Картопля з качкою в рукаві
Картопля з качкою в рукаві – неймовірно смачне, соковите, по-справжньому святковий і ошатне блюдо для святкового столу. Такий спосіб приготування навіть жирну жорстку качку зробить м’якою. Навіть самі витончені гурмани блюдо оцінять по достоїнству.
Час готування – 3,5 ч.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Качка – 0,8 кг
- Картопля – 6 шт.
- Зелень для подачі.
Для маринаду:
- Соус соєвий – 60 мл
- Мед рідкий – 10 мл
- Сік лимонний – 10 мл
- Сіль – 5 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка солодка мелена – 3 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти і спеції для запікання картоплі і качки. Тушку качки помийте і обробити на невеликі порційні шматки. Картопля очистіть і промийте.
Крок 2. Шматочки качки натріть сіллю і меленим перцем.
Крок 3. Для маринаду змішайте соєвий соус, рідкий мед і лимонний сік. Очистіть один часниковий зубчик, пропустіть його через прес і викладіть кашку в маринад.
Крок 4. Викладіть качку в маринад і перемішайте, щоб м’ясо рівномірно їм покрилося. Миску укрийте харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на годину.
Крок 5. Очищену картоплю наріжте часточками і посоліть за смаком.
Крок 6. Коли качка промаринується, викладіть її разом з картоплею в рукав для запікання. Залишився маринад також влийте в рукав.
Крок 7. Зав’яжіть краю рукава і відправте його в духовку, розігріту до 170-180 градусів. Запікайте блюдо протягом 2 годин.
Крок 8. М’ясо запеченої качки, і картопля виходять дуже ніжними та смачними. Подавайте блюдо в гарячому вигляді зі свіжими овочами або домашніми соліннями. Приємного апетиту!