Картопля в рукаві в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з курячої гомілкою в рукаві

Картопля з курячої гомілкою в рукаві – відмінне, дуже ситне блюдо. Хочемо поділитися перевіреним рецептом запікання картоплі разом з курячим м’ясом. Крім доступності інгредієнтів, рецепт дуже простий і не вимагає багато часу.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

Для курки:

  • Гомілки курячі – 1 кг
  • Спеції для курки – за смаком.
  • Перець лимонний – за смаком.
  • Масло оливкова – 3-4 ст. л.
  • Сіль поварена – за смаком.

Для картоплі:

  • Картопля – 1 кг
  • Масло оливкова – 3-4 ст. л.
  • Сіль велика – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Сир твердий – за смаком.
  • Сир плавлений – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі гомілки обмийте і просушіть за допомогою паперових рушників. В об’ємну миску влити 3-4 столові ложки рослинної олії, всипте спеції для курки і лимонний перець. В отриманий маринад викладіть курячі гомілки і добре перемішайте. Залиште м’ясо на ніч у холодильнику для маринування.

Крок 2. У миску натріть твердий сир і змішайте його з плавленим сиром.

Крок 3. У сирну масу влийте оливкове масло і всипте сушений базилік.

Крок 4. Кілограм картоплі очистіть, помийте і наріжте великими часточками.

Крок 5. Викладіть нарізану картоплю в миску з сирною масою, перемішайте. Надішліть картоплю на годину в холодильник.

Крок 6. Візьміть рукав для запікання, покладіть в нього спочатку картоплю, розрівняйте її.

Крок 7. Поверх картопляного шару розкладіть замариновані курячі гомілки.

Крок 8. Зав’яжіть рукав і зробіть на ньому кілька проколів зубочисткою, щоб виходив пар. Запікайте приблизно 75 хвилин.

Крок 9. Після цього акуратно розріжте рукав і запікайте у відкритому вигляді страву ще 15 хвилин.

Крок 10. Запечена картопля з курячими гомілками готовий, можна подавати страву до столу. Приємного апетиту!