправа для курки – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.

Крок 2. Очищену моркву натираємо на великій тертці.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо фарш, куряче яйце, сіль та спеції. Ретельно перемішуємо.

Крок 4. Сюди ж відправляємо семолін і знову все перемішуємо.

Крок 5. Цибулю з морквою обсмажуємо на олії близько 8-10 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 6. Доповнюємо овочі сметаною, томатною пастою, сіллю та чорним меленим перцем.

Крок 7. Перемішуємо, доповнюємо продукти борошном та лавровим листям. Вливаємо сюди воду та знову перемішуємо.

Крок 8. З фаршу ліпимо невеликі кульки і занурюємо в прогріту підливу.

Крок 9. Готуємо фрикадельки на маленькому вогні близько 30 хвилин.

Крок 10. Фрикадельки з підливою готові на сковороді. Можна куштувати!

Фрикадельки у томатному соусі на сковороді

Фрикадельки у томатному соусі на сковороді порадують вас насиченим смаком та привабливим виглядом. Таке поживне частування ідеально підійде для домашнього обіду або вечері. Подавайте до столу з гарячими гарнірами, а для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Томатна паста – 80 гр.
  • Вода – 350 мл.
  • Борошно – 70 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Трави прованські – 5 грн.
  • Сіль – 3 гр.
  • Перець чорний мелений – 3 гр.
  • Петрушка – 4 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш, подрібнену цибулю, куряче яйце, сіль та чорний мелений перець. Перемішуємо.

Крок 3. З отриманої маси ліпимо невеликі кульки, які потім обвалюємо в борошні.

Крок 4. Обсмажуємо фрикадельки в сковороді з олією до рум’янцю і заливаємо їх соусом із томатної пасти, води та прованських трав. Гасимо під кришкою близько 30 хвилин на невеликому вогні.

Крок 5. Доповнюємо частування лавровим листям і готуємо ще 5 хвилин.

Крок 6. Посипаємо фрикадельки подрібненою петрушкою та вимикаємо вогонь.

Крок 7. Фрикадельки у томатному соусі на сковороді готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Фрикадельки на сковороді у сметанному соусі

Фрикадельки на сковороді у сметанному соусі – це дуже смачне, яскраве та поживне частування для вашого домашнього столу. Такий продукт можна подавати з будь-якими гарнірами до смаку. Для приготування оригінального обіду використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зуби.
  • Сметана – 250 грн.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль – 1 год.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Фарш для фрикадельок рекомендується вибирати пожирніше. Викладаємо його в глибоку миску.

Крок 3. Очищаємо цибулю, дрібно рубаємо її ножем і ділимо на дві частини.

Крок 4. Часник також дрібно нарізаємо.

Крок 5. До м’ясного фаршу відправляємо половину цибулі, куряче яйце, панірувальні сухарі, сіль та чорний мелений перець.

Крок 6. Добре перемішуємо фарш із спеціями. Відбиваємо його руками та залишаємо на 20 хвилин.

Крок 7. З отриманої маси ліпимо невеликі акуратні кульки.

Крок 8. Викладаємо фрикадельки в сковороду з олією.

Крок 9. Обсмажуємо одну-дві хвилини з кожного боку.

Крок 10. На якийсь час прибираємо тефтелі зі сковороди.

Крок 11. На маслі, що залишилася, обсмажуємо другу частину цибулі до рум’янцю.

Крок 12. Вливаємо до цибулі сметану у зазначеній кількості.

Крок 13. Перемішуємо і готуємо соус близько двох хвилин, додаємо подрібнений часник сюди.

Крок 14. Занурюємо в сметанний соус тефтелі.

Крок 15. Закриваємо кришкою та готуємо близько 15 хвилин на слабкому вогні.

Крок 16. Через 15 хвилин плиту можна вимикати.

Крок 17. Фрикадельки на сковороді у сметанному соусі готові. Можна подавати до столу!

Фрикадельки у вершковому соусі

Фрикадельки у вершковому соусі відрізняються ніжним смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Така поживна страва відмінно підійде для домашнього обіду або вечері. Подавайте до столу з гарячими гарнірами, а для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 900 грн.
  • Яйце – 1 шт.
  • Петрушка – 2 ст.
  • Сухарі панірувальні – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець запашний мелений – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л.
  • Часник гранульований – 1 год.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія – ​​для смаження.

Для соусу:

  • Борошно – 5 ст.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Бульйон/вода – 700 мл.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вершки 30% – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо фарш, подрібнені цибулю та петрушку, панірувальні сухарі, куряче яйце, сіль та спеції.

Крок 2. Вимішуємо фарш зі спеціями до однорідності.

Крок 3. Мокрими руками з маси ліпимо акуратні фрикадельки і викладаємо їх на розігріту з олією сковороду.

Крок 4. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків та перекладаємо у тарілку.

Крок 5. На сухій сковороді обсмажуємо муку до легкого рум’янцю.

Крок 6. У борошно занурюємо вершкове масло і добре все перемішуємо. Поступово сюди вливаємо бульйон чи воду та проварюємо масу.

Крок 7. В отриманий соус додаємо гірчицю, сіль та перець, і перемішуємо.

Крок 8. Тепер сюди вливаємо вершки та ще раз перемішуємо. Проварюємо до загусання.

Крок 9. У густий соус занурюємо наші фрикадельки і гасимо їх 3 хвилини на невеликому вогні.

Крок 10. Фрикадельки у вершковому соусі готові. Можна подавати до столу, прикрасивши подрібненою зеленню!

