Смажені креветки в соєвому соусі з часником на сковороді – 7 рецептів з покроковими фото

Смажені креветки мають досить оригінальним смаком і послужать вишуканою закускою, розбавляючи звичну буденність. Тому ми пропонуємо 7 різних рецептів приготування креветок, смажених в соєвому соусі з часником.

Креветки в панцирі смажені в соєвому соусі з часником на сковороді

Морський делікатес, смажена на сковороді в панцирі – досить незвичайне, але від того не менш апетитне блюдо. Часник з соєвим соусом надають креветкам ніжний, солодкувато-пряний смак, і вони точно припадуть вам до душі.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Креветки свіжі 750 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Цибуля зелена 1.5 пучка
  • Бульйон 2 ст. л. курячого
  • соєвий Соус 50 мл
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смажені креветки в соєвому соусі з часником на сковороді? Розморожуємо креветки, промиваємо їх і обсушуємо паперовим рушником.
  2. Подрібнюємо часник. Нарізаємо невеликими шматочками зелену цибулю.
  3. Розігріваємо олію на сковороді, додаємо сіль.
  4. Доводимо масло до кипіння так, щоб сіль сичала, а потім акуратно викладаємо креветки і обсмажуємо з обох боків до золотисто-коричневого кольору.
  5. Після додаємо часник, соєвий соус і курячий бульйон. Перемішуємо все, потім посипаємо зверху зеленою цибулею. Кип’ятимо все протягом 2-3 хвилин.
  6. Готові креветки подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Королівські креветки в соєвому соусі з часником і лимоном

Королівські креветки з соєвим соусом і часником виходять дуже смачними і мають насичений смак, а додавання лимона надає такої страви нотку свіжості. Готувати цю закуску легко і швидко, і результат виходить чудовий.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Креветки королівські – 8 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Лимон – 2 скибочки
  • Вода – 100 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Трави прованські – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Спеції мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо все необхідне. Креветки розморожуємо і промиваємо холодною водою, після чого просушуємо їх.

2. Накладаємо креветки на сковорідку, після чого заливаємо їх теплою водою і варимо під кришкою приблизно 5 хвилин.

3. Знімаємо з лушпиння часнику і подрібнюємо його.

4. Коли вода випарується зі сковороди, додаємо до креветок рослинне масло.

5. Додаємо на сковороду часник і спеції.

6. Видавлюємо на креветки лимонний сік і заливаємо їх соєвим соусом.

7. Прогріваємо креветки в соусі ще приблизно 4 хвилини.

8. Подаємо креветки на стіл гарячими. Приємного апетиту!

Тигрові креветки з овочами в соєвому соусі з часником

Тигрові креветки з помідорами, соєвим соусом і часником – легке, апетитне блюдо, готувати дуже просто. Вони добре йдуть як гаряча закуска або самостійне блюдо з гарніром.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Креветки тигрові – 300 гр.
  • Часник – 3 зубчики
  • Помідори черрі – 5 шт.
  • Петрушка – 3 гілочки
  • Базилік – 2 гілочки
  • Чебрець – 1 гілочка
  • Вино біле – 100 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець чилі – за смаком

Процес приготування:

1. Промиваємо креветки і обсушуємо, потім видаляємо голови і очищаємо хвости від панцира.

2. Викладаємо креветки на сковорідку з розігрітим рослинним олію і обсмажуємо їх по хвилині з кожної сторони.

3. Знімаємо креветки зі сковороди і викладаємо на неї помідори черрі, нарізані на четвертинки, перець чилі і подрібнений часник. Обсмажуємо все близько 3 хвилин.

4. Вливаємо на сковороду біле вино і выпариваем його приблизно 2 хвилини.

5. Солимо овочі, перчимо їх і посипаємо подрібненою зеленню. Перемішуємо все і гріємо на повільному вогні ще приблизно хвилину.

6. Накладаємо назад на сковороду креветки і прогріваємо їх ще 2 хвилини.

7. Готові креветки подаємо гарячими. Приємного апетиту!

