Картопля в рукаві в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля в рукаві в духовці – недороге і поживне блюдо для всієї родини. Картопля крім того, що ситний, містить велику кількість калію, навіть більше, ніж банани. Ми підібрали різноманітні рецепти запікання картоплі, які легко зможе повторити будь-яка господиня. До того ж, їжа, приготовлена в духовці, виходить не такою жирною, як та, що смажиться на сковороді.

Картопля, запечена з часником в рукаві

Картопля, запечена з часником в рукаві, – це завжди дуже смачно і ситно. Часточки картоплі просочуються ароматом спецій і виходять просто чудовими. Його можна подавати як самостійне блюдо з соусами або салатом або додавати запечена картопля до м’яса в якості гарніру.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Картоплю 650 гр.
  • Масло рослинне 1.5 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Куркума ⅕ ч. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Паприка ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Картоплю ретельно вимити зі щіточкою, щоб повністю очистити поверхню від землі. Заздалегідь увімкніть духовку і встановіть температуру 200-220 градусів.
  2. Картопля не очищайте. Наріжте бульби тонкими часточками і перекладіть в об’ємну миску. Часникові зубчики очистіть від лушпиння, потім пропустіть через прес і отриману кашку додайте в миску до картоплі.
  3. Також всипте всі підготовлені спеції і сіль, додайте рослинне масло. Акуратно перемішайте картопляні часточки, щоб вони рівномірно вкрилися спеціями та олією.
  4. Деко застеліть пергаментом. В рукав для запікання викладіть підготовлений картопля, закріпіть його краю і розподіліть в ньому картоплю рівномірним шаром, щоб він краще пропікся.
  5. Надішліть лист з картоплею в духовку. До цього моменту вона вже повинна добре прогрітися. Запікайте протягом 30-40 хвилин. Щоб отримати апетитну рум’яну скоринку, розріжте рукав і запікайте картопля у відкритому вигляді ще 5-7 хвилин.
  6. Для красивої подачі можете покласти на плоске блюдо листя салату, а вже потім на них розкласти запечені з часником картопляні часточки. Приємного апетиту!

Картопля з куркою в рукаві

Картопля з куркою в рукаві – універсальне блюдо, яке, незважаючи на свою доступність, може прикрасити навіть святкове застілля. Коли картопля запікається разом з курячим м’ясом, то він виходить дуже смачним, м’яким, від нього неможливо відірватися.

Час готування – 2-2,5 ч.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Курка – 0,8 кг
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Краще всього для запікання підійдуть курячі гомілки і крильця. М’ясо помийте під краном і промокніть його паперовими полотенчиками.

Крок 2. Перекладіть куряче м’ясо в об’ємну миску, додайте сіль, каррі, коріандр і паприку. Потім влийте столову ложку рослинного масла і добре перемішайте м’ясо руками, щоб воно рівномірно покрилося спеціями. Якщо у вас достатньо часу, то залиште м’ясо в холодильнику на годину для маринування.

Крок 3. Картоплю і ріпчасту цибулю очистіть, помийте проточною водою. Бульби картоплі наріжте часточками, а головку цибулі – півкільцями.

Крок 4. Нарізані овочі перекладіть в миску, посоліть їх і приправте меленими спеціями. Додайте олію і перемішайте овочі.

Крок 5. Один край рукава закріпіть. Спочатку викладіть в нього картоплю і цибулю. Поверх картоплі і цибулі покласти куряче м’ясо. Закріпіть другий край рукава і покладіть його на деко.

Крок 6. Запікайте картоплю і курку в духовці при 200 градусах протягом 1-1,5 годин.

Крок 7. Готовий запечена картопля з куркою викладіть на загальне блюдо і посипте рубаною зеленню. Приємного апетиту!

Картопля по-селянськи в рукаві

Картопля по-селянськи в рукаві готується дуже швидко, її люблять їсти як самостійне блюдо з соусами і зеленню. А також подають в якості доповнення до м’ясних страв і нарезкам. Найголовніше тут підібрати правильні спеції.

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Часник – 8-10 зуб.
  • Чилі стручкової – 0,5 шт.
  • Масло рослинне без запаху – 40-50 мл
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для рецепту вам буде потрібно картопля, спеції і рукав для запікання. Краще всього брати молоду картоплю.

Крок 2. Бульби картоплі добре вимийте під проточною водою. Наріжте його великими часточками приблизно одного розміру.

Крок 3. Зубчики часнику очистіть від лушпиння. Якщо вони дуже великі, то розріжте їх на кілька частин. Половинку стручка чилі наріжте кільцями.

