Оджахурі – 8 рецептів приготування оджахурі по-грузинськи з фото покроково

Оджахурі – це національне грузинське блюдо. Якщо переводити назва дослівно, то вийде «сімейний». Готують його зазвичай у великій кількості. Основними інгредієнтами оджахурі є м’ясо і картоплю. Стаття об’єднує 8 найсмачніших рецептів східної страви.

Класичний рецепт приготування оджахурі по-грузинськи

Ситне і просте блюдо для великої компанії. Приготувати оджахурі під силу кожній господині. Тим більше, що готується воно з найбільш доступних продуктів.

Інгредієнти на
3 порц.

  • М’ясо 500 гр.
  • Картопля 6 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Базилік свіжий 2 гілки
  • Приправа 2 ч. л.
  • Петрушка 3 гілки
  • Кінза 3 гілки
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати оджахурі, підготуйте інгредієнти. М’ясо помийте і промокніть паперовими рушниками. Далі наріжте кубиками і обсмажте на рослинному маслі.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Додайте цибулю до м’яса на сковороду, посоліть і продовжуйте смажити до м’якості цибулі.
  3. Картопля наріжте часточками, його окремо обсмажте у фритюрі.
  4. Обсмажену картоплю покладіть в сковороду до м’яса і цибулі, також додайте до інгредієнтів подрібнений часник і рубану зелень.
  5. Посипте блюдо приправою уцхо-сунелі, перемішайте.
  6. Помідори наріжте часточками і додайте на сковороду, перемішайте і обсмажте на сильному вогні. Потім зніміть сковороду з вогню, накрийте кришкою і дайте оджахурі настоятися 10 хвилин.
  7. Подавайте оджахурі в гарячому вигляді зі свіжою зеленню.

Приємного апетиту!