Картопля в рукаві в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з качкою в рукаві

Картопля з качкою в рукаві – неймовірно смачне, соковите, по-справжньому святковий і ошатне блюдо для святкового столу. Такий спосіб приготування навіть жирну жорстку качку зробить м’якою. Навіть самі витончені гурмани блюдо оцінять по достоїнству.

Час готування – 3,5 ч.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Качка – 0,8 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Зелень для подачі.

Для маринаду:

  • Соус соєвий – 60 мл
  • Мед рідкий – 10 мл
  • Сік лимонний – 10 мл
  • Сіль – 5 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – 3 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти і спеції для запікання картоплі і качки. Тушку качки помийте і обробити на невеликі порційні шматки. Картопля очистіть і промийте.

Крок 2. Шматочки качки натріть сіллю і меленим перцем.

Крок 3. Для маринаду змішайте соєвий соус, рідкий мед і лимонний сік. Очистіть один часниковий зубчик, пропустіть його через прес і викладіть кашку в маринад.

Крок 4. Викладіть качку в маринад і перемішайте, щоб м’ясо рівномірно їм покрилося. Миску укрийте харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на годину.

Крок 5. Очищену картоплю наріжте часточками і посоліть за смаком.

Крок 6. Коли качка промаринується, викладіть її разом з картоплею в рукав для запікання. Залишився маринад також влийте в рукав.

Крок 7. Зав’яжіть краю рукава і відправте його в духовку, розігріту до 170-180 градусів. Запікайте блюдо протягом 2 годин.

Крок 8. М’ясо запеченої качки, і картопля виходять дуже ніжними та смачними. Подавайте блюдо в гарячому вигляді зі свіжими овочами або домашніми соліннями. Приємного апетиту!