Картопля в рукаві в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з індичкою в рукаві

Картопля з індичкою в рукаві – популярне блюдо на американський манер. Саме в Америці прийнято запікати індичку на найголовніші сімейні свята. Картопля як не можна краще доповнює це ніжне м’ясо і робить страву більш ситним.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Тушка індички – 0,6 кг
  • Картопля – 0,6 кг
  • Морква невелика – 0,5 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль поварена – ½ ч. л.
  • Орегано сушений – 0,3 ч. л.
  • Розмарин сушений – 0,3 ч. л.
  • Приправа для м’яса – 0,5 ч. л.
  • Масло оливкове холодного віджиму – 3 ст. л.
  • Кріп – 1 гілка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти за списком. Для запікання відмінно підходить філе стегна індички, але можна замінити його іншими частинами тушки. Увімкніть Духовку і нагріти до 190 градусів.

Крок 2. Картоплю і моркву очистіть, промийте під краном і наріжте великими шматками. Картоплю можна нарізати кубиками, а моркву кружальцями.

Крок 3. М’ясо індички наріжте шматочками приблизно по 3 сантиметри товщиною.

Крок 4. В об’ємну миску перекладіть все подрібнені продукти: філе індички, картоплю і моркву.

Крок 5. Часникові зубчики очистіть від лушпиння і дуже дрібно наріжте.

Крок 6. Додайте в миску подрібнений часник, а також сушені приправи, сіль і оливкове масло. Перемішайте вміст миски.

Крок 7. Закріпіть один край рукава і викладіть в нього підготовлені продукти. Другий край рукава залиште відкритим. Рукав розташуйте на деку.

Крок 8. Запікайте картопля з індичкою в духовці при 190 градусах приблизно 1 годину.

Крок 9. Гілочку кропу дрібно порубаєте ножем. Готову страву акуратно вийміть з рукава, посипте рубаною зеленню. Запечена картопля з індичкою – блюдо, яке можна подати у свята і будні. Приємного апетиту!