Гусак з картоплею в рукаві
Гусак з картоплею в рукаві – ефектне і красиве блюдо. Не пошкодуйте часу і дайте гусака гарненько промаринуватися в спеціях протягом 6-12 годин і тоді страва буде вище всяких похвал. Для святкового вечері можна запекти гусака цілком, а для буденного обіду можна розділити тушку на порції.
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 4-6.
Інгредієнти:
- Тушка гусака – 1 шт.
- Картопля – 0,8 кг
- Цибуля ріпчаста великий – 3 шт.
- Розмарин – 1 гілка.
- Паприка червона мелена – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль поварена – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Тушку гусака ретельно вимийте всередині і зовні, видаліть залишки пір’я. Потім розрізати тушку на порційні шматки.
Крок 2. Головки ріпчастої цибулі очистіть. Одну цибулину натерти на дрібній тертці, решту наріжте великими кубиками.
Крок 3. Шматочки гусака покладіть в об’ємну ємність. Додайте до м’яса сіль, паприку, мелений перець і подрібнену цибулю, гарненько все перемішайте. Затягніть миску харчовою плівкою і приберіть в прохолодне місце для маринування на 6-12 годин.
Крок 4. Картопля очистіть і промийте. Кожен бульба розріжте на 4 частини, нарізку посоліть, і приправте спеціями за смаком.
Крок 5. Коли м’ясо добре промаринується, візьміть рукав для запікання, вкладіть в нього нарізану картоплю і цибулю. Потім покладіть маринованого гусака і гілочку розмарину. Рукав зав’яжіть і зробіть на ньому кілька проколів зубочисткою для виходу пари.
Крок 6. Надішліть заготовку в духовку, розігріту до 190 градусів, на 80 хвилин. Час запікання залежить від ваги м’яса, що на 1 кілограм потрібно годину.
Крок 7. Запечена картопля з гускою подавайте в гарячому вигляді. Доповнити блюдо можна овочевим салатом. Приємного апетиту!