Другі страви з фаршу – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Другі страви з фаршу — це проста і смачна домашня їжа, яку використовують в якості повсякденного раціону і святкових частувань. У збірці зібрані різні рецепти – від найпростіших до варіантів складніше. Багато страви, я впевнена, вам знайомі, а деякі забуті. Бюджетні інгредієнти перетворюються у апетитні шедеври, які зникають миттєво. Вибирайте рецепт і швидше готуйте!

Соковиті котлети з фаршу на сковороді

Соковиті котлети з фаршу на сковороді відомі всім. Однак кожна господиня має свій коронний рецепт. Сьогодні я поділюся своєю знахідкою, якою користуюся давно. Для соковитості в котлети додаю картоплю, вона не відчувається, але додає родзинку кінцевого результату. Рекомендую приготувати!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Фарш 600 гр.
  • Картопля 2 шт.
  • Майонез столовий молочний 50 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Мука 2 ст. л
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. За необхідності розморожуємо фарш. Фарш вибираємо будь. У мене – свино-яловичий. Чистимо картоплю і промиваємо під краном. Зелена цибуля обполіскуємо у воді. При бажанні використовуємо ріпчасту цибулю.
  2. Розморожений фарш перекладаємо в зручну посуд.
  3. Подрібнюємо зелений або ріпчасту цибулю.
  4. Картоплю тремо на дрібній тертці.
  5. До фаршу додаємо яйця.
  6. Слідом вивантажуємо цибулю і терту картоплю. Приправляємо сіллю і перцем.
  7. Об’єднуємо компоненти. Присмачую майонезом і всипаємо борошно. Вимішуємо фарш до гладкості.
  8. Сковорідку розміщуємо на плиті. Наливаємо олію і доводимо до кипіння. Ложкою формуємо котлети і розкладаємо на гарячій поверхні. Обсмажуємо до рум’яності на помірному нагріві.
  9. Акуратно розгортаємо котлети і доводимо до готовності. Для впевненості прикриваємо кришкою, щоб котлети пропарились.
  10. Обсмажуємо все котлети. Зайве масло промаківающімі серветками.
  11. Соковиті котлети доповнюємо гарніром. У мене картопляне пюре. Подаємо на обід і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!