Крок 4. Нарізану картоплю перекладіть в об’ємну ємність. Щедро посипте його сіллю, меленим чорним перцем і паприкою. Додайте до нього зубчики часнику і кільця пекучого перцю чилі. Влийте олію і перемішайте вміст миски.

Крок 5. Заздалегідь увімкніть духовку і встановіть температуру до 200 градусів. В рукав для запікання викладіть підготовлений картопля, добре закріпіть його краю і покладіть на деко.

Крок 6. Запікайте картоплю в духовці протягом 30-40 хвилин.

Крок 7. Після цього розріжте рукав і дайте картоплі підрум’янитися ще протягом 10-15 хвилин.

Крок 8. Запашний, рум’яний картопля по-селянськи подавайте в гарячому вигляді з соусами по своєму смаку. Приємного апетиту!

Картопля зі свининою, запечена в рукаві

Картопля зі свининою, запечена в рукаві, – дуже популярне блюдо. Не треба бути супер-кулінаром, щоб його смачно приготувати. Все, що вам потрібно зробити, — це підібрати якісні продукти, нарізати їх, замаринувати м’ясо і запекти в рукаві.

Час готування – 110 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Шийка свиняча – 1 кг
  • Масло рослинне без запаху – 4 ст. л.
  • Картопля – 0,7 кг
  • Морква середнього розміру – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Чебрець – 3 гілки.
  • Сіль поварена дрібна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода питна – 120 мл

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо краще брати не дуже жирне, без великої жирового прошарку. Обмийте його проточною водою і наріжте порційними шматками середнього розміру.

Крок 2. М’ясо покладіть в простору ємність, всипте сіль, паприку і мелений перець. Помийте свіжий чебрець і обірвіть з нього листочки. Також влийте половину рослинного масла. Перемішайте м’ясо і поки залиште його в стороні.

Крок 3. Головку ріпчастої цибулі, моркву і картоплю очистіть. Обмийте овочі проточною водою. Наріжте їх досить великими шматочками. Овочі посоліть, і приправте спеціями, як і м’ясо. Влийте рослинне масло і перемішайте овочі.

Крок 4. Увімкніть Духовку заздалегідь, щоб вона встигла прогрітися до 180 градусів.

Крок 5. Вкладіть в рукав для запікання спочатку овочі, розподіліть їх рівномірним шаром.

Крок 6. Потім на овочі покладіть свинину, замариновану в спеціях. Щоб страва вийшла більш соковитим, влийте 120 мілілітрів води. Щільно зав’яжіть краю рукава і в декількох місцях зробіть зубочисткою проколи для виходу пари.

Крок 7. Розташуйте рукав з картоплею і свининою на деку. Надішліть заготовку в розігріту духовку. Запікайте блюдо протягом 75 хвилин.

Крок 8. Після цього розріжте рукав і готуйте страву у відкритому вигляді ще 10 хвилин. Запечена картопля зі свининою подавайте на загальному блюді. При бажанні перед подачею можна посипати рубаною зеленню. Приємного апетиту!

Картопля з качкою в рукаві

Картопля з качкою в рукаві – неймовірно смачне, соковите, по-справжньому святковий і ошатне блюдо для святкового столу. Такий спосіб приготування навіть жирну жорстку качку зробить м’якою. Навіть самі витончені гурмани блюдо оцінять по достоїнству.

Час готування – 3,5 ч.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Качка – 0,8 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Зелень для подачі.

Для маринаду:

  • Соус соєвий – 60 мл
  • Мед рідкий – 10 мл
  • Сік лимонний – 10 мл
  • Сіль – 5 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – 3 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти і спеції для запікання картоплі і качки. Тушку качки помийте і обробити на невеликі порційні шматки. Картопля очистіть і промийте.

Крок 2. Шматочки качки натріть сіллю і меленим перцем.

Крок 3. Для маринаду змішайте соєвий соус, рідкий мед і лимонний сік. Очистіть один часниковий зубчик, пропустіть його через прес і викладіть кашку в маринад.

Крок 4. Викладіть качку в маринад і перемішайте, щоб м’ясо рівномірно їм покрилося. Миску укрийте харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на годину.

Крок 5. Очищену картоплю наріжте часточками і посоліть за смаком.

Крок 6. Коли качка промаринується, викладіть її разом з картоплею в рукав для запікання. Залишився маринад також влийте в рукав.

Крок 7. Зав’яжіть краю рукава і відправте його в духовку, розігріту до 170-180 градусів. Запікайте блюдо протягом 2 годин.

