Оджахурі – 8 рецептів приготування оджахурі по-грузинськи з фото покроково

Оджахурі – це національне грузинське блюдо. Якщо переводити назва дослівно, то вийде «сімейний». Готують його зазвичай у великій кількості. Основними інгредієнтами оджахурі є м’ясо і картоплю. Стаття об’єднує 8 найсмачніших рецептів східної страви.

Класичний рецепт приготування оджахурі по-грузинськи

Ситне і просте блюдо для великої компанії. Приготувати оджахурі під силу кожній господині. Тим більше, що готується воно з найбільш доступних продуктів.

Інгредієнти на
3 порц.

  • М’ясо 500 гр.
  • Картопля 6 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Базилік свіжий 2 гілки
  • Приправа 2 ч. л.
  • Петрушка 3 гілки
  • Кінза 3 гілки
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати оджахурі, підготуйте інгредієнти. М’ясо помийте і промокніть паперовими рушниками. Далі наріжте кубиками і обсмажте на рослинному маслі.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Додайте цибулю до м’яса на сковороду, посоліть і продовжуйте смажити до м’якості цибулі.
  3. Картопля наріжте часточками, його окремо обсмажте у фритюрі.
  4. Обсмажену картоплю покладіть в сковороду до м’яса і цибулі, також додайте до інгредієнтів подрібнений часник і рубану зелень.
  5. Посипте блюдо приправою уцхо-сунелі, перемішайте.
  6. Помідори наріжте часточками і додайте на сковороду, перемішайте і обсмажте на сильному вогні. Потім зніміть сковороду з вогню, накрийте кришкою і дайте оджахурі настоятися 10 хвилин.
  7. Подавайте оджахурі в гарячому вигляді зі свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування оджахурі з свинини

Традиційне грузинське блюдо з м’яса і картоплі або по-грузинськи – оджахурі. Готується воно з ніжною нежирної свинини з молодою картоплею. Виглядає апетитно і на смак чудово.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Свинина – 1 кг
  • Картопля – 1-1,2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Оцет винний – 2 ст. л.
  • Коріандр мелений – 1-2 ч. л.
  • Чабер – 1 ч. л.
  • Аджика – 1-2 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо помийте і наріжте кубиками.

2. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями. Часник пропустіть через прес, змішати його зі спеціями і оцтом. М’ясо і цибулю складіть в миску, додайте до інгредієнтів пряну суміш і аджику, перемішайте і залиште маринуватися на 0,5-2 години.

3. Картоплю помийте і наріжте часточками. Молоду картоплю можна не очищати від шкірки.

4. У сковороді, казані або чавунній каструлі розігрійте олію. Спочатку обсмажте м’ясо до напівготовності. Потім додайте картоплю, смажте його разом з м’ясом до готовності, наприкінці посоліть за смаком.

5. Подавайте оджахурі в гарячому вигляді, посипавши його січеною зеленню.

Приємного апетиту!

Смачне і ароматне оджахурі в казані на вогнищі

Страви східної кухні дуже часто готуються в казані на багатті. Це надає їм особливий аромат. Не є винятком і оджахурі – печеня з м’яса і картоплі, в процесі приготування їжі на багатті основні інгредієнти набувають чудову рум’яну скоринку.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Свинина – 1-1,2 кг
  • Помідори – 0,5 кг
  • Часник – 5-6 зуб.
  • Картопля – 1,5 кг
  • Цибуля – 0,5 кг
  • Перець чилі – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло олію – для смаження.

Процес приготування:

1. М’ясо помийте і наріжте кубиками. Цибулю і часник очистіть і дрібно порубаєте ножем.

2. Перець чилі наріжте півкільцями. Помідори і картоплю наріжте часточками.

3. Казан помістіть над багаттям, добре прогрійте його і влийте рослинне масло. Спочатку обсмажте до золотистої скоринки м’ясо. Потім додайте чилі, смажте 2 хвилини, після цього викладіть м’ясо з казана.

4. Далі покладіть в казан картопля, обсмажте його до напівготовності. Додайте цибулю і продовжуйте готувати.

5. Через 5 хвилин знову викладіть в казан м’ясо, перемішайте і смажте на сильному вогні 8-10 хвилин. Далі додайте подрібнений часник, паприку, чорний перець і сіль.

6. В кінці додайте помідори, перемішайте оджахурі, накрийте казан кришкою і готуйте ще 5-7 хвилин. Потім додайте рубану зелень і подавайте оджахурі на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати оджахурі на сковороді в домашніх умовах?

В Грузії оджахурі готують на кам’яних або глиняних сковородах, які називають кеці, в них же блюдо і подають на стіл. В умовах звичайної квартири таку страву можна приготувати на будь об’ємної сковороді.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Кріп – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину наріжте кубиками середнього розміру.

2. Картопля очистіть від шкірки, промийте і наріжте скибочками. Цибулю наріжте півкільцями.