Смачні фрикадельки з грибами

Смачні фрикадельки з грибами – це чудова ідея для вашого цікавого обіду чи вечері у родинному колі. Такий продукт можна подавати з крупами, макаронами, картопляним пюре та іншими гарячими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Гриби печериці – 200 гр.
  • Вершки 20% – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Цибулю очищаємо від лушпиння, розділяємо його на частини та подрібнюємо в блендері.

Крок 3. З’єднуємо м’ясний фарш із масою з цибулі, доповнюємо все це сіллю та перцем. Вимішуємо.

Крок 4. З отриманої маси ліпимо акуратні кульки і викладаємо їх у сковороду з олією. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.

Крок 5. В окремій сковороді обсмажуємо нарізані гриби та цибулю.

Крок 6. Обсмажені продукти доповнюємо борошном та перемішуємо.

Крок 7. Сюди вливаємо вершки та проварюємо пару хвилин.

Крок 8. Фрикадельки викладаємо у форму для запікання.

Крок 9. Заливаємо це все сумішшю з грибів та цибулі. Забираємо у духовку на 20 хвилин. Запікаємо при температурі 180 °.

Крок 10. Смачні фрикадельки із грибами готові. Подавайте до столу!

Рибні фрикадельки

Рибні фрикадельки – це цікава кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Частування вийде дуже смачним, поживним та апетитним. Можна подавати до столу із будь-якими гарячими гарнірами. Приготувати фрикадельки із рибного фаршу нескладно. Для цього використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш рибний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Часник – 4 зуби.
  • Хліб білий – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Яйце велике – 1 шт.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Спеції для риби – 1 год.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Олія – ​​для змащування.

Для соусу:

  • Молоко коров’яче – 850 мл.
  • Борошно – 2 ст.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Горіх мускатний тертий – 1 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підсушений або черствий хліб натираємо на тертці або подрібнюємо блендері. Заливаємо крихти молоком і залишаємо на якийсь час.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю з часником і обсмажуємо овочі на вершковому маслі близько 2 хвилин.

Крок 3. Рибний фарш вимішуємо зі спеціями, сіллю, яйцем, обсмаженою цибулею та часником. Сюди ж викладаємо хліб із молоком і добре вимішуємо.

Крок 4. З отриманої маси ліпимо акуратні кульки і викладаємо їх на лист з пергаментом. Запікаємо 10 хвилин|мінути| при температурі 200°.

Крок 5. Для соусу обсмажуємо борошно із вершковим маслом пару хвилин. Вливаємо сюди молоко і проварюємо до густини.

Крок 6. Перекладаємо фрикадельки в глибоку форму, змащену олією, заливаємо соусом і посипаємо тертим сиром. Відправляємо розігріту до 200 ° духовку на 15 хвилин.

Крок 7. Рибні фрикадельки готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Фрикадельки в духовці з підливою

Фрікадельки в духовці з підливою порадують вас цікавим смаком та привабливим виглядом. Таке частування вийде неймовірно ситним, тому ідеально підійде для сімейного обіду чи вечері. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Батон білий – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 60 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для підливки:

  • Кабачок – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 90 гр.
  • Морква – 90 грн.
  • Болгарський перець – 100 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Олія – ​​30 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Паприка мелена – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе подрібнюємо у блендері з ріпчастою та зеленою цибулею. Також ви можете використати м’ясорубку. В отриманий фарш викладаємо вимочений у молоці батон, сіль та спеції. Вимішуємо та прибираємо в холодильник на 15 хвилин.

Крок 2. З отриманої маси ліпимо акуратні фрикадельки та викладаємо їх у форму для запікання.

Крок 3. Відправляємо у розігріту до 200 ° духовку на 12 хвилин.

Крок 4. Для соусу нарізаємо шматочками моркву, кабачки, болгарський перець, помідори та цибулю. Викладаємо всі продукти у сотейник.

Крок 5. Заливаємо олією, засипаємо цукром і сіллю. Додаємо мелену паприку.

Крок 6. Гасимо овочі під кришкою близько 30 хвилин до м’якості.

Крок 7. Далі овочі подрібнюємо за допомогою занурювального блендера.

Крок 8. Фрікадельки заливаємо нашим соусом і знову забираємо в духовку на 10 хвилин.

Крок 9. Фрикадельки у духовці з підливою готові. Можна куштувати!

Фрикадельки з сиром у томатному соусі в духовці

Фрикадельки з сиром у томатному соусі в духовці – це неймовірно смачне, яскраве та цікаве частування для вашого домашнього обіду чи вечері. Такий апетитний продукт можна подавати з будь-якими гарнірами до смаку. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Батон – 2 скибочки.
  • Сир моцарелла – 300 гр.
  • Томатний соус – 300 гр.
  • Зелень – 30 грн.
  • Часник гранульований – 1 год.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Очищаємо цибулю, обробляємо її на частини і подрібнюємо в блендері.

Крок 3. Підморожуємо скибочки батона і натираємо їх на тертці.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо фарш, батон, подрібнену цибулю, часник та мелений коріандр.

Крок 5. Сюди ж розбиваємо куряче яйце, додаємо зелень та сіль. Вимішуємо до однорідності.

Крок 6. Нарізаємо сир невеликими рівними кубиками.

Крок 7. З фаршу формуємо акуратний коржик і по центру кладемо сир. Формуємо акуратні кульки.

Крок 8. Заготовки викладаємо у форму та заливаємо томатним соусом. Відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 30 хвилин.

Крок 9. Фрикадельки із сиром у томатному соусі в духовці готові. Подавайте частування до столу!