Крок 8. М’ясо запеченої качки, і картопля виходять дуже ніжними та смачними. Подавайте блюдо в гарячому вигляді зі свіжими овочами або домашніми соліннями. Приємного апетиту!

Гусак з картоплею в рукаві

Гусак з картоплею в рукаві – ефектне і красиве блюдо. Не пошкодуйте часу і дайте гусака гарненько промаринуватися в спеціях протягом 6-12 годин і тоді страва буде вище всяких похвал. Для святкового вечері можна запекти гусака цілком, а для буденного обіду можна розділити тушку на порції.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Тушка гусака – 1 шт.
  • Картопля – 0,8 кг
  • Цибуля ріпчаста великий – 3 шт.
  • Розмарин – 1 гілка.
  • Паприка червона мелена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль поварена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку гусака ретельно вимийте всередині і зовні, видаліть залишки пір’я. Потім розрізати тушку на порційні шматки.

Крок 2. Головки ріпчастої цибулі очистіть. Одну цибулину натерти на дрібній тертці, решту наріжте великими кубиками.

Крок 3. Шматочки гусака покладіть в об’ємну ємність. Додайте до м’яса сіль, паприку, мелений перець і подрібнену цибулю, гарненько все перемішайте. Затягніть миску харчовою плівкою і приберіть в прохолодне місце для маринування на 6-12 годин.

Крок 4. Картопля очистіть і промийте. Кожен бульба розріжте на 4 частини, нарізку посоліть, і приправте спеціями за смаком.

Крок 5. Коли м’ясо добре промаринується, візьміть рукав для запікання, вкладіть в нього нарізану картоплю і цибулю. Потім покладіть маринованого гусака і гілочку розмарину. Рукав зав’яжіть і зробіть на ньому кілька проколів зубочисткою для виходу пари.

Крок 6. Надішліть заготовку в духовку, розігріту до 190 градусів, на 80 хвилин. Час запікання залежить від ваги м’яса, що на 1 кілограм потрібно годину.

Крок 7. Запечена картопля з гускою подавайте в гарячому вигляді. Доповнити блюдо можна овочевим салатом. Приємного апетиту!

Картопля з курячої гомілкою в рукаві

Картопля з курячої гомілкою в рукаві – відмінне, дуже ситне блюдо. Хочемо поділитися перевіреним рецептом запікання картоплі разом з курячим м’ясом. Крім доступності інгредієнтів, рецепт дуже простий і не вимагає багато часу.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

Для курки:

  • Гомілки курячі – 1 кг
  • Спеції для курки – за смаком.
  • Перець лимонний – за смаком.
  • Масло оливкова – 3-4 ст. л.
  • Сіль поварена – за смаком.

Для картоплі:

  • Картопля – 1 кг
  • Масло оливкова – 3-4 ст. л.
  • Сіль велика – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Сир твердий – за смаком.
  • Сир плавлений – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі гомілки обмийте і просушіть за допомогою паперових рушників. В об’ємну миску влити 3-4 столові ложки рослинної олії, всипте спеції для курки і лимонний перець. В отриманий маринад викладіть курячі гомілки і добре перемішайте. Залиште м’ясо на ніч у холодильнику для маринування.

Крок 2. У миску натріть твердий сир і змішайте його з плавленим сиром.

Крок 3. У сирну масу влийте оливкове масло і всипте сушений базилік.

Крок 4. Кілограм картоплі очистіть, помийте і наріжте великими часточками.

Крок 5. Викладіть нарізану картоплю в миску з сирною масою, перемішайте. Надішліть картоплю на годину в холодильник.

Крок 6. Візьміть рукав для запікання, покладіть в нього спочатку картоплю, розрівняйте її.

Крок 7. Поверх картопляного шару розкладіть замариновані курячі гомілки.

Крок 8. Зав’яжіть рукав і зробіть на ньому кілька проколів зубочисткою, щоб виходив пар. Запікайте приблизно 75 хвилин.

Крок 9. Після цього акуратно розріжте рукав і запікайте у відкритому вигляді страву ще 15 хвилин.

Крок 10. Запечена картопля з курячими гомілками готовий, можна подавати страву до столу. Приємного апетиту!

Картопля з грибами в духовці в рукаві

Картопля з грибами в духовці в рукаві – відмінне блюдо, як для вегетаріанського, так і звичайного меню. Для запікання ідеально підійдуть свіжі печериці або заморожені лісові гриби. А картопля, звичайно, краще взяти молодий, він швидше запікається.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

  • Картопля – 1,2 кг
  • Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
  • Печериці – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль сванская – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть зазначений у списку інгредієнтів кількість картоплі та печериць.

