Картопля з курячої гомілкою в рукаві
Картопля з курячої гомілкою в рукаві – відмінне, дуже ситне блюдо. Хочемо поділитися перевіреним рецептом запікання картоплі разом з курячим м’ясом. Крім доступності інгредієнтів, рецепт дуже простий і не вимагає багато часу.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4-6.
Склад:
Для курки:
- Гомілки курячі – 1 кг
- Спеції для курки – за смаком.
- Перець лимонний – за смаком.
- Масло оливкова – 3-4 ст. л.
- Сіль поварена – за смаком.
Для картоплі:
- Картопля – 1 кг
- Масло оливкова – 3-4 ст. л.
- Сіль велика – за смаком.
- Базилік сушений – за смаком.
- Сир твердий – за смаком.
- Сир плавлений – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі гомілки обмийте і просушіть за допомогою паперових рушників. В об’ємну миску влити 3-4 столові ложки рослинної олії, всипте спеції для курки і лимонний перець. В отриманий маринад викладіть курячі гомілки і добре перемішайте. Залиште м’ясо на ніч у холодильнику для маринування.
Крок 2. У миску натріть твердий сир і змішайте його з плавленим сиром.
Крок 3. У сирну масу влийте оливкове масло і всипте сушений базилік.
Крок 4. Кілограм картоплі очистіть, помийте і наріжте великими часточками.
Крок 5. Викладіть нарізану картоплю в миску з сирною масою, перемішайте. Надішліть картоплю на годину в холодильник.
Крок 6. Візьміть рукав для запікання, покладіть в нього спочатку картоплю, розрівняйте її.
Крок 7. Поверх картопляного шару розкладіть замариновані курячі гомілки.
Крок 8. Зав’яжіть рукав і зробіть на ньому кілька проколів зубочисткою, щоб виходив пар. Запікайте приблизно 75 хвилин.
Крок 9. Після цього акуратно розріжте рукав і запікайте у відкритому вигляді страву ще 15 хвилин.
Крок 10. Запечена картопля з курячими гомілками готовий, можна подавати страву до столу. Приємного апетиту!