Смажені креветки мають досить оригінальним смаком і послужать вишуканою закускою, розбавляючи звичну буденність. Тому ми пропонуємо 7 різних рецептів приготування креветок, смажених в соєвому соусі з часником.
Креветки в панцирі смажені в соєвому соусі з часником на сковороді
Морський делікатес, смажена на сковороді в панцирі – досить незвичайне, але від того не менш апетитне блюдо. Часник з соєвим соусом надають креветкам ніжний, солодкувато-пряний смак, і вони точно припадуть вам до душі.
Інгредієнти на
3 порц.
- Креветки свіжі 750 гр.
- Часник 3 зуб.
- Цибуля зелена 1.5 пучка
- Бульйон 2 ст. л. курячого
- соєвий Соус 50 мл
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати смажені креветки в соєвому соусі з часником на сковороді? Розморожуємо креветки, промиваємо їх і обсушуємо паперовим рушником.
- Подрібнюємо часник. Нарізаємо невеликими шматочками зелену цибулю.
- Розігріваємо олію на сковороді, додаємо сіль.
- Доводимо масло до кипіння так, щоб сіль сичала, а потім акуратно викладаємо креветки і обсмажуємо з обох боків до золотисто-коричневого кольору.
- Після додаємо часник, соєвий соус і курячий бульйон. Перемішуємо все, потім посипаємо зверху зеленою цибулею. Кип’ятимо все протягом 2-3 хвилин.
- Готові креветки подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Королівські креветки в соєвому соусі з часником і лимоном
Королівські креветки з соєвим соусом і часником виходять дуже смачними і мають насичений смак, а додавання лимона надає такої страви нотку свіжості. Готувати цю закуску легко і швидко, і результат виходить чудовий.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Креветки королівські – 8 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Соус соєвий – 50 мл
- Лимон – 2 скибочки
- Вода – 100 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Трави прованські – за смаком
- Сіль – за смаком
- Спеції мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо все необхідне. Креветки розморожуємо і промиваємо холодною водою, після чого просушуємо їх.
2. Накладаємо креветки на сковорідку, після чого заливаємо їх теплою водою і варимо під кришкою приблизно 5 хвилин.
3. Знімаємо з лушпиння часнику і подрібнюємо його.
4. Коли вода випарується зі сковороди, додаємо до креветок рослинне масло.
5. Додаємо на сковороду часник і спеції.
6. Видавлюємо на креветки лимонний сік і заливаємо їх соєвим соусом.
7. Прогріваємо креветки в соусі ще приблизно 4 хвилини.
8. Подаємо креветки на стіл гарячими. Приємного апетиту!
Тигрові креветки з овочами в соєвому соусі з часником
Тигрові креветки з помідорами, соєвим соусом і часником – легке, апетитне блюдо, готувати дуже просто. Вони добре йдуть як гаряча закуска або самостійне блюдо з гарніром.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Креветки тигрові – 300 гр.
- Часник – 3 зубчики
- Помідори черрі – 5 шт.
- Петрушка – 3 гілочки
- Базилік – 2 гілочки
- Чебрець – 1 гілочка
- Вино біле – 100 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець чилі – за смаком
Процес приготування:
1. Промиваємо креветки і обсушуємо, потім видаляємо голови і очищаємо хвости від панцира.
2. Викладаємо креветки на сковорідку з розігрітим рослинним олію і обсмажуємо їх по хвилині з кожної сторони.
3. Знімаємо креветки зі сковороди і викладаємо на неї помідори черрі, нарізані на четвертинки, перець чилі і подрібнений часник. Обсмажуємо все близько 3 хвилин.
4. Вливаємо на сковороду біле вино і выпариваем його приблизно 2 хвилини.
5. Солимо овочі, перчимо їх і посипаємо подрібненою зеленню. Перемішуємо все і гріємо на повільному вогні ще приблизно хвилину.
6. Накладаємо назад на сковороду креветки і прогріваємо їх ще 2 хвилини.
7. Готові креветки подаємо гарячими. Приємного апетиту!
Ніжні і дуже смачні королівські креветки смажені в соєвому соусі
Ніжні і смачні королівські креветки особливо добре виходять на сковороді. Готувати їх легко і швидко, а результат вражає.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Креветки королівські – 600 гр.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець чорний запашний – за смаком
- лавровий Лист – за смаком
- Спеції – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні продукти.
