Гусак з картоплею в духовці – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Це дуже смачне, соковите і ніжне блюдо. На його приготування йде достатню кількість часу, але це того варто, так як м’ясо гусака має прекрасний смак і є дуже корисним. Тому пропонуємо вам 4 покрокових рецептів приготування цієї страви.

Соковитий гусак цілком з картоплею в духовці

Промита тушка гусака натирається сіллю, чорним меленим перцем і майораном. Далі всі разом, з нарізаною картоплею, перекладається у скляну форму і запікається протягом трьох годин. Виходить дуже смачне і соковите блюдо.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Гусак 1 шт.
  • Картопля 12 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник 5 зуб.
  • Майоран 2 щіпки

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти гусака з картоплею в духовці? Для початку ретельно промиваємо тушку під проточною водою, після чого перекладаємо його в велику ємність або раковину, заливаємо холодною водою і замочуємо протягом трьох годин. Потім дістаємо птицю, обсушуємо паперовим рушником і натираємо сіллю.
  2. Картопля очищаємо, ретельно промиваємо і розрізаємо на чотири частини.
  3. Нарізану картоплю злегка підсолюємо і закладаємо в тушку гусака разом з очищеними зубчиками часнику. Птицю присипаємо свіжомеленим чорним перцем і майораном.
  4. Перекладаємо гусака в скляну форму для запікання і відправляємо в попередньо розігріту до 220оС духовку на 1 годину. Далі зменшуємо температуру до 200оС і випікаємо ще дві години.
  5. Перекладаємо соковитого гусака з картоплею на тарілку і подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!

Як запекти гусака з картоплею в рукаві в духовці?

Замаринована гусяча тушка натирається сіллю, після чого змащують сумішшю меду, соєвого соусу, перцю, аджики та майонезу. Далі він фарширується обсмаженою цибулею з потрохами. В рукав для запікання кладуть картоплю, зверху на нього гусак, все щільно закривається і запікається 3 години.

Час готування: 3 ч. 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Аджика – 50 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Борошно кукурудзяне – 100 гр.
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Гусак – 1 шт.
  • Картопля великий – 5 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • гусячі Потрухи – 300 гр.
  • Вода або бульйон – 200 мл

Процес приготування:

Крок 1. Тушку гусака ретельно промиваємо всередині і зовні під проточною водою, після чого обсушуємо її паперовими рушниками, а по грудці робимо неглибокі надрізи. Потім натираємо птицю сіллю зовні і всередині. Далі обмазуємо її сумішшю меду, соєвого соусу, чорного меленого перцю, аджики та майонезу. Тепер прикриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 10 годин.

Крок 2. Готуємо начинку для гусака. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо рослинне масло і трохи обсмажуємо цибулю. Потім додаємо до нього нарізані гусячі потрухи і обсмажуємо протягом 7 хвилин.

Крок 3. Далі додаємо кукурудзяне борошно, все добре перемішуємо і вливаємо воду або бульйон. Варимо близько 10 хвилин, поки борошно не почне набухати і перетвориться на кашу. Потім вимикаємо вогонь, даємо масі охолонути, після чого розбиваємо туди два яйця і перемішуємо.

Крок 4. Фаршируємо тушку гусака отриманою начинкою і забираємо шкіру шпажками.

Крок 5. В рукав для запікання викладаємо очищену і нарізану картоплю, зверху на нього викладаємо фаршированого гусака, далі щільно закриваємо краю, зверху робимо пару отворів, перекладаємо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 3 години.

Крок 6. Дістаємо готового гусака з картоплею з рукава, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу зі свіжими овочами і вином. Приємного апетиту!

Ніжний і м’який гусак шматочками з картоплею в духовці

В чавунець закладається нарізану картоплю, ріпчасту цибулю та моркву. Зверху викладаються шматочки гусака, що перед цим натираються сіллю з чорним меленим перцем. Далі туди заливається 200 грам води і поставити в духовку на 2 години. Виходить смачне і ароматне блюдо.

Час готування: 2 ч. 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Гусак – 300-400 гр.
  • Картопля – 1 кг
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Гусяче м’ясо ретельно промиваємо під проточною водою, після чого обсушуємо його на паперовому рушнику, натираємо сіллю з чорним меленим перцем і робимо надрізи на шкірі.

Крок 2. Картопля очищаємо, ретельно промиваємо під проточною водою, нарізаємо невеликими шматочками, половину перекладаємо в чавунець і присипаємо сіллю.

Крок 3. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо його зверху на картоплю.

Крок 4. Моркву ретельно промиваємо під проточною водою, очищаємо його від шкірки, натираємо на крупній тертці і відправляємо в чавунець до репчатому цибулі з картоплею.

Крок 5. Тепер викладаємо гусяче м’ясо і присипаємо його залишилися картоплею, щоб воно лише трохи визирало з-під шару картоплі. Таким чином, м’ясо залишиться соковитим. Далі вливаємо в чавунець 200 грам води і ставимо його в попередньо розігріту до 180оС духовку на 30 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 150оС і запікаємо ще півтори години.

Крок 6. Дістаємо гусяче м’ясо, картопля перемішуємо, розкладаємо все по тарілках і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!

Як запекти гусака з картоплею і яблуками в домашніх умовах?

Гусяча тушка обтирається спеціями, а всередину закладаються яблука. Далі все перекладається в рукав для запікання і відправляється на деко. Гусак запікається годину, після чого дістається з рукава, до нього додається картопля і все запікається ще одну годину.

Час готування: 2 год 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Тушка гусяча – 1 шт.
  • Яблука середнього розміру – 3-4 шт.
  • Картопля – 6-8 шт.
  • прованські Трави сушені – 1 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Розмарин – 2 ст. л.
  • Базилік – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 2 ст. л.
  • Майоран – 2 ст. л.
  • мускатний Горіх – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з обробки тушки гусака. За допомогою пінцета видаляємо колодки з пір’їнками. Потім добре промиваємо птицю під проточною водою зовні і всередині. Далі обсушуємо її паперовими рушниками і зрізаємо шию з гузкой.

Крок 2. Обрізаємо крайні частини крил, так як вони пригорять, і готове блюдо буде виглядати не так естетично.

Крок 3. Тепер натираємо гусака сіллю. Далі подрібнюємо в ступці сушений майоран, чорний мелений перець, базилік, розмарин і мускатний горіх. Натираємо сумішшю спецій, тушку птиці.

Крок 4. Яблука ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо їх паперовими рушниками, видаляємо плодоніжки і закладаємо в гусяче черевце.

Крок 5. Далі перекладаємо гусака в травах в рукав для запікання, туго зав’язуємо його з двох сторін кулінарним шпагатом і кладемо на деко або керамічну форму. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і запікаємо птицю протягом однієї години.

Крок 6. В цей час очищаємо і добре промиваємо під проточною водою картоплю. Далі додаємо до нього лаврове листя, що залишилася суміш з трав, сіль і добре перемішуємо все руками.

Крок 7. Через годину дістаємо гусака з духовки, розрізаємо рукав і прибираємо його. Поливаємо птицю утворився від неї жиром, а залишки прибираємо, щоб картопля не плавав у ньому.

Крок 8. Навколо гусака розкладаємо картоплю в спеціях, накриваємо форму листом фольги і запікаємо ще одну годину.

Крок 9. Подаємо м’який картопля з ніжним м’ясом гусака до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!