Ніжні і дуже смачні королівські креветки смажені в соєвому соусі

Ніжні і смачні королівські креветки особливо добре виходять на сковороді. Готувати їх легко і швидко, а результат вражає.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Креветки королівські – 600 гр.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець чорний запашний – за смаком
  • лавровий Лист – за смаком
  • Спеції – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо необхідні продукти.

2. Кип’ятимо трохи води в каструлі, додаємо перець горошком, лавровий лист і сіль.

3. У киплячу воду накладаємо креветки і варимо їх приблизно 5 хвилин. Відкидаємо їх на друшляк і залишаємо остигати.

4. Очищаємо креветки, відриваючи голову і видаляючи панцир.

5. Подрібнюємо часник.

6. Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо на неї креветки з часником.

7. Коли креветки схопляться, додаємо соєвий соус і все перемішуємо. Обсмажуємо все ще приблизно 5 хвилин на помірному вогні.

8. Готові креветки подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як посмажити креветки в вершково-соєвому соусі з часником на сковороді?

Ароматний і м’який вершково-соєвий соус ідеально доповнить смажені креветки, а гречана китайська локшина послужить прекрасним гарніром. На приготування такого рецепту не піде багато часу, і ви зможете швидко насолодитися ситним блюдом.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Креветки тигрові – 12 шт.
  • соєвий Соус – 20 мл
  • Вершки 10% – 200 мл
  • Часник – 1 зубчик
  • Сир вершковий – 50 гр.
  • гречана Локшина – 100 гр.
  • Приправа Ходанши – 4 гр.
  • Масло соняшникове – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо необхідний продуктовий набір. Локшину варимо в киплячій воді близько 8 хвилин, потім наливаємо в каструлю склянку холодної води і вимикаємо вогонь.

2. Очищаємо креветки, дрібно рубаємо часник і нарізаємо цибулю пір’ям.

3. Креветки з часником накладаємо у розігріте на сковороді олію і обсмажуємо на сильному вогні протягом 2 хвилин, періодично помішуючи.

4. Після цього додаємо соєвий соус, вершки, приправу і вершковий сир. Варимо на помірному вогні, помішуючи, приблизно 2 хвилини, поки не розчиниться вершковий сир.

5. Додаємо локшину, солимо, перемішуємо всі інгредієнти і знімаємо сковороду з вогню.

6. Подаємо креветки з зеленим цибулею. Приємного апетиту!

Дуже смачні креветки в соєвому соусі з медом та часником

Креветки, смажені в максимально простому, але неймовірно смачне медово-соєвому соусі. У страви виходить неймовірно м’який смак і хрустка карамельна скоринка.

Час приготування: 120 хв

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Креветки заморожені – 500 гр.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Розморожуємо креветки і очищаємо їх.

2. Готуємо все необхідне для соусу.

3. Змішуємо оливкова олія, мед,подрібнений часник і соєвий соус.

4. Перемішуємо креветки з соусом і залишаємо їх маринуватися протягом декількох годин.

5. Викладаємо замариновавшиеся креветки на сковорідку і поливаємо їх соусом.

6. Через хвилину перевертаємо їх і ще хвилину обсмажуємо з іншого боку. Приємного апетиту!

Фунчоза з креветками в соєвому соусі з часником

Швидке, смачне і легке блюдо, яке мало того, що чудово на смак, але і виглядає дуже красиво. Креветки виходять дуже ніжними, а просочена соусом фунчоза чудово їх доповнює.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 1.

Склад:

  • Креветки королівські – 12 шт.
  • Фунчоза – 50 гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Горошок зелений – 50 гр.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо креветки. Розморожуємо при необхідності або відварюємо сирі.

2. Фунчозу заливаємо окропом, накриваємо на 5 хвилин кришкою і промиваємо холодною водою.

3. Часник нарізаємо пластинками і обсмажуємо на рослинному маслі.

4. Додаємо до часнику креветки і обсмажуємо по хвилині з кожної сторони.

5. На сковороду додаємо зелений горошок і готуємо все ще приблизно 3 хвилини.

6. Додаємо на сковороду фунчозу, соєвий соус, лимонний сік і сіль.

7. Після чого прогріваємо всі кілька хвилин і перемішуємо.

8. Подаємо фунчозу ще теплою. Приємного апетиту!