3. Зручніше використовувати відразу дві сковороди, це дещо скоротить час приготування оджахурі. На одну сковороду викладіть м’ясо, обсмажте його до рум’яного кольору на сильному вогні, потім додайте цибулю і смажте до готовності.

4. На іншій сковороді обсмажте картоплю до готовності.

5. Потім викладіть картоплю на сковороду до м’яса, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.

6. Далі додайте нарізані тонкими часточками помідори, смажте протягом 5 хвилин, потім додайте рубану зелень і подрібнений часник.

7. Оджахурі ще раз перемішайте, смажте протягом 2 хвилин і зніміть сковороду з вогню. Можна подавати страву на стіл.

Приємного апетиту!

Оджахурі з свинини та картоплі в горщику в духовці

Метод приготування їжі в горщиках хороший тим, що це швидко, смачно і корисно. Необхідно скласти всі інгредієнти в ємність і помістити її в духовку. Пропонуємо вам приготувати таким способом знамените грузинське блюдо – оджахурі.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Свинина – 0,5 кг
  • Картопля – 0,5 кг
  • Сметана – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Майоран – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Моркву і цибулю очистіть і подрібніть. Обсмажте овочі до напівготовності на рослинному маслі.

2. Гриби наріжте скибочками і додайте їх на сковороду до овочів. Смажте 2-3 хвилини, в кінці посоліть за смаком.

3. Свинину помийте і наріжте великими кубиками. Часник пропустіть через прес і змішати його з м’ясом.

4. Покладіть м’ясо В горщики, засмажку з овочів і грибів. Далі викладіть шар нарізаної картоплі. У кожен горщик покладіть трохи сметани, сіль і спеції, влийте воду.

5. Закрийте горщики кришками, помістіть їх в духовку, розігріту до 200 градусів на 50-60 хвилин. Подавайте оджахурі у гарячому вигляді прямо в горщиках.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт оджахурі з куркою

Оджахурі – дуже смачне грузинське блюдо, покрите домашнім теплом і затишком. Воно відмінно підходить для сімейних вечерь, так як здатне ситно нагодувати абсолютно всіх. Курячі варіант оджахурі підійде для тих, хто не любить жирну їжу.

Час готування: 125 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Куряче м’ясо – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Перець червоний гострий – за смаком.
  • Соус томатний – 3 ст. л.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо наріжте порційними шматочками, викладіть його в миску, додати масло, сіль, перець, чебрець, подрібнений ріпчаста цибуля і часник, перемішайте. Залиште маринуватися м’ясо на 45 хвилин.

2. Мариноване м’ясо викладіть на кеці, спеціальний посуд для приготування оджахурі. Кабачок помийте і наріжте тонкими пластами, викладіть його поверх м’яса.

3. На кабачок покладіть нарізаний помідор. Зверху викладіть томатний соус.

4. Накрийте кеці фольгою і поставте в духовку, розігріту до 220 градусів на годину.

5. Через 45 хвилин, зніміть фольгу, перемішайте оджахурі і готуйте у відкритому вигляді ще 15 хвилин. Перед подачею посипте блюдо рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачна страва грузинської кухні — оджахурі з грибами

Чудове блюдо з м’яса і картоплі з апетитною скоринкою – так виглядає оджахурі, приготований за класичним рецептом. Щоб перетворити цю страву, досить проявити трохи фантазії і додати в жарку грибів.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Картопля – 400 гр.
  • Печериці – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Свинину помийте і наріжте невеликими кубиками. Обсмажте на олії до золотистої скоринки.

2. Печериці і гриби наріжте тонкими часточками. Викладіть гриби і цибулю на сковороду до м’яса, смажте всі разом 5-7 хвилин.

3. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими часточками. Додайте картоплю на сковороду, перемішайте.

4. Продовжуйте смажити оджахурі до готовності, періодично перемішуючи. Наприкінці посоліть і приправити страву за смаком.

5. За 5 хвилин до готовності додайте вершкове масло, зменшіть вогонь до мінімального і тримайте страву під кришкою. Готову страву перед подачею посипте свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Ситне і смачне оджахурі з телятини на сковороді

Для приготування ситного страви картоплю і м’ясо – це безпрограшне поєднання. У приготуванні оджахурі можна використовувати різні види м’яса по своєму смаку. Якщо ви ще не пробували варіант цієї страви з телятиною, то спеціально для вас ми підготували цей рецепт.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3-4.

Інгредієнти:

  • Телятина – 0,8-1 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо промийте під проточною водою, наріжте, натріть його сіллю і спеціями, викладіть на розігріту сковороду і тушкуйте на повільному вогні.

2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте часточками.

3. Через півгодини від початку готування м’яса, почніть смажити картоплю на іншій сковороді. Коли картопля покриється рум’яною скоринкою, посоліть і приправте його.

4. Через годину, м’ясо буде майже готове. Додайте на сковороду нарізану цибулю, смажте 5-7 хвилин.

5. Потім перекладіть на сковороду до м’яса картоплю, перемішайте і оджахурі готово. Подавайте його на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!