Картопляне пюре – 10 смачних і швидких рецептів приготування з покроковими фото

Картопляне пюре – це простий та улюблений багатьма гарнір для домашнього обіду чи вечері. Такий продукт можна подавати до столу із гарячими м’ясними стравами, овочевими салатами чи соліннями. Для приготування ніжного та повітряного пюре використовуйте перевірену кулінарну добірку з десяти апетитних та швидких рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Картопляне пюре з молоком

Картопляне пюре з молоком – це простий та улюблений багатьма гарнір, який ідеально поєднується як з м’ясними стравами, так і свіжими овочами, соліннями. Приготувати ніжний та повітряний продукт зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Картопля – 8 шт.
  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Картопляне пюре готується швидко та дуже просто. Очищаємо вказану кількість картоплі від шкірки. Промиваємо овочі та викладаємо у велику каструлю. Надто великі плоди можна розрізати на половинки, це прискорить кулінарний процес.

Заливаємо картопля водою повністю.

Додаємо сюди трохи солі до смаку. Варимо картоплю до м’якості. Готовність перевіряємо ножем.

Після того, як картопля буде готова, акуратно зливаємо всю воду.

У гарячу картоплю викладаємо шматочок вершкового масла|мастила|.

Виливаємо сюди заздалегідь розігріте молоко.

Картопля з молоком і олією добре розминаємо до утворення ніжного пюре.

Картопляне пюре з молоком готове. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Картопляне пюре з вершковим маслом

Картопляне пюре з вершковим маслом стане ідеальним доповненням до ваших гарячих обідніх страв. Подавайте його з м’ясними частуваннями та овочевими салатами. Для простого та швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте наш перевірений рецепт із фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,7 кг.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очищаємо від шкірки і добре промиваємо. Всі плоди можна розділити на половинки або четвертинки для швидшого процесу варіння. Підготовлений овоч викладаємо у велику каструлю.

Крок 2. Повністю заливаємо підготовлену картоплю водою.

Крок 3. Додаємо сіль за смаком та лавровий лист для аромату.

Крок 4. Ставимо заготовку на плиту та варимо близько 20 хвилин після закипання. Готовність картоплі перевіряємо ножем чи вилкою. Після цього всю воду зливаємо.

Крок 5. У гарячу картоплю додаємо шматочок вершкового масла. Лавровий лист забираємо. Починаємо розминати.

Крок 6. Добре розминаємо вміст до утворення ніжної маси.

Крок 7. Картопляне пюре з вершковим маслом готове. Подавайте гарнір до столу!

Пюре з картоплі із сиром

Пюре з картоплі із сиром – це цікавий варіант приготування простого та популярного гарніру. Обов’язково беріть до уваги нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями. Такий продукт точно нікого не залишить байдужим і урізноманітнить ваше звичне меню.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,5 кг.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Молоко – 150мл.
  • Олія вершкове – 70 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.
  • Олія – ​​100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготував усі необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, добре промиваємо під водою та поділяємо на середні за розміром шматки.

Крок 3. Заливаємо овочі водою, солимо до смаку і доводимо до кипіння. Потім варимо на невеликому вогні близько 25 хвилин|мінути| до повної готовності.

Крок 4. У цей час очищаємо цибулю, ріжемо її кубиком.

Крок 5. Перемішуємо борошно із сіллю та обвалюємо кубики цибулі.

Крок 6. На великій кількості рослинної олії підрум’янюємо цибулю в паніровці.

Крок 7. Хрумкий овоч викладаємо на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Крок 8. З відвареної картоплі зливаємо воду, додаємо вершкове масло та розігріте молоко.

Крок 9. Добре розминаємо вміст до отримання однорідної маси.

Крок 10. Натираємо сир на тертці і викладаємо його в гаряче пюре, ретельно перемішуємо ще раз до розплавлення продукту.

Крок 11. Також додаємо половину хрусткої цибулі. Знову все перемішуємо.