2. Кип’ятимо трохи води в каструлі, додаємо перець горошком, лавровий лист і сіль.
3. У киплячу воду накладаємо креветки і варимо їх приблизно 5 хвилин. Відкидаємо їх на друшляк і залишаємо остигати.
4. Очищаємо креветки, відриваючи голову і видаляючи панцир.
5. Подрібнюємо часник.
6. Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо на неї креветки з часником.
7. Коли креветки схопляться, додаємо соєвий соус і все перемішуємо. Обсмажуємо все ще приблизно 5 хвилин на помірному вогні.
8. Готові креветки подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як посмажити креветки в вершково-соєвому соусі з часником на сковороді?
Ароматний і м’який вершково-соєвий соус ідеально доповнить смажені креветки, а гречана китайська локшина послужить прекрасним гарніром. На приготування такого рецепту не піде багато часу, і ви зможете швидко насолодитися ситним блюдом.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Креветки тигрові – 12 шт.
- соєвий Соус – 20 мл
- Вершки 10% – 200 мл
- Часник – 1 зубчик
- Сир вершковий – 50 гр.
- гречана Локшина – 100 гр.
- Приправа Ходанши – 4 гр.
- Масло соняшникове – за смаком.
- Цибуля зелена – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо необхідний продуктовий набір. Локшину варимо в киплячій воді близько 8 хвилин, потім наливаємо в каструлю склянку холодної води і вимикаємо вогонь.
2. Очищаємо креветки, дрібно рубаємо часник і нарізаємо цибулю пір’ям.
3. Креветки з часником накладаємо у розігріте на сковороді олію і обсмажуємо на сильному вогні протягом 2 хвилин, періодично помішуючи.
4. Після цього додаємо соєвий соус, вершки, приправу і вершковий сир. Варимо на помірному вогні, помішуючи, приблизно 2 хвилини, поки не розчиниться вершковий сир.
5. Додаємо локшину, солимо, перемішуємо всі інгредієнти і знімаємо сковороду з вогню.
6. Подаємо креветки з зеленим цибулею. Приємного апетиту!
Дуже смачні креветки в соєвому соусі з медом та часником
Креветки, смажені в максимально простому, але неймовірно смачне медово-соєвому соусі. У страви виходить неймовірно м’який смак і хрустка карамельна скоринка.
Час приготування: 120 хв
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Креветки заморожені – 500 гр.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Часник – 3 зубчики
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Розморожуємо креветки і очищаємо їх.
2. Готуємо все необхідне для соусу.
3. Змішуємо оливкова олія, мед,подрібнений часник і соєвий соус.
4. Перемішуємо креветки з соусом і залишаємо їх маринуватися протягом декількох годин.
5. Викладаємо замариновавшиеся креветки на сковорідку і поливаємо їх соусом.
6. Через хвилину перевертаємо їх і ще хвилину обсмажуємо з іншого боку. Приємного апетиту!
Фунчоза з креветками в соєвому соусі з часником
Швидке, смачне і легке блюдо, яке мало того, що чудово на смак, але і виглядає дуже красиво. Креветки виходять дуже ніжними, а просочена соусом фунчоза чудово їх доповнює.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 1.
Склад:
- Креветки королівські – 12 шт.
- Фунчоза – 50 гр.
- Часник – 2 зубчики
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Горошок зелений – 50 гр.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Масло рослинне – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо креветки. Розморожуємо при необхідності або відварюємо сирі.
2. Фунчозу заливаємо окропом, накриваємо на 5 хвилин кришкою і промиваємо холодною водою.
3. Часник нарізаємо пластинками і обсмажуємо на рослинному маслі.
4. Додаємо до часнику креветки і обсмажуємо по хвилині з кожної сторони.
5. На сковороду додаємо зелений горошок і готуємо все ще приблизно 3 хвилини.
6. Додаємо на сковороду фунчозу, соєвий соус, лимонний сік і сіль.
7. Після чого прогріваємо всі кілька хвилин і перемішуємо.
8. Подаємо фунчозу ще теплою. Приємного апетиту!