Картопля з індичкою в рукаві
Картопля з індичкою в рукаві – популярне блюдо на американський манер. Саме в Америці прийнято запікати індичку на найголовніші сімейні свята. Картопля як не можна краще доповнює це ніжне м’ясо і робить страву більш ситним.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Тушка індички – 0,6 кг
- Картопля – 0,6 кг
- Морква невелика – 0,5 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль поварена – ½ ч. л.
- Орегано сушений – 0,3 ч. л.
- Розмарин сушений – 0,3 ч. л.
- Приправа для м’яса – 0,5 ч. л.
- Масло оливкове холодного віджиму – 3 ст. л.
- Кріп – 1 гілка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі продукти за списком. Для запікання відмінно підходить філе стегна індички, але можна замінити його іншими частинами тушки. Увімкніть Духовку і нагріти до 190 градусів.
Крок 2. Картоплю і моркву очистіть, промийте під краном і наріжте великими шматками. Картоплю можна нарізати кубиками, а моркву кружальцями.
Крок 3. М’ясо індички наріжте шматочками приблизно по 3 сантиметри товщиною.
Крок 4. В об’ємну миску перекладіть все подрібнені продукти: філе індички, картоплю і моркву.
Крок 5. Часникові зубчики очистіть від лушпиння і дуже дрібно наріжте.
Крок 6. Додайте в миску подрібнений часник, а також сушені приправи, сіль і оливкове масло. Перемішайте вміст миски.
Крок 7. Закріпіть один край рукава і викладіть в нього підготовлені продукти. Другий край рукава залиште відкритим. Рукав розташуйте на деку.
Крок 8. Запікайте картопля з індичкою в духовці при 190 градусах приблизно 1 годину.
Крок 9. Гілочку кропу дрібно порубаєте ножем. Готову страву акуратно вийміть з рукава, посипте рубаною зеленню. Запечена картопля з індичкою – блюдо, яке можна подати у свята і будні. Приємного апетиту!