Рис з креветками – це яскрава та апетитна страва для вашого обіду або вечері. Любителі морепродуктів не зможуть встояти перед ситною кулінарною ідеєю. Для приготування в домашніх умовах рекомендуємо перевірену добірку із восьми рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.
Смажений рис з креветками на сковороді
Смажений рис із креветками на сковороді – це яскрава та апетитна страва для вашого обіду чи вечері. Таке частування вийде неймовірно смачним та поживним. Поєднання ситного рису з ніжним та легким смаком морепродуктів нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Креветки заморожені – 200 гр.
- Рис білий – 120 гр.
- Горошок зелений заморожений – 100 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Часник – 2 зуб.
- Соус соєвий – 2 ст.л.
- Куркума – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
- Олія вершкове – 1 ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Вода – 200 мл.
- Сіль за смаком
- Кунжут – для подачі
- Цибуля зелена – для подачі
Процес приготування:
Рис із креветками готується дуже просто. Підготуємо інгредієнти зі списку.
Розморожуємо креветки та очищаємо їх (при необхідності).
Розігріваємо сковороду з двома видами олії.
Викладаємо сюди креветки та смажимо їх на сильному вогні близько 1 хвилини.
Підрум’яне морепродукт викладаємо на тарілку.
Подрібнюємо цибулю та часник.
Обсмажуємо овочі до рум’янцю у сковороді з олією.
Сюди ж всипаємо вказану кількість рису.
Вливаємо до рису соєвий соус і ретельно перемішуємо. Смажимо пару хвилин.
Заливаємо рис водою, закриваємо кришкою та залишаємо на 10 хвилин. Потім смажимо ще близько 5-10 хвилин.
Доповнюємо рис сіллю та спеціями. Перемішуємо та готуємо до повного випаровування рідини.
Викладаємо у сковороду зелений горошок. Закриваємо кришкою, щоб горошок розпарився.
Розбиваємо в глибоку миску курячі яйця, збиваємо їх вилкою.
Забираємо кришку, коли горошок буде повністю розморожений і добре прогрітий.
Викладаємо раніше обсмажені креветки.
Зсуваємо всю масу вбік і вливаємо в іншу половину сковороди яєчну суміш.
Коли яйця схопляться, активно перемішуємо їх із рисом. Вимикаємо плиту.
Смажені рису з креветками на сковороді готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленою цибулею та кунжутом.