Картопляне пюре – 10 смачних і швидких рецептів приготування з покроковими фото

Картопляне пюре – це простий та улюблений багатьма гарнір для домашнього обіду чи вечері. Такий продукт можна подавати до столу із гарячими м’ясними стравами, овочевими салатами чи соліннями. Для приготування ніжного та повітряного пюре використовуйте перевірену кулінарну добірку з десяти апетитних та швидких рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Картопляне пюре з молоком

Картопляне пюре з молоком – це простий та улюблений багатьма гарнір, який ідеально поєднується як з м’ясними стравами, так і свіжими овочами, соліннями. Приготувати ніжний та повітряний продукт зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Картопля – 8 шт.
  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Картопляне пюре готується швидко та дуже просто. Очищаємо вказану кількість картоплі від шкірки. Промиваємо овочі та викладаємо у велику каструлю. Надто великі плоди можна розрізати на половинки, це прискорить кулінарний процес.

Заливаємо картопля водою повністю.

Додаємо сюди трохи солі до смаку. Варимо картоплю до м’якості. Готовність перевіряємо ножем.

Після того, як картопля буде готова, акуратно зливаємо всю воду.

У гарячу картоплю викладаємо шматочок вершкового масла|мастила|.

Виливаємо сюди заздалегідь розігріте молоко.

Картопля з молоком і олією добре розминаємо до утворення ніжного пюре.

Картопляне пюре з молоком готове. Подавайте до столу та пригощайтеся!