Картопля в рукаві в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Гусак з картоплею в рукаві

Гусак з картоплею в рукаві – ефектне і красиве блюдо. Не пошкодуйте часу і дайте гусака гарненько промаринуватися в спеціях протягом 6-12 годин і тоді страва буде вище всяких похвал. Для святкового вечері можна запекти гусака цілком, а для буденного обіду можна розділити тушку на порції.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Тушка гусака – 1 шт.
  • Картопля – 0,8 кг
  • Цибуля ріпчаста великий – 3 шт.
  • Розмарин – 1 гілка.
  • Паприка червона мелена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль поварена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку гусака ретельно вимийте всередині і зовні, видаліть залишки пір’я. Потім розрізати тушку на порційні шматки.

Крок 2. Головки ріпчастої цибулі очистіть. Одну цибулину натерти на дрібній тертці, решту наріжте великими кубиками.

Крок 3. Шматочки гусака покладіть в об’ємну ємність. Додайте до м’яса сіль, паприку, мелений перець і подрібнену цибулю, гарненько все перемішайте. Затягніть миску харчовою плівкою і приберіть в прохолодне місце для маринування на 6-12 годин.

Крок 4. Картопля очистіть і промийте. Кожен бульба розріжте на 4 частини, нарізку посоліть, і приправте спеціями за смаком.

Крок 5. Коли м’ясо добре промаринується, візьміть рукав для запікання, вкладіть в нього нарізану картоплю і цибулю. Потім покладіть маринованого гусака і гілочку розмарину. Рукав зав’яжіть і зробіть на ньому кілька проколів зубочисткою для виходу пари.

Крок 6. Надішліть заготовку в духовку, розігріту до 190 градусів, на 80 хвилин. Час запікання залежить від ваги м’яса, що на 1 кілограм потрібно годину.

Крок 7. Запечена картопля з гускою подавайте в гарячому вигляді. Доповнити блюдо можна овочевим салатом. Приємного апетиту!