Картопля в рукаві в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля в рукаві в духовці – недороге і поживне блюдо для всієї родини. Картопля крім того, що ситний, містить велику кількість калію, навіть більше, ніж банани. Ми підібрали різноманітні рецепти запікання картоплі, які легко зможе повторити будь-яка господиня. До того ж, їжа, приготовлена в духовці, виходить не такою жирною, як та, що смажиться на сковороді.

Картопля, запечена з часником в рукаві

Картопля, запечена з часником в рукаві, – це завжди дуже смачно і ситно. Часточки картоплі просочуються ароматом спецій і виходять просто чудовими. Його можна подавати як самостійне блюдо з соусами або салатом або додавати запечена картопля до м’яса в якості гарніру.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Картоплю 650 гр.
  • Масло рослинне 1.5 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Куркума ⅕ ч. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Паприка ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Картоплю ретельно вимити зі щіточкою, щоб повністю очистити поверхню від землі. Заздалегідь увімкніть духовку і встановіть температуру 200-220 градусів.
  2. Картопля не очищайте. Наріжте бульби тонкими часточками і перекладіть в об’ємну миску. Часникові зубчики очистіть від лушпиння, потім пропустіть через прес і отриману кашку додайте в миску до картоплі.
  3. Також всипте всі підготовлені спеції і сіль, додайте рослинне масло. Акуратно перемішайте картопляні часточки, щоб вони рівномірно вкрилися спеціями та олією.
  4. Деко застеліть пергаментом. В рукав для запікання викладіть підготовлений картопля, закріпіть його краю і розподіліть в ньому картоплю рівномірним шаром, щоб він краще пропікся.
  5. Надішліть лист з картоплею в духовку. До цього моменту вона вже повинна добре прогрітися. Запікайте протягом 30-40 хвилин. Щоб отримати апетитну рум’яну скоринку, розріжте рукав і запікайте картопля у відкритому вигляді ще 5-7 хвилин.
  6. Для красивої подачі можете покласти на плоске блюдо листя салату, а вже потім на них розкласти запечені з часником картопляні часточки. Приємного апетиту!