Крок 12. Пюре з картоплі із сиром готове. Подавайте до столу, посипавши смаженою цибулею, що залишилася!

Картопляне пюре з вершками

Картопляне пюре зі вершками стане найкращим доповненням до ваших гарячих обідніх страв. Подавайте його з м’ясними частуваннями та овочевими салатами. Для простого та швидкого приготування в домашніх умовах, використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Вершки жирні – 2/3 ст.
  • Перець чорний горошок – 1 год.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Картоплю відразу очищаємо від шкірки і добре промиваємо.

Крок 2 Далі підготовлені овочі можна розрізати на шматки середнього розміру. Це пришвидшить кулінарний процес.

Крок 3. Заливаємо картоплю водою, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 20 хвилин до повної готовності. Наприкінці додаємо сіль за смаком.

Крок 4. З готової картоплі зливаємо воду та вливаємо сюди жирні вершки.

Крок 5. Добре розтираємо масу віночком до утворення ніжного та пишного пюре.

Крок 6. Додаємо трохи горошку чорного перцю для аромату. Перемішуємо.

Крок 7. Картопляне пюре із вершками готове. Можна куштувати!

Пюре з яйцем та молоком

Пюре з яйцем та молоком – це простий та улюблений багатьма гарнір, який ідеально поєднується як з м’ясними стравами, так і овочевими закусками. Приготувати ніжний та апетитний продукт зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 150мл.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо під водою, ділимо на половинки та викладаємо у велику каструлю.

Крок 3. Заливаємо вміст водою та доповнюємо сіллю. Ставимо на плиту та доводимо до кипіння.

Крок 4. Після закипання зменшуємо вогонь та варимо картоплю до м’якості близько 25-30 хвилин. Потім воду зливаємо.

Крок 5. У гарячу картоплю викладаємо шматочок вершкового масла.

Крок 6. Сюди виливаємо кип’ячене молоко.

Крок 7. Починаємо розминати картоплю до одержання пюре. Розбиваємо сюди куряче яйце і продовжуємо розминати.

Крок 8. Тепер вміст збиваємо занурювальним блендером до отримання більш ніжної та пишної маси.

Крок 9. Пюре з яйцем та молоком готові. Подавайте повітряний та ніжний гарнір до столу!

Пюре з картоплі зі смаженою цибулею

Пюре з картоплі зі смаженою цибулею порадує яскравим смаком, ароматом та цікавою подачею. Апетитне частування нескладно приготувати в домашніх умовах, а кулінарний процес не триватиме багато часу. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Молоко – 180мл.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо від шкірки картопля, промиваємо її під водою, потім воду зливаємо.

Крок 2. У цей час очищаємо цибулю і ріжемо її дрібним кубиком.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з вершковим маслом та викладаємо сюди подрібнену цибулю.

Крок 4. Обсмажуємо цибулю до легкого рум’янцю, постійно помішуючи.

Крок 5. Готову картоплю починаємо розминати і додаємо кип’ячене молоко та смажену цибулю.

Крок 6. Перемішуємо пюре із цибулею. Також можна доповнити його малою кількістю зелені.

Крок 7. Пюре з картоплі зі смаженою цибулею готове. Можна куштувати!

Швидке картопляне пюре на воді

Швидке картопляне пюре на воді – це простий та улюблений багатьма гарнір, який ідеально поєднується як з м’ясними стравами, так і свіжими овочами, соліннями. Приготувати ніжний та повітряний продукт зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цибуля зелена – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, добре промиваємо під водою.

Крок 3. Далі овоч можна поділити на шматочки середнього розміру. Викладаємо їх у каструлю, заливаємо водою і солимо до смаку. Доводимо до кипіння.

Крок 4. Після закипання вогонь зменшуємо та варимо картоплю до м’якості близько 25 хвилин. Потім воду повністю зливаємо.

