Картопляне пюре – 10 смачних і швидких рецептів приготування з покроковими фото

Пюре з картоплі із грибами

Пюре з картоплі із грибами нікого не залишить байдужим. Приготуйте такий гарнір, якщо хочете урізноманітнити домашнє меню та приємно здивувати рідних. Для здійснення кулінарної ідеї скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гриби печериці – 150 гр.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Картоплю очищаємо, розділяємо на половинки та відварюємо до повної готовності. Потім воду з овочів зливаємо. Частину відвару можна залишити для більшої м’якості.

Крок 3. Розчинаємо гарячу картоплю в пюре, додаючи частину залишеного відвару.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її до легкого рум’янцю на олії.

Крок 5. До цибулі викладаємо подрібнені та попередньо промиті гриби.

Крок 6. Обсмажуємо гриби із цибулею близько 8 хвилин, постійно перемішуючи.

Крок 7. Обсмажені гриби викладаємо у пюре. Додаємо сіль та перець за смаком.

Крок 8. Перемішуємо вміст, щоб гриби рівномірно розподілилися пюре.

Крок 9. Пюре із картоплі з грибами готове. Подавайте до столу!