Картопля в рукаві в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля зі свининою, запечена в рукаві

Картопля зі свининою, запечена в рукаві, – дуже популярне блюдо. Не треба бути супер-кулінаром, щоб його смачно приготувати. Все, що вам потрібно зробити, — це підібрати якісні продукти, нарізати їх, замаринувати м’ясо і запекти в рукаві.

Час готування – 110 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Шийка свиняча – 1 кг
  • Масло рослинне без запаху – 4 ст. л.
  • Картопля – 0,7 кг
  • Морква середнього розміру – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Чебрець – 3 гілки.
  • Сіль поварена дрібна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода питна – 120 мл

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо краще брати не дуже жирне, без великої жирового прошарку. Обмийте його проточною водою і наріжте порційними шматками середнього розміру.

Крок 2. М’ясо покладіть в простору ємність, всипте сіль, паприку і мелений перець. Помийте свіжий чебрець і обірвіть з нього листочки. Також влийте половину рослинного масла. Перемішайте м’ясо і поки залиште його в стороні.

Крок 3. Головку ріпчастої цибулі, моркву і картоплю очистіть. Обмийте овочі проточною водою. Наріжте їх досить великими шматочками. Овочі посоліть, і приправте спеціями, як і м’ясо. Влийте рослинне масло і перемішайте овочі.

Крок 4. Увімкніть Духовку заздалегідь, щоб вона встигла прогрітися до 180 градусів.

Крок 5. Вкладіть в рукав для запікання спочатку овочі, розподіліть їх рівномірним шаром.

Крок 6. Потім на овочі покладіть свинину, замариновану в спеціях. Щоб страва вийшла більш соковитим, влийте 120 мілілітрів води. Щільно зав’яжіть краю рукава і в декількох місцях зробіть зубочисткою проколи для виходу пари.

Крок 7. Розташуйте рукав з картоплею і свининою на деку. Надішліть заготовку в розігріту духовку. Запікайте блюдо протягом 75 хвилин.

Крок 8. Після цього розріжте рукав і готуйте страву у відкритому вигляді ще 10 хвилин. Запечена картопля зі свининою подавайте на загальному блюді. При бажанні перед подачею можна посипати рубаною зеленню. Приємного апетиту!