Рис з креветками – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Рис з креветками – це яскрава та апетитна страва для вашого обіду або вечері. Любителі морепродуктів не зможуть встояти перед ситною кулінарною ідеєю. Для приготування в домашніх умовах рекомендуємо перевірену добірку із восьми рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Смажений рис з креветками на сковороді

Смажений рис із креветками на сковороді – це яскрава та апетитна страва для вашого обіду чи вечері. Таке частування вийде неймовірно смачним та поживним. Поєднання ситного рису з ніжним та легким смаком морепродуктів нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Креветки заморожені – 200 гр.
  • Рис білий – 120 гр.
  • Горошок зелений заморожений – 100 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
  • Олія вершкове – 1 ч.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль за смаком
  • Кунжут – для подачі
  • Цибуля зелена – для подачі

Процес приготування:

Рис із креветками готується дуже просто. Підготуємо інгредієнти зі списку.

Розморожуємо креветки та очищаємо їх (при необхідності).

Розігріваємо сковороду з двома видами олії.

Викладаємо сюди креветки та смажимо їх на сильному вогні близько 1 хвилини.

Підрум’яне морепродукт викладаємо на тарілку.

Подрібнюємо цибулю та часник.

Обсмажуємо овочі до рум’янцю у сковороді з олією.

Сюди ж всипаємо вказану кількість рису.

Вливаємо до рису соєвий соус і ретельно перемішуємо. Смажимо пару хвилин.

Заливаємо рис водою, закриваємо кришкою та залишаємо на 10 хвилин. Потім смажимо ще близько 5-10 хвилин.

Доповнюємо рис сіллю та спеціями. Перемішуємо та готуємо до повного випаровування рідини.

Викладаємо у сковороду зелений горошок. Закриваємо кришкою, щоб горошок розпарився.

Розбиваємо в глибоку миску курячі яйця, збиваємо їх вилкою.

Забираємо кришку, коли горошок буде повністю розморожений і добре прогрітий.

Викладаємо раніше обсмажені креветки.

Зсуваємо всю масу вбік і вливаємо в іншу половину сковороди яєчну суміш.

Коли яйця схопляться, активно перемішуємо їх із рисом. Вимикаємо плиту.

Смажені рису з креветками на сковороді готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленою цибулею та кунжутом.