Крок 5. У гарячу картоплю викладаємо вказану кількість вершкового масла.

Крок 6. Добре розминаємо картоплю з олією до однорідності.

Крок 7. Далі масу перемішуємо або трохи збиваємо блендером для більшої ніжності.

Крок 8. Для подачі промиваємо і дрібно рубаємо зелену цибулю.

Крок 9. Швидке картопляне пюре на воді готове. Подавайте до столу, посипавши зеленою цибулею.

Картопляне пюре зі сметаною

Картопляне пюре зі сметаною послужить чудовим доповненням до ваших гарячих обідніх страв. Подавайте його з м’ясними частуваннями та овочевими салатами. Для простого та швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте наш перевірений рецепт із фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Сметана – 250 грн.
  • Цедра лимонна – 1 ч. л.
  • Олія вершкове – 40 гр.
  • Сіль морська – до смаку.
  • Перець білий мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і добре промиваємо картоплю, потім можна обробити його на шматки середнього розміру.

Крок 2. Овочі заливаємо водою та ставимо на плиту. Доводимо до кипіння.

Крок 3. Після закипання зменшуємо вогонь та додаємо сіль. Варимо овочі до м’якості, прикривши кришкою близько 20 хвилин.

Крок 4. З відвареної картоплі повністю зливаємо всю воду.

Крок 5. Починаємо розминати гарячу картоплю, поступово додаючи сюди лимонну цедру та вершкове масло.

Крок 6. Додаємо сметану та білий мелений перець. Добре все перемішуємо.

Крок 7. Картопляне пюре зі сметаною готове. Частуйтесь!

Пюре з картоплі із грибами

Пюре з картоплі із грибами нікого не залишить байдужим. Приготуйте такий гарнір, якщо хочете урізноманітнити домашнє меню та приємно здивувати рідних. Для здійснення кулінарної ідеї скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гриби печериці – 150 гр.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Картоплю очищаємо, розділяємо на половинки та відварюємо до повної готовності. Потім воду з овочів зливаємо. Частину відвару можна залишити для більшої м’якості.

Крок 3. Розчинаємо гарячу картоплю в пюре, додаючи частину залишеного відвару.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її до легкого рум’янцю на олії.

Крок 5. До цибулі викладаємо подрібнені та попередньо промиті гриби.

Крок 6. Обсмажуємо гриби із цибулею близько 8 хвилин, постійно перемішуючи.

Крок 7. Обсмажені гриби викладаємо у пюре. Додаємо сіль та перець за смаком.

Крок 8. Перемішуємо вміст, щоб гриби рівномірно розподілилися пюре.

Крок 9. Пюре із картоплі з грибами готове. Подавайте до столу!

Запечене картопляне пюре в духовці

Запечене картопляне пюре у духовці – це оригінальний варіант приготування простого та популярного гарніру. Обов’язково беріть до уваги нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями. Такий продукт точно нікого не залишить байдужим і урізноманітнить ваше звичне меню.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,5 кг.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Куркума – до смаку.
  • Кріп – за смаком.
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Петрушка – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю, промиваємо її і ділимо на половинки. Овочі заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння.

Крок 2. Після закипання зменшуємо вогонь. Доповнюємо картоплю сіллю, перцем та іншими спеціями. Варимо до повної готовності.

Крок 3. Після готовності зливаємо воду, а картопля добре розминаємо.

Крок 4. Додаємо сюди вершкове масло та куряче яйце. Ретельно все перемішуємо.

Крок 5. Потім додаємо тертий сир і подрібнену зелень. Перемішуємо.

Крок 6. Отриману масу перекладаємо в мішок кондитерський з насадкою.

Крок 7. З насадки порційно видавлюємо пюре на лист з пергаментом. Відправляємо частування в розігріту до 200 ° духовку. Готуємо до легкого рум’янцю.

Крок 8. Запечене картопляне пюре у духовці готове. Пробуйте!