Крок 2. Картоплю очистіть, промийте проточною водою і наріжте великими часточками. Якщо у вас молода картопля, то його очищати від шкірки необов’язково.

Крок 3. Печериці промийте, очистіть капелюшки і наріжте часточками.

Крок 4. Головку ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння, і наріжте великими півкільцями.

Крок 5. З’єднайте картопля, печериці і цибулю в великій мисці. Додайте до продуктів рослинне масло і сванскую сіль, перемішайте.

Крок 6. Перекладіть нарізку в рукав для запікання. Обидва кінця рукава гарненько закріпіть і відправте заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів і запікайте приблизно 30-40 хвилин.

Крок 7. Готовність страви визначайте за станом картоплі, він повинен стати м’яким і розсипчастим.

Крок 8. Запечена картопля з грибами посипте рубаною зеленню і подавайте до столу, поки гаряче блюдо. Приємного апетиту!

Кролик з картоплею, запечена в рукаві

Кролик з картоплею, запечена в рукаві, може стати вашим улюбленим сімейним стравою. М’ясо кролика дуже смачне, хоч і відноситься до дієтичних продуктів. Добре, якщо у вас вийде купити не заморожене м’ясо, а охолоджену тушку, тоді страва буде ніжним, соковитим і дивовижно смачним.

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Тушка кролика – 0,4 кг
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль поварена дрібна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія соняшникова без запаху – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджену тушку кролика обмийте і розділіть на кілька порційних шматків. Натріть м’ясо сіллю і меленим перцем.

Крок 2. Одну велику або пару невеликих головок ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння, і наріжте дрібними кубиками. Перекладіть подрібнену цибулю в миску до м’яса кролика.

Крок 3. Картоплю очистіть, добре промийте під краном і наріжте великими кубиками або часточками, як більше подобається.

Крок 4. Картопля відправте в миску до інших інгредієнтів. Туди ж покладіть розламаний на кілька частин сушений лавровий лист.

Крок 5. Влийте в миску рослинне масло і добре перемішайте продукти.

Крок 6. Викладіть вміст миски в рукав для запікання, щільно зав’яжіть його краю.

Крок 7. Надішліть заготовку в духовку, розігріту до 200 градусів, на 1 годину.

Крок 8. Акуратно розріжте рукав і викладіть на блюдо загальну тарілку. Запечений кролик і картопля виходять дуже смачними, подавати їх можна на обід і вечерю. Приємного апетиту!

Картопля з індичкою в рукаві

Картопля з індичкою в рукаві – популярне блюдо на американський манер. Саме в Америці прийнято запікати індичку на найголовніші сімейні свята. Картопля як не можна краще доповнює це ніжне м’ясо і робить страву більш ситним.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Тушка індички – 0,6 кг
  • Картопля – 0,6 кг
  • Морква невелика – 0,5 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль поварена – ½ ч. л.
  • Орегано сушений – 0,3 ч. л.
  • Розмарин сушений – 0,3 ч. л.
  • Приправа для м’яса – 0,5 ч. л.
  • Масло оливкове холодного віджиму – 3 ст. л.
  • Кріп – 1 гілка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти за списком. Для запікання відмінно підходить філе стегна індички, але можна замінити його іншими частинами тушки. Увімкніть Духовку і нагріти до 190 градусів.

Крок 2. Картоплю і моркву очистіть, промийте під краном і наріжте великими шматками. Картоплю можна нарізати кубиками, а моркву кружальцями.

Крок 3. М’ясо індички наріжте шматочками приблизно по 3 сантиметри товщиною.

Крок 4. В об’ємну миску перекладіть все подрібнені продукти: філе індички, картоплю і моркву.

Крок 5. Часникові зубчики очистіть від лушпиння і дуже дрібно наріжте.

Крок 6. Додайте в миску подрібнений часник, а також сушені приправи, сіль і оливкове масло. Перемішайте вміст миски.

Крок 7. Закріпіть один край рукава і викладіть в нього підготовлені продукти. Другий край рукава залиште відкритим. Рукав розташуйте на деку.

Крок 8. Запікайте картопля з індичкою в духовці при 190 градусах приблизно 1 годину.

Крок 9. Гілочку кропу дрібно порубаєте ножем. Готову страву акуратно вийміть з рукава, посипте рубаною зеленню. Запечена картопля з індичкою – блюдо, яке можна подати у свята і будні. Приємного апетиту!